Ruski senator odgovara Macronu: Europa upada u zamku koju je pripremila Rusiji

Zamišljeni Emmanuel - Macron

Komentirajući izjavu francuskog predsjednika Macrona koji je na Sigurnosnoj konferenciji u Münchenu naglasio da su ruske sankcije i protu-sankcije koštale europske zemlje barem koliko i Rusiju, senator Aleksej Pučkov procijenio je da je Stari kontinent također upao u svoju zamku.

Ruski senator Aleksej Puškov potvrdio je da je izjava Emmanuela Macrona u subotu 15. veljače na Sigurnosnoj konferenciji u Münchenu djelomično točna. Međutim, političar je odlučio dati neka pojašnjenja.

“Macron je priznao: sankcije su EU koštale koliko su koštale Rusiju, ali nisu uspjele. Politički rezultat je nula. Nema smisla ostati na tome, već treba gledati kako izaći iz svega, a Europa to ne zna. Ovo je slučaj lovca koji upada u svoju zamku“, napisao je senator na Twitteru.

Dodao je: “Očito u Europi ne razumiju da se nametanjem uvjeta za dijalog Rusiji postižu samo jedno: Rusija se odmiče od Europe i ne žuri ispuniti te uvjete. Čini se da samo Macron shvaća da Europa riskira izgubiti Rusiju.”

Emmanuel Macron je u subotu, 15. veljače u Münchenu, pozvao na “ponovno uključivanje u strateški dijalog s Moskvom”, istovremeno smatrajući da europska politika nepovjerenja vođena posljednjih godina prema Rusiji nije uspjela. Za njega, “sankcije nisu promijenile apsolutno ništa u Rusiji”, dok su ruske protu-sankcije koštale Ruse koliko i Europljane, a rezultati svega nisu bili vrlo pozitivni.

emmanuel macroneurusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
63 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kocki
4 godine prije

Eu je projekt Amera.Sve dok EU ne ustane i glasno kaze “fuck the USA”nece moci provesti svoju politiku.Drugo je pitanje dali ima snagu za to

Jole Prvi
4 godine prije

Dodao je: “Očito u Europi ne razumiju da se nametanjem uvjeta za dijalog Rusiji postižu samo jedno: Rusija se odmiče od Europe i ne žuri ispuniti te uvjete.—————– Upravo to I je cilj SAD da se Rusija drži što dalje od EU.Njima u korist,a drugima na štetu.

Tupko Glupko
4 godine prije

Podguzne američke muhe nisu drugo niti zaslužile.
Kada će više odnarođeni američki briselski potrčci shvatiti da je europski narod odavno uvidio istinu?
Zaboravite da ćete ikada više vratiti prodaju svojih poljoprivrednih i ribljih proizvoda Rusiji niti na 30% što ste imali prije nametanja sankcija.
Počeli Rusi sami proizvoditi i našli druge dobavljače.
Pet godina je prošlo od europskog nametanja sankcija Rusiji , što je u gospodarstvu izuzetno dug ciklus.

Za izgubljenu zaradu će vam Victoria “fuck the EU” Nuland ispeći kolačiće:
https://www.bbc.com/news/world-europe-26079957

Alen
4 godine prije

Ako rusija sad ne skonta da joj je bolje bez zbližavanja s evropom , neće nikada.. Udaljavanje evrope od rusije , rusima je donijelo samo bolje , preporodili se , kao čovjek kad se okane lošeg ,za njega , društva..

čitalac
4 godine prije

“Macron je priznao: sankcije su EU koštale koliko su koštale Rusiju, ali nisu uspjele.”
Ako gledamo veličinu ekonomija EU – Rusija, onda su Rusiju koštale mnogo više.
Gledano strogo finansijski i kratkoročno.

Fabijan
4 godine prije

ukrajinci, sorry…..
čekajte novu povjesnu priliku….

banana
4 godine prije

kakvu to p**ersku narukvicu ima makaron ?

hogar strašni
4 godine prije

Kad ukinu sankcije Europa će postati nezasitno tržište ruskih proizvoda i opet Rusi idu gore a Europa dolje u propast zahvaljujući američkim poslušnicima. na kraju ispada da su sankcije u stvari trebale oslabiti Europu i euro. Znači srljamo u raspad. jedva čekam raspad eu

cigo
4 godine prije

Ameri sigurno nisu bili glupi kad su nametali sankcije Rusima. Mislim da oni i nisu htjeli nauditi Rusiji koliko Evropi. Nametanjem sankcija najviše je stradala Evropa. Vjerojatno je Amerima zapravo i bio cilj da oslabe EU. Neke stvari se tek vide kad prode više vremena. Bolji je pregled.

Jack glas razuma
4 godine prije

Umjesto da ste na radnim mjestima, i privredjujete sebi i drzavi, vi danonocno mlatite praznu slamu po portalima, i onda vam je macron,EU ,USA krivi za standard i okruzenje u kojem zivite.Javasluk,nerad i kukanje,arbeit jok majci.

Alen
4 godine prije

Jozo Borrell kaže
“Talk is Cheap? EU Foreign Policy Chief Josep Borrell Urges Europe to Develop ‘Appetite for Power’ ”

Dakle puno krokodla s apetitom a mala bara , biće veselo kupanje…Evropu će ova nova garnitura psihopata gurnuti još dublje u ambis..

Marko
4 godine prije

Kad budale sljede demokraciju preko bare,umjesto da je odjebu,i naglase svoj interes suradnje s rusijom.

Alex
4 godine prije

Naprotiv! Sankcije su u Rusiji probudile nacionalni ponos,dišpet i nove momente u ekonomiji. Europa će se ponovno gušiti u poljoprivrednim viškovima,jer je sada i u Kini pušiona zbog virusa. Što nije loša vijest, jer slijedi pad cijena.

Bezuhov
4 godine prije

Lepo je to Putin primetio, svet je medjuzavistan. Kako god posmatrali, nemoguce je nametati sankcije a da pri tom efekat istih bude jednostran. Pitanje je dobre procene kolika je cena ostvarivanja postavljenih ciljeva kratkorocno i dugorocno. Jednom izgubljeno poverenje i trziste, tesko je ponovo osvojiti.
Jedno je jasno, Rusija koja se seta svemirom, koja je ovladala nuklearnom energijom i svim ostalim, sasvim je sposobna ovladati prilicno uspesno bilo kojim sektorom proizvodnje potrosackih dobara. Pitanje je samo koliko je opravdano rasplinjati se umesto koncentrirati se tamo gde si uspesniji, gde imas konkurentske prednosti.

Evropa nije rusija
4 godine prije

Francuzu moras kazati da EU ne postoji zbog rusije.

Ive
4 godine prije

Pardon, Excusez-moi, M. Macaron, od tih sankcija Rusija je profitirala a ne izgubila, Evropa je izgubila i treba traziti naknadu od USA.

milivoje
4 godine prije

nije lako eu da se oslobodi ”zagrljaja” americkog. mnogo je $ uslo u evropu, mnogo firmi zajednicki posluju, a i mesanih brakova je mnogo. veza izmedju eu i usa je vrlo jaka i zato je komplikovano da se raskine. a ako eu ne zeli da propadne onda mora da raskine tu ”ljubav” i da postane samostalna i nezavisna.i naravno da sardjuje i sa rusijom i sa kinom i iranom i indijom itd. to sto je makron rekao da sankcije nisu uspele i da stetu imaju i rusi i eu je tacno. ali sta dalje da se steta ne siri. i dali moze francuska da pokaze amerima da ih se ne boji?

Max
4 godine prije

Pa naravno da upadaju u zamku . Sankcije Rusuji Mogu samo štetiti Europi.

Miro
4 godine prije

Uostalom mislim da Kartagu treba razoriti………….to vrijedi i u danasnje vrijeme,,,,,,,,,,,,po mome skromnom misljenju treba uvesti sankcije I republici Srbiji , na sve nacine i nedozvoliti da se naseljavaju po zapadu / jer postoji objektivna opasnost da kasnije svojataju te teritorije kao svoje / ,sve dok se ta cetnicka drzava ne urazumi , a u SSSR -u i Narodnoj Republici Kini treba takodjer uvesti sankcije da se jedni vrate na Zaporosce , a drugi na biciklete,a na taj se nacin jedino taj komunisticka balega urusi iznutra,
Hvala na paznji pozdrav iz Toronta

Ana
4 godine prije

Najbolji dokaz izdrzljivosti i zilavosti europskih naroda je taj sto jos dajemo znake zivota, nakon visedecenijskog vladanja ovakvih monstruma!

Slobodanka
4 godine prije

Sve ove gluposti su Merkelove koja nezna vise sta radi nju treba oterati i dovesti razumne politicare a ne stvaraoce muslimanizaciju i Snkcije Rusiji Makron je u pravu ali za neke zemlje je kasno i jos hoce da vladaju Evropom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI