Savčenko protiv ulaska u NATO: “Rusija bi odgovorila raketiranjem Kijeva”

Nadežda Savčenko
17 komentara

“U slučaju ulaska Ukrajine u NATO, Rusija će provesti raketni napad na Kijev”, za ukrajinski Obzor je izjavila zastupnica Vrhovne Rade Nadežda Savčenko.

Podsjetimo, Nadežda Savčenko je nakon puštanja iz ruskog zatvora, gdje je bila skoro dvije godine zbog optužbe za pomoć u ubojstvu dva ruska novinara u Donbasu, u Kijevu dočekana kao heroina. Predsjednik Porošenko ju je odlikovao i predstavljao je kao oličenje domoljublja i “ukrajinsku Ivanu Orleansku”.

Nakon početne euforije, Savčenko je brzo “razočarala” Porošenka i ukrajinske nacionaliste, jer je u neposrednoj blizini predsjedničke administracije u Kijevu organizirala prosvjednu akciju “Ne odustajemo od svojih bližnjih”. Cilj joj je bio podsjeti ukrajinske političare na razmjenu zarobljenika i da se ubrza proces prema odredbama “Sporazuma iz Minska“.

Kasnije je samoinicijativno posjetila Donbas i zatvorenike u Donjecku, a nedavno je rekla da se Sjedinjene Države loše odnose prema Ukrajini i njezinim stanovnicima, što može imati nepredvidive posljedice.

“Ako Sjedinjene Države nastave tako razgovarati s Kijevom, ukrajinska vlada će morati početi ucjenjivati Bijelu kuću. I nakon svih tih manipulacija, Ukrajina će na kraju biti na strani Rusije i započeti zajedničku borbu protiv američke vlade”, rekla je nedavno Nadežda Savčenko.

Oko oslobađanja Nadje Savčenko su dugo pregovarali bivši američki državni tajnik John Kerry i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji je po odlasku ukrajinske bivše pilotkinje za Kijev izjavio “kako će Savčenko sada zadavati glavobolje Ukrajini”.

“Mislim da je to smo učinili i oslobodili Savčenko bilo ispravno, bilo je potrebno vratiti i naše građane, što se i dogodilo. A Nadežda Savčenko neka sada bude glavobolja Ukrajine, jer je to specifična djevojka”, rekao je Lavrov nakon njenog puštanja iz ruskog zatvora i ispostavilo se da je bio u pravu, jer Savčenko doslovno izluđuje Porošenkovu vladu i dobar dio zastupnika u Vrhovnoj Radi.

“Jeste li spremni na 25 godina krvavog rata?”

“Ako Ukrajina uđe u NATO, Rusija će raketirati Kijev“, posljednja je u nizu izjava koju je Nadežda Savčenko dala za ukrajinski Obzor.

“Mi shvaćamo da nam za ulazak u NATO treba 25 godina. To su optimistična predviđanja. Jeste li spremni za takav spor rat koji bi na našem teritoriju trajao 25 godina? Svaki dan bi imali dva, tri ili deset poginulih ljudi. Jeste li spremni? Ja sam već umorna. Jeste li spremni od Ukrajine napraviti bojište kakva je bila za vrijeme Drugog svjetskog rata? Sada zamislite cijenu. Zamislite krstareće projektile u Kijevu. Zamislite četiri sata preleta bombardera nad Ukrajinom”, rekla je Savčenko, upozoravajući na kobne posljedice u slučaju pokretanju dugog procesa ulaska Ukrajine u NATO pakt, na što bi, po njenom mišljenju, “Rusija sigurno odgovorila dugogodišnjim napadima na zemlju”.

Nadežda SavčenkoNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zagor
6 godine prije

Sve više mi se čini da su Rusi Ukrajini podvalili kukavičje jaje.

MilanCZ
6 godine prije

Ma kakv Ukrajina u Nato,dajte novinari malo realnosti.Ja znam da svakom novinarskom portalu treba bombasticnih stvari,Ukrajina nikad u Nato nece,nema teoretske sanse a za sve to ima puno razloga,sto objektivnih a sto subjektivnih..Sam Nato ce se za par godina raspasti jer stvara s epreformacija Amerike,svijeta,evrope a samim time i biti ce preformacija u Nato snagama..

fenix
6 godine prije

Kako je FSB obradio.

Natovac za novac
6 godine prije

Cesto se dogodi na oni najokorjeliji najprije progledaju.

glen
6 godine prije

@ MilanCZ
Cestitam ti od svog srca na blogu, s malim korakom se i zapocimlju velike stvari.

Željko
6 godine prije

Dobar blog , promijenio sam mišljenje ( negativno ) koje sam imao o vama na ovom portalu !!

Jupiter
6 godine prije

Savčenko je zaboravila da više ne pilotira.Sada neko drugi vuče palicu umesto nje.A to su Amerikanci

Sinisa
6 godine prije

Berićetan rad.

stefan
6 godine prije

MILANE još nisam otvorio tvoj blog ali uskoro ću . KAda si počeo pisati prve postove na portalu .sve mi se to nekako činilo logično, mada se meni čini nelogično tvoje razlučivanje na elitiste i globaliste. Po tvojim tekstovima sam zaključijo , sve zlo dolazi od elitista a globalisti su ti koji žele mir . Jebeš globaliste koji isto krvlju nevinih dolaze do svojin pravedni ciljeva

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI