Sprema li se nova izborna krađa u SAD-u? – glasačke mašine u Arizoni masovno se kvare

Izborna prevara SAD
83 komentara

Glasački strojevi se kvare u okrugu Maricopa u jedoj od najbitnijih „swing država“ Arizoni. Dužnosnici su rekli da su se deseci strojeva za brojanje glasova pokvarili u okrugu Maricopa, što je potaknulo tvrdnje o prijevarama glasača u desničarskim medijima.

Petina glasačkih strojeva u dijelu Arizone nije radila u utorak, 8. studenog, a osoblje se trudilo umiriti glasače u okrugu koji je bio središte za tvrdnje o izbornoj prijevari 2020. godine.

Dužnosnici okruga Maricopa, koji uključuje grad Phoenix, rekli su da manjina od 223 biračka mjesta ima poteškoća. “Imamo oko 20 posto lokacija na kojima postoji problem s tabulatorom”, rekao je Bill Gates, predsjednik nadzornog odbora okruga Maricopa.

Gates je rekao da pokvareni strojevi neće utjecati na poštenje izbora. “Imamo i redundanciju. Ako ne možete staviti glasački listić u tabulator, onda ga jednostavno možete staviti (u) sigurnu kutiju, gdje će se ti glasački listići čuvati kasnije ove večeri, gdje ćemo ih donijeti ovdje u središnji okrug da ih tabeliramo.”

Predsjednik Joe Biden 2020. osvojio je Arizonu s gotovo tijesnih 10 000 glasova, a kozmopolitski i gusto naseljeni okrug Maricopa bio mu je ključan. Ali u uglavnom ruralnoj državi koja je u prošlosti bila naklonjena republikancima, na pobjedu se gledalo sa sumnjom i potaknula je teorije zavjere o izbornoj prevari.

Donald Trump i njegovi pristaše proveli su veći dio posljednje dvije godine gurajući tvrdnje o lažiranju glasačkih listića. Republikanski kandidati za državnog tajnika, guvernera i američkog senatora u saveznoj državi svi se slažu s razotkrivenom teorijom i kažu da ne bi potvrdili pobjedu gospodina Bidena.

Maskirani promatrači birališta, neki od njih naoružani, motali su se oko kutija za rano glasanje, u, kako su rekli, pokušaju da spriječe ubacivanje glasačkih listića, sve dok im sudac nije naredio da se drže podalje.

Nestranački dužnosnici okruga pokrenuli su golemu operaciju povjerenja birača, održavajući redovite otvorene sastanke i pozivajući građane da dođu i provjere njihove sigurnosne procedure glasanja.

Ali kvarovi od utorka je za neke republikanske pristaše uzet kao dokaz da je u tijeku varanje. “Opet se događa”, rekao je jedan birač, koji nije želio reći svoje ime. Donald Newton (82) rekao je da se boji ponavljanja prijevare za koju je sumnjao na predsjedničkim izborima 2020. “Ovaj stroj je trebao biti testiran i popravljen prije mnogo vremena, znate, prošli tjedan,” rekao je.

Izvor: lemonde.fr

glasački listićiIzboriIzborna prevaraSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
83 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Nemojte da brinete – tu su međunarodni verifikatori koji nadziru regularnost… čekajte, je li neko video ikakav međunarodni nadzor američkih izbora? Ili je to namenjeno samo kolonijama?

Tupko Glupko
1 godina prije

Predsjednik nadzornog odbora okruga Maricopa Bill Gates.
Ovi opet ismijavaju gojime? 😀

1 godina prije

Ako ponovno naprave kradju,u Sha ne sumnjam,ovo Ce biti vrela jesen u Americi..nece proci samo okupljanjem naroda pred capitolom.svevidece oko ionako ima cilj napraviti pozar u americi.thanx.

eks
1 godina prije

Amerikom vladaju i upravljaju tajna društva i ne može se govoriti o bilo kakvoj demokratiji. To je priča za budale. Demokrate , kao politički predstavnici tajnih vladara, su već isprobale i testirale metode kradje glasova i neće dozvoliti poraz, jer bi to moglo poremetiti projekat velikog reseta i haosa koji je planiran i godinama pripreman. Glasanje poštom (veoma sumnjivo) , glasačke mašine (koje se mogu programirati da se kvare kada se registruje više “nepoželjnih” glasova od “poželjnih”) , samo su neki od instrumenata kradje glasova i nameštanja izbora , a to je u rukama Demokrata i tajnih društava. Amerika je imperija zla.

borjana
1 godina prije

Ćisto informativno, koji je sad ovi Gates po redu i zna li netko možda jeli i ovi iz te časne obitelji startova iz garaže?
Oli je ovi malo zaleta uze iz konobe?

Lucija, prva
1 godina prije

Značajna prednost republikanaca.
Solidna većina u oba doma:

“Ако је веровати првим резултатима првих излазних анкета са избора за Конгрес САД – републиканци имају значајну предност.

       Довољну – уколико је задрже – да имају солидну већину у оба дома Конгреса. У Представничком (доњем) дому – чак убедљиву.

       Излазне анкете, наиме, показују да републиканци у Сенату добијају 54 места, демократе – 46. А у Представничком дому је однос 246:189 у корист републиканаца.

       Истим системом мерења, утврђено је да ће државе Аризона, Невада и Џорџија бити под контролом републиканаца. Можда и Њу Хемпшир.

       А да ће Њујорк, Колорадо, Калифорнија и низ других држава остати под влашћу демократа.”

Zoki
1 godina prije

Svjesni su demonkrati da ako dodju republikanci na vlast, da sa iste nece sici narednih 20god jer ce krenuti skandali, hapsenja i lov na demonkrate koji su drzavu htjeli pokloniti elitama, a narod u propast odvesti. Kradja je mala maca, na sta su spremni da vlast zadrze i da se tajne neotkriju.

Lucija, prva
1 godina prije

Biden je otpisan.
Ne samo jer će republikanci inzistirati na impeachmentu, nego zato što nešto i piše u Wall Streets. I nije prvi put.
Zna se tko je Wall Street.

“The Wall Street Journal: Бајден постао претња америчкој демократији

Демократска партија сада има за циљ – укидање НЕЗАВИСНОГ УСТАВНОГ СУДА,

– права савезних држава да РЕГУЛИШУ ИЗБОРЕ на својој територији и да

– укину тестирање ВЛАДАВИНЕ ВЕЋИНЕ у Сенату.
Гласачи на конгресним изборима ово вероватно неће превидети“”

Dakle, uveli bi totalitarizam.

Мунгос
1 godina prije

Чујеш, „….. potaknula je teorije zavjere o izbornoj prevari“.
Није то више Теорија завере, изборна превара је доказана. Теорија о изборној превари је постала Стварност. Реалност, како сорошоидни американци воле да кажу.

Robokap
1 godina prije

Није то ништа спрам Вучићеве Србије.Избори у априлу ове године ,број бирача око 6750000 .Попис у октобру и по првим резултатима број становника Србијеје око 640000о значи за шест месеци нестало350000 људи.Када од ових пописаних 6400000 одбијете 1150000 малолетних лица,добијате да стварно пунолетних грађана у Србији имате 5250000 и онда долазите до суме од 2500000 непостојећих бирача тј имате 28% непостојећих људи у србији у бирачким списковима.

Željko
1 godina prije

Moj treći upis na portal u ovoj kalendarskoj godini! Vjerovatno osvojen Kongres za republikance i time još veća podijeljenost u USA će se samo povećati i napraviti kaos još veći nego je danas u USA! Unutarnji problemi će biti preveliki zalogaj za USA da bi se mogli posvetiti daljoj svojoj hegemoniji u svijetu što je dobra vijest! Rat u Ukrajini izgubiti će se kao mainstream vijest! Demografija se nasilno mijenja na jugu USA osim u TX jer do prije par godina da “demokrate” pobijede na “kaubojskom” jugu, osim u CA nema teorije ali migracije , planirane, odrađuju svoje!Ovo je i rezultat vođenja dnevne politike bez strateških ciljeva,planiranja gdje je bitnija boja taoalet papira za trans osobe nego inflacija ili abortus je bitniji od ekonomije što je odlika nesposobnih političara svih boja koji su ucjenama i prljavim partijskim putevima došli u pozicije, liči mi na Balkan zar ne?Manjak drzavnika na Zapadu… Čitaj više »

sebastian
1 godina prije

Čim sam čuo za prve rezultate u Arizoni odmah mi je bilo jasno da se sprema nova izborna prijevara i krađa.Ostavite se svake nade svi vi koji očekujete republikanski obrat na vlasti u Americi.Woke kultura će nas i ide dalje zlostavljati i širiti svoj zločinački utjecaj po svijetu.

Utah
1 godina prije

Ovo im je sve skuhao Putinov konobar. LOL

Lucija, prva
1 godina prije

Pogledajte jedan komentar s indexa:

“LGBT zajednica je hrabro preživjela srednji vijek pa će preživjeti i ovo… ali zato će se patnja hetero marve udeseterostručiti kada ih zavije crnina konzervativnog terora.
Na jednu LGBT osobu, stradati će stotinu pripadnika hetero žgadije…. to je dobra cijena za stravičnu kaznu koju će hetero bolesnici platiti za svoje homofobne odluke.
Padati će kao muhe, kao što sada padaju ruski homofobi i gnoje zemlju na istočnom bojištu.”

Zanimljivo, jel’ da?

Lucija, prva
1 godina prije

Great. Bit će frke u Arizoni i Georgiji.
Tamo je prvi put u povjesti, – navodno- pobjedio demokratski predsjednik, taj Biden.

Sada:
“Dva člana biračkog odbora u Johns Creeku u američkoj saveznoj državi Georgiji udaljeni su s birališta nakon što su se na društvenim mrežama pojavile njihove objave o sudjelovanju u neredima na Kapitolu 6. siječnja 2021., javljaju američki mediji.  
——-
“Sudac okruga u Arizoni odbio zahtjev republikanaca da se glasanje produlji za tri sata” …, doslovno imas video kako ljudima nije bilo omoguceno glasanje”

Također:
“Pennsylvania izgleda je***o sumnjivo trenutno, ljudi glasaju za lika koji je bio mentalno poremecen na svakoj debati, cak se i CNN iz njega rugao. I on trenutno vodi u bitki za senat u toj drzavi”

Lucija, prva
1 godina prije

Dopuna:

“Pennsylvania just announced that it could take days to determine the winner. This is outrageous!
Another big voter tabulation problem in Arizona. Sound familiar??? The Absentee Ballot situation in Detroit is REALLY BAD. People are showing up to Vote only to be told, “sorry, you have already voted.”
This is happening in large numbers, elsewhere as well. Maricopa County in Arizona looks like a complete Voter Integrity DISASTER.
Likewise Detroit (of course!), Pennsylvania, and other places. Not being covered by the Fake News Media! Same thing is happening with Voter Fraud as happened in 2020? Reports are coming in from Arizona that the Voting Machines are NOT PROPERLY WORKING IN PREDOMINANTLY REPUBLICAN/Conservative areas.

Can this possibly be true when a vast majority of Republicans waited for today to Vote? Here we go again? The people will not stand for it!!!”

Vojni analitičar
1 godina prije

Sjećam se kad sam bio u izbornoj komisiji za izbore negdje tamo devedesetih. Bilo nas je šest članova (dva puta po tri) i radili smo u dvije smjene. Od 7 do 13 i od 13 do 19 sati. Onda smo se opet našli svi skupa i prebrojavali glasove. Prebrojavali smo ih dva puta i onda napravili evidenciju, spakirali listiće i sve skupa odnijeli u gradsko izborno povjerenstvo. To je potrajalo još možda dva sata tako da smo svi za svoju dnevnicu odradili po 8 sati. I sve smo stigli. Po izbornom mjestu je bilo otprilike 700-800 registrianih glasača, a izašlo je između 50 i 60%. Znači listića za brojanje je bilo otprilike 400-500 po izbornom mjestu. I sve smo stigli obaviti, prebrojati, provjeriti, evidentirati i odnijetu u povjerenstvo. Bez ikakvih problema i bez ikakve upotrebe “strojeva za glasovanje” U cijeloj Hrvatskoj bilo je nešto manje od 7.000 takvih glasačkih mjesta… Čitaj više »

Kio
1 godina prije

Pa akp u 2 i pol godine nisu osigurali posteno glasanje onda bi ne zasluzuju izbornu pobjedu. Te svoje tvrdnje trebali su konkretno materijalizirati

Stipe
1 godina prije

Pa pokradeni su već koliko se vidi po rezultatima.

kiza
1 godina prije

Istorija je učiteljica života, ali Tramp nije ništa naučio za protekle dvije godine.

nonwo
1 godina prije

Ron DeSantis in victory speech: ‘Florida is where woke goes to die’ youtube Izbore u usa prate diljem svijeta zato jer se zna da ukoliko većinu vlasti preuzmu republikanci i održe obećanja,Ukrajina više ne bi bila “centar” politike(mogući stop bilionima za naoružanje) ,već život i standard američkih građana.Smanjivanjem financiranja rata “od glavnog saveznika/inicijatora”,stvorila bi se klima za umanjenje ratnih tenzija,prilika za opcije pregovora.Jer gdje nema dotoka love i ogromne zarade nema ni interesa za rat.Humanizam,prava,demokracija-to su samo puste floskule. U svakom slučaju presušivanje ratnih financija je bolje za cijeli svijet. Za sada još nema mjesta oduševljenju rezultatima izbora,jer su tijesno stojeći,još se broji. Ima li prevare?Nitko više ne može biti sto posto siguran s obzirom da se “čudne” agencije/firme spominju u poslu s biračkim mašinama/programima,još od posljednjih kontroverznih izbora( iste su “operirale” i izvan usa).Motivacija za daljim okretanjem biliona za vojno industrijski kompleks je bezgranična,te stoga i potreba za ostankom… Čitaj više »

ANTIFASISTA
1 godina prije

U lopovskoj Jamerici nemoze ni slucajno posteno sve dok postoji sansa za lopovluk.

Ivan
1 godina prije

Ne mozes ti od bande fasista pod zastavom demokra ocekivati postenje..

Nena
1 godina prije

Američki narode ako ste toliko blesavi dozvolite da pobede tj.pokradu satanisti džoa bajdena

nonwo
1 godina prije

U Pennsylvaniji je Fetterman(demokrati) pobijedio dr Oza(rep.).
Fetterman je vodio kampanju neoporavljen od moždanog udara,”brilijantnog” uma skoro ranga senilnog Bidena.Nije mu mozak previše radio ni prije udara,nikad nije bio zaposlen,trošio neko naslijeđe…Propalitet,uglavnom.MS mediji su razapeli svakoga tko se usudio propitivati mentalne sposobnosti kandidata Fettermana.
I ljudi su izabrali da im vodi državu čovjek koji liječnički ne bi prošao(da doktor nije očigledno lagao)….
Bitno im je bilo da je woke po pitanju abortusa….ono abortus do rođenja…
Plašili su žene “nemogućnošću izbora” ako ne izaberu Fettermana,tipični političko propagandni blef kao kad je Pusička plašila penzionere da neće dobiti penziju ako ne uđu u EU…
I sad će imati OVO na vlasti..Važno da nije suprotna ekipa pobijedila, a što ti državu vodi nesposobni bolesnik,nema veze….
Stvarno bi i biračima koji su ga birali trebala potvrda mentalnih sposobnosti…

goran
1 godina prije

ja ni ne znam zašto vi održavate izbore kad je jasno ko dan da če demokrati ukrasti izbore ko što su napravili trumpu

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Zar je netko sumnjao da neće biti krađe?

Max
1 godina prije

Da sprema se.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI