SZO (slučajno) potvrdila da Covid-19 nije opasniji od gripe

SZO
349 komentara

Svjetska zdravstvena organizacija konačno je potvrdila ono što smo mi (i mnogi stručnjaci i studije) mjesecima govorili – koronavirus nije smrtonosniji niti opasniji od sezonske gripe.

Najviši vrh SZO je ovo objavio tokom posebne sjednice 34-članog izvršnog odbora SZO u ponedjeljak, 5. oktobra, samo se činilo da to niko nije razumio.

Zapravo, činilo se da to ni oni sami nisu u potpunosti razumjeli.

Na sjednici je dr Michael Ryan, šef SZO za hitne slučajeve, otkrio da vjeruju da je otprilike 10 posto svijeta zaraženo Sars-Cov-2. Ovo je njihova “najbolja procjena” i ogroman porast u odnosu na broj zvanično priznatih slučajeva (oko 35 miliona).

Doktorka Margaret Haris, glasnogovornica SZO, kasnije je potvrdila cifru, navodeći da je zasnovana na prosječnim rezultatima svih širokih studija seroprevalencije sprovedenih širom svijeta.

Koliko god da je SZO to pokušavala da predstavi kao lošu stvar – dr Rajan je čak rekao da to znači da je „ogromna većina svijeta i dalje u opasnosti“, – to je zapravo dobra vijest. I još jednom potvrđuje da virus nije tako smrtonosan kao što su svi predviđali.

Globalna populacija ima otprilike 7,8 milijardi ljudi, ako je 10 % zaraženo to je 780 miliona slučajeva. Globalni broj smrtnih slučajeva koji se trenutno pripisuje infekcijama Sars-Cov-2 je 1.061.539.

To je stopa smrtnosti od infekcije(IFR) od otprilike 0,14 %. U skladu sa sezonskom gripom i predviđanjima mnogih stručnjaka iz cijelog svijeta.

0,14 % je 24 puta niže od “privremene brojke” SZO od 3,4 % u martu. Ova brojka je korištena u modelima koji su korišteni da se opravdaju blokade i druge drakonske politike.

U stvari, s obzirom na preveliko prijavljivanje navodnih smrtnih slučajeva od Covida-19, IFR je vjerovatno čak niži od 0,14 % i mogao bi pokazati da je Covid-19 mnogo manje opasan od gripe.

Niko od mejnstrim medija nije se pozabavio ovim. Iako su mnoge medijske kuće prenijele riječi dr. Ryana, svi su pokušali da to predstave zastrašujućim naslovom i da šire paniku.

Očigledno ni oni, ni SZO, nisu bili u stanju da urade jednostavnu matematiku koja nam pokazuje da je ovo dobra vijest. I da su skeptici Covid-19 sve vrijeme bili u pravu.

U interesu temeljitosti, želje da se oslonim na primarne izvore, a ne ovisim isključivo o glavnim izvorima (koji mogu ukloniti ili izmijeniti članke), odlučio sam pronaći stvarni video zapis dr. Ryanovih primjedbi.

Iz nekog razloga, iako je ovo bio važan sastanak SZO tokom navodne hiper-ozbiljne pandemije, video je teško pronaći. Jedino mjesto gdje to možete vidjeti je web stranica SZO, pa čak i tada morate pregledati gotovo 6 sati snimljenog materijala. Pa, uradio sam to i nema na čemu.

Mogu vam reći da odete na ovu stranicu, kliknete na “Session 1” i preskočite na 1:01:33 da čujete tačan citat:

„Naše trenutne najbolje procjene govore da je oko deset posto svjetske populacije možda zaraženo ovim virusom. To varira ovisno o zemlji, varira od urbanog do ruralnog, varira između različitih grupa.”

Radit ću na tome da dobijem audio klip, radi lakšeg dijeljenja i kako bih se uvjerio da neće ostati zaboravljeno.

Autor: Kit Knightly

CovidGripaKoronavirussvjetska zdravstvena organizacijaSZOwho
Pretplatiti se
Obavijesti o
349 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

  Čak i oni koji ne prate aktivno dešavanja u svetu na svojoj koži osećaju ludilo koje ih okružuje. Da li je u pitanju korona, ekonomska kriza ili nešto drugo u zavisnosti od mesta življenja niko nije pošteđen bar nečega. A ludilo je „instalirano“ u sve pore života. Da li zaista verujete da je SZO-u nešto slučajno promaklo – posebno tako bitno? Dalji tekst samo na prvi pogled nije u vezi sa člankom.                                                        NLO LUDILO   Prilično aktivno pratim situaciju po pitanju vanzemaljaca i kao i svuda drugo i na tom polju se stvara jaz. Ovde nije samo između zvaničnog i nezvaničnog stava već i unutar same “alternative”. Tako izgleda na prvi pogled, međutim ako gledate širu sliku, ako pratite druge agende, vremenom ćete doći do zaključka da alternativa gotovo i ne postoji, ako i postoji duboko je zatrpana “alternativama” koje se guraju u vrh medijskih prostora.   Verovatno… Čitaj više »

Smokva
2 godine prije

Bravo, konačno otkriveno, sad će pljuštati tužbe..

Sixdensity Traveler
2 godine prije

Zbunjenost,panika,histerija,konfuzija itd..itd sa viših(tj.vladara iz sjenke) se prenosi i na ove na kratkoj špagi iz SZO i tako naniže.Preporuka: Ostanite u oku tornada,odnosno da vas ne uvuku u gore pobrojano ili bilo što negativno..Činite sve što vas čini radosnim jer radost dolazi iz duše.Što ne znači da se ne informišemo ali kratko.

Iva
2 godine prije

Uskoro će SZO saopštiti da nije bilo ni pandemije ni virusa.

Sticky fingers
2 godine prije

Ono sto meni nikako ne ide u glavu je cinjenica da jako puno ljudi vjeruje ovim💩💩💩 iz WHO-a pa ovim nasim domacim 💩💩💩 i rade sve sto im kazu! Pa gdje im je mozak? Gdje su im 👀? Kao da su hipnotizirane 🐑🐑🐑, eto tako se ponasaju…kaze neki dan jedna da jedva ceka cjepivo za djecu od 5 godina pa da cijepi svoje😰

Spacevoodoo
2 godine prije

Ništa nije slučajno, pa i za svinjsku gripu su rekli “šalili smo se”. Žaba Schwab je knjigu o tome kako nas oće zajebati napisao, a veliia većina još uvijek “dokazuje” i “raskrinkava” neshvaćajući kako je i ta situacija u koju je većina dovedena planirana tako da “dokazivanje” i “raskrinkavanje” dokazanog i raskrinkanog budu dio psihološkog rata kojem je cilj potpuna umna blokada s posljedicom vrtnje u krug i duhovni rat s ciljem duhovne umrtvljenosti.

senator
2 godine prije

Dovoljno mi je da vidim ovog Tedrosa da znam da se radi o obicnom kriminalcu i varalici. Jednostavno mu se vidi na faci da je prevarant i petljanac.

U prolazu
2 godine prije

Dobar članak. Sami su se odali. Najbitnija stvar u cijeloj priči je relativna usporedba smrtnih slučajeva od različitih uzroka. Tu bi se sve vidjelo. Zato su zabranili obdukcije. Vidi se da se radi o mešetarenju i eksperimentiranju.

Moka1
2 godine prije

Dali je itko koristio opcenito lijek Ivermectin? Iskustva?

ZriBra
2 godine prije

Svjetska zdravstvena organizacija konačno je potvrdila ono što smo mi (i mnogi stručnjaci i studije) mjesecima govorili – koronavirus nije smrtonosniji niti opasniji od sezonske gripe.Ako su nam za ovo trebali mjeseci i studije onda nismo ni zaslužili bolji tretman od ovog koji se nad “civiliziranim ljudima”zlobodnog svijeta uspješno provodi.Čemu se više čuditi.Jučer ujutro dama sa pudlicom nazoći utakmici mlađih uzrasta.Gledatelji,uglavnom roditelji pokazuju neke Qur…c kodove,obavezne brnjice ,a pudlica veselo skakuće po tribini bez uzice i brnjice.Prisjećam se scene iz jednog filma iz Drugog svjet.rata kad jedna djevojčica (pripadala nepoželjnoj rasi)vapi u nebo i prigovara “Stvoritelju”:zašto me nisi stvorio barem kao običnog ,a ne firerovog psa”?
PS: Naravno ,trebamo poštivati i životinje u njihovom animalnom dostojanstvu,i nikako se prema njima nepotrebno sadistički odnositi.

2 godine prije

Ma nije ovo prvi put…
Slicnu stvar su napravili i na pocetku pLandemije – i upravo jeista svinja bila u igri…
Radi se naprosto da je laz toliko neodrziva da cak i premda su kamatari satanisti pokupovali sve tzv “drzave, organizacije i koncerne” po svijetu – prostim posmatranjem i analizom cinjenica – koje iznose ove zlocinacke svinje iz Rockfellerovog WHO/UN – jasno se vidi da je rijec o nevidjenoj obmani…
Medjutim – to ni sada kao ni prije 18 mjeseci nece uciniti nikakvu razliku, jer idiotizirani talibani i zlocinci satanistickog KULTA tzv “medicine” –

  • niti kontaju prostu statistiku ni logiku…
  • niti ce biti dozvoljena bilo kakva javna rasprava o STVARNIM informacijama…


…- jer kao sto znamo – satanisticki kamatarski KLAN (“proizvodjaca novca” iz NICEG i Vlasnika i tzv “drzava i korporacija”) – u potpunosti kontrolira MSM kao i koncentracione logore zvane “drzave”…

davor
2 godine prije

Fascinantno mi je kako autori i komentatori ovdje vezano za COVID 19 prihvaćaju izjave i potvrde WHO a ne prihvaćaju WHO poziv na cjepljenje. To je jako nelogično, ili, kako bi izjavila znanstvenica Alina Chan, to je špranca za nedostojnost.

neznanje
2 godine prije

Kad bi dva više dva, u medicini, uvijek bilo četiri tada bi i dijete iz prvog razreda moglo biti liječnik i stručnjak za javno zdravstvo.

Žena
2 godine prije

Znaći , cijepivo ,kak ti ,daje imunitet a ne štiti od corone . Onda ako čovjek ima super imunitet ćemu ga dirati . U tom slučaju cjepivo ne suzbija virus on kruži i dalje . Jedino bi dobri ljekovi mogli uništiti tu pošast , nikakvo cjepivo ..

ledeno doba
2 godine prije

nikakve koristi od toga.. pa i sve službene statistike iz svih država, iako su ih pokušavali napuhavati, govore isto–da fake bolest korona nije gora od gripe.. a WHO je rekao još u siječnju ove godine,– da papaja testovi nisu podobni za otkrivanje bolesti a bilo je i nekoliko pravomoćnih presuda u Portugalu, Austriji, Njemačkoj..itd… gdje su sudovi u svim slučajevima presudili da je test pušiona.. i što se dogodilo? ništa… nijedna država nije odustala od testiranje i nije ukinula mjere i nije odustala od cjepanja. a vjerujem da većina ovčurina,– u svim državama, uopće nije ni doznala za sve ove vijesti. već se i dalje trče testirati, i čim gazda malo drekne i zaprijeti– idu se cjepati, — iako skoro nitko živ nije uvjeren da je a) bolest opasna i b) da će ga cjepivo zaštitii,–ali ipak ovčurine to čine samo da bi im milostivi gospodar dao natrag osobnu slobodu, koju… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

njemački repezentativac i prvotimac Bayerna, Joshua Kimmich, kritički se izjasnio o cjepljenju. I to na državnoj TV ARD, nakon utakmice protiv Hoffenheima.. On je jedan od još samo 6 necjepljnih igrača Bayerna (ako je vjerovati informacijama mainstream medija).. Kimmich je rekao- da to cjepivo nije dovoljno ispitano i da on ima bojazan zbog toga i da se zato nije cjepio i još se ne želi cjepiti…Što ne znači da se možda neće cjepit u budućnosti.. tako je rekao. I dodao, da svatko ima pravo na slobodno mišljenje– a da ge se odmah ne žigoše kao antivaksera i “coroineleugner”( onoga koji negira postojanje korone)..

Nevera
2 godine prije

Kako slobodno širiti virus Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović pozitivan je na koronavirus. Potvrdio je to sam ministar na službenoj Facebook stranici. – Jučer sam se testirao na COVID 19, s obzirom da sam osjetio blage simptome koji se vežu uz ovu bolest, poput blago povišene temperature i kašlja. Testiranje je pokazalo da sam pozitivan na COVID 19, napisao je Aladrović. To se dogodilo nepunih osam mjeseci nakon što je primio drugu dozu cjepiva. On se prvi puta cijepio 7. siječnja zajedno s deset ministara, što su zabilježile tv kamere. Zanimljivo je da je ministar u periodu inkubacije slobodno širio zarazu jer je zahvaljujući cijepljenju imao važeću covid-potvrdu. Slučaj pozitivnog ministra komentirala je na N1 televiziji Marija Bubaš, pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ona je poznata po izjavi kako cjepiva štite 100 posto od umiranja. Ona ne vidi problem u tome što je… Čitaj više »

habanero
2 godine prije

Ništa objavljeno u medijima nije slučajno, ovi talking-heads likovi su kontrolirani i dok pišaju i dok govore. Covid-meme-efekt je preuzeo kormilo i nijedna objava ga više ne može zaustaviti. Ekonomski reset je glavna agenda, zasad u uzlaznoj putanji i radi se da se što bolje zarotira. Do tada nek ovcama prenose kako im fale vozači pa su zato police prazne i kako je sve krenulo na mokroj tržnici gdj je šišmiš ugrizao Kineza koji radi u bio istraživačkom laboratoriju vojnog tipa.

Greven
2 godine prije

Covid-19 nije opasniji od gripe? Covid-19 JESTE obicna gripa/prehlada. Isti simptomi, isti mortalitet, SVE isto, osim histerije, zloupotrebe i propagande.

Polonije
2 godine prije

Temelj Kapitalistickog realizama je korupcija. To potvrdjuje wikileaks, panama i pandora papers. Niko se nije ni pocesao na istinu. Dovoljno je imate medije u sluzbi i sve sto zelis u korumpiranoj civilizaciji nametnuces narativom. Svaka istina koja se ukaze, bude ignorisana a zbog koruptivne srzi drustva, agenda elita nastavlja svoje. Do kada ce tako biti, tesko je prognozirati.

Isto Ime
2 godine prije

Paradox prevencije ! Ima netko iz paralelnog svemira, gdje nisu radili na prevenciji da nam kaze kak je tam?

TIKTAKTIKATAKATAK
2 godine prije

Jutros čitam na teletekstu: SZO ,priopćenje- ” pandemija će prestati kada to svijet odluči.” Izjava tipa proročice iz Delfa-kada svijet odluči,ŠTA? Da se pocjepa ili da pocjepa okolo…?

B7ranko Spehar
2 godine prije

Uvjek loše za nešto dobro,otkrilo se koliko su ljudi glupi i vjeruju vlasti i doktorima.

Igor13
2 godine prije

Sluzbeni broj smrtnih slucajeva je 4.95 miliona, dok se u clanku radi o odprilike jednom milionu. Molim da se ovaj podatak provjeri. Hvala.

4e 65 6b 64 6f 2e
2 godine prije

Ovo ne da je stara, nego je prastara vijest, objavljena 08.10.2020. na off-gurdian.(org)

Max
2 godine prije

Eto i dokaza ali kako nas onda truju paraziti ? Prah 5g?

ledeno doba
2 godine prije

Na društvenoj mreži čitatelj je Lauca upitao kada će doći kraj pandemji. Istaknuo je kako je dva puta cijepljen i upitao hoće li to biti dosta.

Prenosimo Laucov odgovor.

“Neće. Realizacija prodajnih planova Pfizera zahtijeva da se cijepite svakih šest mjeseci (tj. za sada šest, a možda uskoro smanje na svaka tri mjeseca), a morate cijepiti i djecu. Uskoro će izaći i turbo booster doza, koja će biti nešto skuplja, ali će sigurno biti i puno bolja…”, poručio je Lauc.

ledeno doba
2 godine prije

ove 3 zločinačke kreature na slici očekuje kazna po tursko-osmanlijskoj metodi…ono kada se glava nalazi negdje daleko od tijela..

Ana
2 godine prije

Kad sam prenijela clanak iz il Tempo Koji je sve suprotno od ‘komplotizma’ gdje kazu da u Italiji 2020 godine C19 nije ubio 130 000 ljudi négo niti 3000 oni jadnici sa fb stavili su mi upozorenje da je clanak djelomicno tocan a nisu ispravili.

Karma
2 godine prije

KAD CE ZLOCINCI POCETI CJEPITI SA CIKLON B?

Suze Roni
2 godine prije

Vec je opovrgnuto!!!

Srebrni letač
2 godine prije

Prema službenim medijima koje ja zovem strip mogli bi zaključiti da je ipak ovaj delta soj mila majka prema original wuhan soju koji je obarao ljude s nogu na cesti. Zanimljivo je kako niti jedan stručnjak još nije uspio objasniti taj fenomen umirućih na cesti, tu famoznu snimku koja je obišla svijet i predstavila “službeno” nama smrtnicima što je korona i jel snimka lažna ili nije.
Meni je ta snimka bila još samo jedna od mnogobrojnih potvrda da su službeni mediji scenarij koji jbga neki dobro odglume a neki se toliko ufuraju u ulogu da zaborave da su glumci.

ledeno doba
2 godine prije
MOGUĆA PARALIZA Otkrivena još jedna teška nuspojava cjepiva
Guillain-Barreov sindrom

Velika Britanija uvrstila je još jedno oboljenje kao rijetku nuspojavu nakon cijepljenja AstraZenecom.

Britanski regulator za lijekove dodao je iznimno rijedak poremećaj koji oštećuje živce, Guillain-Barreov sindrom (GBS), kao vrlo rijetku nuspojavu cjepiva protiv covida-19 kompanije AstraZeneca, piše Reuters.

Europska agencija za lijekove (EMA) još je prošlog mjeseca uvrstila GBS kao moguću nuspojavu ovog cjepiva, prenosi Index.

evo kabaline institucije i mediji priznaju sve vise cinjenica, pomalo na kapaljku

kad ikad su ovaj portal i drugi neovisni mediji, rekli da postoji i opasna pojava GBS, samo sto ona nije tako rijetka, kako se navodi ovdje u izvjestaju indexa, i nije vezan sa mo za astrino cjepivo, koje skoro vise nigdje nije u upotrebi, vec i za fajzerovo i modernino

ledeno doba
2 godine prije

fanatični vakser, koji se izrugivao antivakserima- umro “iznenada i neočekivano” Gunnar Michel, bio je fanatični njemački pristalica cjepljenja, koji je niz godina radio u centrali njemačkog crvenog križa (DRK)… i ranije se rugao antivakserima, tojest kritičnim ljudima koji su protiv plandemije i cjepljenja, i napadao ih na fejsbuku… Napadao je “querdenkere”..To je njemački naziv, koji mainstream mediji i kabalini političari i aktivisti koriste za za sve normalne, kritične ljude, koji su protiv plandemije i cjepljenja. Po najvećem njemačkom pokretu protiv plandemije “Querdenker” (u prijevodu: oni koji misle kontra, koji misle poprijeko).. Michel je bahato izjavljivao da bi radije primio cjepivo astra zenece, kojem je istekao datum za upotrebu, nego da jede “Toennieseve šnicle od mljevenog mesa” (misli se na vlasnika tvornice za preradu mesa, Michale Toenniesa, u kojoj su lani, testirali 1500 radnika pozitivno, pa je zbog toga napravljena dreka i fabrika moral abiti nekoliko dana privremeno zatvorena. Kasnije se uspostavilo… Čitaj više »

Legendarni Grk
2 godine prije

Težak tlak na starije ljude u Rusiji:

Elena Rokhlina Facebook 24.10.2021.

About lockdown, pardon, about genocide.
Also in Moscow they will block social cards of unvaccinated people at the age of 60+. They can unlock them after vaccination.

Došlo je i do blokiranja novca necijepljenima na karticama.
Gotovina je oduvijek bila ZAKON i onda se banda može slikati s blokadom računa i kartica.

Krle
2 godine prije

Nisam baš na TI sa engleskim pa ako može neko da mi napiše kojim riječima su potvrdili da “koronavirus nije smrtonosniji niti opasniji od sezonske gripe.”Hvala unaprijed.

Josip Skok
2 godine prije

Koja prevara vodećih ljudi iz SZO. I njih staviti na optužnicu za udruženi zločinački pothvat protiv čovječnosti, nakane genocida, ucjene, prijetnje i dr. Od početka sam sumnjao u poštene namjere tih kovidaša. Ima još takvih u RH, ali se prave mutavi. Upregnuti su valjda u kola korupcije i ne mogu samo tako odustati jer pogodba je pogodba /s lovatorima/.

Petar77
2 godine prije

Hahahahaha ajme čuj ovoga on još uvijek VJERUJE FACTCHECKERIMA hahahahaha
Dakle pojasnio sam već gore, oni to nisu izričito rekli, naravno da nisu pa ne budi glup. Poanta je da oni kažu da je prema njihovoj procjeni čak 10% svjetskog stanoviništva zaraženo jer nas žele uplašiti, to je preko 700 mliona ljudi. A ako uzmeš broj onih koji su kao umrli od korone, pa pogledaš koliki je to postotak od 700 miliona, dolazi se do smiješno male stope smrtnosti. Comprende? Znači ono kužiš, moraš malo uključit mozak

ledeno doba
2 godine prije

samo mekušci, metroseksualci i slični i novomuškarci strašljivci koji se usseru u gaće, već kad kihnu,–se panično boje i trče doktoru za najmanju prehladu i gripu.. i gutaju razne aspirine za to.. takvi sada se trče testirati, čim kihnu i malo im curi iz nosa i trče doktorima i tako kao korisni ydioti i ovčurine kabale, pridonose tomu da kabala stalno održava istu foru–svake kasne jeseni– kad počne hladnije vrijeme i dođu normalne prehlade i gripe–kabala počinje opet sa novim činom svoje bezkrajne đavolje horor predstave lažne pandemije i novim i novim valovima i novi sojevima korone. a baš ovakve ovčurine najviše nasjedaju na to.. prehlada i gripa- na ovim prostorima se to ranije uopće nije ni smatralo bolešću..nitko nije išao doktoru radi prehlade i gripe, posebno ne ljudi na selu…kojima je doktor ionako daleko pa nisu ni u mogućnosti trčati za svaku sitnicu..kao stanovnici gradova, koji imaju doktore pred… Čitaj više »

TheBan
2 godine prije

Što je FALSE?

Je li matematika FALS ili su riječi FALSE?

Normalni ljudi se već 2 mjeseci pozivaju na matematiku, no oni drugi vjeruju što im kažu, pazi sad – cvijet ljudskog roda, najpošteniji od poštenih, najpametniji među pametnima, stručnjaci u svemu… POLITIČARI!

ozzy
2 godine prije

Virusi ne postoje kao patogeni .. Nikad ih nisu dokazali u ljudskom tijelu , cista manipulacija radi vakcinisanja.

Perun
2 godine prije

Tedros Adhanom Ghebreyesus….je scijentolosko gov.no….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI