SAD podržavaju uspostavu kosovske vojske

Kosovo
28 komentara

Iako su se sve američke administracije do sada tome protivile, novi stav Washingtona je da podržava stvaranje kosovske vojske.

Sjedinjene Američke Države podupiru transformaciju snaga sigurnosti nepriznatog Kosova u vojsku u pravom smislu te riječi, ali se to mora provesti kroz izmjene i dopune ustava Kosova i uz sudjelovanje svih zajednica koje žive u pokrajini, na sastanku s novim ministrom sigurnosti Kosova Rustemom Berishom je izjavio je američki veleposlanik na Kosovu Greg Delawie, javlja prištinski list Zeri.

Američki veleposlanik je ranije ove godine izrazio stav Washingtona o tom pitanju, prema kojem ”snaga sigurnosti” Kosova treba pretvoriti u punopravne oružane snage na temelju izmjena i dopuna ustava. Delawie je naglasio kako je to važno, jer bi tako svi stanovnici na području Kosova sudjelovali u važnom procesu donošenja odluka.

Podsjetimo da su nakon jednostranog proglašenja neovisnosti od strane kosovskih Albanaca 2008. godine SAD i EU Prištini dozvolili da imaju samo ”snage sigurnosti”, ali ne i punopravnu vojsku.

Greg DelawieKFORkosovokosovska vojskakosovski zaštitni korpusNATORustem Berishasamoproglasena nezavisnostsnage sigurnosti kosovaUNUNMIKvojska Kosova
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Željko
6 godine prije

Znači iduće godine Makedonija i Bosna i Hercegovina u NATO i uz vojsku Kosova je ” drugi ruski nosač aviona ” Srbija je i zvanično okružena! Lupajte mi minuse, nije mi bitno, jer pišem ono što mislim, a ne uz superviziju ” dragog vođe “!

čokolino
6 godine prije

Useful idiots.
Kao i mi, sve ostale ex yu republike. Za obranu države je najbitnije imati vojsku na ruskim granicama. Koji moroni…..
I još hoće, da mi peru mozak s tim kako tamo neka sjeverna koreja ugožava svetski mir i poredak.

Tadmur Palmirovic
6 godine prije

Americka diplomatija je stvarno fleksibilna.Danas si na spisku teroristickih organizacija a sutra odani saveznik.UCK je ocit primjer.Mozda jednog dana zajedno na Baltiku sa nusrom,azov brigadom i ostalim evropskim prijateljima.

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Kosovo je bilo leglo kriminala još i u Jugoslaviji, a sada je europski sigurnosni problem jer se tone narkotika nesmetano prebacuju preko gudura Prokletija i Skadarskog jezera prema Crnoj Gori i Kopaonika putem kroz Srbiju. To europski političari dobro znaju, ali ne mogu ništa da urade po tom pitanju jer su Kosovo stvorile i Kosovom upravljaju Sjedinjene Američke Države.

Ko je rekao Vučić?
6 godine prije

Ne samo da priznaju Kosovo kao državu, već podržavaju stvaranje kosovske vojske (pa već imaju UČK, čemu nova vojska?). Istovremeno, ne priznaju da je Krim deo Rusije, iako istorijski to jeste i tu nema šta da se raspravlja. Koja govnarska vlada jedne govnarske države nastanjene najgovnarskijim narodom na planeti.

Izvinite zbog ponavljanja ružne reči, ali morao sam da iskalim bes.

basso
6 godine prije

Iskusne oficire vec imaju,samo se trebaju vratiti iz Sirije.

Zvrk
6 godine prije

Ništa to ne ide bez dozvole iz Bondsteela. Inače ako je netko gledao satelitsku kartu kosova, lako primijeti tu bazu koja je na velikom komadu zemlje. Javna je tajna da se iz te baze nadgleda trgovina narkoticima od afganistana do europe.

Georgij Žukov
6 godine prije

ako ta vojska ikad sazivi ,znam i siguran sam da ce imati samo jedan vod a zvati ce se AHBO (Atomsko-biolosko-hemijska odbrana) i imati ce svaku vecer jedno tri puta uzbunu kao pripremu na mozebitni rusko- srpski atomski udara na pristina :)))) a sve to ce nadgledati zabrinuta lica nato oficira heheh

VENTILATOR
6 godine prije

Tako su kod raspada SFRJ, a čijem su raspadu kumovali,tražili da razgranočenje bivših republika bude na temelju AVNOJ-evskih granica. Bar tako je ozakonila Banditerova komisij, a onda su AP Kosovu dali državnost po svom ćefu.Samo neupućeni i oni koji neće da znaju tko je Kosovare nagovorio da ustanu protiv Srbije da bi NATO odnosno USA imala izliku da nagari po Srbij, u ime humane obrane kosovskog naroda, i da se tu ugnjezdi sa jednom od najvećih baza na Balkanu.Naravno ovo su sve mogli ostvariti dok je naivna budala Gorbačov vjerovao Zapadu da kad prestane HLADNI RAT da će u svijetu teći med i mlijeko, a onda kruna svega bio je dolazak pijanog Jeljcina na vlast. I dok je pijani Jeljcin ispijao svoje flaše Zapad je iscrtavao nove granice.Često se pitam da je onda Putin bio na mjestu Jeljcina dali bi danas svijet izgledao ovako.Duboko sam uvjeran da bi Zapad sa… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI