Schröder: SAD vode ekonomski rat, a nama treba jeftin i siguran plin

Gerhard Schroder
16 komentara

”Američki gospodarski rat protiv opskrbe ruskim plinom štetan je za Europu”, izjavio je predsjednik Upravnog odbora Rosnefta, bivši njemački kancelar Gerhard Schröder u intervjuu za televiziju ”Russia 24”.

“Mislim da je Savezna vlada učinila dobro kada je plinovod ‘Sjeverni tok 2’ proglasila za ekonomski projekt koji se ne može politizirati. On znači njemačku energetsku sigurnost”, rekao je Schröder.

”Ne smije se raditi tako da se SAD i Europska unija na bilo koji način protive tom pitanju. Pa ipak, postoje pokušaji stvaranja nekih poteškoća za taj projekt. Činjenica je da Amerikanci pomoću sankcija pokušavaju ući na njemačko tržište i dominirati sa svojim ukapljenim plinom iz škriljca, što nije ništa drugo nego oblik gospodarskog rata, a takav rat je neprihvatljiv”, kazao je bivši njemački kancelar.

“Mi smo u Njemačkoj zainteresirani za dobivanje plina koji će nam sigurno stizati i koji će biti jeftiniji od plina iz škriljca”, rekao je predsjednik uprave Rosnefta.

Gerhard Schröder je također naglasio “kako njemačke tvrtke ne žele napustiti rusko tržište”.

ekonomski ratGerhard SchröderSankcijeSavezna vladaSjeverni tok 2
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
6 godine prije

Naravno da vam treba jeftiniji plin, pa zar zbog toga niste potpalili vatru u siriji;naravno plan ne ide ponajbolje stoga šaljete oklopnjake na granicu s kalinjgradskom oblasti i fingirate mangupa koji pokazuje mišiće…..sve što vam predstoji je inat i sitne nevažne podvale kojim želite izazvati reaciju moskve ali hebiga ne ide pa ne ide iako se radi o državi rusiji za koju kažete da ima lošu vojsku i raspadajuću ekonomiju…..gosp.schroder ovo napisano nije direktno upućeno vama već političkom krugu iz kojeg ste iznikli.

Lila
6 godine prije

Dakle i javno je otvoreno pitanje ekonomskog rata.

1.Proleterska
6 godine prije

Izvan teme posta ali samo na prvi pogled pa kaze: Zaustavio me je jadan sovjetski vojnik .‘Je li ovo put za Berlin?’To je jedini pravac za koji je on znao kad je krenula ruska vojska od Staljingrada i Harkova na kome će nepogrešivo naći svoju četu”, sjeća se Đilas u već citiranim ratnim memoarima. Ne može se reći da poslije Drugog svjetskog rata vlast nije s dužnom pažnjom obilježavala oslobađanje Beograda. Kako je vrijeme odmicalo, zaboravilo se što se zapravo slavi i sve je postala neka vrsta ritualne parade socijalističkog kiča. Iz godine u godinu smjenjivali su se govornici sa istim frazama, mehaničkim parolama, lakiranim evociranjima… Reakcija je stigla tokom devedesetih godina prošlog vijeka i kasnije, nakon Petog oktobra. U tom pravcu, kao što to ovdje na brdovitom balkanu često biva, potpuno se zastranilo u revizionizam. Ispada da su partizani bili ti koji su okupirali Beograd, a ne Nijemci; da… Čitaj više »

Jupiter
6 godine prije

Lako je Americi da na silu gura Evropsku buraniju ispred sebe na medveda. Tako su gurali i glupe Nemce.

Socijalist starog kova
6 godine prije

Novac direktno diktira prijateljske saveze i odnose kako u obicnom puku tako i u politici, cak stovise izrazenije u politici. Neka vam ne djeluje nemoguce da naizgled ne raskidivo saveznistvo Zapada u skorijoj buducnosti bude pod velikim testom prvo ekonomsko-financijskim, a onda i vojnim. Takvi zlikovci su poput dva susjeda koji si medusobno idu u goste i za istim stolom su si najbolji prijatelji, a kada su svako u svojoj kuci retorika se mjenja i prica se okrece. Kada tu dodamo enormne interese sukob je neizbjezan. Zapad ce sam sebi postat taoc svoje politike, polako to izbija na povrsinu. Mnoge cudi strpljenje Putina, a on radi onolko kolko je potrebno da ocuva svoje interese i interese svojih saveznika. Sve ostalo ceka da se Zapad sam “poubija” i to cekanje je opravdano.

Andrej
6 godine prije

Dobro veli moj znanac, da su Nijemci ucijenjeni jos od Marsahall-ovog plana. Bilo mi je zanimljivo slušati kako je opisao susret sa Merklovom i kakav je utisak stekao dok su njegovu grupu vodili po Bundestagu. Smatra da je politika vladajuće garniture prilično u raskoraku sa razmišljanjem respektabilnog broja nijemaca, što potvrđuje i Schröder na slici.

Brainstorm
6 godine prije

isti argumenti nisu vrijedili u slucaju juznog toka?

neki tamo
6 godine prije

hehe, dragi germanosi, budući da uvozite bliskoistočni šljam a izvozite lažnjak software za automobile, dok vaš telekom grca pod tužbama u USA a vaši poduzetnici stvaraju toksični otpad u Indiji, vaše smeće kao i ono iz EU se iskrcava pred obalama Somalije…….sve što vam se događa je ništa prema onome što ćete sami sebi zakuhati.

davor
6 godine prije

Bravo za Schrödera koji se ne boji javno reć ono što jest

stipa
6 godine prije

Izgleda da dolazi duga i hladna zima, bar u Njemačkoj… Skupljajte lagano drva

alan ford
6 godine prije

Na Schrodera je u njemačkim glavnim medijima pod kontrolom Washingtona izvršena hajka, nakon što je Schroeder postao član upravnog odbora ruskog koncderna Rosnet. A svi njemački vodeći političari–bijedne pudlice na lancu Washingtona, ogradili su se od Schroedera i napali ga zbog toga. I njegove stranačke kolege iz SPD., onaj bijedni Sorosev prdež, Martin Schulz, je u predizbornoj kampanji brže bolje kritizirao Schroeder, što je postao član državne ruske firme “diktatora” Putina.

alan ford
6 godine prije

Novi njemački ministar za vanjske poslove, u novoj vladi CDU-a, Zelenih i Liberala (FDP), biti će čelnik Zelenih, turski Kurd, Cem (čita se Džem) Özdemir. To je već sada skoro sasvim sigurno. Özdemir je rođen u Njemačkoj, kao sin tursko-kurdskih gastarbajtera, a na vodećim pozicijama u stranci Zelenih, nalazi se već nekih 15 godina. Özdemir je kao i cijela stranka Zelenih zagovornik ulaska Turske u EU, i kao Kurd naravno veliki protivnik Erdogana, U stvari je Erdogan prepreka Briselu, Washingronu i eliti za ulazak Turske u EU, zato oni kmeče na njega, a ne zbog toga što Erdogan progoni niovinare, Kurde, oporbu itd.. Özdemir je boravio u SAD-u 3 godine, gdje je dresiran u Washingtonu i on je naravno isto tako član organizacije “Atlantikbruecke”, Rockefelleroive filijale u Njemačkoj,. u kojoj su članovi i Merkelica, Sigmar Gabriel, i također svi drugi vodeći političari iz CDU, CSU,. SPD, Zelenih i FDP. A… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI