Mračni počeci Velikog resetiranja iz Davosa

klaus schwab
33 komentara

Važno je razumjeti da ne postoji ni jedna jedina nova ili originalna ideja u takozvanoj agendi Velikog resetiranja svijeta Klausa Schwaba.

Niti je njegov program Četvrte industrijske revolucije njegov niti njegova tvrdnja da je izmislio pojam dioničkog kapitalizma proizvod Schwaba. Klaus Schwab je nešto više od lukavog PR agenta za globalnu tehnokratsku agendu, korporativno jedinstvo korporativne moći s vladom, uključujući i UN, agendu čiji počeci sežu u početak 1970-ih, pa čak i ranije. Veliko resetiranje u Davosu samo je ažurirani nacrt za globalnu distopijsku diktaturu pod kontrolom UN-a, koja se razvijala desetljećima. Ključni akteri bili su David Rockefeller i njegov štićenik Maurice Strong.

Početkom 1970-ih vjerojatno nije postojala osoba koja je bila utjecajnija u svjetskoj politici od pokojnog Davida Rockefellera, tada uglavnom poznatog kao predsjednika Chase Manhattan Bank.

Stvaranje nove paradigme

Krajem 1960-ih i početkom 1970-ih, međunarodni krugovi izravno povezani s Davidom Rockefellerom pokrenuli su blistav niz elitnih organizacija i think tankova. To uključuje Rimski klub; 1001: Zaklada prirode, povezana sa Svjetskom zakladom za prirodu (WWF); konferencija Dana planeta Zemlje Ujedinjenih naroda u Stockholmu; studija čiji je autor MIT, Granice rasta; i Trilateralna komisija Davida Rockefellera.

Rimski klub

Godine 1968. David Rockefeller je s Aureliom Pecceijem i Alexanderom Kingom osnovao neomaltuzijanski think tank, Rimski klub. Aurelio Peccei, bio je viši menadžer automobilske tvrtke Fiat, u vlasništvu moćne talijanske obitelji Agnelli. Gianni Agnelli iz Fiata bio je intimni prijatelj Davida Rockefellera i član Međunarodnog savjetodavnog odbora Rockefellerove banke Chase Manhattan. Agnelli i David Rockefeller bili su bliski prijatelji od 1957. Agnelli je postao jedan od osnivača Trilateralne komisije Davida Rockefellera 1973. Alexander King, voditelj Znanstvenog programa OECD-a također je bio konzultant NATO-a. To je bio početak onoga što će postati neomaltuzijanski pokret “ljudi zagađuju”.

Godine 1971. Rimski klub objavio je duboko pogrešno izvješće, Granice rasta, koje je predviđalo kraj civilizacije kakvu smo poznavali zbog brzog rasta stanovništva, u kombinaciji s fiksnim resursima poput nafte. U izvješću se zaključuje da će bez značajnih promjena u potrošnji resursa “najvjerojatniji rezultat biti prilično nagli i nekontrolirani pad stanovništva i industrijskog kapaciteta”.

Temeljio se na lažnim računalnim simulacijama skupine računalnih znanstvenika s MIT-a. U njemu je navedeno hrabro predviđanje: “Ako se sadašnji trendovi rasta svjetske populacije, industrijalizacije, onečišćenja, proizvodnje hrane i iscrpljivanja resursa nastave nepromijenjeni, granice rasta na ovom planetu bit će dosegnute negdje u sljedećih sto godina.” Bilo je to 1971. Godine 1973. Klaus Schwab je na svom trećem godišnjem sastanku poslovnih lidera u Davosu pozvao Pecceija u Davos da prezentira Granice rasta okupljenim izvršnim direktorima kompanija.

Godine 1974. Rimski klub je hrabro izjavio: “Zemlja ima rak, a rak je čovjek.” Zatim: “Svijet se suočava s dosad neviđenim skupom isprepletenih globalnih problema, kao što su prenapučenost, nestašica hrane, iscrpljivanje neobnovljivih izvora naftnog goriva, uništavanje okoliša i loše upravljanje.” Tvrdili su sljedeće:

„…potrebno je ‘horizontalno’ restrukturiranje svjetskog sustava Nužne su drastične promjene u normativnom sloju dakle, u sustavu vrijednosti i ciljevima čovjeka kako bi se riješile energetske, prehrambene i druge krize, tj. društvene promjene i potrebne su promjene individualnih stavova ako se želi izvršiti prijelaz na organski rast.“

U svom izvješću iz 1974., Čovječanstvo na prekretnici, Rimski klub dalje je tvrdio:

„Sve veća međuovisnost između nacija i regija mora se onda prevesti kao smanjenje neovisnosti. Nacije ne mogu biti međuovisne, a da se svaka od njih ne odrekne dijela svoje vlastite neovisnosti ili barem ne prizna ograničenja. Sada je vrijeme za izradu glavnog plana za organski održivi rast i svjetski razvoj temeljen na globalnoj raspodjeli svih ograničenih resursa i novom globalnom gospodarskom sustavu.“

To je bila rana formulacija UN-ove Agende 21, Agende 2030 i Velikog resetiranja u Davosu 2020.

David Rockefeller i Maurice Strong

Daleko najutjecajniji organizator Rockefellerove agende ”nultog rasta” ranih 1970-ih bio je dugogodišnji prijatelj Davida Rockefellera, naftaš milijarder po imenu Maurice Strong. Kanađanin Maurice Strong bio je jedan od ključnih ranih propagatora znanstveno pogrešne teorije da su emisije CO2 koje je stvorio čovjek iz transportnih vozila, postrojenja za ugljen i poljoprivrede uzrokovale dramatičan i ubrzan porast globalne temperature koji prijeti “planetu”, takozvano globalno zatopljenje.

Kao predsjedavajući Stockholmske konferencije UN-a za Dan planeta Zemlje 1972., Strong je promicao agendu smanjenja stanovništva i snižavanja životnog standarda diljem svijeta kako bi se “spasio okoliš”.

Strong je iznio svoj radikalni ekološki program:

“Nije li jedina nada za planet propast industrijaliziranih civilizacija? Nije li naša odgovornost da to postignemo?“

To je ono što se sada događa pod okriljem razvikane globalne pandemije.

Strong je bio čudan izbor da predvodi veliku UN-ovu inicijativu za mobiliziranje akcije za okoliš, budući da su njegova karijera i njegovo značajno bogatstvo izgrađeni na eksploataciji nafte, poput neobičnog broja novih zagovornika ”ekološke čistoće”, poput Davida Rockefellera ili Roberta O. Andersona s Instituta Aspen ili Johna Loudona iz Shella.

Strong je upoznao Davida Rockefellera 1947. kao mladi Kanađanin s osamnaest godina i od tog trenutka njegova je karijera postala vezana uz mrežu obitelji Rockefeller. Kroz njegovo novo prijateljstvo s Davidom Rockefellerom, Strong je u dobi od 18 godina dobio ključ Položaj UN-a pod rizničarom UN-a, Noahom Monodom. Sredstvima UN-a je dovoljno zgodno upravljala Rockefellerova Chase Bank. To je bilo tipično za model “javno-privatnog partnerstva” koji će primijeniti Strong – privatna dobit od javne vlade.

U 1960-ima Strong je postao predsjednik ogromnog montrealskog energetskog konglomerata i naftne kompanije poznate kao Power Corporation, tada u vlasništvu utjecajnog Paula Desmaraisa. Power Corporation je navodno također korištena kao politički fond za financiranje kampanja odabranih kanadskih političara kao što je Pierre Trudeau, otac štićenika iz Davosa Justina Trudeaua, prema kanadskoj istraživačkoj istraživačici Elaine Dewar.

Zemaljski summit I i Summit u Riju

Do 1971. Strong je imenovan podtajnikom Ujedinjenih naroda u New Yorku i glavnim tajnikom nadolazeće konferencije povodom Dana planeta Zemlje, Konferencije Ujedinjenih naroda o ljudskom okolišu (Earth Summit I) u Stockholmu, Švedska. Također je imenovan te godine kao povjerenik Zaklade Rockefeller, koja je financirala njegovo pokretanje Stockholmskog projekta Dana planeta Zemlje. U Stockholmu je osnovan Program Ujedinjenih naroda za okoliš (UNEP) sa Strongom na čelu.

Do 1989. Glavni tajnik UN-a imenovao je Stronga da predvodi Konferenciju UN-a o okolišu i razvoju 1992. ili UNCED (“Rio Earth Summit II”). Nadgledao je izradu tamošnjih ciljeva UN-a za „održivi okoliš“, Agende 21 za održivi razvoj koja čini osnovu Velikog resetiranja Klausa Schwaba, kao i stvaranje Međuvladinog panela za klimatske promjene (IPCC) UN-a. Strong, koji je također bio član odbora WEF-a u Davosu, dogovorio je da Schwab bude ključni savjetnik na Summitu o Zemlji u Riju.

Kao glavni tajnik Konferencije UN-a u Riju, Strong je također naručio izvješće Rimskog kluba, Prva globalna revolucija, autora Alexandera Kinga, u kojem se priznaje da je tvrdnja o globalnom zatopljenju CO2 samo izmišljena prijevara da se nametne promjena:

“Zajednički neprijatelj čovječanstva je čovjek. U potrazi za novim neprijateljem koji bi nas ujedinio, došli smo na ideju da bi zagađenje, prijetnja globalnog zatopljenja, nestašica vode, glad i slično odgovaralo tome. Sve te opasnosti uzrokovane su ljudskom intervencijom, a jedino se promjenom stavova i ponašanja mogu prevladati. Dakle, pravi neprijatelj je samo čovječanstvo.”

Delegat predsjednika Clintona u Riju, Tim Wirth, priznao je isto, izjavivši:

“Moramo se nositi s problemom globalnog zatopljenja. Čak i ako je teorija globalnog zatopljenja pogrešna, činit ćemo pravu stvar u smislu ekonomske politike i politike zaštite okoliša.”

U Riju Strong je prvi predstavio manipulativnu ideju “održivog društva” definiranog u odnosu na ovaj proizvoljni cilj eliminacije CO2 i drugih takozvanih stakleničkih plinova. Agenda 21 postala je Agenda 2030 u rujnu 2015. u Rimu, s papinim blagoslovom, sa 17 „održivih“ ciljeva. U njemu je, između ostalog, navedeno sljedeće:

“Zemljište se, zbog svoje jedinstvene prirode i ključne uloge koju ima u ljudskom naselju, ne može tretirati kao obična imovina, koju kontroliraju pojedinci i koja je podložna pritiscima i neučinkovitosti tržišta. Privatno vlasništvo nad zemljom također je glavni instrument akumulacije i koncentracije bogatstva i stoga pridonosi društvenoj nepravdi. Društvena pravda, urbana obnova i razvoj, osiguranje pristojnih stanova i zdravih uvjeta za ljude mogu se postići samo ako se zemljište koristi u interesu društva u cjelini.”

Ukratko, privatno vlasništvo nad zemljom mora postati socijalizirano za “društvo u cjelini”, ideja dobro poznata u danima Sovjetskog Saveza i ključni dio Velikog resetiranja u Davosu.

U Riju 1992., gdje je bio predsjednik i glavni tajnik, Strong je izjavio:

„Jasno je da su trenutni životni stilovi i obrasci potrošnje imućne srednje klase, uključujući visok unos mesa, konzumaciju velikih količina smrznute i gotove hrane, korištenje fosilnih goriva, kućanskih aparata, klimatizacije u domu i na radnom mjestu i stanovanje u predgrađu – nije održiv.”

Do tog vremena Strong je bio u samom središtu transformacije UN-a u sredstvo za nametanje nove globalne tehnokratske “paradigme” potajno, koristeći strašna upozorenja o izumiranju planeta i globalnom zatopljenju, spajajući vladine agencije s korporativnom moći u neizabranoj kontroli gotovo svega, pod krinkom “održivosti”. Godine 1997. Strong je nadgledao izradu akcijskog plana nakon summita o Zemlji, Procjenu globalne raznolikosti, nacrt za početak Četvrte industrijske revolucije, popis svih resursa na planetu, kako će se oni kontrolirati i kako bi se ova revolucija mogla postići.

U to vrijeme Strong je bio supredsjedavajući Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu Klausa Schwaba. Godine 2015. o Strongovoj smrti, osnivač Davosa Klaus Schwab napisao je:

“Bio je moj mentor od osnutka Foruma: veliki prijatelj; nezaobilazni savjetnik; i dugi niz godina član naše Zakladne uprave.”

Prije nego što je napustio UN zbog korupcijskog skandala Iračka hrana za naftu, Strong je bio član Rimskog kluba, povjerenik Instituta Aspen, povjerenik Zaklade Rockefeller i Zaklade Rothschild. Strong je također bio ravnatelj ”Temple of Understanding of Lucifer Trust” (aka ”Lucis Trust”), odnosno Hrama za razumijevanje Luciferovog povjerenja, smještenog u katedrali Svetog Ivana blaženog u New Yorku, o kojoj piše sljedeće:

“… u njoj poganski rituali uključuju pratnju ovaca i goveda do žrtvenika na blagoslov. Ovdje je potpredsjednik Al Gore održao propovijed, dok su vjernici hodali do oltara s posudama komposta i crvima…”

Ovo je mračno podrijetlo Schwabove agende Velikog resetiranja prema kojoj bismo trebali jesti crve i nemati privatno vlasništvo, kako bismo “spasili planet”. Program je mračan, distopijski i nam

DavosKlaus SchwabVeliki reset
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
throne
1 godina prije

Vrlo dobro napisan clanak potkrepljen imenima o posljeratnom razoblju od 1960 do danas, mada prvi zaceci organiziranja tzv. zlocinackih udruga agende globalnog resetiranja zapocele su prije IWW, udruzivanjem u razlicitim fondacijama mocnih porodica rockefeller, rotshild, ford, u koje kasnje ulaze blumberg, j.p.morgan (to govorim samo za usa), za eu. imamo bogate porodice – elite industrijalaca, bankara, kraljevskih obitelji, političara poput churcilla u uk, (super bogate familije vojno idustrijske korporacije krupp, zatim bankara , kaizer familije u njemackoj, u austrougarskoj bogatih industrijalaca, bankara i familije hasburg a u francuskoj i italiji ovoj agendi isto tako pristupaju najbogatiji bankari, industrijalci i politicari). Jos ranije od toga imamo zametke ovoga djelovanja kroz razna tajna drustva i politicara te bogatih poznatih familija (no to sada nije relevantno za ovaj clanak).

eks
1 godina prije

Svo zlo dolazi iz USA , bez obzira ko iza njega stoji, da li Švab, Rokfeler, Moris Strong, Rotšild, Gejts, Blek Rok , Soroš, …ili neko treći , ili četvrti . Zajedničko im je da im je “centrala” – komandni centar USA . Prebacivanjem “komandnog centra u UN žele prevariti naivne i zombirane . Sve je raskrinkano kada je Rusija odbila da bude deo te zločinačke organizacije i zločinačkog plana. Zato sada imamo sukob USA-NATO protiv Rusije.To rusofobi neće razumeti, jer je rusofobija jača od zdravog razuma.

Kornel
1 godina prije

Reset se planira još od Sumerie i staroga Babilona. Permanentni reset podrazumjeva ono što su sva carstva radila uključujući i Rimsko carstvo u kojemu se inflacija očitovala u smanjenju udjela čistog zlata i srenra u rimskim zlatnicima i srebrenjacima. Što se familije Rockefellera tiče, jedan od njih je bio glavni financijer Europskog pokreta stanovitog Caudenhove Kalergija, habsburškog plemića koji je imao i japanske krvi po majčinoj strani. Točno prije 100 godina Kalergi je u svojim izdanjima zagovarao migracije u kojima bi Afrikanci, Arabi i Azijati naseljavali Europu. To smo vidili i još gledamo, premda je to isčezlo iz medija. To je također jedna od predradnji za pretvaranje Europljana u bezličnu amorfnu masu. Isto se događa sa naseljavanjem latinosa iz južne i srednje u sjevernu Ameriku. Kontrola novca, energije, hrane, narativa oko klime itd. odvija se istovremeno. Sve je to dio permanentnog reseta, samo što je to danas zbog komunikacijske tehnoligije… Čitaj više »

Prognoza
1 godina prije

Hoce li se Deagle prognoza za 2025 godinu ostvariti? Nekako mi se cini tesko da ce pobiti bas 220 miliona Amerikanaca za 2 godine.

imee
1 godina prije

to je lice kojeg hibler i debeli imaju umjesto titine slike na zidu.

dona
1 godina prije

Ide on uskoro na veliki reset kod Boga a onda u pakao

Max
1 godina prije

Oni su samo naslijednici zla koje traje stoljećima.

ᴉʞɐdoɐu
1 godina prije

Veliki Greset tek slijedi.
Kažu da je mala tek sad počela puštat brčiće.
Da će taman narast do 2030 s obzirom da joj tek 19.

Ranko
1 godina prije

Vidi se da ovi ljudi vrijedno rade desetinama godina, Bas su istrajni. U mojoj okolini me smatraju teoreticarem zavere,I ako ja ne kažem nikad ni deset posto od onog što bih mogao. Ne postoji dokaz koji bih im prezentovao da bar posumnjaju malo u to da neko vuče konce a da smo mi lutke na kraju tog konca. Dakle od govana se ne pravi pita ,i oni su to davno shvatili i većina ovih ljudi što im je promaja u mozak bi bili možda i grdji od ovih režisera što nam kreiraju život. Više ovdje vidim ljudi koji normalno razmišljaju nego u stvarnom životu. Mislim na Vas koji ovdje pišete komentare.tako da ponekad pomislim da nas ima i da možemo da se odupremo ali bice da je to samo moja želja i nada. Ja sam iz Crne Gore ,i primećujem dosta ljudi oko mene kojim nije dobro kad im je… Čitaj više »

petar schroder
1 godina prije

Ovome demonu mozemo da zahvalimo sto smo izgubili 3 godine zivota zatvaranjem ili distancom od svoji najmiliji Ljudi su umirali sami u starackim domovima bez svoji najmiliji On i ti demoni Bill Gates dr Fauci su godinama radili na ovome Rat je isto reziran od ove demonske sile Trebalo je dugo godina da se pripreme za ovo Proba je bila svinjska gripa ,kada je GRUPA FARMA LOBISTA DALA NOVCE WHO DA PROGLASI VIRUS:Nije uspjelo posto u to vrijeme nisu bili kupljeni novinari i tv,JEDNA DANSKA NOVINARKA JE TU PREVARU OTKRILA I GRIPA NESTALA ONI KOJI SU PRIMILI ISTO NEPROVJERENU VAKCINU ILI SU UMRLI ILI DO DANAS IMAJU TESKE POSLJEDICE:Ovoga puta su se bolje pripremili Bill Gates menedzer corone je kupio sve novine i tv a farma je kupila sve vladare ,kao Pfizer koji financira sve stranke na vlasti a za uzvrat vladari moraju da kupuju vakcine.Danas su na vlasti u… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Nema nove industrijske revolucije bez novog energenata i novih tehnologija zasnovanih na njemu.
Besmisleno je govoriti o IV revoluciji, a vrcati se na drva i ugalj. Ovo je jos jedna laz i podvaljivanja muda pod bubrege. Zapad se vraca na I industrijsku revoluciju.

mrdo
1 godina prije

“Privatno vlasništvo nad zemljom također je glavni instrument akumulacije i koncentracije bogatstva i stoga pridonosi društvenoj nepravdi.”
————–
Ovo u prevodu znači da će samo mala grupa globaliziranih kapitalista imati pravo na imanje privatnog vlasništva. Ostali će biti bespravni robovi i njihovo vlasništvo.

Haj’mo sitnozubi, sad’ svi u glas! Živio kapitalizam! Živjelo klasno društveno uređenje! Fuj socijalizam! Fuj radničko samoupravljanje!

Ludi Zoka
1 godina prije

Živio ti meni Klause 100 godina jebem ti oca nacistu

Hrvoje
1 godina prije

Ili će se čovječanstvo osloboditi ovih psihopata i sotonista ili ga neće biti.Jedina opasnost za planetu jesu samo oni, potomci bjelosvjetskih ubojica i pljačkaša.

Roccos
1 godina prije

Ovaj Strong je tipični bogati gownar.Prvo se dobro namlatio love baš na tim “klimatskim onečišćivačima”,a onda u udobnosti,slasti i masti laprdaj o klimatskim promjenama i kako se riješiti “beskorisnih žderača” tj. nas.Podsjeća me na Bob Rocka koji u stripu kaže:Jedva čekam da se obogatim pa da svima mogu reći’Ma jebo pare,glavno da smo mi živi i zdravi!

Lucija, prva
1 godina prije

Opet isto.

“privatno vlasništvo nad zemljom mora postati socijalizirano za “društvo u cjelini”, ideja dobro poznata u danima Sovjetskog Saveza “.
A i primitivnim plemenima. “Zemlju ne dobiješ od očeva, nego ustavljaš unucima”.
Indijancima nije bilo jasno kako netko misli da može posjedovati zemlju.

Opet se namjerno okreću teze. Socijalizam je radio “eksproprijaciju eksproprijotatora”; uzimao je velikim kupcima i dijelio narodu. Ili, preko države, osnivao tzv kolhoze, zajedničke poljoprivredne organizacije, čiji vlasnik je bila država.
Ovi sada hoće nešto suprotno: da je sva zemlja njihova. U privatnim rukama. A budući da posjeduju i države, komotno može biti i državna.

Lucija, prva
1 godina prije

Mali podsjetnik na razmišljanja nekad.
Naročito za one koji nemaju baš ispravne ideje o feudalizmu:

“Herman Vendel bio je novinar, pisac, istoričar i nemački političar. “Samo obaveza danka i kuluka povezivala je gomilu seljačkog naroda sa baronima koji bi pre proglasili svog bojnog konja nego svoje podložne seljake za sastavni deo nacije”.”

😄😄 Točno. Tebi je određeni kralj – bilo koji – dao posjed i njemu pridružene kmetove.
Uzmite u obzir da je barun najniži plemićki rang.

bilmez
1 godina prije

Davno sam čitao Granice rasta, imate ju na netu u pdf. Kada sam ju čitao onda mi je to bila utopija. Sad se izrodilo u nešto sasvim drugo

Klara
1 godina prije

ŠTA HOČE K.SHVAB, Ž I V I MRTVAC , SA JEDNOM IPOL NOGOM U GROBU, MA MRŠ FAŠISTU I NACISTO , SVOJE KOJE IMAŠ JOŠ ŽIVE JEBI U MOZAK KAKO HOČEŠ. A SVIJET B A N D I T U SVIJETSKI N E E Č E E Š. ĐUBRE STARO U BOLESNO. I VAKCINU TI DAT DA SE NE PROBUDIŠ, NAJVEČA KORIST.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI