fbpx

Teorija zavjere? Schwab zagovara stavljanje čipa u glavu kako bi vlada mogla čitati naše misli?

klaus schwab

Klaus Schwab želi stvoriti Agendu 2030 koja se prvenstveno temelji na demontiranju trenutnog kapitalističkog sustava u korist veće centralizirane autoritarne vladavine koja će dovesti do nižeg životnog standarda, manje potrošnje goriva, manje građanskih sloboda i puno više vladine kontrole koja prati sve što radimo uz ograničenje putovanja.

Schwab je predani marksist koji tvrdi da korporacije duguju društvu, a ne dioničarima koje naziva “dionicima“, kao da su socijalni program sami po sebi. Njegov  “Veliki poništaj” uključuje njegovu  “ekonomiju dionik” sa zategnutom vizijom onoga što naziva  “četvrtom industrijskom revolucijom“. ” Schwab, zanimljivo, sasvim pogrešno predstavlja cijele prve tri industrijske revolucije.  Jedino ispravno tvrdi da je prvi bio izum parnog stroja. Tvrdi da je druga masovna proizvodnja, izostavljajući činjenicu da je masovnu proizvodnju izumio Henry Ford u odnosu na Model-T na temelju industrijske revolucije motora s izgaranjem i fosilnih goriva koje on propušta spomenuti. Treću industrijsku revoluciju pripisuje računalu, a četvrtu industrijsku revoluciju, za koju tvrdi da spaja čovjeka s čipovima koje strojno lijepe u nas. Izričito kaže na čikaškom vijeću za globalna pitanja:

“Ono do čega će dovesti četvrta industrijska revolucija je spoj našeg fizičkog, digitalnog i biološkog identiteta.”

Teorija zavjere? Schwab zagovara stavljanje čipa u glavu kako bi vlada mogla čitati naše misli? 1

U Schwabovoj knjizi “Oblikovanje budućnosti četvrte industrijske revolucije” objašnjava da će tehnologija u razvoju omogućiti vlastima da  “uđu u dotadašnji privatni prostor naših umova, čitajući naše misli i utječući na naše ponašanje “.

Čini se da je Schwab gledao film Izvještaj o manjini, jer čini se da je na njega utjecao način na koji vlada može spriječiti zločine čitajući vaše misli.

„Kako se sposobnosti na ovom području poboljšavaju, povećat će se iskušenje za agencije za provođenje zakona i sudove da koriste tehnike za utvrđivanje vjerojatnosti kriminalnih radnji, procjenu krivnje ili čak moguće dohvaćanje uspomena izravno iz mozga ljudi. … Čak i prelazak državne granice mogao bi jednog dana zahtijevati detaljno skeniranje mozga kako bi se procijenio sigurnosni rizik pojedinca. “

“Tehnologije četvrte industrijske revolucije neće se zaustaviti tako da postanu dio fizičkog svijeta oko nas – postat će dio nas.” 

“Doista, neki od nas već smatraju da su naši pametni telefoni postali produžetak nas samih. Današnji vanjski uređaji – od nosivih računala do slušalica s virtualnom stvarnošću – postat će gotovo sigurno ugradivi u naša tijela i mozak. “

Schwab također odobrava “aktivne implantabilne mikročipove koji probijaju kožnu barijeru našeg tijela“.

Kako zanimljiva kombinacija i značenje riječi, koji meta jezik! Zar je moguće da ovakvi zločinci mogu ostati nekažnjeni, pa odavno rekoh, Mengele, te fašizam i nacizam su male bebe za ove sadašnje projektante naše teške budućnosti. Hoćemo li im ovo dozvoliti?

Ako se slučajno usudimo govoriti o cjepivima, umetanju  mikročipova ili nanobajta, odmah nas preusmjeravaju u teoretičara zavjere.

IZVOR:

Schwab Advocates Putting Chips in Our Head so Government Can Read our Thoughts?

Cijeli govor:

4.7 42
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
175 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
šeronja
Gost
šeronja
4 dana prije

Vruči katran pa perje

Trt
Gost
Trt
4 dana prije

Pa malj pa katana pa metak.

Coca Corona
Gost
Coca Corona
4 dana prije

Može i obrnuto

mladen
Gost
mladen
4 dana prije

Dobro sad, ne trčimo pred rudo. Koliko vidim on o tome PIŠE u knjizi, ne znači da i ZAGOVARA. Trebalo bi pročitati knjigu i onda zaključiti da li kritički progovara o istome ili lobira za to. A prema rečenici: “povećat će se iskušenje za agencije za provođenje zakona i sudove da koriste tehnike za utvrđivanje vjerojatnosti kriminalnih radnji, procjenu krivnje ili čak moguće dohvaćanje uspomena izravno iz mozga ljudi” više mi izgleda kao da diže alarm nego da ushićeno i oduševljeno lobira za te metode.

mario
Gost
mario
4 dana prije

Ma neboj se ljudina nam sigurno hoće pomoć, nemoguće da tako bogat i učen čovjek želi toliko zlo. Bolje nam je slušati stručnjake i vladu nego nedaj Bože sami mislit i istraživati, dakle odrecimo se odgovornosti za vlastiti život i probajmo što više bogatstva steći, sve drugo je nebitno

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
4 dana prije

Hahah, vecina slijepo slijedi tvoje upute!

mario
Gost
mario
4 dana prije

Kakvi čipovi vakcine i demokracija, podržavam rad, rad i korporacije koje nam daju kruh, jer mali obrtnici i tako propadaju. Dok u korporacijama idete na tim bilding i svi vam govore da ste jedna velika obitelj. I tko tako zdravo okruženje nebo podržao u zamjenu za manju slobodu. Nije to ništa strašno

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
4 dana prije

Sarkazam , nadam se .

Tatjana
Gost
Tatjana
13 sati prije

I on je filantrop.Baš kao i Soroš i Gates!

Dani
Gost
Dani
4 dana prije

Možda da si bolje informiran ne bi ovako pisao. Nije to trčanje pred rudo nego teško kašnjenje sa shvaćanjem da nas je tehno-fašizam ovim blitzkrieg-om upravo pregazio.

“winteroak.org.uk/2020/10/05/klaus-schwab-and-his-great-fascist-reset”

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
4 dana prije

Smrt transhumanizmu, sloboda narodu!

cherminator
Gost
cherminator
1 dan prije

Ja sam tvoj bog, a ovo ti je zapovijed.
Čitaj slovo po slovo i zamišljaj da su slova digitronska.
Čip za čitanje misli u tebe je već ugrađen.
Mislio si da su to hemoroidi. Nisu.

Lais
Gost
Lais
4 dana prije

Čitanje misli tehnološki još nije dovoljno zrelo da bi bilo primjenjivo, ako do toga i dođe onda su žuće na prvom mjestu za takav eksperiment zajedno sa svojim 6-7G mrežama, na sveopšte zadovoljstvo Xi Ping Ponga.

bauštelac
Gost
bauštelac
4 dana prije

to ti je isto kao da stavo čip u kurac pa on jebe umjesto mene dok ja igram japaneža

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 dana prije

trebalo bi procitati mnogo toga, pa mozda i ovo?

Naučnici potvrđuju da je DNK aperiodični kristal, da se njena struktura (način na koji je građena) može porediti sa elementima kristala. Na primer, minerali poput kvarca i silikona su kristali. Veoma su dobri provodnici informacija, i energije.

Usled toga je interesantno pomenuti da određeni implanti, i psihotronička oružja koja mogu uticati na ponašanje ljudskih bića funkcionišu na osnovu tih osobina kristala.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
4 dana prije

…silicija, (ne silikona)

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 dana prije

korektno, hvala!

iefvneirviefviewcvwe
Gost
iefvneirviefviewcvwe
4 dana prije

Ti transmiteri i risiveri na bazi slilicija, kvarca, ili boga pitaj čega su već u nama i djeluju na naš DNK i metabolizam a elektromagnetnim zračenjem ih pale ili gase da prenose ili primaju utječući i sa tim zračenjem i frekvencijom na naponske senzore u živčanom sustavu.

bauštelac
Gost
bauštelac
4 dana prije

silikon u sise

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
3 dana prije

da, i u glavu da ne zveci;)

BanOvan
Gost
BanOvan
4 dana prije

Znači li to ako otuđiš žvaku u samoposluGi da će da otvaraju glavu, kačaju interfejs i utvrditi kazneno djelo? Inkvizicija mi izgleda za ovo kao posjeta raju.

pera lozac
Gost
pera lozac
4 dana prije

Minoriti Report i preventivno hapsenje radi krivicnih dela koja se jos nisu desila se priblizava.

bauštelac
Gost
bauštelac
4 dana prije

nećeš ni napravit krivično djelo da bi bio kriv jer si kriv zato što se ne držiš savjeta i preporuka da si se držao toga nebi došlo do toga da te smatramo krivim i zato mi znamo najbolje tko je kriv u biti svi ste krivi jer mi tako kažemo od sada svi snosite krivicu mi znamo najbolje i zato tko je kriv vi ste krivi eto ostanitedoma ostanite odgovorni nemoj se tako ponašat 2 metra od mene nemoj slučajno poljubit majku ubit ćeš je šta će ti škola tamo će te se razboliti i šta onda ugrozavaš susjedu sa 5 kata koja ima 93 godine šta ako umre nosi masku i kad ideš na balkon ako bude više od dva kupca u dućanu i nešto se dogodi ti si kriv ako popiješ pivo poslje 22 sata u birtiji i netko oboli ti si kriv ako imaš temperaturu i ako te nešto boli nemoj ići kod doktora nego odma na parking kod velesajma na testiranje da ti potvrdimo da si za sve ti kriv

Drago
Gost
Drago
4 dana prije

Svaka tvoja riječ smrdi.

Netko
Gost
Netko
4 dana prije

U knjizi ”Kratka povijest budućnosti” točno je predviđen scenarij koji se sada odvija samo što u toj knjizi se nude i alternativni modeli budućnosti i preporuke kako stat na tračnice bolje budućnosti. Dal ovaj Schwab nudi bolju alternativu u svojoj knjizi?

Sunseeker
Gost
Sunseeker
4 dana prije

Kako u zadnje vrijeme sve vise isplivavaju psihopate na povrsinu I to bez imalo srama I straha. Sve neki starci koji bi drugima krojili zivot jer svoj nemaju, a u lovi plivaju… sve novi Hićo do Hiće samo im jos brcici fale. 🤦‍♂️

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
4 dana prije

Ne boj se tog Schwaba. Umrijeti će od raka debelog crijeva prije nego nam usere život.

Sunseeker
Gost
Sunseeker
4 dana prije

A znam,samo taki nam userese zivot I poslije tog usranog prdonje isplivati ce drugi I nastaviti srati po nama , pa kad crkne I taj evo I treceg. Nema nista od ovoga svijeta dok se ne rodi opet Matija Gubec….

Mario
Gost
Mario
4 dana prije

To se on malo sali….

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije

Vraga se šali, evo žena mi opet pročitala misli, kako, kako ?? Moram da skenišem ludaru sigurno mi je na spavanju ubacila neku bubu u ovu moju ludaru.
Ako može ona kako ne bi vlast, zakon, red i svi po redu.
Gadno nam se piše, gadno.

pera lozac
Gost
pera lozac
4 dana prije

A da prestanes pricat u snu?

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije

Internet je prepun ovakvog materijala. Ali nisam video da neko postavlja logično pitanje:
Ako je narod postao do te mere sumnjičav da je na putu u paranoju ima li ikakve šanse da pristane na ovako nešto i to uz drastično smanjenje standarda koji je već “na ivici”??? Jer nema nikakve sumnje, ovaj otvoreno priča šta planiraju – po sistemu “dođite tu i tu, tad i tad da vam prekratimo ovozemaljske muke”.

Ako želite nešto da postignete onda pričate slatke priče “biće vam bolje, biće vam lakše” i rezultat je masovna ugradnja potkožnih čipova u Švedskoj. Ali Švaba iznosi vrlo crn scenario i uopšte se ne trudi da bilo šta prikrije. To je klasično ispiranje mozga ali videćemo sa kojom namerom. Gotovo sigurno je u pitanju skretanje pažnje sa bitnijih stvari, da li ćemo biti somovi da to progutamo ostaje na nama.

mario
Gost
mario
4 dana prije

Točno, ovo je skretanje pažnje sa bitnijih stvari. Ti čipovi ionako nisu ni veliki ni bitni a vakcina i pandemija ionako nam nedaje kruha. Podržavam sve koji optimistično gledaju na budućnost unatoč ovima koji polu u šali imaju neke smiješne planove

Dani
Gost
Dani
4 dana prije

Polu šali..?! Umrijet ćemo od smijeha, i optimizma…
Zbilja je interesantno kako ljudi mogu buljiti u katastrofu koja im je pred očima i sebe samozavaravati. Do smrti. Pa neće valjda…

mario
Gost
mario
4 dana prije

Siguran sam da je budućnost blistava

Dani
Gost
Dani
4 dana prije

I ja, ako ne prije onda u supernovi Sunca koja neminovno slijedi za par milijardi godina, bar tako kažu… Radujmo se!

mario
Gost
mario
4 dana prije

Možda za 3/4 godine dolazi nesto drugo

bauštelac
Gost
bauštelac
4 dana prije

ma koji čipovi šta vi pričate pa jeli dosta toga više kakav čip šta će ti ugraditi prvo matičnu ploču u mozak pa na njoj zalemiti čip a napajat će se preko led žarulje pa ćeš ići na programiranje kod nekog it-jevca on će odredit šta ćeš ti odsada radit a kad ti pregori hard disk onda ideš kod susjeda pere u garažu jer se on kuži u to

Dani
Gost
Dani
4 dana prije

Nitko ne pita narod da pristane ni na što. Nema potrebe, sva moč je u rukama gospodara. Stoka je tu da sluša, za svoje dobro, naravno. Pa ti traži skrivene namjere i čekaj Godota dok te ovi sprovode u klaonicu…

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije

Da li znaš nekoga ko bi se dobrovoljno čipovao?
Ali zato verovatno znaš gomilu njih koji jedva čekaju mogućnost da se radi od kuće – i da počnemo život u virtuelnom svetu (dobro, ovog poslednjeg i nisu svesni).

Plan je vrlo kompleksan a nama bacaju koske da se oko njih koljemo – jedan Švab iznese nešto što će mesecima da bude pretresano u “sitna crevca” dok nam nešto drugo ništa manje mračno postaje “novo normalno”.

CAN
Gost
CAN
4 dana prije

Nisam baš siguran,gdje je’ko do2030,
Evo baš hitna upalila sirenu u pozadini,što i nije neka slučajnost s obzirom na velik grad…ali da su učestili od maja ,jesu.
Nadam se da nećemo raspravljati tamo negdje oko 2027,koliko ih je crklo od kovida26,a koliko od odgovora duha i tijela na špricanje sasvihstrana.
https://www.sott.net/article/444369-DNA-mRNA-vaccines-of-the-future

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije

Znam ja to odlično, pokušao sam da postavim link na tekst Vilijama Engdala o Fajzerovoj vakcini ali mi obrisali komentar.

rimtu
Gost
rimtu
4 dana prije

Ovo njegovo je dovoljno mračno.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
2 dana prije

Samo što su to sve kockice istog mozaika.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
4 dana prije

Pa da ovaj kaze jasno i glasno da oce stavit chip u mozak.
Onaj drugi jasno i glasno da ce nas pobit vakcinama.
Medutim vecina to slusa gleda i sami sebe ubjeduju da oni to nisu rekli…
Zbilja ljudi bolje ne zasluzuju!

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije

Ma on može da hoće ali se ponešto i ti pitaš. A oko toga ne bi samo ti bio protiv.

Ja u prodavnici sa sestrom i njenim mužem:
“Jao mužiću, pogledaj kakva lepa bunda” (ovaj se naježio da je čupaviji od bunde)
Ide sestra dalje:
“Ova narukvica mi se baš dobro slaže sa haljinom”
Zet se odmah hvata za novčanik
“Tako je srce, baš ti dobro stoji”

Pitam ja sestru nešto kasnije
“Šta će ti bunda – bez veze da bacaš pare?”
A ona kaže: “Naravno da mi ne treba ali ti nemaš pojma kako se najlakše dolazi do onoga što u stvari hoćeš” 😉

čin chilla
Gost
čin chilla
4 dana prije

meni bunda zvuči korisnije. a seka je kurveščuga:(

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije

Možda bi ti mrva vaspitanja bila još korisnija – neko će ti iščupari prljavu jezičinu.
Ali ipak ne, provokator je jak samo za tastaturom – u običnom životu je u mišijoj (pacovskoj) rupi.

CAN
Gost
CAN
4 dana prije

Momak sredi se,pa se vrati.
Pusti obitelj,kad nije tvoja…jasno?!

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije

Pogledaj kakvu podršku ima – to je slika društva u kome živimo hteli mi to da priznamo ili ne.

KISIK
Gost
KISIK
4 dana prije

To je samo komadić tazbijenog zrcala ,u vremenu ,gdje je svatko bio u mogućnosti,otpiliti društvo iz kvarta.
Plus i minus nemaju vrijednosti i dio su indoktrinacije izbacivanja Dopamina na ekran,
Jebi ga ,to su ti(n)ove generacije,nedostaje im takta ,instikta,strpljenja,odgovornost i otvoren um,ne svima,ali u usporedbi sa rodjenima u -70.- 80 im godinama procentualno više..

imali su jebeno djetinjstvo,isprogramiranu budućnost,a sad i telefon zna šta misle,jer im usmjerava misli,reklamnom ponudom,a djeca vole eksperimentirati…
gdje smo za 10ak godina…nebitno usput koliko nas rastavljaju na proste faktore….

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije

Nažalost kolega nisi u pravu. Pratim situaciju sa lajkovanjem više od 10 godina i odlično znam u kolikoj meri utiču na nečiji ali i na opšti stav. Odabirom tekstova i lajkovanjem možeš da vodiš javno mnenje tačno u željenom pravcu. Do te mere da na dva uzastopna teksta od istih ljudi dobiješ dijametralno suprotne komentare – nije pretpostavka već doživljeno.

Možda osetiš potrebu da pitaš nešto u vezi gornje tvrdnje – molio bih te da to ne radiš.

KISIK
Gost
KISIK
4 dana prije

To stoji što pišeş,pa svijedočim i sam zbivanjima na terenu:-)
,prekratko san se izrazio.sve 5

job r
Gost
job r
4 dana prije

tebe nema pas za što da ujede a tu lupaš ko otvoren prozor,ajde baja šumadinac jesi li ustanovio čemu služi onaj kabel na “bijelom ormaru “što si kresno u hrvatskoj

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije

Kako lepi i korisni komentari od likova koji se tek pojavljuju na portalu. Ovde se ne radi o hejterstvu već o pokušaju uklanjanja određenih mišljenja.
U tome takvi smradovi nikad ne bi uspeli ali su uspeli oni koji na vas ne reaguju…

mario
Gost
mario
4 dana prije

Rad, rad, produktivnost i racionalnost, sve je drugo nebitno. Ako sebi malo više zaradimo i njima smo puno više zaradili. Nakraju svi sretni. Bolje biti ponosan i ispunjen kao koristan član korporacije i kontroliranog društva, nego slobodan i nesiguran

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 dana prije

Pa da ovaj kaze jasno i glasno da oce stavit chip u mozak.

hm, moglo bi tu jos biti velikih problema, da je rekao u *upe onda vec druga stvar;)

CAN
Gost
CAN
4 dana prije

Neće on osobno,dat će Musku i sl.pionirima ovlasti,a odgovornost leži na primaocu.
Groteskna ProjekCIA i…
Pitanje,
ako uspiju vakcin.podijelit (skoro)svima u svijetu(98% uk.stanovništva)u kraćem vrem.periodu od npr.1god.
Ljudi izmoždeni ,željni konfornog digitalizma pristanu…
a kao nuspojava se za 2-3godine dobije novi oblik raka,,teške pneumonije,za kojeg zbog preopterećenosti bolnica nema nikakvog smislenog dnevnog Reda…
Porast autizma…i svih novonormalnih novodefiniranih bolestii i protokola…
Tko još hoda normalan do 2030?

oddball
Gost
oddball
4 dana prije

ovaj schwab piše otvoreno o procesima koji su već u poodmakloj fazi, problem je sindrom skuhane žabe, ljudi, kako vidim većina čitatelja ovog portala nije svjesna tih procesa, misle da su imuni na te procese zbog čistog zgražanja i demoniziranja evo danas schwaba, sutra nekoga drugog, ili misle da su prosvijetljeni jer su deinstalirali fecbook pa prešli na alternativne mreže kao toni cetinski, evo, po mome mišljenju, reakcije čitatelja na razne teme i predodređeno jednodimenzionalno gledanje na pojedine teme meni je dokaz koliko je “čipiranje” uzelo maha već danas, a zgražanje nad nekim eventualnim čipranjem u budućnosti je upravo tragikomično,…

Simon
Gost
Simon
4 dana prije

Bez obzira na sve, lijepo je vidjeti kako svakodnevno poneka teorija zavjere postaje činjenica.
Drago mi je kako već ima onih od rođenja svijesnih kao što si ti, i koji će pomoći na osviješćivanju onih koji još spavaju.
Samo nastavi raditi na prosvijetljenju.
Smrt fašizmu, iluminacija narodu!

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije

Evo primera: “internet borci za istinu” urlaju na sav glas da će nas čipovati preko vakcina čipovima koji su toliko mali da se mikroskopom ne vide. Ako sprečimo vakcinu spaseni smo!
Da, zaista je problem ako se čipovi ne mogu otkriti ali zašto moraju da se uzmu kroz vakcinu? Zašto ne kroz običnu tabletu, kapsulu? Kapsula probiotika sadrži MILIJARDE bakterija koje su navodno veće od čipova – ako uđu milioni čipova čak i ako ih organizam odbija bar neki će da prođe. Ali ne mora ni u lekovima, zašto ne kroz hranu, piće…

Da vidimo za čipove koje se ugrađuju. Naravno da niko neće pristati da mu se u mozak ugradi čip kako bi mu čitali misli ali ako naprave čip koji će nam omogućiti korekciju vida na normalan ili bolji nego prirodan? Da se ne lažemo, 90% ljudi bi se odreklo privilegije nedozvoljavanja pristupa mislima za konfor kvalitetnog vida. Kao sa mobilnim telefonima – svesni smo da mogu da nas prate ali…
Međutim, taj čip što koriguje vid možda može da omogući nekome sa strane da nam “utisne” i slike koje ne postoje – dakle mnogo opasnije od samog čitanja misli.

Bunili smo se kad su nam uveli čipovane lične karte ali nisam čuo da je neko odbio banćinu karticu, zdravstvenu karticu, saobraćajnu dozvolu – a sve su sa čipom.
Nije rešenje Švabove kačiti na bandere, njih će zameniti drugi, mnogo oprezniji. Rešenje je dovesti vlast koja će raditi isključivo u korist stanovništva. Pa i tada neće biti lako sprečiti sve zlo koje se nad nas nadvilo ali bar imamo neke šanse…

odddball
Gost
odddball
4 dana prije

oprosti, ali zar nije naivno vjerovati u vlast koja će raditi u korist stanovništva, to je utopija, vlast mora biti pod stalnom kritičnom lupom ljudi koja ih je izabrala, dakle jedino je rješenje obrazovanje, obrazovan čovjek je kritičan i teži za manipuliranje, ne nasjeda na antiznanstvene teorije urote, ne nasjeda na populizam bilo koje vrste itd., na zapadu vidimo jasnu korelaciju pada obrazovnih standarda sa padom demokracije, primjerice SAD vodi u tome, ima ujedno najbolje škole na svijetu za svoju elitu i najgore za većinu ostalih, zatuplivanje i neoprimitivizam je otišao toliko daleko da su Trump ili Obama mogli postati predsjednici, a sada Obamin zamjenik, nekada su SAD-u birali vrhunske intelektualce, F.D. Roosvelt recimo, a danas, oprostite mi , potpune idiote, to je istinski problem koji se rijetko potencira, tu čak vidim i elemente stvarne “urote”, zar nije budala savršen konzument, bilo da treba kupiti proizvod koji mu uopće ne treba, bilo da treba glasati na fake izborima za potpune idiote,… razmisli

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije

Potpuno tačno, i kod nas je obrazovanje otišlo u bunar. Zato stanovništvo treba, MORA da izabere najbolje među sobom, da se odmah baci akcenat na najbitnije od čega je obrazovanje u samom vrhu i da se društvo od slobodnog pada povede naviše.
Alternativa je zagarantovana – pre ili kasnije ćemo zveknuti o dno.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
4 dana prije

“dakle jedino je rješenje obrazovanje, obrazovan čovjek je kritičan i teži za manipuliranje”

Pa “obrazovanje” i jest (uglavnom) vid manipulacije! (naročito sve ono poslije srednje škole) … a obzirom da je društveno prihvaćeno, tako “obrazovani” teže prihvaćaju nove spoznaje, jer su kritički prema svemu što se ne uklapa u njihovu obmanutost (“obrazovanost”)
Čvrstu vjeru u svoje “obrazovanje” (iluziju o istini) i stav proizišao iz njega, potkrepljuje i komad papira na kojem piše stupanj do kojega su “obrazovani” (čitaj – izmanipulirani, obmanuti) a kojim mogu mahati pred nosom svima onima koji tog papira nemaju i mišljenja tih “bezpapirnatih” su za “obrazovane” irelevantna. (zato su obrazovani – kritički i teži za “manipuliranje” tj. “ne nasjedaju” na “antiznanstvene teorije urote”).

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije

Mala grupa ISTIH ljudi zloupotrebljava i politiku i ekonomiju i umetnost i religiju i nauku – da li se slažemo?

Ako se slažemo onda je nauka (ljudi koji rade u nauci, obrazovanju) žrtva – zar ne?
I u nauci ima Gejtsova, Soroša – da li je zbog takvih pojedinaca opravdano odreći se kompletne nauke, obrazovanja?

Oko nas su neprijatelji ali nisu nam svi neprijatelji. Ako ne odredimo neprijatelje onda ćemo se boriti protiv svih – što upravo radimo a to je osnovni razlog što ništa ne postižemo.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
4 dana prije

Nauka i obrazovanje je glavno oruđe i oružje “Gejtsova i Soroša”.
Vođenje ljudske-robovske zajednice iziskuje mnogo vođa – odabranih goniča robova i edukatora roblja a kojima svima treba modelirati znanje i poimanje njihove svrhe.

Zato se u svim obrazovnim ustanovama višega ranga, osim na izučavanje osnovne materije za koju se polaznik obrazuje, naglasak stavlja i na predmete koji se tiču politike, psihologije i organizacije rada i života zajednica u kojima će ti završnici obrazovanja djelovati.
To je naoko jako dobar princip koji bi kada ne bi bilo “Gejtsova i Soroša” ljude vodio u bolji i lakši život (ali bi proces napretka bio puno sporiji od ovoga kojega smo svjedoci)

Pa zašto postoje “Gejtsovi i Soroši” ?
Točan odgovor dobivamo tek kada u jednadžbu ubacimo onoga koji je odabrao “Gejtse i Soroše” a to je “neprijatelj” koji je nepobjediv i kojemu otpor šačice robova neće poremetiti plan kojega ima sa svim ovozemaljskim robovima.
On je taj koji određuje tempo tehnološkog napretka dajući i puštajući nova znanja u obrazovne programe i istodobno određuje i kontrolira našu slobodu korištenja svoga znanja izvan njegovog plana za koji je znanje dao.
Taj ON je iznad ljudsko-robovski entitet koji vlada Zemljom.
Osobno vjerujem da je zlo koje nas snalazi samo zloupotreba “položaja i ovlasti” “Gejtsova i Soroša”te njihovih niže rangiranih goniča robova i što si niže rangiran na ljestvici, više si podložan samovolji onih višega ranga i imaš lošiju kvalitetu života.
Zlo dolazi od ljudi koji su na višim položajima u hijerarhiji upravljanja ljudima-robovima i nama robovima sa dna ostaje jedina nada da će taj entitet izvršiti lustraciju ljestvice upravljanja.
Mislim da su takve ideje totalne kontrole roblja kakvu predlaže ovaj zombi Schwab, čista zloupotreba tehnologije u svrhu lakšeg i komotnijeg upravljanja sebi potčinjenih a što više šteti nego koristi samim vlasnicima ljudi-robova.
———————————–
Zato mislim da nikada nećemo naći pravoga neprijatelja protiv kojega se treba boriti i očekivati boljitak nakon pobjede.
Boljitak u svom životu čovjek može sebi i najbližima postići samo razumijevanjem stvarnosti i prilagođavanjem … u prednosti je onaj koji uspije vidjeti “par koraka” ispred sebe.

PS.
Možda bi ljudi iz nižih slojeva mogli osujetiti planove ovakvih psihopata kada bi iznjedrili par pravednika koji bi fizički eliminirali ovakve očite patokrate.

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije

“On je taj koji određuje tempo tehnološkog napretka dajući i puštajući nova znanja u obrazovne programe i istodobno određuje i kontrolira našu slobodu korištenja svoga znanja izvan njegovog plana za koji je znanje dao.”

U tvrdnju da nam je tehnološki napredak “dat” može da veruje samo neko ko ništa novo u životu nije smislio. kako ja da verujem u to kad sam bez pomoći “više sile” napravio neka interesantna tehnološka rešenja i na osnovu toga znam kako do pronalaska dolazi.

Ja sada mogu da vidim čoveka koji će postepeno da menja “organske delove” za mehaničke i koji će na kraju da potpuno napusti fizičko telo. Komplikovano? Uopšte nije, uspešno spajanje “kablova” na nervni sistem će omogućiti ugradnju veštačkih organa (razmisli ko je imao najveći interes da se to ne ostvari). I prevođenje intelekta na energetski nivo je tehnološko pitanje koje možda može lakše da se reši nego što sada mislimo.

Ali još uvek ima onih koji misle da u radiju žive mali ljudi…

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
4 dana prije

Vjerujem da si  bez pomoći “više sile” napravio neka interesantna tehnološka rešenja, ali to si zasigurno učinio na nečem već poznatom što je  “viša sila” i predvidjela kada je ljudima otkrila osnovu koju ljudi moraju usvojiti i nadograditi a moguće je također da je netko i prije i poslije tebe na toj osnovi napravio nešto slično …

Npr.ako je čovjek dobio shemu građe atoma i mogućnosti njegovog cijepanja ne treba dugo da na temelju tih spoznaja izgradi nuklearni reaktor, ili atomsku bombu…
Hoću reći da čovjek od  “više sile” dobiva samo temeljna,inicjalna znanja a nadogradnju mora sam otkriti, stvoriti infrakstrukturu kako bi materijalizirao to znanje, te se razvijao i osposobljavao mlađe naraštaje a kako ne bi stalno bio ovisan o  “višoj sili”.
 Iz tog razloga se i uspostavila nauka pa je sada  “višoj sili” mnogo lakše insertirati znanje a da ne bude otkrivena a sve kako bi čovjek imao više motiva vjerujući da je za sve sam zaslužan i da sve što radi i otkriva služi samo njemu.
(jer tko bi se trudio ako bi sve dobio na gotovo a još da zna da je samo običan sluga-rob)

riegverjtvieurngtuvn
Gost
riegverjtvieurngtuvn
4 dana prije

Izvrsno objašnjeno Otpisani ovo u svezi uvaljivanja znanosti zemljanima da misle da su oni sami to dokučili.

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije

Atom je najmanji deo materije koji i dalje sadrži osobine datog elementa (otprilike). Ova definicija potiče iz antičke Grčke – pogledaj koliko vekova je prošlo od prve ideje do njene potvrde a sve vreme je bilo naučnika koji su pokušavali da shvate o čemu se radi.

Vrlo sličan proces je evolucija: prvo se pojavio začetak organa koji je u stvari samo skup ćelija koje reaguju na svetlost da bi njegovim usavršavanjem kroz pokušaj pa usvajanje ili odbacivanje (uglavnom odbacivanje) došli do oka sokolovog.

Za otkrivanje građe atoma bili su potrebni vekovi jer je na tome radila inteligencija (da je u pitanju istinska veštačka inteligencija verovatno bi to odradila za par dana) a prirodi je za oko sokolovo trebalo stotine miliona godina ili milijarde – zato što je koristila slučajnost kao model rada.

U pravu su oni koji ukazuju na greške u nauci zbog doktrinarnih pristupa ali se ne smeju pojedini slučajevi karakterisati kao kompletna nauka – onda padaš u istu zamku zbog koje kritikuješ nauku.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
3 dana prije

Po meni postoje dvije razine nauke.
Prva razina je nauka koju poznajemo i u kojoj može sudjelovati svaki onaj koji je prošao obrazovanje te prve razine i ta nauka će stoljećima “mlatiti praznu slamu”.

Prva razina služi za odabir najboljih i najperspektivnijih koji ulaze u drugu razinu i na toj drugoj razini rade po programima i spoznajama koje dobivaju od samih vladara Zemlje.a samo rijetki naučnici najvišeg ranga sa njima komuniciraju i mentori su došljacima iz prve razine… Druga razina je tajna ili se jako malo zna o njoj ali je ta razina nauke ona koja ubrzano “proizvodi” nova znanja i razvija nove tehnologije.

Za ilustraciju, Đikić i Radman su naučnici prve razine koji nisu uspijeli biti odabrani za rad u drugoj razini i oni su primjer najvišeg dometa ljudske nauke bez pomoći “bogova”.

…čudi me da još uvijek nisi odbacio teoriju evolucije, ali to samo govori koliko ti indoktrinacija sputava slobodu (logičkog) razmišljanja. (a moguće da si mi spominjanjem evolucije samo “bacio kost” da vidiš kako ću se na nju zaletjeti ?:)

Teorija o evolucijskom nastanku svega živog na zemlji je najveća zabluda od kada postoji čovjek i masovno je sputala ljudski rod u spoznaji istine o nastanku života na Zemlji.

riegverjtvieurngtuvn
Gost
riegverjtvieurngtuvn
4 dana prije

Obrazovanje je obično programiranje goniča robova.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
4 dana prije

Da, vrlo si jasan kada govoriš mojim jezikom

CAN
Gost
CAN
4 dana prije

Potpisujem otpisani

CAN
Gost
CAN
4 dana prije

“Naravno da niko neće pristati da mu se u mozak ugradi čip kako bi mu…”
P.S.ova ti rečenica stoji u kontradikciji na gore navedeni primjer kuhanja žabe…
Pozdrav

Coca Corona
Gost
Coca Corona
4 dana prije

Ponudiće nam i opciju ,
rat glad i teror24/7
Na početku smo ,trajat će ova zima dugooooooo.

riegverjtvieurngtuvn
Gost
riegverjtvieurngtuvn
4 dana prije

Prvo glad pa kaos pa rat……………….

gostPeko
Gost
gostPeko
4 dana prije

Što misliš kako bi prosječan građanin koji danas sasran hoda sa maskom nasred poluprazne ulice i na bogodanom zraku, reagirao na priču o Coron, ai da mu je ispričana godinu dana prije nego li se dogodila?!

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije

Kinezi u većim gradovima godinama po celu zimu nose maske – a niko ih na to ne prisiljava. Pre 30 godina nisu imali takvih problema.
Ali epidemija je vanredno stanje, stanje neposredne opasnosti i tome se mora prilagoditi. Koliko juče je srpski patrijarh Irinej bio na sahrani Amfilohiju (koji je umro od korone) a danas je i on preminuo – od korone.

Oni koji poznaju biologiju i prirodu uopšte znaju da ni pamet ni snaga nisu najvažnije osobine već prilagodljivost. Znaš li zašto je izumrla ptica dodo? Zato što nije shvatila da mora da se krije od čoveka – nije uspela da se prilagodi novonastalim uslovima.

iefvneirviefviewcvwe
Gost
iefvneirviefviewcvwe
4 dana prije

Prirodna selekcija najbolja, tko ne može preživjeti ide pod zemlju a ostaju samo najbolji primjerci da prenose najbolje gene, kakova cjepiva kakovi bakrači. To ako virusi uopće postoje, vjerojatnije je da sve ovo što “virus” radi rade sve one kemikalije ubaćene u nas preko zaprašivanja, vode, hrane, materijala kojim smo okruženi a da oni interferiraju sa elektromagnetnim ili nekim drugim poljem kojim upravlja implatator svega nevedenog u nama.

CAN
Gost
CAN
4 dana prije

Ode ti u znansrvenike subaru?
U sridu

riegverjtvieurngtuvn
Gost
riegverjtvieurngtuvn
4 dana prije

A što mogu kad mi intuicija crta budučnost, lako mi je dešifrirati njihove obmane namjenjene onima koji puše programiranje uma. A predikcije mi uvijek netko kasnije potvrdi.

pera lozac
Gost
pera lozac
4 dana prije

“Koliko juče je srpski patrijarh Irinej bio na sahrani Amfilohiju (koji je umro od korone) a danas je i on preminuo – od korone.”
Amfilohije 82 godine, Irinej 90 godina i obojica umrli od “korone”:
U Srbiji prosecan zivotni vek za muskarce 73,7 godina.
A da nisu kojim slucajam ova dvojica umrli od STAROSTI??????
Neznam, samo pitam.

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije

Da je to prekidač pa uključiš-isključiš ali ovi ljudi su danima predhodno ležali u bolnici sa dijagnozom korone. Naravno da su imali i drugih bolesti ali su u tom momentu bili lečeni od korone – i nisu izlečeni.
Doduše, možda je vlast bila sigurna da će umreti u narednih nekoliko dana pa ko fol bolesni od korone da povećaju smrtnost i tako opravdaju vanredne mere…

pera lozac
Gost
pera lozac
4 dana prije

“Doduše, možda je vlast bila sigurna da će umreti u narednih nekoliko dana pa ko fol bolesni od korone da povećaju smrtnost i tako opravdaju vanredne mere…”
DOBRO JUTRO

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije

:)))))))))))))))))
Sa kim sam ja našao da diskutujem…

pera lozac
Gost
pera lozac
4 dana prije

Apsolutno si u pravu, treba te ignorisat i tacka.

Sunseeker
Gost
Sunseeker
4 dana prije

Dobro se ti pitas….
Evo sad se pitam I ja od cega bi ti mladici otisli u nebo da nema korone🤔🤔🤔.
Jadno nisu skoro nista pozivljeli, samo su prvi svjetski vidjeli .

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
4 dana prije

“Jer nema nikakve sumnje, ovaj otvoreno priča šta planiraju …”

Da, priznajem da je i meni to sumnjivo …
(da li je to u ovoj fazi zaglupljenosti, obmanutosti i straha u kojem mase robova sa brnjicama preko gubice zijevaju u medije, zadnji test ropstva, ili je to samo laprdanje umno i tjelesno bolesnog ljudskog otpada?)

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije

“Da, priznajem da je i meni to sumnjivo …”
Sada njihovu priču uporedi sa “Protokolima Sionskih mudraca” i videćeš isto suludo otkrivanje suludih planova. Vekovima koriste istu taktiku obmane ali nama nisu dovoljni vekovi da vidimo očigledno.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
4 dana prije

Jasno, Sionski mudraci su bili odabranici onog vremena kojima je povjeren nadzor i vođenje ljudi-robova.
Razumljivo je da kada dobiješ neki zadatak, tražiš najbrži i najlakši put za ga izvršiti. Najlakše vođenje stada je da ga držiš zbijenog uz pomoć što više pasa čuvara i ograde koju ne može preskočiti a svaku neposlušnu jedinku kazniti udarcem štapa po rogovima i eliminacijom takve jedinke koja zbunjuje ili uznemirava stado.

No ako pastiri kojima je stado povjereno pretjeruju u “čuvanju”, stado će ostati gladno, prljave ofucane i počupane vune, neće dati mlijeko a ni janjadi neće biti, pa će takav odnos pastira osim gadnog života stadu prouzročiti i štetu vlasniku stada a taj će (ako je dobar vlasnik) zamijeniti pastira i omogućiti da stado bude produktivno….

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije

Nisi razumeo – priča o Sionskim mudracima je isto skretanje pažnje sa bitnih stveri kao i ovaj Švab. Iti metod a i dalje radi kao sat.

Slučajni prolaznik
Gost
Slučajni prolaznik
4 dana prije

Sad mi je jasno zašto Elon Musk želi tako žarko što prije pobjeći na Mars.

Zadranin
Gost
Zadranin
4 dana prije

Dobra ideja, Amerikanci bi to iskoristili za nekog pokrasti.

Siniša
Member
Siniša
4 dana prije

Pljuc…

Zadranin
Gost
Zadranin
4 dana prije

Alo mali.. nađi sebi drugi nadimak.. “Zadranin” je zauzeto.

P***!

Siniša
Member
Siniša
4 dana prije

Gde je red…mamu ti jebem.

Maliboro
Gost
Maliboro
4 dana prije

Jeli on potomak Josefa Mengela?

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
4 dana prije

Lako moguce s obzirom da je Dr. Mengele lijepo i sretno zivio do kraja zivota…

mario
Gost
mario
4 dana prije

Bolje s maskom na posao nego bez maske na zavod za zapošljavanje. Bolje primit vakcina nego primit otkaz. Bolje diktatura i sigurnost nego sloboda i neizvjesnost. Bolje slušati nego učiti. Sve će biti dobro ako ste poslušni, odani i predvidljivi.

davor3
Gost
davor3
4 dana prije

Američki Deep State je svuda podmetao nogu Trumpu.

BOGOTA, 20. studenog
Venecuelanski predsjednik Nicolas Maduro rekao je da je njegov američki kolega Donald Trump nekoliko puta pokušao započeti bilateralne razgovore s njim.

“Donald Trump želio je razgovarati sa mnom nekoliko puta. Imali smo kontakte preko posebnih izaslanika. Međutim, [američki] establišment nije mu to dozvolio”, rekao je Maduro u četvrtak u Caracasu, a njegov je govor prenijela državna TV.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
4 dana prije

Zaboli me briga za tog Kabalinog slugu.
Eno imas video gdje se jadan sav uzrujao jer u NY nece vakcinu koju im je platio skoro 2 bil. Dolara…

mario
Gost
mario
4 dana prije

Bolje čip u glavi nego čip u laptopu

gostPeko
Gost
gostPeko
4 dana prije

Mislim da poprilično površno razmišljaš. Ne smatram se njegovim velikim fanom, ali ako misliš da je moguće mijenjat stvari samo snagom vlastite volje u močvari u kojoj je svaka vlat trave dizajnirana da te povuće ispod površine, onda se grdno varaš. Jedina moguća opcija je šahovsko taktiziranje i povlačenje poteza u pravo vrijeme. Podsjeti se da je protiv tog čovjeka svaka institucija, javna osoba, medij i društvena mreža na ovoj planeti.

piždro
Gost
piždro
4 dana prije

Iskočio si iz teme.. nije na ovom članku riječ o voljenom trumpu ..nebrini se puno o tutorima svjeta – snaći će se oni kao i uvjek

Simon
Gost
Simon
4 dana prije

To je nebitno. Pustili su Trumpa da priča s Kimom i nije se išta značajno dogodilo osim zaglušujuće buke u svim medijima o Sjevernoj Koreji. Ništa značajno se neće dogoditi ni ako Trump ostane predsjednik. Trump i Biden su vrlo ograničeni u svojim mogućnostima i njihova glavna uloga je održavanje iluzije demokracije.

Faust
Gost
Faust
4 dana prije

Ovaj ima 82 g.,Kissinger 97,Soros 90,Biden 77… Svijetom drmaju zloćudni starci ogorčeni jer njihovo vrijeme samo što nije prošlo.Istovjetan slučaj u Hrvata,Mesić,MManolić,Lončar,Šeks…

davor3
Gost
davor3
4 dana prije

Izjava Lavrova
MOSKVA, 19. studenog

 SAD i Francuska pogođeni su “ranjenim ponosom” zbog primirja Nagorno-Karabaha uz posredovanje Moskve, rekao je u četvrtak ruski ministar vanjskih poslova Sergey Lavrov.

“U mojim kontaktima s američkim i francuskim kolegama,…. o pitanju Nagorno-Karabaha tijekom posljednjih nekoliko dana, očito postoji ranjeni ponos. I ovo je tužno, “Lavrov je rekao u intervjuu za televiziju RT u četvrtak.

JTM
Gost
JTM
4 dana prije

Ako su to njegove tvrdnje kakvo vrijeme nas očekuje u budućnosti, onda je u pravu, a ako je i sudionik u tome, onda je naprosto glasnogovornik, rani vijesnik dolazećeg. To sve što je rečeno je već odavno prikazano kroz holivudske filmove, a tko malo prati taj žanr dobro zna da se je puno toga ostvarilo kada je tehnologija za to bila dostupna. Ako danas prođete, recimo Londonom, vaš trag (video i fotografija) prate vas od stana po cijelom gradu, a kada se vratite lako vas se prati i u stanu (mobitel, kompjutor, nove generacije TV i sl.). Kada tome dodate dronove koji mogu biti naoružani, brzi ili spori, u kretnji ili na mjestu, u zraku ili na zemlji te u vodi, znate jako dobro da netko tamo u liniji može dobiti od nekog nevidljivog naredbu…pali! Sada zamislite još umjetnu inteligenciju, novčane transakcije gdje novac ne vidite, a možete biti stopirani u plaćanjima osnovnih životnih potrepština, a vašem mobitelu, kartici ili ne znam čemu sve ne, ne možete narediti … plati! Zamislite i to da su svijet u 80% slučajeva vodili narcisoidni tipovi, sociopati i svirepi ubojice kroz vlast, budućnost možete samii zamisliti. I ako mislite da će vam u pomoć stići neki tamo vitez na konju, automobilu, helikopteru i slično i koji će spasiti čovječanstvo, onda ste u fikciji rečenih holivudskih filmova.

Minor
Gost
Minor
4 dana prije

Mmmm da

iefvneirviefviewcvwe
Gost
iefvneirviefviewcvwe
4 dana prije

Imaš odličan uvid u stanje, umjetna je već operativna, skajnet je oživio.

pera lozac
Gost
pera lozac
4 dana prije

Imas na yutube snimak pljacke zlatare u Londonu.
Momci se malo zaigrali i zadrzali se predugo, stize murija i jednog hapse u blizini a drugog (maskiran i sa kombinezonom) prate kamerama i navode muriju.
Bezanija prvo nekim ulicama pa ulazi u park, na izlazku iz parka skida kombinezon i masku, pretrcava preko ulice i pocne hodat normalno sto bi mu proslo ko noz u putar da nije bilo kamera koje su sve videle(i u parku), ali ovaj put nije, i naravno snimaju bracu kako ga hapse.
Snimak je iz 2005-e ako se nevaram.
Kad se setim kako neki od komentatora ovde pljuju po Kini kako su kamere na svakom koraku, kako prate sve po redu i kako su uveli kamere za prepoznavanje lica, samo se nasmijem.
U Londonu su uveli kamere sa prepoznavanjem 2010-e, znaci kinezi kaskaju debelo. 2002- je u GB bila jedna kamera na svakih 14 stanovnika, sta mislite koliko ih je danas?
Al ok, GB je demokracija a Kina diktatura.

riegverjtvieurngtuvn
Gost
riegverjtvieurngtuvn
4 dana prije

Skajnet je polako ušao u naše živote i samo jača sa njegovim očima na sve strane torova od milja zvanim gradovi, za resurs.

nekoime
Gost
nekoime
4 dana prije

Mokri snovi Staljina, Maoa i Hitlera…

borg
Gost
borg
4 dana prije

Nadodaj ….. Netanjahu, Churchilla, Bidena isvih ostalih cionista

lisac
Gost
lisac
4 dana prije

Zanimljivo da ih oni nisu ostvarili.

The Beatles
Gost
The Beatles
4 dana prije

Njemu će do 2030 na nebesima čitati misli pa da vidimo šta se mislilo i šta se radilo

Kašer Nostra
Gost
Kašer Nostra
4 dana prije

Danas palim radio i sve stanice trube isto kako u varaždiskoj županiji najviše zaraženih i kako čačić ima pravo kada zaziva još gore mjere i policijski sat.
Ma čekaj malo da lis e radi o istoj osobi, radomir čačić ubojica koji ej ubio dvoje ljudi (nije bitno da li je iz nehata ili ne) i odležao samo 2,5 godina u zatvoru gdje je igrao golg. Da dobro ste pročitali igrao golf, gdje to ima da nekoga ubijete na autocesti i dobijete 2,5 godina i onda u zatvoru igrate golf.
Nadalje taj ljudski šljam je bio mentor kovačeviću koji je krao novce u JANAF-u, pa to je sramota.
čačić je rekao da se polvaći iz politike nakon zatvorske kazne a sada je župan.
U kakvoj mi to državi živimo? Gamad kao čačić sada zaziva još drastičnije mjere, molim nekoga da se žrtvuje i riješi naš ove ološi.
Dobro je Vuco rekao da su hrvati stoka i da ne zaslužuju imati državu.
Bui je u pravu.
Alles Kalr

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije

Samo pogledajmo koliko je malih firmi Čačićevo poslovanje uništilo, npr. njegova način poslovanja je, dugovanje 800.000KN a on kaže evo ti 100.000KN, uzmi ili ostavi, drugo nećeš dobiti. I nikome ništa.

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
4 dana prije

Nije mu bilo loše u Valturi.Mogao je raditi u stanici za Tehnički
pregled,za iskupljenje grijeha,ali on je Veliki Gospodin (kameleon).

Trt
Gost
Trt
4 dana prije

To se zove Novo Normalno.Moramo mislit na naše bake i moramo mislit na naše djedove i na naše najmilije bake i djedove.Moramo bit odgovorni. Moramo bit u izloaciji. Igranje golfa u zatvoru smanjuje globalnu transmisiju aerosola. Brojke su velike. Brojke su bolje kad au male jer onda baka neće umrijet. U 14h će nam reć kakve su danas brojke. Ljudi-imamo velike brojke.Čačić lives matter. Birc je ubio baku.Imamo 37.2 stupnjeva temperaturu.Ostani doma. Bori se za udisaj.

KISIK
Gost
KISIK
4 dana prije

Disanje je luxuz,a iskpro i privilegija…zahvaćena je čitava regija,od Amsterdam do Zaira. .
uzrok širenja tv i telefon…preporučeno je smanjiti broj slobodni udisaja na 6 po danu,osobe sa zdravstv.problemima spadaju u grupu sa 2 extra udisaja u 24 sata…
pa ovo što se radi starijima se zove,akumuliranje živih zombija…a tek šta rade dijeci s psihol.aspekta…
jebeno stanje u glavama stanovnika…

Aspano
Gost
Aspano
4 dana prije

Ovo je kao eksperiment sa žabom u vreloj vodi, samo što je u ovom slučaju žaba narod iliti pučanstvo.

Kihot
Gost
Kihot
4 dana prije

skuhani smo već

iefvneirviefviewcvwe
Gost
iefvneirviefviewcvwe
4 dana prije

Skuhani smo od kad nas kloniraše. Dobra ti ona zadnja rečenica kod Košera.

Aspano
Gost
Aspano
4 dana prije

Pa ide lagano ka tome,mada neke nade ima i to vidim kao u filmu oni žive, malobrojni pokret otpora i sastajanje po nekakvim ruiniranim objektima

Chromosome
Gost
Chromosome
4 dana prije

Malo morgen. Suludih ideja je puno, ali Stvoritelj je ipak iznad svih.

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije

a ko je Stvoritelj ?
Bil Gates ili neko iz njegove ekipe ?

Drago
Gost
Drago
4 dana prije

Štrik luđaku oko vrata pa polaaako stezat. To bi mu se i svidjelo.

Svi smo mi ljudi
Gost
Svi smo mi ljudi
4 dana prije

Filantropi.

oddball
Gost
oddball
4 dana prije

još jedan zločinac za novinare logičnoga? hm, što je tu sporno, mislim ja sam protiv čipiranja kao i svako drugi normalan, ali sam već unaprijed pristao na to, već danas dobrovoljno nosimo smartphone stalno sa sobom, taj smartphone zna što jedete, što pijete, kakve porniće volite i za koga glasate, već danas algoritmi dobrim dijelom upravljaju našim životima, bilo da nam žele uvaliti novi SUV automobil, novu dizajnersku krpicu ili neku novu teoriju urote, sa druge strane imamo veliki napredak u biogenetskim znanostima, pitanje je samo vremena kada će se dizajnirati genetski poželjna djeca i neki novi superljudi, kiborzi dakle ljudi stopljeni sa tehnologijom su logični nastavak te priče,… e sad naravno da ja imam otpor prema takvoj budućnosti koja mi se čini nastranom i neprirodnom baš kao i mojim precima bi se činila neprirodna naša sadašnjost tv-a interneta i smartphona, … moja je poanta da je stupidno naći tamo nekog schwaba (btw imate tone ozbiljnih autora na tu temu, preporučam Homo Deux od Hararia) koji problematizira ove procese, proglasite čovjeka čudovištem i čudite se nad riječju čip kao pura dreku, mislim ljudi ovo su opća mjesta, mi smo već svi čipirani i koliko god bježali od budućnosti uzalud je, ja osobno mogu dio tih stvari reducirati, dovoljno sam star, ali moja djeca će živjeti u sasvim jednom drugačijem svijetu, to je fakat, ma što mi mislili o tome,…

Netko
Gost
Netko
4 dana prije

Nije otpor prema budućnosti nego otpor prema prisili. Prisila ne dopušta nikakvu etičku raspravu ni mogućnost izbora.

mario
Gost
mario
4 dana prije

Pa jednostavno je ti prepusti djecu blagodatima budućnosti a mi ćemo se boriti protiv takve budućnosti. Relativiziraš društveni napredak sa diktaturom, čipiranjem i gubljenjem duše. Slobodno idi mi smo tolerantni. Problem je kada silom hoće stvoriti od sotonista zamišljeno društvo a vade se da smo pristali. Mi idemo van civilizacije ovih nekoliko godina a vi provjerite hoće li vam narod, svemir i priroda dopustiti da se igrate boga.

odddball
Gost
odddball
4 dana prije

ma razumijem ja tebe, ali ne razumijem zašto sam ti ja problem, ja ti samo kažem da je budućnost već tu, ti , ja , ako hoćeš svi čitatelji ovdje već su “čipirani”, npr. ovaj portal ovdje, a i svi ostali, prate naše IP adrese, to ti nije problem?! osim naklapanja u komentarima kako se ti to boriš protiv kontrole društva? jesi možda isključio tv, internet, bacio mobitel o zid i otišao živjeti u šumu? Ti i tebi slično se bolje osjećate kad imate privid da razumijete kako svijet funkcionira makar i na pojednostavljeni način gdje vam neki tutor odozgo pokaže prstom tko je negativac a tko ok pa se slijepo držiš toga, stvari nisu tako jednostavne, a borba za bilo što što ti percipiraš kao sloboda traži puno veće žrtve i odricanja od klikanja minusa nekom komentaru sa kojim se ne slažeš, meni je to uvijek bilo neukusno,….

mario
Gost
mario
4 dana prije

Ti si napisao da je stupidno komentirat zločinačke riječi osnivača svjetskog gospodarskog foruma, pa vidiš takvi ti kroje sudbinu ako nisi primijetio promjene zadnjih mjeseci. Izbor koji ti oni ostavljaju nije izbor nego prihvati prisilu ili glad i uništenje. Kako sam rekao idem daleko odavde, a borbi za dušu ima na različite načine, logika ima svoje granice

KISIK
Gost
KISIK
4 dana prije

“riječju čip kao pura dreku, mislim ljudi ovo su opća mjesta, mi smo …”

Lažeš brate da misliš,to guglaš i doodlaš,ali si promašio BIT,a ne coin i život u kompjutoru…podatci su ti zastarjeli i reducirano predstavljeni,ovde se radi o odstrelu gamadi, tja. tebe i mene i t d.
Vozdra
“…već danas dobrovoljno nosimo smartphone stalno sa sobom, taj…”

P.S.dobrovoljno nosim i pištolj,pa svejedno ne pucam nasumice …

Drago
Gost
Drago
4 dana prije

Njemu čip u glavu. 7,62.

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
4 dana prije

12.7 MM PAT – sigurno je sigurno.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
4 dana prije

22 – 2,6gr je i više nego dovoljno

zapadni neimac
Gost
zapadni neimac
4 dana prije

Ovo je sve bolje i bolje. Jos ovakvih stvari.

Simon
Gost
Simon
4 dana prije

Misli nisu toliko ni bitne kad već postoji sve veća kontrola onoga kako se ljudi ponašaju u realnom vremenu i postoji mogućnost procesuiranja tih podataka kako bi se predvidjelo ponašanje ljudi odnosno masa.
Bitno je što ljudi rade, a ne što misle jer od toga može dobiti samo upala misli.
Čemu to kako netko nešto mosli, a ne poduzima išta.

mario
Gost
mario
4 dana prije

A šta ako ti frekvencija oblikuje misli a čip pomaže u oblikovanju i čitanju misli

Simon
Gost
Simon
4 dana prije

O čemu ti pišeš, kao da su naše misli samo naše, a ne pokupljene iz okoline. Naše misli su već insertirane iz okoline u naše umove. I one misli za koje misliš kako su tvoje opet nisu tvoje nego su opet izazvane iz okoline tako da je to s frekvencijom beznačajno.
Probaj doći u stanje apsolutno bez ikakvih misli i pusti svemiru da djeluje na tvoj um i nećeš imati problema s raznim frekvencijama koje su svugdje oko nas.

mario
Gost
mario
4 dana prije

Davno sam te skole prosao, misli jesu prikupljene ili odraz programa, ponekad i odraz osjećaja duše. Problem je da 99 posto neznanju odakle misli dolaze i sto postaju ono što misle, a takvima frekvencijom i čipom možeš potpuno upravljati

Simon
Gost
Simon
4 dana prije

Samo polako, nemožemo se u potpunosti deprogramirati, ali možemo smanjiti reakcije na okolinu koja ih od nas traži.
Vidim kako komentari kod tebe izazivaju više reakcija nego kod ostalih, tako da stvarno neznam koje si ti to škole prošao. Samo polako.

Hey Joe
Gost
Hey Joe
4 dana prije

I sta bi taj famozni chip saznao o logicarima,da logicno razmisljaju i provode dane ispred kompa,krumpirajuci se teorijama zavjera?
Nema te umjetne inteligencije i super kompjutora koji bi te splacine od misli pohranio u datoteku a da ne dozivi strujni udar na maticnu plocu.

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
4 dana prije

SCHWAB gledao godinama film RoboCop?

“RoboCop je popularni američki ZF akcijski film iz 1987. kojeg je režirao Paul Verhoeven. Film se odigrava u budućnosti, a govori o policajcu kojeg su znanstvenici nakon nesreće preobrazili u kiborga, Robotskog policajca. Prema motivima filma snimljena su dva filmska nastavka, TV serija, animirana serija i napravljene video-igre.

Detroit, budućnost. Kriminal je progutao grad, nezaposlenost je ogromna, a gradsku policiju je kupila i preuzela multinacionalna korporacija OCP koja je smanjila plaće radi povećanja profita, što je natjeralo neke policajce da zaprijete štrajkom. Uz to, opaki šef podzemlja Clarence Boddicker slobodno ubija policajce jer tajno radi za OCP. OCP-ov menadžer Dick Jones istovremeno planira uvesti robota-policajca kako bi otpustio ljude iz policije i tako još više smanjio troškove, no robot prototip ED-209 se pokaže kao neuspjeh. Alex Murphy je novi policajac koji zajedno s partnericom Anne Lewis dobije zadatak patrolirati gradom. Pri tome naiđu na Boddickerovu bandu koja u pucnjavi smrtonosno rani Alexa.
Na putu u bolnicu Alex umire, ali znanstvenici od njegovog tijela naprave kiborga, RoboCopa, koji počne raditi za OCP. RoboCop postigne zamjetan uspjeh u lovu na kriminalce, ali se počinje sjećati svojeg ljudskog života te se u njemu bude emocije. Napokon u jednoj tvornici kokaina naiđe na čovjeka koji ga je “ubio”, Boddickera, te ga uhapsi. Dick Jones izvuče Boddickera iz zatvora te odluči likvidirati RoboCopa kako bi ipak uveo svojeg robota ED-209 na tržište. RoboCop i Anne, međutim, na istom mjestu na kojem je Alex “ubijen”, likvidiraju Boddickerovu bandu te razotkriju da je Jones umiješan u kriminal. Jones uzme za taoca starog vlasnika OCP-a, ali ipak pogiba od RoboCopova hica. Starac upita RoboCopa kako se zove, a on mu odgovori: “Murphy”.

Iako na prvi pogled izgleda poput jeftinog akcijskog filma, „RoboCop“ obiluje skrivenim temama. U audiokomentaru DVD-a filma, producent Jon Davison i scenarist Neumeier su naglasili da priča govori o propadanju američke industrije 1970-ih, što je uzrokovalo nezaposlenost i kriminal. Prikazom tvrtke OCP kritizira se Kapitalizam i korporacijska pohlepa koja čini sve radi profita. Poruka je upozorenje da se korporacije počinju miješati u svaki djelić života društva te ga samo mjere i oblikuju po profitu.
Još jedna tema je i dehumanizacija društva. Alex Murphy biva preoblikovan u RoboCopa, hladan mehanizam koji više nije ljudsko biće nego samo sredstvo koje ostvaruje ciljeve tvrtke. No, usprkos svojem programu, RoboCop se počinje sjećati svojeg života i emocija, a njegov ljudski duh se ponovno vrati. Poruka je da se neke osobine ne mogu promijeniti jer je svaki pojedinac poseban a identitet neuništiv.”

Zvrk
Gost
Zvrk
4 dana prije

Pa već jesmo čipirani. Preko mobilnog ili računalnog uređaja kojim čitamo ovaj članak. Preko TV-a koji je kakti prozor u svijet. Pored kuhala, automobila, perilice, …
Ali stavljanje istog u tijelo…e to je opasna stvar koja nema nikakve veze s etikom.

odddball
Gost
odddball
4 dana prije

sve se svodi na to gdje je tko spreman podvući granicu u glavi, recimo u Kini je razina kontrole ljudi otišla dalje nego neki SF filmovi, na Zapadu postoji određeni privid slobode pa se neke stvari uvode sporije, ali samo daj dovoljno vremena, povijest je pokazala da je čovjek uz dovoljno vremena u stanju sve prihvatiti za ono malo osjećaja sigurnosti, ako hoćeš, pije 10000godine tijekom agrarne revolucije odrekli smo se slobode počeli živjeti u gradovima, obrađivati zemlju, uzgajat stoku, drugim riječima raditi kao kreten cijeli život za onaj osjećaj izvjesnosti, prije toga, lovci sakupljači imali su istinsku slobodu, ali i onaj strah hoće kad će slijedeći put jesti, kad će naići na divlju zvijer, to su ti fundamentalni izbori čovjeka, problem je što ne ide kako bi tito rekao “kotač historije unatrag”, ,…

hiber
Gost
hiber
4 dana prije

Čipova nisu nikakvo otkriće, već tehnička imitacija ljudskog organizma. Sada se tvrdi da će netko umetati nekakve mehaničke čipova u organizam. To bi se zvalo kiborg. S obzirom, da funkcioniramo na principima biokemijskih čipova ljudi se mogu sa lakoćom hakirati. Inače sa pametnim mobitelima se sa lakoćom mogu čitati misli. Samo, ne bojte, se nitko nema vremena za takve gluposti, predrasude i samozavaravanja. Jedino je opasno da takve misli analizira umjetna inteligencija. Nečisto bi prolupala. Onda bi scenarij Terminatora bio realnost.

bumbar
Gost
bumbar
4 dana prije

Najtragičnije je što i naš Plenković, kao i ostali tzv. svjetski lideri, svake godine hodočasti na sesije u Davosu kod ovog morbidnog guruua i njegovog Svjetskog Ekonomskog Foruma.
Tamo se napoje idejama o novom totalitarnom režimu u kojem se Čovjek 1.0 treba transformirati u Čovjeka 2.0 i kojim treba upravljati šačica psihopata koji su si umislili da su jedini prosvijetljeni jer prakticiraju okultne prakse.
I umjesto da se nacionalni tzv. lideri suprotstave ovoj bolesnoj kliki, oni revno ispunjavaju sve njihove želje. Tako to izgleda kad dvorski konjušari umisle da su državnici.

Skeptična Ljama
Gost
Skeptična Ljama
4 dana prije

Ako ništa drugo, barem znamo da je Plenkara zapisivao bilješke na predavanjima. Također, dobre učenike potrebno je i nagraditi – primjerice, obnovljenim četverogodišnjim mandatom?

Malimali
Gost
Malimali
4 dana prije

Cit. “Schwab je predani marksist”
Možda bi gospodja trebala negdje pogledati ko je Marx i šta je govorio/pisao. Uvijek je lakše polemizirati ako znaš protiv čega

iefvneirviefviewcvwe
Gost
iefvneirviefviewcvwe
4 dana prije

Pa i Marx i Švab rade za istog.

Istražuj
Member
Istražuj
4 dana prije

haha…
Obavezno pogledati ovog gadnog lika – dugogodisnjeg shefa CIonistickog FED (u apsolutnom vlasnistvu onih nekoliko familija porijeklom iz evropske institucije “Dvorski zidov” koja se po “modernom” izricaju danas zove tzv “Centralna banka”…)
https://www.youtube.com/watch?v=zKH9nAZOHiw

Stari zlobni prdonja djeluje prestravljeno…
Medjutim – zasigurno NE zbog laznog “virusa Covid”… To je za budale, a Greenspan zasigurno nije medju tim budalama=”gojimima” koji trce kao idiotizirani “zamorcici” i izvrsavaju svako naredjenje…
Nema nikakve sumnje da stari pokvareni prdonja – ZNA da se nesto gadno sprema, ali u sferi tzv “financija” tj Cionisticke pljackaske “elite” koja Terorizira Svijet vec vise od 200 godina…

A sa druge strane “Iznenadjenje” iz Kanade!
Evo i “iznenadjenja” – i to IZUZETNO VAZNO IZNENADJENJE!

https://summit.news/2020/11/18/top-pathologist-claims-coronavirus-is-the-greatest-hoax-ever-perpetrated-on-an-unsuspecting-public/

Dr. Roger Hodkinson, u telefonskom razgovoru sa politicarima kanadske savezne drzave Alberta – iznio “sokirajuce podatke”(naravno samo za Covid-ovce)

Inace ovaj dr. Roger Hodkinson, nije neki anonimus – nego do guse u cijelu ovu “epidemiolosku pricu” upleten.
Ne samo da je visestruki doktor i profesor na kojekakvim “infektologijama” – nego je i direktor kompanije koja proizvode ove PCR testove u Kanadi.

Time je i njegova prica jos “sokantnija” (za Covid-ovce ako je ikad i cuju)

Naime Hodskinson u ovom njegovom izlaganji kaze – izmedju ostalog:

  • “…trenutna kriza s koronavirusom najveća je prevara ikad počinjena nad naivnom javnošću….”
  • “…socijalno distanciranje beskorisno jer se COVID širi aerosolima koji prije slijetanja prijeđu 30-ak metara…”
  • “… Maske su krajnje beskorisne. Ne postoji nikakva baza dokaza o njihovoj učinkovitosti …”
  • “… Papirnate maske i maske od tkanine jednostavno su znak “vrline” (koju idiotski mediji propagiraju 24/7/365). Oni se većinu vremena niti ne nose učinkovito. To je krajnje smiješno. Vidjevši ove nesretne, neobrazovane ljude – ne kažem to u pogrdnom smislu – videći te ljude kako hodaju poput leminga (“zamoraca”) – koji se pokoravaju bez ikakve baze znanja kako bi stavili masku na lice….”
  • “…pozitivni rezultati PCR ispitivanja ne znače kliničku infekciju, a sva ispitivanja bi se trebala zaustaviti jer lažni brojevi pokreću javnu histeriju….”
  • “…pozvao na hitno ponovno otvaranje društva kako bi se spriječilo iscrpljujuće oštećenje uzrokovano zaključavanjima…”

LOGICNO PITANJE:
Koliko ce jos idoti iz tzv “stozera i vlada” – terorizirati…:
“… te ljude kako hodaju poput leminga (“zamoraca”) – koji se pokoravaju bez ikakve baze znanja kako bi stavili masku na lice….” …???

Zavisi od INFORMACIJE!
Sve dok ovi idiotizirani “zamorci” (tj leminzi ili “gojimi”) – NE DOBIJU informaciju – recimo ovakvog tipa – gdje vrh-vhra pseudo-nauke pa i direktor kompanije koja direktno proizvodi LAZNE “testove – javno kaze da se radi o – najvećoj je prevari ikad počinjenoj nad javnošću – nece se puno desiti…

  • Teroristi i snishodljivi izvrsioci cionistickih naredjenja tzv “politicari” kako i bukvalno VOJSKA glupaka-korumpiranih tzv “epidemiologa” – nastavice Teror…
  • Medija i tzv “socijalne mreze” – po naredbi (vec odavno) bankrotiralih Cionistickih familija (u svakom pogledu) nastavice Cionisticki teror – INkvizicije…

Dakle – sirite INFORMACIJU.

Razumljivo, bice tu puno i bas zaglupljenih, koji cekaju da “vlada” kaze da je “pandemija prestala”, ali i nadobudnih glupaka koji ce sujetno “braniti” neodbranjivo, tj cjelokupni idiotsko-lazni i neljudski Narativ iza “pLandemije”…
Cak ce i pseudo-nauku tzv “epidemiologiju” pokusati braniti… (mada je to neodbranjivo, kao i cijelokupni tzv “demokratski sistem” nakon ove epohalne “biblijske” lazi…)

Medjutim – tesko ce biti (bilo kome od debilnih “stozerasa” ili “struke”) – protiv kompetence ovog dr Roger Hodkinsona bilo sta reci…

Zato predlazem da procitate sto prije, skinete video i dijelite.
Hvala.

iefvneirviefviewcvwe
Gost
iefvneirviefviewcvwe
4 dana prije

Svrha ovakovih napadaja “iskrenosti” kod ovih koji rade direktno za tamu je da nam se smiju nadmočno u lice, eto vidite što vama resursu radimo a ne možete nam ništa jer imamo svu ovozemaljsku i vanzemaljsku zaštitu.

Istražuj
Member
Istražuj
4 dana prije

Mozda subaru…mozda…
A mozda je to “poklon”…
Ipak jedno je jasno… YT, FB, Google i ostala cionisticka banda ucinice sve da se ova informacija sto hitnije ugusi, tj da “smanje posljedice” – raspirivanja istine o Prevari…
Ogromni dio populacija Svijeta je nece niti dobiti, jer nije na njihovim jezicima Nijemci su ovdje bili stvarno brzi, pa sam info sa prevodom cak dobio na njemackom jutros – a koliko vidim, siri se po njemackom govornom podrucju poput pozara…
Da li ce tako biti i sa Balkancima – nemam pojma…

Evo jucer si mogao upratiti onaj teror koji je Berlinska policija napravila onom psihologu – upavsi mu u stan gore nego Hitlerove SS horde… Medjutim stoka nije znala – da se njihov zlocinacki upad snima! Sada se to takodjer hjos i vise siri po njemackom govornom podruciju – pa cak i medju samom stokom tj “policajcima”…
Nisam siguran da ce ona stoka tzv “policjci” sljedeci put onako nacisticki upadati u neciji stan… Naime – nikad nece biti sigurno da im odvratene njuske i zlocin nece gledati cijeli svijet… (pa i njihov vlastita djeca!)…
Dakle, mislim da ne treba nikad podcjenjivati snagu Informacije…
Konacno – iskljucivo na osnovu INformacije (tj DEZinformacija) – i jesu vodjeni svi ratovi i tzv “revolucije”…

zok
Gost
zok
4 dana prije

De dodaj link o upadu u stan, molim.

Istražuj
Member
Istražuj
4 dana prije

Ovo je samo scena upada:
https://www.youtube.com/watch?v=oLxVMSsDAf4

A ovo je cijelo predavanje psihologa (cak i zanimljiva diskusija) do 39 minuta kada Nazi-Polizei upada kao SS jurisni odred u stan ovog doktora:
https://www.youtube.com/watch?v=LOl9dBv6EQE

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
4 dana prije

Zašto Polizei ne nose duge kožne kapute,
kao ….. nekada???

CAN
Gost
CAN
4 dana prije

Rekla Greta,nema više guljenja životinjske kože,samo ljudske….

zok
Gost
zok
4 dana prije

Laže ko pas, da virus leti po 30 metara, a ostalo je istina. Na kurvinski način ubaci jednu laž, zato, da bude samo vakcina spas, jer spasa od ostalog nema. To je čista manipulacija i to nije za deljenje, več je za u smeče.

Istražuj
Member
Istražuj
4 dana prije

“…Laže ko pas, da virus leti po 30 metara…”

haha…
U pravo ste kolega….
Ali i ovo je previse od jednog drdr “epidemiologa”… koji je sta vise i direktor kompanije koja pravi lazne PCR testove za Kanadu…

Pa ovde na komentarima se svako malo pojavi neko ko vjeruje u “sveti virus”…
Trebace jos vremena da se ta Rockfellerova pseudo-nauka u potpunosti razbije…
Medjutim, koliko vidim – ovaj lik trazi momentalno prekidanje svakog karantena u cijelom Svijetu!
Bez ikakvih uslova.
A smatram da je to dobra stvar.
Za pocetak…

iefvneirviefviewcvwe
Gost
iefvneirviefviewcvwe
4 dana prije

Švab potvrdio ono što sam pisao prije koju godinu.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
4 dana prije

Istina. Bio si u pravu.

marty
Gost
marty
4 dana prije

Postaje očigledno da se čovječanstvo razilazi u dva tabora:
Prvi (tim realista) koji žele skinuti vladu sa lica i nastaviti živjeti sa ograničenim rizikom.
Drugi (tim apokalipse) koji žele biti pod nadzorom i u potpunosti upravljani vladom u zamjenu za sigurnost.

pera lozac
Gost
pera lozac
4 dana prije

Ko se odrekne slobode zarad sigurnosti, nezasluzuje ni jedno ni drugo.
Bendzamin Franklin

Zabluda
Gost
Zabluda
4 dana prije

Ja mislim da se svima njima trese stolica a bogami su i oni svjesni toga. Citav zivot sam optimista tako i sada. Nadam se da se ne varam, al osjecam i predvidjam da dolaze vremena koja smo odavno cekali, ne treba ovdje pamet al samo se okrenite oko sebe, pogledajte kako zivimo, to je tolko zagadjeno sa nekom energijom trulom. Pitanje je dana kad ce se sve srusiti, ljudi postaju svjesni, lako je za babe od 70 godina sto bleje u tv pa im ne mozes objasniti stanje u svijetu, al mladji narastaji otvaraju oci, protok informacija veci(naravno uz svu mogucu cenzuru) i mislim da ce dobro pobjediti. S druge strane imamo jednog covjeka koji moze hoce i zeli napraviti zivot kako treba, osjetim to, ispravan je 100%. Da je on dio njih vjerujte da bi drugacije oni s njime, odnosno on s njima. nebi se ovako grizlo i ujedalo gdje god stignes. Imajte vjeru, zar nije to ono sto nas vodi kroz zivot, vjerujes nadas se zivis za nesto

Chichiriba
Gost
Chichiriba
4 dana prije

Do 2030 osloboditi 30% kopna i 30% mora od ljudske intervencije (interakcije?)? Uspostavili bi ”dijalog” (?), s pobunjenim mladima jer ih pritišću zbog rješavanja gorućih problema pod odmah?

KISIK
Gost
KISIK
4 dana prije

Programiraju dok uriniraju po glavi stanovnika

Vlastimir
Gost
Vlastimir
4 dana prije

Neka stavi prvo sebi čip ali “pozadi”

lekcija
Gost
lekcija
4 dana prije

nema problema onaj sluzbenik koji dodje da mi ga na silu ugradi, poginuce taj dan za tu bijednu platu. ne bi imao sto da zalim ni za svojim zivotom ni za njegovom porodicom…

Max
Member
Max
3 dana prije

Takvim luđacima se moramo oduprijeti.

Dragan
Gost
Dragan
2 dana prije

Ovakvi su rasli na MajnKampf-u… Ocigledni fasistoidni manijak koga su majka i otac zlostavljali kada je bio mali.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik