SAD i Japan pripremaju nove sankcije protiv Sjeverne Koreje

Sjeverna Koreja u crvenom
1 komentar

Na najnovijoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, posvećenoj ispaljivanju projektila od strane Sjeverne Koreje, sve članice su osudile taj čin Pjongjanga, ali se nije donijela odluka o novim sankcijama protiv Sjeverna Koreje. Naime, Kina i Rusija su izrazili mišljenje kako one ionako ne bi imale nikakvog učinka i samo bi pogoršale situaciju i napetosti a Korejskom poluotoku i široj regiji.

Zbog toga su se SAD i Japan dogovorili o pokušaju sankcioniranja Sjeverne Koreje na međunarodnoj razini, a ako im to ne pođe za rukom, onda će se vjerojatno razmatrati jednostrane mjere pritiska.

Američki državni tajnik Rex Tillerson i japanski ministar vanjskih poslova Tarō Kōno su razgovarali telefonom i dogovorili se da će raditi na novoj rezoluciji Vijeća sigurnosti koja, nakon sljedećeg lansiranje balističkih projektila, predviđa jačanje sankcija protiv Sjeverne Koreje.

Na potrebu da se poveća pritisak na Pjongjang su također ukazali američki predsjednik Donald Trump i japanski premijer Shinzo Abe, koji su u noćas održali drugi od dva telefonska razgovora u jednom danu.

Stav ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, kojeg je izrazio u telefonskom razgovoru s američkim državnim tajnikom Tillersonom, je da Moskva smatra kako su daljnja jačanja sankcija i pritisak na Demokratsku Narodnu Republiku Koreju  kontraproduktivni i opasni.

U utorak je Sjeverna Koreja provela još jedno raketno lansiranje, a projektil je preletio sjever Japana i pao u međunarodne vode Pacifika.

SankcijeTarō Kōno
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Crveni Komesar
6 godine prije

Bezgranično udovoljavanje zapadu je mentalna bolest kada se izvodi od strane njihovih neprijatelja…

Umesto da se resi problem vojnih bahanalija na samim granicama NDRKa od strane NATOa…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI