Ruski ministar energetike izjavio da je deficit nafte u srpnju iznosio 1 milijun barela po danu

Busotina nafta
2 komentara

Globalna opskrba naftom bila je za milijun barela dnevno manja od potražnje u srpnju, izjavio je u srijedu ruski ministar energetike Alexander Novak.

“U srpnju vidimo da je ponuda već manja od potražnje za milijun barela dnevno. To znači da smo već ušli u fazu smanjenja zaliha”, rekao je u razgovoru za medijRossiya 24.

Također je rekao da je Rusija u srpnju poštivala sporazum o smanjenju proizvodnje nafte OPEC + za 97 posto i postigla 100-postotnu usklađenost u kolovozu.

“Na visokoj smo razini, u srpnju smo ispunili 97 posto, za nas je to vrlo visoka razina. U kolovozu smo dosegli stopu od 100 posto. Danas ispunjavamo 100 posto obveza koje smo preuzeli za kolovoz”, izjavio je Novak.

“Od 9,7 milijuna barela dnevno koji su se trebali u srpnju smanjiti temeljem sporazuma OPEC +, ukupno smanjenje iznosilo je 9,4 milijuna barela dnevno. Ovo je prilično velika, dosad neviđena razina smanjenja to se još nije dogodilo nikada”, dodao je.

Obveze OPEC + su dobrovoljne, ali svi razumiju da se timski rad može obavljati samo ako sve zemlje poštuju svoje obveze, rekao je Novak.

Sljedeći sastanak OPEC + Zajedničkog ministarskog nadzornog odbora zakazan je za 17. rujna, dok će se Zajednički tehnički odbor sazvati dan ranije, stoji u priopćenju za medije OPEC-a od srijede.

Ranije tijekom dana, ministri OPEC + sastali su se kako bi razgovarali o poštivanju dogovorenih kvota smanjenja proizvodnje nafte.

“Sljedeći sastanci ZTC-a i ZOP-a zakazani su za 16. rujna, odnosno za 17. rujna 2020.”, priopćila je organizacija.

Prema priopćenju za javnost, članice OPEC-a i one koje nisu članice OPEC-a “ponovno su potvrdile svoju opredijeljenost u Izjavi o suradnji radi postizanja pune i pravovremene sukladnosti s ciljanim količinama smanjenja proizvodnje”.

“Članovi Odbora koji ostvaruju slabije rezultate ponovno su potvrdili svoju obvezu i izjavili su da će nadoknaditi nedostatke od svibnja, lipnja i srpnja 2020. do kraja rujna 2020.”, piše u priopćenju.

NaftaOPEC
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 godine prije

Slijedi poskupljanje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI