Rusija za tri puta povećala plaće radnicima, a Hrvatska uvezla jeftine Nepalce

Hrvatska umire Rusija živi
177 komentara

Unatoč zapadnim sankcijama, ruska ekonomija se pokazala otpornijom nego što se očekivalo. Iako su sankcije nanijele određenu štetu, Rusija je uspjela prilagoditi se novim okolnostima i osigurati dovoljno prihoda za financiranje rata u Ukrajini. Ne samo rata, već je pogurala i domaće gospodarstvo, tako što je zaposlila svo svoje stanovništvo i povećala plaće radnika za tri puta.

Sjetimo se prije par godina kako su domaći ekonmski znalci s londonskim i bledskim “diplomama”, te jadni novinari zagovarali neo-liberalizam. Kleli su se na konkurentnost na globalnoj razini, što je potjeralo mnoge u inozemstvo. Nestašicu radnika su zamijenili jeftinim Nepalcima i uništili Hrvatsku.

Rusija danas samo 15% prihoda dobiva od nafte i plina. Nekada veliki uvoznik svinjskog mesa, sada je postala veliki izvoznik. Već odavno je najveći izvoznik žitarica u svijetu. Radnici zarađuju više novaca od pravnika i ekonomista čije zanimanje će uskoro biti ukinuti ili će nestatiti jer će ih zamjeniti umjetna inteligencija.

Eurobirokrati su konačno shvatili da im se sprema slom na svim razinama, te pokušavaju na identičan način organizirati svoje ratno gospodarstvo, zaboravljajući da za takvo što treba imati i gospodarsku autonomiju: resurse, radnike, tvornice i industriju.

Lukavi anglosaksoni ih nagovaraju na rat, a poslušni politički, gospodarski i medijski mediokriteti čine sve da ga pokrenu na štetu svojih građana koji će krvariti kao što su i prije krvarili u povijesti.

Rusija ima najmanji dug u svijetu, stabilizirala je svoju valutu rublju, pronašla je nova tržišta nakon gubitka europskog i što je najbolje akumulirala je velike količina novca u svojim rezervama. Mediji vas lažu da nitko ne ide raditi i zaraditi u Rusiju. Postoje na stotine video kanala sa svjedočenjima zapadnjaka koji rade u Rusiji i koji se nikada ne planiraju vratit u svoje zemlje.

Nije dovoljno samo preći na ratnu ekonomiju. Ona ne funkcionira ako uvozite resurse potrebne za proizvodnju, što Rusija ne čini. Bogata resursima, Rusija je stvorila svoje zatvoreno slobodno tržište. Visoke plaće radnika sada financiraju domaće poljoprivrednike i ruska poduzeća. Cirkulacija novca (Velocity of money) je na maksimumu. Svi od toga imaju koristi i Rusija će za koju godinu postati interesantnija od propalog Zapada.

Tada će se dogoditi neminovno. Rusija i SAD će iznova započeti gospodarsku suradnju, a Europljane će prepustiti agoniji i siromaštvu. Za takvo stanje su odgovorni svi balkanski političari – bez izuzetka. Navodni demokratski izbori su farsa, a možda i nisu. Radi se o izborima najgorih među nama. Da to je pravi nazvin “Demokratski izbori za najgore”.

Za kraj vam nudimo jednu poslasticu koju svi kriju kako zmija noge. Znate li da odnedavno u Rusiji manja smrtnost novorođenčadi nego u Sjedinjenim američkim državama? Ako niste znali, sada znate. Zapad je pred slomom. Veliki sukob će početi u zapadnoj Ukrajini između Poljske i Rusije. Sve poslušničke zemlje će slati svoje vojnike. Europu i europske narode će baciti na koljena, dok će Rusija i SAD surađivati i smijati se budalama.

balkangospodarstvorusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
177 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tripl
1 mjesec prije

Anglosase treba rasturiti do temelja i dublje. Oni su največa govna na zapadu.

Makedonec
1 mjesec prije

Europski primitivci politicari ne vide dalje od nosa , a takvi su postali jer su skole ucili od kvazi politicara drzavica ex YU .

Dalmata
1 mjesec prije

E,a zato je Rvaska,član EU,NATO,evroatlanske integracije,ljudska prava,”nevladine(rvaske”)
organizacije,a mladi iz “Lipe njihove,mladi”dobro su ispranog mozga(,od Bolonjskog školovanja di
nisu u stanju složit 3 rečenice u logičnom nizu,a sačuvaj bože znat tablicu množenja,jer je sve u aplikaciji)na misama i Face book in je usađena fix ideja,ić orat u Njemačku,godišnje doć 7 dana pokazat polovnu”benđolu”,pa nazad.A,zamisli,molim te,koja je to Ruska zaostalost,kad im fali
radnika(a imaju,dnevno oko 1500 dobrovoljaca za front)i oni se usuđuju,radit,zaradit,i imat kupo
vnu moć,veću od G7.Stvarno,to se zove,anti demokracija..zamisli molim te,povećanje plata,pa još 3 puta?!Stvarno je Putin diktator.

Karma
1 mjesec prije

Kad se udruze anglosax i cionista hazar to je kuga kuge koja operira preko masonskih muskih kucki po eu i usa.
Rusija ima sve a budale smutljivci normabellu od 1000 mg svaki dan.
Propade im gradjenje new khazaria

pet od sedam
1 mjesec prije

Pozdrav svima.
Zar ne postoji neka društvena i politička krema od srednjoeuropski slavenski država mi Slaveni napravimo svoju Uniju. Tko bi bio u toj Uniji. Pa sve države Slavena koji su u EU trenutno.
A to su Poljska, Češka, Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Estonija, Latvija i Litva, Bugarska.Rumunjska? Mađarska ? Eventualno poslije rata Ukrajina? Pa onda jednu po jednu državu uzimati u tu Uniju sa Balkana Srbija, Makedonija, BiH ,Crna Gora.
Da se napravi jedan blok i savez kojim će se oduprijeti ovom ludilu koji dolazi svaki dan iz Washingtona,,Parisa,Londona i Bruxelles…

Max
1 mjesec prije

Zabrmjavajući kraj teksta . Dobro došao natrag Muslave, Gdje je kolega Son of Alerik?

Name
1 mjesec prije

Jel autor sugerira da Rusija i USA planski unistavaju Evropu a pritim navija za Rusiju 😀

Koja
1 mjesec prije

Svojevremeno je (poodavno) i pokojni Mlata ukazivao na u stvari saradnju dveju sila… cocmani

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Ta … Ode sve u *$#@@ … A i nema više tko raditi …. Sad . Valja bit pametan pa ako se već mora , probirati iz kojih zemalja …. U svakom slučaju … Pakistanci , Afghans ( Pashtuns ) , Moroccans , ERITREANS 😱 pa oni iz El Salvador , Colombia …. Ne bi valjalo da ulaze u Hrvatsku uopće … Agresivni , neuredni – neuklopivi … Dokle su Nepalci , krajnje miroljubiv i vrijedan narod … Nebi ih valjalo progoniti , niti minimizirat .. Sa njima nitko nije imao većih problema do sad ….Sad ..Afrikanci … A joj …. Slabo upotrebljivi uistinu … Toliko …

Kornel
1 mjesec prije

Ovaj opis u članku je samo jedan pravac ravnine do koje djeluje logika i racionalizacija, a tih pravaca u ravnini ima beskonačno. Iznad ove ravnine logika i racionalizacija više ne djeluju jer je to područje ezoterije odnosno bezprostorno i bezdimenzionalnio područje iz kojega magija djeluje. Znam kako je pojam magija mnogima nepojmljiv, ali takvi a priori odbijaju niti ne pokušavaju upast u kontemplaciju o onome šta se događa izvan fizičkog odnosno izvan onoga šta se osjeti sa pet osnovnih osjetila. Racionalno i logički stoje navodi iz članka o povećanju plaća u Rusiji nasuprot također logičkim i racionalnim navodima kako spomenuti Nepalci nisu otišli u Rusiju, nego su došli u Hrvatsku. Svi oni koji se hvataju na jedan ili drugi navod nalaze se u kavezu logike i racionalizacije u koji su slobodnom voljom pristali bit uhvaćeni i to je modus operandi kontrolnog sistema matrixa koji također generira podjele i po velikom… Čitaj više »

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Radnici zarađuju više novaca od pravnika i ekonomista čije zanimanje će uskoro biti ukinuti ili će nestatiti jer će ih zamjeniti umjetna inteligencija.”

Dočim recimo, skladišnog radnika neće imati tko zamijeniti? 😄

Ekonomista nema nigdje već deset godina.
Od kad je Merkelica rekla da u krizi “treba štedjeti”.

To i jest problem.
Da ekonomisti vode države, koji bi bio npr za nabavku skupljeg plina i inflaciju?

Pravnika ima viška i dobro rade za svoje interese. Zna se tko piše zakone i kako. Protuustavne, često, ali nitko se ne žali, osim izuzetno.

U Hrvatskoj treba dozvoliti rad stranim odvjetnicima, što se uporno odlaže, a za što je RH dobila službeno upozorenje.

To što će pravnike zamijeniti AI, – što bi bilo lako, – možete mačku o rep. Jer oni donose zakone.😄

tihobl
1 mjesec prije

Rusiji nedostaje 4.8 milona radnika. Putin je obecao do ljeta olaksati uslove za useljenje. Jedna organizacija bavi se obradom papira za 30.000 porodica, a druga za 50.000. Uglavnom rijec je o svedjanima, svabama, kanadjanima, amerikancima, itd. Pored ove dvije vece organizacije postoje stotine manjih koje se bave useljenjem hiljada porodica. Rusi se nadaju da ce tako doci do radnika, a ne vide da ce manjak radnika postati jos veci. Porodice koje se presele u Rusiju rasprodace sve u domovini i kucu i bizis, pa ce gledati da pokrenu svoj biznis u Rusiji. Neka se preseli recimo farmer – trebace mu prvo gradjevinski radnici, zatim ce mu trebati radnici u u farmi, polju, mljekari, sirani, klaonici … Kad je bila “korona” moskovljani su masovno poceli kupovati kuce u selima i malim gradicima. Ko je god mogao preseliti biznis i ko nije bio vezan radnim mjestom u Moskvi kupovao je kucu. A… Čitaj više »

Švaus Klab
1 mjesec prije

Eto došao Nepalac kod mene na posao.Ne zna ništa raditi i za ništa nije.Doslovno su za metlu a i to pod nadzorom.Ne znam kome trebaju takvi radnici.Poslali smo ga da očisti strojarnicu.Tri sata radio ništa se ne vidi.Zato novine pumpaju po diktatu da nema vozaca.Onda nam uvoze te nesposbnjakoviće.Čemu se čuditi sta su ex yu radnici na cijeni.

ghuztr
1 mjesec prije

U Rusiji je zabranjen GMO i tko ga koristi ili prodaje proglasava se teroristom. E to je drzava!!

Profesor Živago
1 mjesec prije

Sudbina Rusije je da u idućim desetljećima postane useljenička država. Nepregledna je, slabo naseljena i idealna za bijeg od odvratnosti današnjeg zapada. Sjetite se da su i prvi doseljenici u Ameriku bježali od bijede i uvjeta u kojima su živjeli u Britaniji i odlazili su na drugi kraj svijeta ne bi li, prvi put u životu i prvi puta u povijesti njihovih obitelji imali SVOJ komad zemlje. Rusiji nije problem podijeliti takve komade zemlje. Ima je koliko hoćeš. Smatram da neće dolaziti samo oni koji imaju imovinu (koliku toliku) koju će prodati i krenuti sa kapitalom u novi život u Rusiji već i masa obespravljenih radnika i seljaka, čistih proletera koji su na zapadu poniženi i prezreni, kojima su se zgadile te kao fol “njihove” države i koji žele novi početak.

FELIX
1 mjesec prije

NE BRINITE NEPALCI SU SAMO POCETAK UVOZA, USKORO VAM STIZU ARAPI POSTOJI PLAN KOJI SE VEC SPROVODI U TOM SMISLU, HRVATSKA IZVOZI SPSOBNE A UVOZI EMIGRANTE KOJIMA SE POMAZE DA SE UKLOPE U NOVU GOSTOLJUBIVU SREDINU, BOLJE BI BILO DASE INVESTIRA U HRVATE KOJI SU JOS OSTALI OD KOJIH SE NEKI JOS BAVE POLJOPRIVREDOM.

Eruj
1 mjesec prije

Lako je sada filozofirat ali Hrvatska je trebala jakog saveznika koji će joj garantirati opstanak . Od dva zla je izabrala manje sa tim da je pod ucjenama prodala sve najbolje i još prodaje samo da ostane “Svoj na svome”

Mrdo _ tulipan pravi
1 mjesec prije

Mrdo ne mahnitaj, ubit ćete nostalgija.

Red Dog
1 mjesec prije

To je nama nasa borba dala.
Necete u Cavoglave. Niste Niprije 😀

Netko
1 mjesec prije

” Rusija ima najmanji dug i svijetu”. Kome i zašto je velika Rusija dužna?! Kome su sve države dužne i zašto ne tiskaju svoj novac?!

PeroTunguz
1 mjesec prije

Pokusao na stavim link na ovu stranicu na moj facebook profil i dobijem poruku da kanadska vlada ne dozvoljava da se postavljaju linkovi na vijesti. KOJA DISTOPIJA.

Ime
1 mjesec prije

Ovaj put +…

1 mjesec prije

Ni objektivnost nije za baciti… Šta mislite koliko je sada radne snage angažovano na proizvodnji municije, pa oružja, pa prateće opreme, pa zaliha hrane, koliko je vojnika angažovano na ratištu, koliko ljudi radi na logistici… i sve to plaća država! Sa druge strane značajno je smanjena ekonomska razmena sa Zapadom. Sve ovo ne znači da je Rusija u velikim problemima. Putin je rusku privredu odavno uveo u prvu fazu ratne privrede izdvajajući veliki deo prihoda za uzdizanje vojske i poljoprivrede kao i za kupovinu zlatnih rezervi. Sada je već u drugoj fazi (gore opisanoj) koju nosi ne samo dobra organizacija već i zlato za koje su mu se smejali dok ga je kupovao ali i velika ekonomska saradnja sa Kinom kojom održavaju svoje privrede na površini uprkos velikom pritisku sa Zapada. Ne zaboravite – Rusija je u ratu a bitne informacije mogu biti deo specijalnog rata… Treća faza ratne privrede… Čitaj više »

Mrdo _ tulipan pravi
1 mjesec prije

Mrdo tulipane!

Mrdo _ tulipan pravi
1 mjesec prije

😛

1 mjesec prije

Ako je i komentar gl up kao pitanje onda smo im zahvalni 😉

No.1
1 mjesec prije

Zato što te ne volimo….

No.1
1 mjesec prije

Baš ti jaka ta tvoja primatska ideologija… Ko da si izašao jučer iz jametine neandertalske….. 🙈🙉🙊🐵

Noname
1 mjesec prije

Sjedinjene Američke Države planirale su državni udar u Kijevu 2014. kako bi potom izazvale rat s Rusijom i oštetile njezin potencijal, rekao je bivši američki obavještajac Scott Ritter u intervjuu s novinarkom Garland Nixon. “Victoria Nuland (američka političarka – op.a.) od samog početka nije željela nikakvu diplomaciju, bila je angažirana u tajnim operacijama u Ukrajini za destabilizaciju Rusije. Sada, kada govorimo o tome kako je ovaj rat počeo, razumijemo da je ovaj rat počeo jer je Nuland to htjela. Rat je započet kako bi se oslabila Rusija i stvorili uvjeti za uništenje njezine ekonomije”, rekao je stručnjak. Kako je podsjetio Ritter, upravo je u te svrhe 2014. godine organiziran državni udar u Kijevu, a zatim su po cijeloj Ukrajini postavljene ćelije CIA-e. Dvanaest baza američke obavještajne agencije trebalo je raditi na destabilizaciji Rusije, rekao je. Prethodno je Putin više puta izjavio da vojne akcije u Ukrajini ne bi bilo da… Čitaj više »

Lucija, prva
1 mjesec prije

Laura Kovesi između ostalog o istrazi o cjepivima:

“Istraga je u tijeku i trenutačno ne možemo izlaziti s više detalja. S ovime su povezane i neke aktivnosti izvan Europe pa se moramo osloniti na spomenute instrumente za suradnju.”

Preporučam cijeli članak. Rulja je oduševljena, btw

Mislim da ima na eppo i tekst: “Ongoing … investigation (?) on covid vaccine

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Potpuni vodič kroz fraze hrvatskih političara : “Zgrožen sam ovim optužbama” – zgrožen sam činjenicom da je javnost saznala za ove optužbe “Neka institucije rade svoj posao” – neka institucije nastave zapošljavati ljude iz moje stranke i zataškavati moje afere “Vrijeme je za reforme” – dižemo porez “U narednih 6 mjeseci očekujemo značajan priljev stranog kapitala” – uzimamo novi kredit od Amerikanaca “On je uspješan poslovni čovjek” – on je moj kolega ratni profiter “Ovim potezom ostvarili smo značajne uštede” – u ovom potezu, usprkos silnom trudu, nitko od nas nije uspio pronaći nikakav interes “Ministar ima moju punu podršku” – ministar ima informacije koje mi mogu puno naštetiti “Ova Vlada ima jasnu strategiju” – za svaki loš potez optuživat ćemo prethodnu Vladu “Možda” – vaš projekt je odličan, ali niste naveli kakva je moja korist “Ne” – vaš projekt je odličan, ali ne vidim vlastiti interes “Da” – zadovoljan… Čitaj više »

Lucija, prva
1 mjesec prije

“…”zato u demokratskim državama imamo trodiobu vlasti.” (Komentator se referira na Lauru Kovesi) “Krećete od krive premise. Hrvatska je naizgled demokratska. Stranka na vlasti je od države napravila mentalnu instituciju, gdje vlast, kao glavna medicinska sestra, održava pacijente (narod) grogiranima kljukajući ih tabletama i održavajući ih na životu tek toliko da ih ne proglase mrtvima, iako mentalno na razini biljaka. Ako tko slučajno preskoči terapiju i postavi neugodna pitanja, onda bude proglašen “protuhrvatskim ološem”, “gamadi” i “izdajicom” od strane dr. primarijusa Vladimira Šeksa, te se krene nabrajati sve ono divno što je institucija (Vlada) napravila za nas. Ta ista stranka na vlasti je uredila izborne jedinice po svojoj želji, glasačke popise složila tako da i mrtvi (doslovno) glasaju, uredila (+3) glasove iz dijaspore, one s dvojnim državljanstvom/dvostrukim pravom glasa dovlače autobusima iz inozemstva a onda, ako i to nije dovoljno, političkom trgovinom, mafijaškim stilom, razne niže oblike organizama kupuju kako… Čitaj više »

Josip
1 mjesec prije

Krmak Plenkovic slijepo slijedi briselsku krmacu Ursulu. I to u svemu sto ne valja..

Noname
1 mjesec prije

Zarobljeni pripadnik ukrajinskih oružanih snaga ispričao je kako su britanski psiholozi usadili mržnju prema Rusima Pripadnik 24. brigade ukrajinskih oružanih snaga, Vladimir Buchok, mobiliziran je dok se vozio kući iz škole. Automobil je zaustavljen na kontrolnom punktu. Nakon provjere dokumenata, prebačeni smo u naš auto, odvedeni u vojni ured, gdje smo obrađeni i odvedeni na pripreme za neprijateljstva. “Studirao sam u Velikoj Britaniji. Učili su nas kako koristiti oružje i lijekove. Psiholozi su radili na nama da ne bismo voljeli ruske vojnike i sve Ruse općenito, da bismo ih ubili i grubo postupali s njima ako ih zarobimo”, rekao je Vladimir. O moralnom i psihološkom stanju svoje brigade, zarobljeni pripadnik ukrajinskih oružanih snaga rekao je sljedeće: “Kada sam došao u svoju brigadu, moral nam je općenito bio nizak, zapovjednici su nas tjerali na pljačku, nije bilo opskrbe. ” Vladimir Buchok je svu opremu dobio još u Velikoj Britaniji: “Dobili smo oklopne ploče koje se… Čitaj više »

xyz
1 mjesec prije

Idealan američki plan izgleda ovako: uvući sve u NATO, stvoriti potrebne preduvjete za rat između NATO-a i Rusije i izaći iz NATO-a kao da se ništa nije dogodilo.

roberto
1 mjesec prije

Namjerno raseljivanje radnog i reproduktivnog stanovništva dovelo je do ovog,mislim da se više nitko ne može lagat da je sve to slučajno,spontani razvoj situacije(namjerno spontan da se tak izrazim).Pročitah na parafu čini mi se da u Hr ima 600 agencija za zapošljavanje(uvoz)stranih radnika.I onda mi prijatelj priča,susjed mu radi u končaru(simens),puno naših radnika odlazi,mala im lova.Idu u austriju(većinom).Ali postoji jedna zanimljivost,imaju zaposlenih 50 ili 70 stranih radnika,preko jedne agencije.Vlasnica agencije je navodno ili kćerka ili prijateljica bivšeg direktora končara bage.Koliko končar plaća po stranom radniku agenciji,e to ne znam.

Ovo možda nije istina i ja stvarno ne znam jel to istina za končar..heh..al pa nije valjda teško provjerit,jel bio neki bago direktor i jel ima kćer ili prijateljicu koja ima agenciju za zapošljavanje.

goran
1 mjesec prije

lovit čemo političare po cijeloj europi i pročistit čemo ih sa vatrom i njih i njihove obitelji,izbrisat čemo ih iz postojanja

Protiv Sistema
1 mjesec prije

Dobar članak. Opet političari točnije “sluge krupnog kapitala” udaraju u ratne bubnjeve. Njihova djeca i oni sami su naravno anemični, gubavi ili šta već

Mrdo _ tulipan pravi
1 mjesec prije

տրամաբանական Mrdoslave

Hogar
1 mjesec prije

Anemicni gnjoj i razni vitezovi, templari lijepa imena za masonsku djubrad
Rusija? hahaha ne brinite za tu veliku pametnu sahovsku zemlju.
Nema tamo GMO i usrule von pakao….

Bruno
1 mjesec prije

Obori cijenu rada i ono malo mladih ljudi će otići graditi Njemačku, Irsku… Pa zato su se borili. Nije žutu polover priznao Hrvatsku jer je voli. Njemci sve planiraju 100 g unaprijed. Kako reće nekdašnja čelnica HDZ : “Vi planirate 5 godina unaprijed. Da nam je planirati 15 dana bili bi sretni.” Plan i program HDZ se nije promjenio već 34 godine. Kako su uopće dobili rat???

Zoro
1 mjesec prije

Ljudi zar je to moguće?; reka bi Mladen Delić

Rimtutituki
1 mjesec prije

Anglosaksonci rasturise sve i sviju kao beba zvecku. Njihovo je madlo svaki mrtav covjek na balkanu

Ivan
1 mjesec prije

Kako je divno vidjeti zajedno mog junaka Putina i Hrvatsku sahovnicu za koju sam zivot spreman dati.

tatamata
1 mjesec prije

kratki pregled : nema danas nasih nazi nato pida , znaju koji su da ne nabrajamo … hiber skrsio tipkovnicu ,,a nedjelja , sve zatvoreno
ostalo domace nazi uzrasko smece se skriva od muke sta im rusi napravise lopatama i veshmasinama u zadnje vrijeme , a toliko se raspuvali kad su potopili ruski brod u vrijednosti 80 milja , a danas tisina kad su im rusi razhebalili 1,1 bilion , krmak z bregov se ne krevelji vise , pod sedativima je ,fete parizera sve tanje i tanje

nepoželjni
1 mjesec prije

…. da ali, ti “jeftini Nepalci” u Hrvatskoj dobiju za isti posao više nego bi dobili u Rusiji.

Pogledajte ovdje kolike su u Rusiji plaće : blic.rs/biznis/moj-novcanik/evo-kolike-su-plate-i-troskovi-zivota-u-rusiji/tze4km2 (uzeo sam članak iz Republike Srpske koji bi, po meni, trebao biti istinit)

Naravno da nominalni iznos plaće ne znači sam za sebe ništa, jer njegova (prava) vrijednost ovisi o tome što za taj iznos možeš sve kupiti i koliko ti od njega ostane kada podmiriš sve fiksne troškove života (stanarina, režije, razni nameti…) pa je pisanje o tome vrlo nezahvalno.

…u stvari ovaj članak služi samo u svrhu promocije Rusije od koje nitko od nas nema nikakve koristi, jer nakon što to i pročitamo, mi ćemo i dalje biti svaki u svojoj “državi” i živjeti kako smo i živjeli.
(ne vjerujem da će itko, nakon što je pročitao ovaj članak, spakirati kofere i otići u Rusiju;)

1 mjesec prije

nije tebi toliko do komentara nego bi ti tio dokazivati nekakvu nepravdu. radis na diskreditaciji portala.

Mrdo _ tulipan pravi
1 mjesec prije

Թեմայից դուրս
Երկրներ, որոնք կկրեն երկրաշարժեր՝ Արգենտինա, Բախա Կալիֆորնիա նահանգ, Կոստա Ռիկա, Բրազիլիա, Անգլիա, Մեքսիկա, Նիկարագուա:

perkom
1 mjesec prije

Evo da se priključim raspravi iz Rusije. Redakcija može potvrditi da se javljamiz Rusije, iz Podmoskovlja. Živim već godinama u Rusiji, čiji sam i državljanin, inače sam iz Beograda. Radim kao pogonski inženjer u jednoj fabrici za proizvodnju gaziranih napitaka i imam platu od 160.000 rublji. Kurs sada nije važan, važna je kupovna moć. Ovako, da počnemo od energenata. Kubni metar gasa je oko 8 rublji, benzin 95 50-55 rublji. Kilogram mesa od 250 (piletina) pa do 500-600 junetina. Ja lično kupijem meso losa po 450 rublji za kilogram i ribu. Recimo, kilogram dimljene tunjevine sam poslednji put platio 1200 rublji ali to je smešno u odnosu na kvalitet. Ni jedna pršuta ne može se mariti sa dimljenom tunjevinom! Litar kefira od 50 do 90 rublji (u zavisnosti od pakovanja i proizvođača). Da ne nabrajam sve, mogu samo reći, hrana je jeftina. Dovoljno je da kažem, stan od 54 kvadrata… Čitaj više »

Nesko
1 mjesec prije

Zapad zamajava budale glupostima. Bio je tako jedan diktator Gadafi se zvao dok ga nisu ubili. Ja sam 32 godine proveo u USA ,ne žalim se ,ne živim loše, dosta bolje živim od ovih bednika koji kuluce po EU i Nemačkoj. Meni je penzija prilično velika, plus imam prihode od firme koja u USA I dalje radi. Ali u mome selu nadomak Beograda , jedan čovek je proveo 20 godina u Libiji, kod diktatora Gadafija. Bio je vrhunski stručnjak za proces, krekovanja benzina. Njegova zarada u Libiji je bila veća nego svih nas gastarbajtera u USA I Nemačkoj. Ogromnu imovinu je stekao, pokušavao je gotovo pola sela i nebrojeno mnogo stanova po gradu Pančevu. To što su imali građani Libije, za vreme tog strašnog diktatora Gadafija, nikada više se nigde ponoviti neće. Ovi gastarbajteri po Nemačkoj su teška sirotinja za ovog inženjera u Libiji. Nikad više, i nigde tako nesto.… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI