Teroristički napadi u St. Peterburgu su osujećeni zahvaljujući Trumpu

FSB jedinica Alfa
74 komentara

U službenom priopćenju za medije predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin se zahvalio predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država, Donaldu Trumpu i američkoj Nacionalnoj agenciji za sigurnost na „savjetu“ koji je omogućio sprečavanje niza terorističkih napada. Napadi, koji su trebali biti izvedeni u St. Peterburgu trebali su pogoditi nekoliko točaka, a intervencija američke istražne jedinice omogućila je ruskim agencijama za provođenje zakona da na vrijeme interveniraju kako bi se napadi spriječili.

Dvojica ruskih državljana su bila uključena u akciju s namjerom da udare na ruski grad tijekom novogodišnjih proslava, uz rizik stradavanja vrlo velikog broja ljudi.

Unatoč napetoj klimi između dvije države zbog pitanja koja se odnose na plinovod Sjeverni tok 2 i teške situacije zbog rata u Ukrajini, dva čelnika uspjela su održati komunikacije potrebne za bolje upravljanje kriznim situacijama. Ovaj je faktor vrlo važan jer dokazuje kako su u situacijama izvan međunarodne ekonomske i političke logike dvije zemlje sposobne surađivati ​​usprkos poteškoćama u upravljanju vanjskom politikom i usprkos činjenici da dvije supersile često imaju oprečne stavove.

Ovo nije prvi put da je zahvaljujući američkoj suradnji zaustavljen napad u Rusiji. Prije dvije godine je isto St. Peterburg bio bi meta napada, taj put na Kazansku katedralu.

I u tom je slučaju intervencija Washingtona omogućila da teroristi budu uhićeni prije nego što su počinili napad.

Ni u toj situaciji nisu izostale Putinove zahvale američkom predsjedniku Trumpu i istražnim službama Sjedinjenih Država.

Vladimir Putin je tada istaknuo kako je međunarodna suradnja temelj borbe protiv međunarodnog terorizma. Kao što je već istaknuto prije dvije godine, ruski predsjednik Putin želio je razjasniti kako postoji povezanost ruskih i američkih istražnih jedinica u međunarodnoj sigurnosti i borbi protiv terorizma.

U najboljem scenariju, zbližavanje do kojeg bi moglo doći zbog ove suradnje moglo bi ponovno otvoriti dijaloge dvaju svjetskih divova, i to na samo po pitanju Ukrajine, već i na Bliskom istoku, gdje Rusija i SAD s različitim saveznicima ulaze u područja pod utjecajem suparnika. Iako su u ovom trenutku takvi kontakti ograničeni na obavještajne odjele dviju zemalja i na odnose dva predsjednika, nije isključeno da će se u bliskoj budućnosti otvoriti novi komunikacijski kanali.

Teroristi
Pretplatiti se
Obavijesti o
74 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
4 godine prije

Ruski spijun dojavio kakav je napad CIA pripremila.

čitalac
4 godine prije

Amerikanci sve vide, sve znaju…
Da, imaju špijunski mega sistem ali u trenutku pomislih da je malo previše koincidencija u ovoj priči.

Alen
4 godine prije

Ne znam da li postoji i jedan teroristicki napad a da cia ili mosad ne znaju za njega.. I onako u 99.9% napada oni stoje iza toga.. Ovo je više poruka putinu nego poklon..

AJeTo
4 godine prije

Pazi Vlado, opet smo poslali ekipu…

Emiliano Zapata
4 godine prije

Obojica imaju iste gazde…

Sion
4 godine prije

Neki komentatori ovdje se uporno drže svoje pojednostavljene verzije svijeta gdje su jedni sasvim loši, a drugi sasvim dobri. Valjda Putin po drugi puta zahvaljuje i hvali njihovu suradnju na tom polju jer je krivo savjetovan. Trebao se umjesto sa svojim savjetnicima, savjetovati sa pojedinim komentatorima na ovom portalu🙃 Kad bi svijet bio tako jednostavan, da se svi podjele na dobre ili loše, pa da su dobri baš u svemu dobri, a da su loši baš u svemu loši. Onda bi pojedini komentatori mogli puno otvorenije navijati za razaranje cijelih “loših” država i nacija. Samo, kad bi tako bilo, za koga bi danas većina na ovom portalu navijala? Jer onda je i Rusija davno trebala biti razorena, za vrijeme svoje “loše” faze na čelu SSSR-a, kada je činila mnogo loših stvari. Ni Hrvatska tako nebi postojala jer je bila van svake sumnje loša za vrijeme NDH. Malo bi država danas… Čitaj više »

Ivi.tz
4 godine prije

Ovo moze biti sve,samo ne moze biti ovo.psihopatama zao Ruskog naroda i dojavili im.hehe

Mikojan
4 godine prije

Ako je Trump zaista dao tako dobre obavještajne podatke Putinu tj. rusima a Putin odmah zahvaljuje znači da Putin uskoro smjenjuje ljude iz vodstva obavještajne službe jer nisu dobro radili svoj posao ali može biti i nešto sasvim drugačije, da su ruske skužbe odradile odličan posao, saznali tko stoji iza organizacije, obićno CIA, i sada se rusi zahvaljuju amerima na pravovremenim informacijama o terorostima. Pa sad ti organiziraj sljedeću skupinu, netko će ti vjerovati. Dvije muhe jednim udarcem. Što je stvarno istina vjerojatno nikad nećemo saznati.

Slavonac
4 godine prije

Sta mislite ,koje otkrijo drzavni udar u CG.Mozda ce Rusi jednom priznat,stasu planirali SA BG.Evo javljaju se pametni akademici i pisu peticiju ,nakon 30g.Diste bili Crveni tvorovi,kad su se od akademika pisala Memo.Sana 1i2. Problem je u ovim drustvima sto mediji nisu demokratski i istrazivacki.Mi imamo u HR jednog Malica istrazivaca,ali nemoze se pojaviti ni na jednim medijima.Zasto,zato sto tajkunska bagra kontrolira medije.

aeifvuaqnfrewfqewfuqweufwudcwedc
4 godine prije

Iz zemlje koju su ukrali indijancima stvor vlada svijetom i producira talibiće, muđahidiće, crvene brigade, frakcije crvene armije, nusretu, aljocioidos, klorofilni stejt itd. itd. i sad klovn koji to kao “vodi” obavještava onoga oko kojeg je stavio svu moguću vojnu silu za prestojeći rat u kome tog želi uništiti konačno do temelja i sad bacaju ovaj spin za malu djecu. I sad Nosferatu se zahvaljuje, ne znam dal bi se smijao ili povračao…………………..

Xon
4 godine prije

Mislim da se ovdje radi o par procesa koji se preklapaju: u SAD očito postoji sukob fakcija, jedna čiji je predstavnik Trump i druga čiji su predstavnici Clintonovi (među ostalima) i razne američke službe. Jedan dio SAD fakcije je preko CIA-e (ili neke druge ABC agencije) planirao terorističke napade s ciljem stvaranja napetosti i destabilizacije u Rusiji. Kako je ta fakcija ujedno i Trumpov neprijatelj (pokušaj svrgavanja preko “impeachmenta”) Trump je Putinu dojavio što se sprema. Mislim da je dojava bila iskreni pokušaj izbjegavanja žrtava i podizanja vrlo opasnih tenzija (nebitno tko je fizički počinio zločin, Rusi bi znali tko stoji iza toga). Zato Putin sada javno zahvaljuje (mogao je i samo u privatnom razogovoru)- da anti-Trump fakciji da do znanja da sa su ih “njihovi” izdali i da su im sati odbrojani. Anti-Trump fakcija shvaća da Trump i Rusija imaju određene zajedničke interese pa optužuju Trumpa za izdajničku suradnju… Čitaj više »

Siniša
4 godine prije

Elem…očekujem večeras da nam LP otvori prostor da skinemo gaće i ižljubimo se kao braća, nije lijepo u zavadi otići u novu godinu.

Pazi
4 godine prije

Poruka moskvi je…
Ne mozete se braniti koliko mi ameri mozemo napadati… Jer za nas amere rade drugi… Za vas ruse ne radi nitko. Sami ste. Zato bolje da svoj plin u suradnji sa nama prodajete drugima. Jasno?! Jasno

Max
4 godine prije

Za sve terorističke napade oni znaju samo je pitanje žele li ih spriječiti.

Štef
4 godine prije

Super!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI