Rusija Središnjoj banci želi predstaviti koncept digitalne valute

Digitalna rublja
7 komentara

Nakon razgovora o pokretanju digitalne rublje s lokalnim bankama, financijski nadzornik zemlje kaže da će do ljeta predstaviti detaljniji koncept nacionalne digitalne valute.

Čelnica Središnje banke Rusije Elvira Nabiullina izjavila je u četvrtak da je regulator dobio detaljne povratne informacije od bankarske zajednice u svom listopadskom izvješću, u kojem je regulator uveo digitalnu rublju kao mogući novi oblik nacionalne valute. Prema dužnosniku, većina zajmodavaca podržava dvo-razinski model digitalne rublje, koji bankama omogućuje otvaranje novčanika za svoje klijente na platformi Središnje banke i obavljanje poslova.

“Razvit ćemo detaljniji koncept i početi raspravljati o njemu s javnošću, sudionicima na tržištu i bankama početkom ljeta”, rekla je Nabiullina. Dodala je da će sljedeći korak biti pokretanje i testiranje posebne platforme. Za usvajanje novog oblika valute također će biti potrebne izmjene zakona, prema čelniku Središnje banke.

Ruska Središnja banka u početku je otkrila kako procjenjuje mogućnost stvaranja digitalnog oblika ruske nacionalne valute u svom izvješću objavljenom u listopadu 2020. Digitalna rublja trebala bi postojati s gotovinom i bezgotovinskim rubljama i omogućit će privatnim i korporativnim korisnicima slobodno prenošenje digitalnih rubalja u svoje elektroničke novčanike i njihovo korištenje putem pametnih uređaja.

Kriptovaluterusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Spacevoodoo
3 godine prije

Ne postoji nicentralna ni narodna banka koja ne želi potpunu kontrolu nad onima koji njenu valutu zakonski moraju koristiti.
To da se bilo koja centralna banka odrekne svih mogućnosti kontrole isto je kao kad bi lav odbio mladu teletinu i navalio pasti travu.

Netko
3 godine prije

Prednaslov na thumbnailu opet dezinformira. Digitalna valuta nije kriptovaluta.

3 godine prije

“… Čelnica Središnje banke Rusije Elvira Nabiullina izjavila je u četvrtak da je regulator dobio detaljne povratne informacije od bankarske zajednice u svom listopadskom izvješću, u kojem je regulator uveo digitalnu rublju kao mogući novi oblik nacionalne valute….” STRASNO! Koji ogavan – “dvostruki govor”… (Orwel je stvarno bio vidovit)… Da bi idiotizirani gojimi ostali idiotizirani i ne bi nikada shvatili sa su samo “resursi” za onih par “izabranih” familija koje su i vlasnici tzv institucije “Dvorski zidov“….pardon tzv “centralne banke” – ovakav nacin “govora” se neupitno mora desifrovati: Dakle: Čelnica Središnje banke Rusije Elvira Nabiullina – jeste Upravnik tzv “drzave Rusije” za interese VLASNIKA te tzv “drzave” i “stamparije” zvane “Centralna banka Rusije”… regulator – jeste tzv “demokratski izabrano tijelo” – dakle oni nebitni majmuni iz tzv “Vlade, Parlamenta ili Suda” – koji su tu samo da AMINUJU odluke koje je tzv “bankarska zajednica” – vec donijela…!!! bankarska zajednica –… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Žx
Max
3 godine prije

I Rusija je u resetu,

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI