Ruski policajci optužuju liječnike za plodnost da PRODAJU BEBE samcima, dok klijenti navodno plaćaju za spol i izgled

Doktor i trudna zena
3 komentara

Istražitelji u Moskvi podigli su optužnice protiv brojnih liječnika zdravstvenog centra u glavnom gradu Rusije, navodeći da su vodili tajni plan prodaje gotovo desetak beba iz klinike tajnovitim, muškim klijentima.

Odvjetnik koji zastupa liječnike, od kojih je jedan šef zdravstvene ustanove za reproduktivno zdravlje, u petak je u komentarima za TASS izložio optužbe s kojima se suočavaju njegovi klijenti. “Prema konačnoj optužbi, optuženici u predmetu terete se za 11 slučajeva prodaje djece, od kojih je osam, prema istrazi, dovršeno, a u tri slučaja navodno nisu dovršili zločin.”

“Kao što su istražitelji utvrdili, optuženi je pod krinkom liječenja neplodnosti ilegalno upotrijebio potpomognute reproduktivne tehnologije i u zamjenu za nagradu, predao djecu kupcima, kršeći temelje zakona, reda i morala”, stoji u izvješću.

Prema optužnici, među klijentima su bili slobodni muškarci “koji nisu imali jasne razloge zbog kojih trebaju koristiti potpomognute reproduktivne tehnologije”, poput onih koji se nude u klinici. U nastavku se otkrilo da su cijene dogovorene za prodaju beba određene njihovim spolom i osobinama majke.

Liječnici su optuženi da plaćaju surogate, odabrane posebno za tu ulogu, za nošenje embrija, koji su stvoreni u laboratoriju iz spolnih stanica nepoznatih darivatelja. Djeci su očito izdani dovoljni dokumenti za podnošenje zahtjeva za državljanstvo u inozemstvu.

Osumnjičenima u ovom slučaju sada je suđeno za trgovinu ljudima, s obzirom na očitu namjeru da se kupcima omogući odvođenje djece u inozemstvo. Prema ruskom zakonu, mogu se suočiti s kaznom do 15 godina zatvora.

Svjetski indeks ropstva ističe da je u 2015. godini, posljednjoj godini za koju su dostupni podaci, bilo 285 slučajeva trgovine ljudima koje su identificirali tužitelji. 202 su bila djeca žrtve ili drugi namijenjeni seksualnom iskorištavanju.

moskvaOptužnice
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sven
2 godine prije

Pa u rusiji je najveci kapitalizam pa se eto zarada ponekad umijesa i tu. U biti i onaj pod navodnicima komunizam nije bio nista bolji. Ali polazem sve nade u sjevernu evropu i skandinavce. Da skandinavci imaju neku svoju ideologiju bio bih clan. Steta sto nemaju. Mozda je upravo to razlog sto su mi uzor.

Max
2 godine prije

Gnjusan zločin.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI