The Washington Times: Sve dok se Slaveni bore međusobno, mi pobjeđujemo

Kauboj gleda u Rusiju
62 komentara

The Washington Times, jedan od najstarijih dnevnih listova u SAD-u, poslao je svog stručnjaka Todda Wooda u Rusiju da mu kažu što se stvarno tamo dešava. Ako pogledate njegove prethodne kolumne, Wood se sigurno ne može opisati kao ljubitelj Moskve.

Todd Wood, kao i velika većina američkih građana, vjeruje da je Moskva odgovorna za brojne probleme u radu američkog interneta. Podsjetimo, prije nekoliko godina su stručnjaci za kibernetiku s pjenom na ustima tvrdili su kako ruski hakeri stoje iza brojnih DDoS napada na World Wide Web, uključujući i na DNS servere.

Za razliku od Rusije, u Sjedinjenim Američkim Državama se duže vrijeme nešto se događa s internetom. Mreža bi mogla “pasti” na dva ili tri sata, uzrokujući očaj i bijes među korisnicima. Gotovo sva američka mjesta postajala su nedostupna.

Bruce Schneier, kriptograf i sigurnosni inženjer za složene sustave, izjavio je u listopadu 2016. da Moskva može stajati iza konstantnih problema s internetskim prometom.

“Ne znamo tko to radi, ali mi to imamo. To je vjerojatno velika država. Kina i Rusija su za mene prvi osumnjičeni. To bi moglo biti rusko djelovanje na zapovijed Kremlja, da neki anonimni “luđak” ili, u najgorem slučaju, Kinez, želi ukrasti tehnološke tajne”, rekao je Bruce Schneier.

Bruce Schneier nije bio prvi stručnjak s takvom pretpostavkom, ali su njegove riječi pale na plodno tlo političke rusofobije. Upravo u to vrijeme je američka predsjednička utrka dosegla vrhunac, a Trump je lukavo iskoristio slabost Obame u odnosu na Putina. Politički stratezi Demokratske stranke su iskoristili Schneierovu izjavu. Otprilike u isto vrijeme je došlo do curenja informacija iz elektroničke pošte Hillary Clinton, što je samo dolilo ulje na vatru.

Nakon što je Trump postao predsjednik i svi rusofobi krenuli u “križarski rat” protiv Moskve, situacija s internetom u Sjedinjenim Državama se poboljšala. Sve do tada si kibernetički inženjeri skrivali rupe u internetskim tehnologijama. Ipak, optužbe protiv Rusije nisu prestale. Naprotiv, govorili su da je potrebno dodatno “stati na vrat Moskvi“, jer se broj DDoS napada smanjio, promet se vratio u normalu, a mjesta nisu padala iz sustava kao prije.

Ukratko, obični Amerikanci još više vjeruju u priču o “zlim ruskim hakerima koje vodi Kremlj”.

“Da, Rusija je pokušala potkopati američki nacionalni autoritet korištenjem kibernetičkih napada i širenjem sadržaja na društvenim mrežama tijekom izbora 2016. godine. Istovremeno, nema dokaza da je to utjecalo na ishod glasovanja i da su Rusi htjeli Trumpa u Bijeloj kući. To jest, svi oni su pokušali, ali nisu mogli. Općenito, zašto bi Moskva željela Trumpa, ako bi Hillary Clinton, nastavljajući politiku Obame, najvjerojatnije pokazala fleksibilnost”, piše Todd Wood.

Prema mišljenju novinara The Washington Timesa, povijest ruskog uplitanja u izbore danas više ne izgleda uvjerljivo.

“Trump modernizira nuklearno oružje da se odupre Moskvi. Pa, kakav je to prijatelj Putina?”, piše Todd Wood. S njegova gledišta, Moskva je pokušala diskreditirati američki način života “kako bi zaustavila iseljavanje mozgova iz Rusije”.

Što se tiče “aneksije teritorija od strane Rusije”, kako Todd Wood opisuje povratak na Krima u Rusku Federaciju nakon referenduma, Moskva ovaj korak razumno pripisuje završnoj fazi raspada Sovjetskog Saveza. To je ono što misli i većina stručnjaka u Washingtonu. Kao što dokazuje povijest, procesi “razvoda” carstava uvijek prate međusobni sukobi.

“Naime, dok je Ukrajina pripadala Rusiji, dobivala je kraljevske darove, a ako odlazi, mogla bi vratiti obiteljsko blago”, piše Todd Wood, iako je Ukrajina bila republika Sovjetskog Saveza kada je glupom odlukom Hruščova dobila Krim, a kada bi vraćala ostatak “obiteljskog blaga”, ostalo bi joj vrlo malo ili ništa.

Kada se Slaveni međusobno bore, Anglosaksonci uvijek pobjeđuju

“Osim toga, zašto se Amerikanci ne bi trebali koristiti ovim “razvodom” u geopolitičke svrhe. Štoviše, kada se braća Slaveni međusobno bore, Anglosaksonci uvijek pobjeđuju. I, uostalom, tko može prognozirati kako će se za pet ili deset godina razvijati odnosi između Moskve i Kijeva? Ako pogledate u izvješća o budućnosti Ukrajine, onda nema previše sigurnosti. Mi Amerikanci mislimo više o Moskvi nego o osvajanju svijeta”, nastavlja Todd Wood.

“Ovdje je i Kina, koja je ukrala sve račune banke savezne vlade. Njezini novi oružani sustavi izgledaju kao kopije našeg oružja. Dovoljno je pogledati novi kineski “stealth lovac” i napraviti zaključak ovoga projekta Pekinga. Kina je izmanipulirala tržišta i novac, ilegalno krade američko bogatstvo i znanje, što je već dovelo do osiromašenja milijuna marljivih Amerikanaca”, piše američki kolumnist.

“Zna li Trump za to? Naravno da zna! Onda zašto je SAD toliko ljut na Rusiju? Ispostavilo se zato što je ruski mentalitet vrlo sličan Amerikancima koji žive na jugu Sjedinjenih Država”, vjeruje Todd Wood.

“U međuvremenu, potomci Konfederacije su stvarno politički alergični na upravu u Washingtonu. Unatoč činjenici da Sjedinjene Američke Države danas kontroliraju republikanci, Demokratska stranka ima tajne poluge utjecaja na osnovne državne institucije i boje se širenja ruskog konzervativnog sustava vrijednosti na cijelom američkom teritoriju, jer onda dolazi do raspada globalizma”, piše američki stručnjak.

“Nisam dovoljno naivan da ne vidim odnos između Kremlja i Ruske pravoslavne crkve. Ti su odnosi simbiotični. Oni pomažu jedni drugima. Nije važno kako Rusi dobivaju kršćansku poruku. Činjenica je da je dobivaju. Sve to je važno. Osim toga, Rusija je uglavnom bijela. Da, u Rusiji postoje manjine, ali su one su uglavnom azijske i srednje Azije. U Rusiji je vrlo malo Afrikanaca. Rusija je konzervativna na mnoge načine i u većini slučajeva ruske žene mrze feminizam”, piše Todd Wood.

Američki novinar i ugledni kolumnist zapravo navodi duhovne vrijednosti i prakse u Rusiji, te da većima bijelih Amerikanaca sanja o takvom životu, posebno u južnim državama. Ali ako čitate forume o tome zašto Amerikanci mrze Ruse, ispada da na razini običnih obitelji ima vrlo malo rusofoba, ali prevladava negativan stav prema Rusiji kao državi.

“Nikada nisam čuo da bi u stvarnom životu Amerikanac govorio loše stvari o Rusima. O tome su govorili politički znanstvenici u televizijskim emisijama. Za mnoge konzervativce u Sjedinjenim Državama je ruska kultura bolja od “dekadentnih” Amerikanca”, piše Matthew Bates.

“Da, ima nekih stvari kojima su htjeli utjecati na izbore u Americi, ali ne mrzim Ruse”, kaže Laura Hancock.

“Mrzimo rusku vladu, ali zapravo volimo ruske ljude. Barem one s kojima se susrećemo. Radio sam radio deset godina s kolegom koji je služio u sovjetskoj vojsci u Afganistanu. Divan čovjek”, izjavio je Thomas Johnson.

The Washington Times, nakon što je pronašao mnogo zajedničkog između Rusa i “bijelih Amerikanaca”, istodobno Rusiju naziva “zemljom u kojoj za Zapad prevladava odbojna korupcija i okrutnost”.

“Ova stvarnost je protivna američkim interesima i prijeti američkom načinu života”, zaključuje Wood, a granice NATO pakta su valjda pravo mjesto za povlačenje crvene linije.

Slaveni
Pretplatiti se
Obavijesti o
62 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Trubadur
6 godine prije

“The Washington Times: Sve dok se Slaveni bore međusobno, mi pobjeđujemo”…. To stoji, ko zaliveno… I ne samo na velikom panslavenskom nivou, neko isto lokalno, u našem slučaju jugo-slavenskom nivou…I tu nema spasa, sve dok se sva politička percepcija živi i izživljava preko nacionalnog…. Pa samim time iracionalnog umesto racionalnog…. Da za malo pojednostavim… Svaki Slovenac, Hrvat, Bosanac Srb ili Crnogorac u sekundi postaje Amerikanac, a nipošto Jugosloven….

tedi
6 godine prije

Haha, ovo je totalno iscaseno misljenje”dok se Sloveni bore medusobno, mi pobjedujemo”?Koliko je meni vidljivo ne bore se smo Sloveni medusobno , bore se i Muslimani,bore se i zap. kriscani,pa molim ljepo tko nije ukljucen u sadasnje ratove na svim poljima.Na djelu je sukob civilizacija svih naroda i konfesija,na pr.Nato,uz pride informacijski rat,lazima,ek.rat u kojem je glavni krivac Kina.Sankcijama, svi koji ne slusaju dobiti ce sankcije. I sta su na kraju tzv. izuzetni postigli?Kaznjavajuci ruske oigarhe,rusofobija,koji su pobjegli na zapad od odgovornosti za pljacku Rusije za interese Anglosaksinaca,sada zele kuci i mole vlasti u Kremlju da ih ne kaznjavaju.Navodno se vrsi transfer novca iz Svice,Austrije i Londona u strava iznosima.Duma je vec nezvanicno odobrila njihove zahtjeve samo da donesu zakonsku klauzulu. The Washington Times fula i metu i rastojanje.Ukrajina ne znaci Sloveni,a oni ce uskoro na koljena u svjetskoj koridi,jer ih je zapad sa svojim sorosevsko manijakalnim politicarima u to… Čitaj više »

shumadinac
6 godine prije

Da vidimo: “ruski hakeri” divljaju američkim internetom, Rusi su rasisti jer nemaju dovoljan broj crnaca, Ruskinje mrze feministre (znači nisu samo Rusi loši, žene su im možda još gore). Kinezi su ništa drugo nego lopovi i prevaranti, muslimani naravno teroristi – to je već usvojeno…
Sa druge strane lukavo se podmeće priča “samo se vi Sloveni međusobno tamanite…” Nekome je u interesu da svako svakoga mrzi – nije više dovoljno da Zapad mrzi Istok, potrebno je razvijati mržnju i u suprotnom pravcu (kad već njihove vlasti to ne rade). Ali sve je to sasvim očekivano…

Ivo
6 godine prije

Ma ko ih j…, mi pobjeđujemo na kraju, a tim bolesnicima kraj dolazi brzo. In the meantime, Tigrovi dovlače sve osim zahodskih školjki u istočni Damask, konvojima nema kraja. Znači bliži se vrijeme za kompletno oslobađanje glavnog grada Sirije i istočnu Ghoute od anglozionističke bagre. Trolovi na aparatima.

Srpskohrvatski pravopisac
6 godine prije

“…jedan od najstarijih dnevnih listova u SAD-u”.??!!

Bill Clinton
6 godine prije

Kad sam bija mali čitao sam puno Jacka Londona, i tamo fino piše (govori glavna junakinja romana “Kći snjegova”, Fiona): “Uništićemo Slavena prije no što mu izbiju brkovi nad usnicama…” (mi Jenkiji, tj. prije no što izađe iz adolescencije).
A, baš jutros mi Monica šalje mail, kaže jaranica joj preporučila krasnu knjigu od astrologa sa Korčule, Mile Dupora pod naslovom “Idu, Slaveni!”
Sada sam totalno konsterniran.

dalmata
6 godine prije

Kome pravo,kome krivo,Slaveni su tamo(osim Rusa)tamo di su meritali(zasluzili).Zalosna istina je da smo svi(osim Rusa)pali ku..cu za uhove,jer smo dopustili,izrodima,koji baljezgaju o arijevskoj raci,a Slavenski rod nemilice pljackaju,ka nagradu sta nas vodu ka ovce na klaonicu.Svi smo(ogromna vecina)napravili izdaju vlastite familije,roda i poroda,da ”uzivamo” u nepostojecoj velicini i slavi,jer je jedino vazno da novokomponovani mitovi prodaju muda za bubrige,jer je bit svega Bogon dana raca kojoj se pripada i svi drugi nisu ni do kolina.A logor u kome se zivotinjari(pazi cuda).surogati tkz.drzava izmisljenih i skrojenih po miri felbebera koji cuva logor,toliko dobro drzi ovce na oku,da su tvorci mogli mirno razarat i pljackat,ali.Uvik ima ono ALI.To ALI su Rusi.Jedini koji imaju dostojanstvo,obraz,ponos,ne jebu samoproglasene Bogove i njihov ”Novi svjetski poredak”.cuvaju ono svoje,Slavensko,dusu,slobodu svoju slavnu proslost koju ne prodaju,i pazi ,ta velika,ogromna proslost njihovih predaka,zivi u njima i vodi ih prema svitlu,koje rusi mrak,koji su svi drugi prihvatili.I naravno,samozvana elita od… Čitaj više »

Good Old Rebel
6 godine prije

Ne sviđa mi se ni idea Slaveni über alles…ja osobno u sebi mogu graditi ideju o Evropi od Lisabona do Vladivostoka. To je možda suviše romantično, ali ako se ne pokuša ne možemo znati. Kina i Indija su nastale na taj način. Volim Molièra, Schillera, Boccaccia, Krležu, Tolstoja….podjednako. Među nama je bilo mnogo ratova i neslaganja, ali evidentno da ima i mnogo sličnosti i interesa za budućnost, koja je vrlo izazovna i neizvjesna. Ne želim biti krivo shvaćen, ali problemi Čeha ili Portugalaca su mi bliži od problema Australaca, Japanaca, Urugvajaca ili Mexikanaca, Amera…Ja to mogu osjetiti i znati i u racionalnoj i osjetilnoj i u interesnoj sferi. Put je dug i trnovit, ali tko nije spreman na izazove nema budućnosti. U sadržaju nazovimo tog zajedništva najvažnije mjesto treba imati osjećaj i čvrsta ugrađenost socijalne pravednosti pojedinca i skupina.

Konstantin
6 godine prije

Dragi moji pobratimi … po vasim komentarima se moze videti mali delic ali VELIKE SLAVENSKE DUSE koju (bar ja licno) nisam sreo kod ne-slavena. Mozda smo vecina nas veliki utopisti … ali nemojmo prestati sanjati otvorenih ociju. Bio ovo hebeni matrix ili ne, ali kad tad san ce postati = java (realnost). Pozdrav iz Skoplja. ;o)

Nena
6 godine prije

Hej Slaveni još ste živi, duh naših djedova..

Weteran
6 godine prije

Ljudi se ubijaju izmedju sebe!
Zašto?
Zašto je Kain ubio Avelja ?

Ivo Lola
6 godine prije

“…O tome su govorili politički znanstvenici u televizijskim emisijama…”!? Koji to znanstvenici? Oni što se prodaju za sto dolara i pišu hvalospjeve globalizaciji koja je uzrokovala 100 milijuna siromašnih i beskućnika samo u zadnjih 10 godina. Sve su to nadriznanstvenici, da se razumijemo, i u televizijskim emisijama niko ne govori besplatno, tako da se zna. Svi su oni plaćeni da govore kako govore.

alan ford
6 godine prije

Washington Times je ipak manje poznati list iz Washingtona. Washington Post je poznatiji i važniji. WP je zajedno sa New York Timesom glavno glasilo bankomafije iz FED-a i duboke države. U WT, kao i u WP i NYT su mnogi hazari. U stvari svi glavni mediji u SAD su pod kontrolom cio-hazara.

Jurišić maja
6 godine prije

To je stvar slavenskog mentaliteta koji apriori odbija svaku silu nad sobom i teško da će se ikada promjeniti

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI