Sirijski militanti ustali protiv Turske – Žele novac i „nema predaje“

FSA - Sirija
35 komentara

Militanti koje Turska podržava za borbe u Siriji prosvjeduju zbog kašnjenja s isplatama plaća, što sugerira da Erdoganu novac Europske unije više treba za operacije u Siriji nego za „brigu o izbjeglicama“, kao tvrdi turski predsjednik.

Prema onome što su u ponedjeljak izvijestili lokalni mediji, skupina militanata takozvane „Slobodne sirijske vojske“ demonstrirala je u gradu Tal Abyadu u sjevernom dijelu sirijske provincije Al-Raqqa, blizu turske granice.

Ove su skupine terorista, koji su se po nalogu Ankare „dotjerali u red“ i obukli čiste uniforme, zahtijevale plaće za svoju službu u okviru velike vojne operacije koju je Ankara izvela na sjeveru Sirije 2019. godine.

Na slikama i snimkama objavljenim na društvenim mrežama možete vidjeti kako islamistički militanti blokiraju ceste i pale gume kako bi spriječili ulazak vozila u ovaj grad.

Pripadnici „Slobodne sirijske vojske“, koji su od Turske ranije opremljeni i organizirani za borbu protiv sirijske vlade i predsjednika Bashara Al-Assada, sudjelovali su u ofenzivi koju je Ankara pokrenula prošlog listopada u sjevernim dijelovima Sirije.

Turska je napala razna područja Sirijske Arapske Republike u sjevernim područjima ove zemlje, počevši od kampanje 2018. godine.

Ankara izjavljuje da joj je cilj suprotstaviti se kurdskim milicijama. Zbog toga je već pokrenula vojne operacije u sirijskom gradu Afrinu, sjevernom dijelu pokrajine Aleppo i na istočnom području rijeke Eufrat, u provinciji Al-Raqqa, a nedavno je  zaprijetila Damasku vojnom ofenzivom u Idlibu  „ako Sirijska vojska ne zaustavlja svoje ofenzive u toj provinciji“.

Međutim, suočena s napretkom i odlučnošću sirijskih snaga da povrate mir na svom teritoriju i odlučnim stavom Moskve da nema povratka na stare linije razgraničenja, Ankara se suočila s glavoboljom da izbjegne da bude veliki gubitnik u borbi za kontrolu Idliba.

Provedba primirja koje je dogovorio s Rusijom 5. ožujka je za vladu Recepa Tayyipa Erdogana zapravo poraz, jer nije uspjela spriječiti antiterorističku operaciju Damaska, usprkos punoj podršci koju je Turska pružala i još uvijek pruža terorističkim frakcijama i razmještanju većeg broja snaga na sjeverozapadu Sirije.

Podsjetimo i da od dogovorenih rusko-turskih patrola autocestom M4 u Idlibu najvjerojatnije neće biti ništa, jer su se, nakon što je to učinila sirijska Al-Qaida, skupine pod turskim zapovjedništvom, Ansar Al-Din, Ansara Al-Tawhida i Ansar Al-Islam, također usprotivile planu kojeg je Erdogan dogovori s Putinom i poručile su „kako neće prihvatiti opciju predaje i odlučne su se boriti do kraja, do pobjede revolucije“, prenosi agencija „sirijske opozicije“ NPA Syria.

NPA Syria

pobunasirijaTayyip Recap Erdogan
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Blu trabant
4 godine prije

Slika sve govori.

Pedro del negro😎
4 godine prije

Tako, tako sve skupine HTS i ostali turski teroristi samo se kurcite svi ćete uskoro biti istrebljeni !!!🇸🇾🇸🇾

igor🇲🇰
4 godine prije

mozete me zvati i fasistom i neznam sta ali mislim da se kriminalci teroristi i ostali dzgan mora saseci u koren bez milosti. inace lose nam se pise.

Branko
4 godine prije

Al se ovaj na slici isprljao jedući jagode.

Snicla
4 godine prije

Znači uskoro će ih tigrovi i Rusi slati djevicama u velikom broju.

Max
4 godine prije

Ha ha nisu ni teroristi što su nekad bili. Nema više ni terorizma bez plače toplog obroka ni mobitela.

PiriReis
4 godine prije

@L.R.
Neshvaćanje ljudske muke ne amnestira nikoga od zluradosti i navijačkog iživljavanja. Baš nikog; pa ni mene samoga!

varjag
4 godine prije

To je prava banda, a na čelu im je erdogad!!!!!!!!!! Sa takvima dogovora nema, prije ili kasnije će dobiti plaću od Asada.

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

”……..kako neće prihvatiti opciju predaje i odlučne su se boriti do kraja, do pobjede revolucije………”
Bogati…… Nu ti glavosječa… revolucionara. Svako danas sebi tepa…..
A di je prekovremeno, putni troškovi, dnevnice…… dodatak za vjernost službi, beneficirani staž, K-15……

Pari mi se da će im prije bit’……
‘Živili pali borci!”
Reka’ bi Miljenko Smoje

Alen
4 godine prije

Redovna dnevna doza propagande za čitatelje portala koji boluju od nerazumjevanja..
Teheran Times , šta se iran rješava uleme ovako brzo ?
Redak dva o tome ?

basso
4 godine prije

Aha,sad znam zasto Erdogan prijeti talasom izbjeglica i trazi novac od EU.

Siniša
4 godine prije

Jutors neka velika rupa preko M4 dočekala Rusko/tursku patrolu, braća preko noći prekopali auto put.

PiriReis
4 godine prije

@L.R. Ma je li ovo moguće! Prosto neverovatno!
Ministarstvo zdravstva Turske saopćilo je da su zamjenica ministra Emine Alp Mese i iranski ambasador u Ankari potpisali sporazum o isporuci pomoći u medicinskoj opremi potrebnoj za provedbu planiranih mjera prevencije širenja epidemije Covid-19.

Shodno potpisanom dokumentu, Turska je Iranu poslala pomoć koja, između ostalog, sadrži hiljadu setova za testiranje ljudi na koronavirus, 4.715 zaštitnih kombinezona, 20.000 zaštitnih pregača, 2.400 naočala, 4.000 maski tipa N95 i 78.000 troslojnih maski.

Alex
4 godine prije

“Tko s vragom tikve sadi,o glavu mu se lupaju.”
Sada će valjda i Turci shvatiti koju su budalu izabrali za vođu. Erdogana samo još Putin može spasiti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI