Ruske zlatne i valutne rezerve dosegle su rekordne vrijednosti, jer Moskva upozorava na neviđene pritiske na svjetsko gospodarstvo zbog inflacije

Zlato
63 komentara

Međunarodne rezerve Rusije dosegle su povijesne razine, a zemlja ulaže u imovinu poput zlata i strane valute usred rastuće ekonomske neizvjesnosti, a inflacija je naglo skočila nakon globalnog zaduživanja.

U četvrtak je Računovodstvena komora Moskve otkrila da nacija ima više inozemne imovine na raspolaganju nego ikad prije. “Obim ruskih međunarodnih rezervi sada prelazi 61 milijardu američkih dolara”, navodi se u priopćenju dužnosnika. “Ovo je povijesni rekord. Takva brojka dosad nije postignuta u cijelom postojanju Banke Rusije. ”

Analiza je nastavila: „Rusija je trenutno na petom mjestu u svijetu po veličini svojih međunarodnih rezervi. Samo su Kina, Japan, Švicarska i Indija ispred.” Moskva je posljednjih godina povećala udio zlata u svom portfelju, sa 7,8 % ukupne imovine u 2014. na 23,3 % na kraju 2020. godine.

Vijest se podudara s upozorenjem državnog ministra financija, koji je u četvrtak rekao da postoji rizik da bi svijet mogao doseći spiralu ”stagflacije”, a rast cijena pogoršao je usporavanje gospodarstva. Prema njegovim riječima, “inflacija već ide iznad cilja u 14 zemalja G20, a u mnogim razvijenim zemljama razmjeri inflatornog pritiska su bez presedana”.

Prošli mjesec predsjednik Vladimir Putin objavio je da se rusko gospodarstvo sada potpuno oporavilo od poremećaja uzrokovanih pandemijom Covid-19. “Na temelju rezultata sedam mjeseci ove godine, bruto domaći proizvod dosegao je razinu prije krize. Pad koji je uzrokovan pandemijom u potpunosti je prevladan”, rekao je.

“U fazi poslije krize potrebno je formirati model održivog gospodarskog razvoja koji bi u potpunosti mogao pokriti sve industrije i regije Rusije… I, naravno, gospodarski rast ključ je uspješne provedbe državnih planova i projekata i postizanja nacionalnih razvojnih ciljeva”, dodao je Putin.

Predsjednik je prethodno upozorio da, iako se čini da se Rusija suočila s manjim gospodarskim poremećajima kao posljedicom pandemije, ne oporavljaju se sve zemlje tako brzo kao ostale, pozivajući na podršku zemljama u razvoju.

rusijaRuske zlatne rezerveZlato
Pretplatiti se
Obavijesti o
63 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mölltaler
2 godine prije

“Moskva je posljednjih godina povećala udio zlata u svom portfelju, sa 7,8 % ukupne imovine u 2014. na 23,3 % na kraju 2020. godine.”
Kako to? Pa zar nisu sve dali rotšildima? Bar tako piše najpoznatiji istraživač ovog portala.

preseren3
2 godine prije

Mislim, da fali jedna nula. 610 milijrdi međunarodnih rezervi…

2 godine prije

I sve to uspevaju uprkos “poklanjanja po 5 tona 99.999999999999999% čistog zlata mesečno – za papirne šekele” 🙂

Putin kupovao zlato i kada je bilo skuplje pa mu se smejali kada bi cena pala. Vremenom se smeh ukiselio…

2 godine prije

“…. Ruske zlatne i valutne rezerve …”
NISU RUSKE!

Naravno to jos talibanima “geopolitike” nije doslo iz guzice u glavu…

Te “rezerve” su u rukama “investitora” – citaj satanistickh kamatara – koji su i doveli Nosferatua na tzv “vlast” u koncentracionom logoru “Rusija“…..
Ovdje sam nekoliko puta postavljao direktno linkove na Rotschildovu “Centralnu Banku Rusije” – koji do u detalj – opisuju KO je stvarni VLASNIK novca (i “rezervi”) u koncentracionom logoru “Rusija“…

Dzaba… Talibanizam “geopolitike” je neumoljiv u svojoj ekstremnoj glupoci….

Yup
2 godine prije

Zasto zapad me ukloni Putina vec jednpm I instalira svog igraca…jer Po ovome zapad laje a karavan ide svojim putem

Scorpiorex
2 godine prije

Stalno vijestu” ruske rezeeve,zlato,gas,petrol itd” a oni van moskve i s Petersburga jos kao u srednjem vijeku zive.

Jery
2 godine prije

Ovo nije uzrok nego posljedica koja samo dokazuje da eskalira drugi dio plandemije!

Fran
2 godine prije

Talibani geoplitike ne mogu shvatiti – sta god Rusija ima manje strane rezerve to bolje za ruski narod.
Sta god vise zapad uvede sankcije na Rusiju narod ce bolje zivijeti, sta je god rusko oruzje starije Rusija ce se bolje obraniti.

Max
2 godine prije

Ako ih ne otruju cjepivima Rusi se ne moraju brinuti za budućnost.

ledeno doba
2 godine prije

na zalost, realnost je brutalna
da kabala upravlja i rusijom, evo jos jednog dokaza..

....Rusija je u četvrtak izvijestila o rekordnih 986 smrtnih ishoda povezanih s korona virusom u protekla 24 sata i 31.299 novozaraženih, najviše u jednom danu od početka pandemije.


Kremlj je za sve veći broj smrtnih slučajeva okrivio sporu kampanju cijepljenja i apelirao je na ljude da se cijepe. Cijepljenje se sporo provodi, a mnogi Rusi navode nepovjerenje u vlasti i strah od novih medicinskih proizvoda.

ttps://direktno.hr/eu-i-svijet/rusiji-rekordno-visoka-smrtnost-od-covida-19-evo-koliki-skok-novozarazenih-247263/

Sven
2 godine prije

Pa ok je ako su se gospodarski oporavili 👍

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI