Ruska savezna sigurnosna služba spriječila teroristički napad u Moskvi

FSB - Alpha tim
1 komentar

Ruska Federalna služba sigurnosti (FSB) priopćila je u ponedjeljak da je spriječila teroristički napad, kojeg je državljanin Središnje Azije planirao organizirati u prenapučenom području u Moskvi.

“FSB je, s Ministarstvom unutarnjih poslova i Istražnim odborom, spriječio aktivnosti člana terorističke organizacije, koji je planirao izvesti teroristički napad na mjestu masovnih okupljanja u Moskvi”, stoji u priopćenju FSB-a.

Napad je spriječen nakon što je sumnjivac otvorio vatru na policijske službenike tijekom pritvora, priopćio je FSB dodajući da su na mjestu pronađene puške kalašnjikov, dvije bombe F-1 i jedna RGD.

“Tijekom pretraga u stanu kojeg je zločinac unajmio, …pronađeni su materijalni dokazi da je spriječeni razbojnik imao veze s izaslanicima međunarodne terorističke organizacije u Siriji i da se priprema za organiziranje masovnog pogubljenja”, priopćio je FSB.

Prema FSB-u, terorist je bio građanin srednjoazijske zemlje, unajmio je stan u ruskoj prijestolnici. Njegov brat, kojeg je FSB pritvorio u moskovskoj regiji, pokušavao je spriječiti zlostavljača da ode u Siriju zbog sudjelovanja u aktivnostima međunarodne terorističke organizacije, koja je u Rusiji zabranjena.

Prema video-snimkama koje je objavio FSB, brat zločinaca odmah se prijavio ruskom ministarstvu unutarnjih poslova, nakon što je terorist nestao prije dva tjedna, jer je počeo sumnjati da je njegov brat komunicirao s militantima iz Sirije.

U tijeku je potraga za mogućim pomoćnicima, dodao je FSB.

FSBTeroristički napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 godine prije

Još jedan terorist prekaljen u Siriji ; Ali na krive se namjerio.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI