Sukob u vezi s plinovodom: Na dan kada je Sjeverni tok sabotiran, otvoren je “Alternativni plinovod”.

Sjeverni tok 2 - Biden
22 komentara

Kad je ova međunarodna novinska epizoda već bila snimljena, u New York Timesu se pojavila sljedeća vijest:

“Američke obavještajne agencije vjeruju da su dijelovi ukrajinske vlade odobrili napad autobombom u blizini Moskve u kolovozu, u kojem je ubijena Daria Dughina, američki dužnosnici također su rekli da nisu bili unaprijed obaviješteni o operaciji i da bi se usprotivili ubojstvu da su bili konzultirani”. Iz tog razloga smo dodali naš komentar pod naslovom “

Ubojstvo Darije Dughine prema narativu CIA-e” na početku ove epizode. Tko je izvršio sabotažu plinovoda Sjeverni tok 1 i 2 od Rusije do Njemačke isti je predsjednik Biden koji je to istaknuo u intervjuu kada je izjavio:

“Više neće biti Sjevernog toka. Mi ćemo stati na kraj ovom projektu. Obećavam vam da ćemo to moći.”

 

Joe Biden: ”Neće biti Sjevernog toka 2″

To potvrđuje i činjenica da je upravo na dan sabotiranja Sjevernog toka otvoren alternativni plinovod: Baltic Pipe ili Baltički plinovod, koji transportira plin iz Norveške u Poljsku i druge zemlje.

Plinovodni rat dio je strategije kojom SAD i NATO, uz punu potporu EU-a, žele prekinuti sve odnose između Europe i Rusije i učiniti Europu frontom rata protiv Rusije. Kongres je u tu svrhu podigao američke vojne izdatke na preko 800 milijardi dolara godišnje, 37 milijardi više nego što je predsjednik Biden tražio, dok američki dug, koji se udvostručio u deset godina, prvi put premašuje 31 trilijun dolara. To Washingtonu omogućuje opskrbu Kijeva sve većim količinama oružja, koje ne dolazi samo iz rezervi Pentagona, već izravno iz američke vojne industrije. Tako Washington raspiruje “neodređeni rat protiv Rusije” u Europi, a nacističkim vođama Azova koje je Rusija oslobodila, ukrajinsko predsjedništvo odalo je počast u Turskoj, u prvom redu.

Autor: Manlio Dinucci
joe bidenPlinovodrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
1 godina prije

CIA je nevinašce i nema veze sa atentatom. Oni mogu da laprdaju ovakve “fake thing” samo naivnim ljudima.

Tupko Glupko
1 godina prije

Ima jedan vrlo zanimljiv danas objavljen članak Gojka Drljače u Jutarnjem listu naziva “Poznati detalji njemačkog ‘zaštitnog štita‘ od udara cijena energenata; pouke treba izvući i Hrvatska”, lako ga nađete na netu. Dok druge europske države abnormalno podižu plaćanje struje i plina za sada gospodarstvernicima, a uskoro i kućanstvima, Njemačka će zadržati svoje cijene energije svima zadužujući se za 200 milijardi eura. U prvom koraku Nijemci su odlučili potrošiti 5 milijardi eura kako bi platili baš sve račune za plin (!) njemačkih kućanstava za prosinac. U drugom koraku privatna kućanstva te mali i srednji poduzetnici plaćat će 12 centi po kilovat/satu za 80 posto svoje potrošnje plina, i to 14 mjeseci, a počevši od ožujka 2023. godine. Drugim riječima, građani, mali i srednji poduzetnici plaćat će samo manji dio svojih troškova. Isto tako je njemačka Komisija predložila da kompanije iz njemačke industrije, koji su vrlo veliki potrošači, plaćaju još manji… Čitaj više »

Čudan lik
1 godina prije

Hoće li biti plina ili neće, pitanje je svih pitanja??? Ja kažem da hoće, biće plina, ali po kojoj cijeni? E to je već druga tema. Trenutno se na nama primjenjuje, već stoput viđena, strategija šoka. Tom strategijom se tvrdi da neće biti plina kako nitko ne bi ustvari pitao za njegovu cijenu nego su svi sretni što ga uopće ima. Evo primjera: Netko od Plenkovićevih pudlica najavi poskupljenje struje od 80%, građani su kao ljuti, ovo – ono, i nakon nekoliko dana, Plenković izjavljuje da će struja poskupjeti SAMO 30% a građani su presretni jer eto to kao nije puno. Tako jednostavan a učinkovit trik, srećom, ovčurine imaju pamćenje kao u zlatne ribice pa ga se može primjeniti bezbroj puta… Nego, skrenuh sa teme koju sam vam želio reći a tiče se nas svih. Prije nekoliko dana, u dnevniku, gledam kako je štednja Hrvatskih građana isparila. Prije krize, štednja… Čitaj više »

alexosijek
1 godina prije

Da, po tom pitanju: da li je Ursula rekla Norvežanima koliku max cijenu smiju tražiti od EU zemalja za taj plin,..ili naftu koju Norveška isto izvozi u nekim količinama

Max
1 godina prije

Sabotaža je bila u interesu SAD. I to ne kriju.

tihobl
1 godina prije

Ljudi ne grijesite dusu – amerikanci nisu ni znali da postoji Darija Dugin, a za Dugina su tek maglovito culi.
Englezi su ti koji su decenijama opsjednuti Duginom i koji su godinama pratili i njega i njegovu kcerku. Za malu su procjenili da je opasnija i naredili likvidaciju.
Sa sjevernim tokom istaje prica. Mjesec dana tu se vrzmao engleski istrazivacki brod. Sacekali su da se pojave americki brodovi na zakazanoj vjezbi i detonirali.
Englezi se uvijek izvuku da na njih ne padne krivica. Rat izmejdu Jermenije i Azerbejdzana su oni organizovali, a niko ne pominje njihovo ucesce. Pokusaj sabotaze turskog toka je takodje njihovo maslo u saradnji sa SBU, a vjerovatno i napad na krimski most.

Ako mi ne vjerujete uporedite koliko su o Duginu pisali americki mediji, a koliko engleski i videcete da je razilka nekoliko stotina puta veca.

hiber
1 godina prije

Cjena plina i dalje pada. Sada je oko1500 eura za 1000 m3. Unistenje plinovoda niti malo nije ublažilo pad. Sada su spremišta puna, s uravnotežena je potrošnja sa dotokom. Putleru je jedino ostalo da se iskaljuje na civilima.

Perun
1 godina prije

Biden je psiihopat i najvjerojatnije da mu se blizi kraj ….smrt mu se blizi ,receno Balkanskim zargonom ……Biden je kanta govana koju CIA raznosa po politickoj americkoj sceni a i i sire….smrad njegove lesine davi i nesnosljiva je ….zar su ameri spali nato da u diplomaciju i politiku regrutuju spodobe i zombije ….USA je kao i nihov grad Detroit , groblje i arheoloski politicki artefakt , Balkanski receno vukojebina bez vukova i leptira …

Hogar
1 godina prije

Stari bandit, potomak ludjaka koji su ubijali indijance. Senilni opasan lik.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI