Sirija upozorava da će oboriti svaki zrakoplov koji krši sirijski zračni prostor

S-300 - Protuzračni sustav

Sirijskoj zračnoj obrani naloženo je otvaranje vatre ako se krši zračni prostor zemlje, navodi se u izjavi zapovjedništva oružanih snaga zemlje.

“Svaki zrakoplov koji je prekršio sirijski zračni prostor smatrat će se neprijateljskom borbenom metom koja ne smije biti na našem nebu. Protiv njega će se pokrenuti napad odmah nakon otkrića i eliminirati odmah nakon kršenja našeg zračnog prostora”, rekao je vojni izvor kojeg je citirala službena novinska agencija Sana.

Osim toga, naređeno je da protuzračnoj obrani da pruži otpor na sve moguće načine, prema danoj zapovijedi. Od 2011. godine, od početka sukoba u Siriji, Izrael je izveo brojne napade na sirijsko tlo, tvrdeći da gađaju iranske ciljeve i proiranske milicije, poput libanonskog Hezbollaha. Početkom veljače sirijska vlada optužila je hebrejsku državu da organizira napad na predgrađe Damaska.

Postavlja se pitanje da li ovo upozorenje vrijedi i za turske zrakoplove koji također mogu ugroziti sirijski zračni prostor pri eventualnom napadu na vladine snage koje oslobađaju Idlib? Ruska strana se nije oglasila na izjave sirijskog vojnog vrha.

Rusija je isporučila Siriji protuzračne sustave S-300 koji mogu bez problema zaštiti sirijski zračni prostor. Nije navedeno hoće li sirijska protuzračna obrana ciljati zrakoplove koji ugrožavaju sirijski teritorij iz susjednih zemalja.

protuzračna obranaS-300sirijaUpozorenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
56 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
lisac
4 godine prije

Dva posljednja odlomka su čisti nonsens. L. R. jeste li se razbudili?

Epiktet
4 godine prije

A za koji, ako ne turski.

slagerpjevac
4 godine prije

I američki?

shumadinac
4 godine prije

Krajnje kratak tekst na neverovatno bitnu vest – ovo bi mogla da bude prekretnica u geopolitičkim odnosima ukoliko bi se obećano primenjivalo.

Alen
4 godine prije

Za šta su im do sad služili , za izložbu ?

4 godine prije

@shumadinac

Mislim da bi se vijest trebala inerpretirati kao zeleno svijetlo Siriji da ruši turske zrakoplove koji naruše zračni prostor.
Otvara mogućnost tzv “uvjerljivog negiranja” odnosno zasluge za eventualno obaranje bi bile pripisane sirijskom S-300 , Pantsiru….uglavnom njihovoj PZO.
Još jedan način da se poruči Turskoj da se ne zahebava.

Također smatram da se to još uvijek ne odnosi na USA zrakoplove istočno od Eufrata

fićo
4 godine prije

S jedne strane nadu uliva što to kažu Sirijci,a to znači da stidljivi Rusi tako hoće da se sakriju iza Asada ako ne daj bože skinu neki dušmanski avion,a opet dosad perverzna suzdržanost i tolerancija na gangbang od strane Jevreja,Amerikanaca i Turaka ne daje razloga za optimizam.

Zvrk
4 godine prije

Haha, jučer masonsko oko, danas neprežaljeni Ševa kao avatar!

tango
4 godine prije

KAD ĆE REĆI ZA IZRAEL DA ĆE RUŠITI NESMIJU RUSI A KAMOLI SLUGE NJIHOVE KOJI LJIGAVCI

Zagor
4 godine prije

Ovaj lik na default nom avataru je bio 5 puta bolji ministar odbrane, nego svi mi skupa.
Mislim da ga je i LR u tom smislu postavila.

Max
4 godine prije

tako i treba pa svi neprijateljski avioni se ruše . zanima jesu li dobili neko novo oružje kad to objavljuju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI