SAD i UK upravljaju ‘terorističkim režimom’ u Ukrajini

Zelenski - SAD i UK teroristicki rezim u Ukrajini
142 komentara

SAD i Velika Britanija su u konačnici odgovorne za najnoviji napad na Krimski most, tvrdi rusko Ministarstvo vanjskih poslova. Moskva je optužila Ukrajinu da stoji iza incidenta u ponedjeljak ujutro, u kojem su poginula najmanje dva civila, a ključna transportna veza između poluostrva i kopnene Rusije zatvorena za saobraćaj automobila.

“Ovaj režim [ukrajinska vlada] je teroristički i ima sva obilježja međunarodne organizirane kriminalne grupe”, objavilo je ministarstvo na društvenim mrežama.

“Ukrajinski zvaničnici i vojno osoblje donose te odluke uz direktan doprinos američkih i britanskih specijalnih službi i političara. SAD i Britanija upravljaju terorističkom strukturom nalik na državu”, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo je uz poruku priložilo video na kojem se vidi kako ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitrij Kuleba priznaje da Kijev stoji iza napada na rusko tlo.

Snimak su prvobitno objavili prošlog oktobra ruski šaljivdžije, koji su rekli da su prevarili ukrajinskog diplomatu da povjeruje da nasamo razgovara s bivšim američkim ambasadorom u Rusiji Michaelom McFaulom. Amerikanac trenutno pomaže ukrajinskoj vladi s idejama za nove antiruske sankcije.

Tokom razmene, Kuleba se može čuti kako govori: „Pa, ako bi me pitali ko diže stvari u vazduh na Krimu ili u Belgorodu, onda pričajući nasamo… rekao bih vam, da, to smo bili mi.“

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova citiralo je saopštenje ruskog Istražnog komiteta u kojem je incident na Krimu preko noći opisan kao “teroristički čin koji su počinile ukrajinske specijalne službe”.

Krimski most je prethodno oštećen u snažnoj eksploziji u oktobru 2022. Moskva je optužila Kijev da je prokrijumčario bombu prerušenu u običan teret i detonirao je dok je kamion prešao Kerčki moreuz. Poginuli su vozač i nekoliko ljudi u obližnjem automobilu.

Ranije ovog mjeseca, zamjenica ukrajinskog ministra odbrane Anna Maliar potvrdila je ulogu svoje nacije u napadu, napisavši u objavi na društvenim mrežama 8. jula da je Ukrajina prije 273 dana izvela svoj “prvi udar na Krimski most kako bi oštetila rusku logistiku” .

Krimski mostSADUKukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
142 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ZZZ 🇭🇷
9 mjeseci prije

SAD i UK upravljaju ‘terorističkim režimom’ u Ukrajini….to trade I na Bliskom Istoku

Amater
9 mjeseci prije

Vreme je da Rusija gađa centre odlučivanja …. kako je obećala

Entoni Fauci
9 mjeseci prije

Kuleba genijalac
Joooooj Klingtone !!!

Darko
9 mjeseci prije

Anglosaksonske svinje su krive za svo zlo i bijedu ovog svijeta..

Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

Tko upravlja sa US I UK – TAJ upravlja i sa ostatcima Ukraine … Ako je to ??? Poglete im prezimena i sve vam bude jasno … Ne zahtjeva , daljnjih elaborata 🤣

držnedaj
9 mjeseci prije

e e e ko zapadu i ukus-u služi polizao je pasiju čorbu, da će genaracije i generacije poslije ispaštat

dona
9 mjeseci prije

pa kad bi sve te zapadne generale pohvatali i kaznili, druga priča bi bila

tihobl
9 mjeseci prije

        ВЛАДИМИР Путин је у интервјуу државној телевизији рекао да су европски политичари потпуно зависни од америчких и њихових инструкција.

         Руски лидер је открио да верује да су „Европљани спремни да изврше било које наређење које им стигне са друге стране Атлантског океана“.

         Чак је нагласио да ће европски политичари – ако им буде саопштено да Американци намеравају да их „обесе“ – „поставити само једно питање“ – могу се за то употребити конопци њихове националне производње.

         Додао је да ће Вашинтон и то одбити јер ће САД и ту производњу конопаца за вешање сачувати за своју текстилну индустрију.

DEDA
9 mjeseci prije

PA TO KOLONIALNA GOVNA RADE VEĆ STOLJEĆIMA.RVACKA JE SAMO SAVEZNIK TERORISTIČKIM GOVNIMA.

Stop budalama
9 mjeseci prije

Zagadjenje zraka – BG – stari grad
Lokalni portali- 67 , skoro pa dobro
Sluzbena stranica 164, jako nije dobro

A vi se brinete o manipulacijama po svijetu

Ecco
9 mjeseci prije

Englezi imaju iskustva. DIO 1 Tijekom Drugog anglo-burškog rata koji je trajao od 1899. do 1902., Britanci su upravljali koncentracijskim logorima u Južnoj Africi: izraz “koncentracijski logor” postao je sve popularniji tijekom tog razdoblja. Kampove je izvorno osnovala britanska vojska kao izbjegličke kampove kako bi pružili utočište civilnim obiteljima koje su bile prisiljene napustiti svoje domove iz bilo kojeg razloga koji je bio povezan s ratom. Međutim, kada je general Prvi barun Kitchener od Khartouma, kakav je tada bio, preuzeo zapovjedništvo nad britanskim snagama krajem 1900. godine, uveo je novu taktiku u pokušaju da slomi gerilsku kampanju i kao rezultat toga priljev civila dramatično no je porastao. Epidemija ospica usmrtila je tisuće ljudi. Prema povjesničaru Thomasu Pakenhamu , lord Kitchener pokrenuo je planove za istjerivanje gerilaca u nizu sustavnih akcija, organiziranih poput sportskog pucanja, s uspjehom definiranim tjednom ‘torbom’ ubijenih, zarobljenih i ranjenih, i počistiti zemlju lišen svega što je… Čitaj više »

Ecco
9 mjeseci prije

Englezi imaju iskustva DIO 2 Na kraju je bilo ukupno 45 kampova sa šatorima koji su izgrađeni za internirane Boerove i 64 dodatna kampa koji su izgrađeni za crne Afrike. Od 28.000 burških muškaraca koji su zarobljeni kao ratni zarobljenici, 25.630 je poslano u inozemstvo. Velika većina Bura koji su ostali u lokalnim logorima bili su žene i djeca. U tim koncentracijskim logorima stradalo je preko 26 000 žena i djece. Logori su od samog početka bili loše upravljani i postajali su sve pretrpaniji kada su trupe lorda Kitchenera implementirale strategiju interniranja u golemim razmjerima. Uvjeti su bili užasni za zdravlje zatočenika, uglavnom zbog nemara, loše higijene i loših sanitarnih uvjeta. Opskrba svim artiklima bila je nepouzdana, djelomično zbog stalnog prekida komunikacijske linije sa strane Bure. Obroci hrane bili su oskudni i postojala je dvoslojna politika raspodjele, pri čemu su obitelji muškaraca koji su se još borili rutinski dobivale manje… Čitaj više »

ljena bitanga
9 mjeseci prije

Ma nee! Ameri ne vode ratove, oni uspostavljaju demo(n)kraciju!
Terorizam od strane Brita?! Svašta! To se kod njih u vanjskoj politici zove demo(n)kratski prosvjed!
Pa i jedni i drugi su demokradi!

Japanac
9 mjeseci prije

U slijdećih nekoliko dana u Ukrajini se ne preporučuje jesti u Pizzerijama.

MrKamenjarac
9 mjeseci prije

….RUSI Z G A Z I T E I H…….

Cell
9 mjeseci prije

Mi u bivsoj Jugoslaviji, jugoslavenske institucije, smo zvali Jugoslaviju socijalistickom federativnom drzavom. Zapad je namecao cijelom svijetu da smo mi bili komunisticka drzava. Nikoja drzava se ne zove po imenu vladajuce stranke. Zapad je imao cilj, izazvati rat u Jugoslaviji pa zavladati s svakim djelom posebno.

Jere
9 mjeseci prije

EU pozdravlja napadaj na most i osudjuje zaustavljanje izvoza psenice iz Ukrajine kroz crnomorski koridor.

NECIJEPLJENI PUTINOV OBOZAVALAC
9 mjeseci prije

vrijeme je da se Jevremije nahrane a- bombicama

Dragan bumbar
9 mjeseci prije

Prognoza narednih dana u Ukrajini je veliko pogorsanje globalnog zagrijavanja sa mnogo paljevine. Iskreno mi je zao naroda i tesko je ne biti ljut sto se centri odlucivanja ne gadjaju nego sirotinja gine.

Antee
9 mjeseci prije

To rade i sa balkanskim regionom

onaj najglu...Dalton
9 mjeseci prije

Ako samo još jednom napadnete Krimski most!!!
Rusi zaprijetili Ukrajincima…
Morat ćemo opet pružiti novi asfalt.

P.S.
Prije nekoliko dana, po prvi put nakon dugo vremena, ruska vojska je pokrenula napad na neprijateljske ciljeve na Zmijskom otoku, 100 km od Krima.
Tjedan dan prije toga, na Zmijskom otoku je bio Zelenski…
Svaka priča o iznenadnosti, tajnoj pripremi posjete i tome slično je besmislica.
Očito je da ima “certifikat zaštite”, koji aktivno koristi.

Čudan rat “po pravilima uspostavljenim ispod površine” se nastavlja…

Roccos
9 mjeseci prije

Pa naravno da upravljaju tom promašaju od države zvanom Ukrajina.Koliko je daleko otišlo vazalstvo EU peder političara vidi se i po najnovijoj vijesti da je za glavnu ekonomisticu EUtopije postavljena AMERIKANKA Fione Scott Morton iz nekadašnje administracije Baracka Obame i to nikoga ne zabrinjava.Jedino je glas podigla Marie Le Pen,ali tko ju uopće zarezuje.

Rajko Grahovac
9 mjeseci prije

Увек се троумим али ето имам потребу да речем: Тренутно испод ледене коре Антарктика базира 10 нуклеарних подморница морнарице Руских одбранбених снага. Лансирне рампе са интерконтиненталним ракетама имају задане цилјеве а Ви изволте. Једноставна математика10 пута шест.Прошло је време зајебанције о нашем трошку, могуће да и Ви будете колатерална штета.Пацифичку, Антланстку, Индијску и Црноморску флоту нећу ни споминјати јер је и то за Вас превише.

Vedran
9 mjeseci prije

Svaki put kad ukrajinci naprave ovakvo sranje rusija ih par dana poslije masovno granatira. Tako ce i sada biti.

Necjepljeni Kokot
9 mjeseci prije

Rekao je da će gađati naručioce rata.Šta se čeka ?

Drago
9 mjeseci prije

Zar ne polaze svi ratovi iz Londona.USA je samo njihov poslusnik i zemlja jada i bijede.Narkomani na svakom koraku.2 Posejdona na Engleze i eto ti mira u svijetu

Rajko Grahovac
9 mjeseci prije

За будале је ито доста.

9 mjeseci prije

Izgleda da nisu baš lako podnijeli ono rasturanje čelindzera i britanskih plaćenika…
No dobro , slijedi opet porcija..

Mrčikola
9 mjeseci prije

Validiraj me nježno…😁

Lucija, prva
9 mjeseci prije

“Kanada je počela da podržava ukrajinske antiruske snage mnogo pre Majdana.

Još početkom 1990-ih, kanadski savetnici su imenovani na položaje u ukrajinskim ministarstvima i odeljenjima, od kojih su mnogi dolazili iz ukrajinske zajednice u Kanadi, objašnjava Engler.”

lahor
9 mjeseci prije

A tko onda upravlja sa SAD i UK, pa zna se !!!

nessy
9 mjeseci prije

Debil je iz Poljske dobio opremu njihovog proizvodjaca Helikon Tex, i od tada iz njihovih majica ne izlazi. Imam ih i ja, odlicne su, ali nije to razlog da ne nosis nista drugo. Cak sam na videu nasao Prigozina u fleece, isti, k’o moj. Pregazili su Alpha Industries, po kvaliteti, cijeni i izboru. Alfu drzi jos samo stara slava.

Noname
9 mjeseci prije

Umirovljeni bojnik američkih marinaca Scott Ritter uvjeren je da će do kraja ljeta ukrajinska vojska doživjeti poraz.

Do tog vremena stanje Oružanih snaga Ukrajine postat će kritično i one će izgubiti sposobnost provođenja velikih vojnih operacija.

“Na pravom su putu za to”, rekao je za US Tour of Duty YouTube kanal.

Prema Ritteru, Washington je odlučio opskrbiti kijevski režim kazetnim streljivom prije svega zato što je arsenal konvencionalnog oružja iscrpljen.

Bijela kuća pokušava spasiti situaciju, ali to neće utjecati na tijek događaja na prvoj crti, rekao je Ritter.

Kolosalni gubici u ljudstvu i nedostatak granata nedvojbeno će dovesti ukrajinsku vojsku do poraza, zaključio je Ritter. 

Noname
9 mjeseci prije

Alfred de Zayas, bivši neovisni stručnjak Vijeća za ljudska prava UN-a (HRC), rekao je da je Sjevernoatlantski savez postao zločinačka organizacija koja predstavlja prijetnju čovječanstvu i mora biti neutralizirana. “NATO zaslužuje biti nazvan zločinačkom organizacijom. Ali sada je najvažnije ne organizirati suđenje u vezi s počinjenim ratnim zločinima, već neutralizirati tu prijetnju”, piše u članku za kineski list Global Times. Kako je precizirao de Zayas, od 90-ih godina prošlog stoljeća savez je “počinio ratne zločine i zločine protiv čovječnosti”. Zato NATO treba promatrati kao “najveću prijetnju našem opstanku kao vrste”. Pojasnio je da u početku, 1949. godine, kada je ova organizacija nastala, ona još nije bila kriminalna. “Nakon 1997. NATO je postupno prošao transformaciju iz “obrambenog” saveza u geopolitičkog behemota koji pokušava porobiti cijeli svijet”, dodao je de Zayas. Među zločinima koje je počinila ova organizacija naveo je sudjelovanje u akcijama razaranja teritorijalnog integriteta Jugoslavije, kao i bombardiranje ove zemlje 1999. godine, suprotno… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI