Talijani zahtijevaju od crkve da osudi lezbijske jaslice

Lezbijske jaslice u Italiji
85 komentara

Tvorac izložbe branio ju je, citirajući papu Franju koji je dopustio svećenicima da blagoslivljaju istospolne parove

Deseci tisuća Talijana pozvali su katoličke vlasti da osude božićne jaslice koje prikazuju malog Isusa s dvije majke umjesto tradicionalnih Marije i Josipa u crkvi svetih Petra i Pavla u pokrajini Avellino nakon što je pro-life organizacija tzv. pozornost na kontroverzni prikaz u petak.

Otac Vitaliano Della Sala, svećenik koji stoji iza provokativne instalacije, branio ju je kao prikaz sve veće raznolikosti njegove crkve.

“Želio sam ovim prizorom pokazati da obitelji više nisu samo one tradicionalne”, rekao je Reutersu u subotu, objašnjavajući: “U našim župama vidimo sve više djece iz novih vrsta obitelji koje postoje i dio su našeg društva, djeca razdvojenih i razvedenih osoba, gay parovi, samci, mlade majke.”

Svećenik, poznat po svojoj zaokupljenosti liberalnim pitanjima, citirao je povijesnu prošlotjednu odluku pape Franje kojom je svećenicima dopušteno blagoslivljati istospolne parove, sugerirajući da su njegovi vlastiti stavovi usklađeni sa stavovima katoličkog vođe.

Župa se u petak našla na meti kritika katoličke skupine Pro-Vita e Famiglia (Za život i obitelj), koja je optužila oca Della Salu i njegovu crkvu da pokušavaju “’posvetiti’ nezakonite prakse u Italiji, poput prodaje spolnih stanica i kupnja i prodaja djece” u objavi na svojoj web stranici.

Organizacija je pokrenula peticiju koja je do nedjelje prikupila više od 23.000 potpisa pozivajući biskupa Avellina, monsinjora Artura Aiella, da intervenira protiv “opasnog, ali i sramotnog i bogohulnog” božićnog prikaza.

Kao odgovor na peticiju, sjedište Pro-Vite unakazila je ulična umjetnica Laika muralom koji je također prikazivao dvije žene s djetetom Isusom, što je umjetnik uslužno označio kao “jaslice”, jer su nedostajale uobičajene jaslice, anđeli i drugi kontekstualni tragovi pronađeni u tradicionalnim prikazima Kristova rođenja.

Imati djecu putem surogat majčinstva nezakonito je u Italiji, a mjera kojom bi se kriminaliziralo putovanje u inozemstvo radi dobivanja djeteta surogat majčinstvom trenutno se razmatra u parlamentu.

U ponedjeljak je Vatikan objavio da rimokatolički svećenici mogu davati blagoslove istospolnim parovima sve dok se ne daju u kontekstu vjerskih rituala ili liturgija. Iako je crkva naglasila da i dalje definira brak kao između jednog muškarca i jedne žene, ovaj potez je ipak shvaćen kao veliki preokret u katoličkoj dogmi, što je izazvalo pobune među svećeničkim skupinama od Britanije do Nigerije.

Katolička CrkvaLGBTQPapa Franjo
Pretplatiti se
Obavijesti o
85 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 mjeseci prije

Bogohulni neukus.

4 mjeseci prije

Crkva, koja je porodicu oduvek isticala kao osnov društva a time i religije (jer bez društva nema ni “stada”) sada potpuno menja narativ.

Sama promena narativa me ne iznenađuje toliko koliko brzina te promene – za takve promene potrebno je više generacija a oni pokušavaju sve da sabiju u nekoliko godina. Rad u korist svoje štete, vrlo interesantno. Očigledno znaju nešto što mi ne znamo.

Biti-ili-ne-biti
4 mjeseci prije

Što bi se dogodilo Isusu Kristu da je rođen u današnjoj policijskoj državi? Da je Isus rođen u doba američke policijske države, umjesto da putuje u Betlehem na popis stanovništva, Isusovim roditeljima bi poštom bila poslana anketa američke zajednice na 28 stranica, obavezni vladin upitnik koji dokumentira njihove navike, stanovnike kućanstva, radni raspored, koliko WC-a ima u vašem domu, itd. Kazna za neodazivanje na ovu invazivnu anketu može doseći čak 5000 USD. Umjesto da se rodi u jaslama, Isus se možda rodio kod kuće. Međutim, umjesto da mudraci i pastiri donose darove, roditelji bebe možda su bili prisiljeni odbiti posjete državnih socijalnih radnika koji su ih namjeravali kazneno goniti za porod kod kuće. Jednom je paru u Washingtonu odstranjeno svo troje djece nakon što su se socijalne službe usprotivile da se dvoje najmlađih rodi pri kućnom porodu bez pomoći. Da je Isus rođen u bolnici, njegova krv i DNK bili… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
4 mjeseci prije

Od trenutka kada je Isus stupio u kontakt s “ekstremistom” kao što je Ivan Krstitelj, bio bi označen za nadzor zbog svoje povezanosti s istaknutim aktivistom, miroljubivim ili drugim. Od 11. rujna 2001. FBI je aktivno provodio operacije nadzora i prikupljanja obavještajnih podataka na širokom rasponu aktivističkih skupina, od skupina za prava životinja do pomoći siromašnima, antiratnih skupina i drugih sličnih “ekstremističkih” organizacija. Isusovi protuvladini stavovi sigurno bi rezultirali etiketiranjem kao domaćeg ekstremista. Agencije za provođenje zakona obučavaju se da prepoznaju znakove protuvladinog ekstremizma tijekom interakcija s potencijalnim ekstremistima koji dijele ” vjerovanje u približavanje kolapsa vlade i gospodarstva “. Dok je putovao od zajednice do zajednice, Isus bi možda bio prijavljen vladinim dužnosnicima kao “sumnjiv” u okviru programa Ministarstva domovinske sigurnosti “Vidi nešto, reci nešto”. Mnoge države, uključujući New York, pojedincima daju telefonske aplikacije koje im omogućuju snimanje fotografija sumnjivih aktivnosti i prijavljivanje u njihov državni Obavještajni centar, gdje… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
4 mjeseci prije

Da je Isus javno govorio o svojih 40 dana u pustinji i svojim razgovorima sa Sotonom, možda bi bio označen kao mentalno bolestan i zatvoren na psihijatrijskom odjelu protiv svoje volje radi obaveznog prisilnog psihijatrijskog držanja bez pristupa obitelji ili prijateljima. Jedan muškarac iz Virginije je uhićen, pretresen do gola, lisicama vezan za stol, dijagnosticiran mu je “problem s mentalnim zdravljem” i zatvoren pet dana u ustanovi za mentalno zdravlje protiv svoje volje, očito zbog njegovog nejasnog govora i nesigurnog hoda. Bez sumnje, da je Isus pokušao prevrnuti stolove u židovskom hramu i razbjesniti se protiv materijalizma vjerskih institucija, bio bi optužen za zločin iz mržnje. Više od 45 država i savezna vlada imaju zakone protiv zločina iz mržnje. Da je netko prijavio Isusa policiji kao potencijalno opasnog, mogao bi se suočiti s njima — i biti ubijen — od strane policajaca za koje svaki uočeni čin nepoštivanja (trzanje, pitanje,… Čitaj više »

Emiliano Zapata
4 mjeseci prije

Tko za vrijeme PLANdemije nije shvatio kako crkva sudjeluje u depopulaciji, mozda im sad malo svane?

Tim
4 mjeseci prije

Nastrano, ali bolje od toga da župnik i njegov momak obučeni u haljine od kurtona legnu u žive jaslice sa dječakom.

D.M.
4 mjeseci prije

Jednostavan experiment za homo-demonske globalističke budale. Zatvorimo na više godina dvije mlade žene u jedan luksuzan stan. Rezultat lezbijske veze neće rezltirati trudnoćom, novim životom. Jednstavno NISU OBITELJ. Rezultat ponovimo i sa muškim parom. Naravno rezultat pederstva također ne rezultira novi životo.već smrću zbog velike vjerovatnoće zaraze SIDOM. Jednostavno NISU OBITELJ.
Zato za sve koji štuju i guraju tu agendu, jednostavno; A P A G E S A T A N!!!

Prljavi Harry
4 mjeseci prije

Crkva je poodavno dala do znanja kome služi i na čiju stranu će stati. Svi koji su vjerovali u suprotno su naivci indoktrinirani od strane svećenstva i društva općenito.

Istina
4 mjeseci prije

Ne možeš baš mijenjat nešto što postoji tako već stoljećima da bi zadovoljio trend nizozemskoameričke kulture.
Na kraju Cezar će biti crnac, Kleoparta ni muško ni žensko, a Marko Antonije ujutro muško, popodne žensko, a preko noći bojler.
Nisam vjernik, ali što je previše je previše.

tatamata
4 mjeseci prije

za ne vjerovati dokle bolest moze da ide..

Ivan Bgd
4 mjeseci prije

Jedna neproverena vest, ali u zadnje vreme te dezinformacije se obicno pokazu kao tacne cinjenice:

Papa Franja je Svetskom ekonomskom forumu dao ovlašćenje da napišu Bibliju, prema insajderu WEF-a koji otkriva da papa želi da nova verzija Biblije sa „proverenim činjenicama“ bude daleko više politička, sa centralnim mestom za prirodu, a daleko manje o Bogu.

Papa Franja je već izjavio da je Klaus Švab važniji od Isusa Hrista i sada je odlučan da demontira hrišćanstvo iznutra i zameni Božju reč demonskom vizijom globalne elite.

Pa videcemo, hHarari kaze da je Hrist “lazna vest”, tj dezinformacija, verovatno mozemo ocekivati Bibliju bez Hrista?

tihobl
4 mjeseci prije

Da bi crkve postale inkluzivnije i popularnije na ikone bi trebali ubaciti diznijeve i marvelove likove. Apostoli uopste nisu moderni.

Jomla
4 mjeseci prije

Zna se što je brak! Sve ostalo je žitko s.ran.je kroz gusto granje, jbg… 😛

BanOvan
4 mjeseci prije

Jedno, ne tako daaavno saaanjao sam jedan san (ako je mogao Luter King mogu i ja)
LM, sanjao sam da je jednom daaavno pooostojala inkviziiicija … i kada je bilo najzanimljivije, kada je trebalo da doznam ko je bio glavni pokrovitelj, idejni tvorac – probudio sam se.
Luter se nije probudio poslije svojih “snova”.
Sve u svemu, dobro sam prošao. Moglo je biti “Loži vatru, grij vodu”.

Karma
4 mjeseci prije

Vatikan je odavno penetriran sotonom. Cim tamo ulaze kao VIP likovi masoncine politicke onda je smrad nesnosan tamo.
Bit ce jos toga a mozda i fizer injekciju blagoslovi opet…. mRNA gamad
Isus povraca na ovo

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI