SAD pokreće proširenu obuku za ukrajinske trupe u Njemačkoj

Ukrajinska vojska
24 komentara

Washington je u nedjelju započeo svoj prošireni program obuke za ukrajinske trupe u Njemačkoj, rekao je general Mark Milley, predsjedavajući Združenog generalštaba američkih snaga.

“Ova podrška je zaista važna za Ukrajinu da bi se mogla braniti”, rekao je Milley u ponedjeljak, a citira AP. “I nadamo se da ćemo to uspjeti spojiti ovdje u kratkom roku.”

Plan je da se bataljon od oko 500 vojnika vrati u borbu protiv Rusije za pet do osam sedmica, prema generalu.

Pokretanje programa obuke uslijedilo je nakon najave SAD ranije ovog mjeseca da će poslati desetine pješadijskih vozila Bradley u Ukrajinu, a Njemačka i Francuska također obećavaju isporuku sličnih oklopa. Tokom vikenda, Velika Britanija je službeno potvrdila da će Kijevu dostaviti 14 glavnih borbenih tenkova Challenger 2, a generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg razmatra obezbjeđivanje više „teške ratne opreme“ za vladu Zelenskog sa Zapada u „skoroj budućnosti“. ”

Bilo bi “idealno” da se novo obučene ukrajinske trupe vrate u akciju i budu u stanju da koriste ovaj hardver “negdje prije nego što se pojave proljetne kiše”, rekao je Milley.

Očekuje se da će predsjedavajući Združenog generalštaba u ponedjeljak posjetiti bazu za obuku Grafenwoehr u njemačkoj Bavarskoj kako bi iz prve ruke pogledao program.

U takozvanoj kombiniranoj obuci će američki instruktori podučavati ukrajinske vojnike da bolje koordiniraju svoje jedinice veličine čete i bataljona, zajedno koristeći artiljeriju, oklop i kopnene snage. Te veštine bi trebalo da im omoguće da se efikasnije odupru ruskim napadima i da izvode sopstvene ofanzivne operacije, navodi AP.

Milley je istakao da su SAD pružale ovu vrstu obuke Ukrajincima prije početka sukoba između Moskve i Kijeva. Od prošlog februara, Amerikanci su bili više fokusirani na učenje kijevskih vojnika da rukuju specifičnom opremom koju su isporučili SAD, uključujući HIMARS višecevne raketne bacače i haubice M777. Ovakvu obuku do sada je prošlo preko 3.100 vojnika, rekao je general.

Prošle sedmice je portparol Kremlja Dmitrij Peskov insistirao da su SAD i NATO „de facto… već postali indirektna strana“ u sukobu između Rusije i Ukrajine. Njihova obimna pomoć Kijevu učinila je njihovo učešće „očiglednim“ , rekao je on.

njemačkaobukaSADukrajinaVojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Selena
1 godina prije

Hundreds of US military vehicles arrive in Dutch port to strengthen NATO defences youtube video

tihobl
1 godina prije

Englezi su obecali isporuciti sve ispravne celendzere. Prvo je bilo 10. zatim su jos 2 popravili, pa jos 2. Sad govore o 14.

Hogar
1 godina prije

Gamad 666

tihobl
1 godina prije

Украјинске трупе разматрају могућност повлачења из Артјомовска (Бахмута), наводи Вашингтон пост.

tihobl
1 godina prije

,,Наш извор јавља да ће Украјина у пролеће 2023. остати без централизоване струје за 65-75%.
Струју ће имати само градови у близини нуклеарки и на границама са земљама ЕУ, остали једноставно не могу је имати, пошто Руси постепено гасе све дистрибутивне чворове (трансформаторе, трафостанице, термоелектране итд.).
Дакле, овај зимски период ће и даље изгледати удобно. Следећи ће бити у потпуном мраку и готово без струје, интернет конекције ће бити, већина фарми и мини-производња ће се коначно затворити чак и у позадини.
О економији ћутимо. Одавно не постоји.”

Украјински извор

tihobl
1 godina prije

Системи ПВО оборили су беспилотну летелицу изнад мора у правцу Бељбека – гувернер Севастопоља.

tihobl
1 godina prije

,,Наш извор у председничкој канцеларији рекао је да САД захтевају да Зеленски повуче трупе из Бахмута како не би расипао ресурсе и резерве на одбрану града, већ да би концентрисао напоре на припрему нове контраофанзиве. Да би заштитили Бахмут, недељно троше онолико граната колико су потрошили на целу операцију у Харковској области, а Пентагон такве акције сматра нерационалним.”

Max
1 godina prije

Oni stalno ukrajincima pružaju nekakvu obuku.

Amar
1 godina prije

Nije slucajno da se nacisti obucavaju u jednoj nacistickoj zemlji.U obuku ulazi i besplatna tetovaza hitlerovog lika,zastava sa kukastim krstom,i limenka plina,i sve placa njemacka vlada.

Tupko Glupko
1 godina prije

Ne samo da šalju desetine i desetine milijardi dolara vojnog naoružanja u Ukrajinu, već NATO i obučava ukrajinske vojnike na teritoriju svoje vazalske Njemačke.
Ako to nije izravno sudjelovanje u ratu, ne znam što je.

dona
1 godina prije

a šta ih gospoda ne podučavaju u Americi nego traže da EU bude njihov poligon i tetka za sve, za njihov rat, gonite se u 3 pm

NOVI STARI
1 godina prije

još malo pa će i dvodnevni-trodnevni seminari

SIRIUS
1 godina prije

obuka u Njemačkoj? a ja npr. vidio vijest da u Ukrajinsku vojsku sada ulaze VEČINOM ŽENE!?! navodno preko 6000 do sada…

Amar
1 godina prije

Prica se da ce novi ministar napada njemacke vlade biti Heidi Klum,kazu da ima iskustva sa dugim cijevima.

Klica
1 godina prije

Dobro je Zoki rekao, nema Zapad sta ukrope uciti ratovanju, jedino oni mogu uciti zapadne vojnike

Zlovenac
1 godina prije

2033 godine šaljemo i F35.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI