Sara Wagenknecht se slaže s Trumpom: Raspustiti NATO i uključiti Rusiju

Sarah Wagenknecht - Die Linke
22 komentara

Čelnica njemačke stranke Die Linke, Sara Wagenknecht, dijeli mišljenje novoizabranog predsjednika Donalda Trumpa, koji tvrdi da je NATO zastarjeli savez kojeg treba raspustiti i pri tome nudi novo rješenje.

Prema Donaldu Trumpu, NATO ima problema. On više ne ispunjava ulogu zbog koje je davno stvoren, s čime se slaže i predsjednica stranke Die Linke.

„NATO treba raspustiti i zamijeniti ga zajedničkim sigurnosnim sustavom u kojeg treba uključiti i Rusiju“, za njemačku medijsku kuću Funke Mediengruppe je izjavila Sara Wagenknecht.

Nekoliko dana ranije je novoizabrani predsjednik Donald Trump u intervjuu za njemački Bildu i britanski The Times, izjavio kako NATO više nije u stanju izvršavati svoje zadaće i da ga treba reformirati, što potvrđuju i aktualni problemi unutar ove vojno-političke organizacije. S razmišljanjima predsjednika Trumpa se slaže i Moskva.

Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier, sa svoje strane, ne dijeli mišljenje Donalda Trumpa, te upozorava da su izjave Trumpa izazivale veliku zabrinutost Bruxellesa.

Izjave europskih dužnosnika i predsjednika Trumpa potvrđuju raskol i neizvjesnost koja zabrinjava sve strane. S jedne strane imamo one koji žele prekinuti s praksom podizanja napetosti  koje vode prema novim sukobima, možda i na svjetskoj razini, dok s druge strane imamo skupine kojima su sukobi u svijetu glavni ekonomski model za stvaranje profita.

Izvor: RT

Die LinkeNATOsarah wagenknecht
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
7 godine prije

“Nato treba raspustiti i zamjeniti ga sigurnosnim sustavom u kojeg treba uključiti i Rusiju” – Sara Wagenknecht. Na prvi pogled pošteno, pravedno i svjetlosnim godinama udaljen stav od dosadašnjeg izrazito neprijateljskog, ali ipak odražava onu srž i nepromjenjeni stav koji i dalje vlada u umovima zapadnih političara, a evo i zašto. Da li u njihovim glavama postoji makar i mala primisao kako postoji opcija da se umjesto Rusija-Zapadu, priključi Zapad -Rusiji, ako ne sada a ono u doglednoj budućnosti? Barem kada je o Evropi riječ. Ne niti će postojati, jer Evropa čije su glavne i najjače države kroz istoriju bile kolonijalne sile i imperije i vladale svijetom, jednostavno je naučila da razmišlja kako se ostali priključuju njoj bilo milom ili silom, i što je taj način razmišljanja još i danas duboko ukorjenjen u političkim elitama koje njome vladaju, iako je sama na geopolitičkoj svjetskoj pozornici odavno izgubila snagu i moć… Čitaj više »

shumadinac
7 godine prije

Amerika će dozvoliti raspad NATO jedino ako ima alternativu – kako može dozvoliti da izgubi vojni uticaj u Evropi? I to ne da dozvoli već da je INICIJATOR??? Pretpostavljam da je EU vojska “trojanac” ali me ne bi čudilo da ima i “dubljih” varijanti. Može Trump da ima “lepe želje” ali nema šanse da će mu dozvoliti da tek-tako rasturi ono što su gradili decenijama.

Georgij Žukov
7 godine prije

Rusima ne treba nikakav savez da bi se zastitili, gospodja moze sto se toga tice biti spokojna 🙂 a ako kojim slucajem nato umjesto najavljenih reformi pogotovo na politickoj razini , stavi cizmu na Ruski teritorij e onda ce ih Crvena Armija demontirani i to na duzi rok 🙂

Georgij Žukov
7 godine prije

Njemci (ekonomska velesila ) trazi modele , kako se iscupati iz nato govana a nasa precednica i premijer odlaze u ukrajinu savjetovati azov kako da protjeraju ruse na traktorima , bilo bi smjesno da nije zalosno , ti ljudi ne znaju tko im glavu nosi 🙂

Tonny
7 godine prije

Ajme meni, a sto cemo s natovcima uhljebima, NATO pakt je odgojio generacije uhljeba, star je skoro 70 godina.
Stariji je nego 90% Hrvata.
Bilo je slucajeva da su iz nato pakta zivijele cetiri generacije, djeda, otac i unucad.
NATO pakt je neka vrsta Racketeering biznisa.

Koča Popović
7 godine prije

Ljudi, Sara je pozitivka. Die Linke je jedna od rijetkih lijevih partija koja nije odustala od ideja socijalizma, a da prelazi bar 10% na parlamentarnim izborima.

davor
7 godine prije

NATO ta reketarska švercerska udruga je najveća abominacija 21.stoljeća, bilo bi dobro kada bi netko iz ruske administracije sprdao ove u NATO-u šaljući im svako toliko molbe za članstvo da ih raskrinka kao isključivu anti-rusku organizaciju.

davor
7 godine prije

A što je Trump mislio pod time da NATO ne može ispunjavati zadaće? Kakve zadaće? Organiziranje Isila po muslimanskim državama? Gladio džihad po Europskim metropolama? Šverc heroina iz Afganistana? Sravnjivanje Sirije i Libije? Koje su zadaće NATOa? Balkanizacija Ruske federacije? NATO nema druge zadaće osim one koje sebi sam zadaje. To nije obrambena organizacija već isključivi instrument u agresivnoj kontroli resursa teritorija i stabilnosti pojedinih valuta, sve ostalo o NATOu je irelevantno.. Daj Bože da se raspadne isto kao i SSSR ako ne i gore, jer su po brojevima još gori..

jale
7 godine prije

“Zbog jedne divne crne žene
Zbog njene divne crne kose”
————————————
Love you Sara Wagenknecht

jale
7 godine prije

Najbolji svjetski igrač profesionalnog bilijara (snukera) svih vremena, Ronnie O’Sullivan:
————————————————————————————————————–
“Protiv kapitalizma ne bih imao ništa da svi imaju novca za krov nad glavom i da svaki dan mogu nešto staviti na sto. Ali to nije slučaj. Gledam neke starije ljude, koji ne mogu plaćati račune. I onda ih neko prisiljava na rad u zajednici jer nemaju za račune. Zastaneš i kažeš sam sebi ‘čekaj, nešto tu nije u redu’. To je strašno”

Ivex
7 godine prije

Glupost Sad nece nikada ukinuti Nato,jer preko njega ide vecina prodaje americkoga oruzja govorimo o milijardama dolara,drugo Nato omogucije Americkoj vojsci prisutnost u Europi bez preispitivanja od Europskih drzava, Trump valja gluposti kao sto je i Obama valjao prije nego sto je preuzeo duznost, kasnije radio ono sto se podrazumljeva od Americkoga predsjednika tako ce i Trump.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI