fbpx

The Washington Times: Sve dok se Slaveni bore međusobno, mi pobjeđujemo

Kauboj gleda u Rusiju

The Washington Times, jedan od najstarijih dnevnih listova u SAD-u, poslao je svog stručnjaka Todda Wooda u Rusiju da mu kažu što se stvarno tamo dešava. Ako pogledate njegove prethodne kolumne, Wood se sigurno ne može opisati kao ljubitelj Moskve.

Todd Wood, kao i velika većina američkih građana, vjeruje da je Moskva odgovorna za brojne probleme u radu američkog interneta. Podsjetimo, prije nekoliko godina su stručnjaci za kibernetiku s pjenom na ustima tvrdili su kako ruski hakeri stoje iza brojnih DDoS napada na World Wide Web, uključujući i na DNS servere.

Za razliku od Rusije, u Sjedinjenim Američkim Državama se duže vrijeme nešto se događa s internetom. Mreža bi mogla “pasti” na dva ili tri sata, uzrokujući očaj i bijes među korisnicima. Gotovo sva američka mjesta postajala su nedostupna.

Bruce Schneier, kriptograf i sigurnosni inženjer za složene sustave, izjavio je u listopadu 2016. da Moskva može stajati iza konstantnih problema s internetskim prometom.

“Ne znamo tko to radi, ali mi to imamo. To je vjerojatno velika država. Kina i Rusija su za mene prvi osumnjičeni. To bi moglo biti rusko djelovanje na zapovijed Kremlja, da neki anonimni “luđak” ili, u najgorem slučaju, Kinez, želi ukrasti tehnološke tajne”, rekao je Bruce Schneier.

Bruce Schneier nije bio prvi stručnjak s takvom pretpostavkom, ali su njegove riječi pale na plodno tlo političke rusofobije. Upravo u to vrijeme je američka predsjednička utrka dosegla vrhunac, a Trump je lukavo iskoristio slabost Obame u odnosu na Putina. Politički stratezi Demokratske stranke su iskoristili Schneierovu izjavu. Otprilike u isto vrijeme je došlo do curenja informacija iz elektroničke pošte Hillary Clinton, što je samo dolilo ulje na vatru.

Nakon što je Trump postao predsjednik i svi rusofobi krenuli u “križarski rat” protiv Moskve, situacija s internetom u Sjedinjenim Državama se poboljšala. Sve do tada si kibernetički inženjeri skrivali rupe u internetskim tehnologijama. Ipak, optužbe protiv Rusije nisu prestale. Naprotiv, govorili su da je potrebno dodatno “stati na vrat Moskvi“, jer se broj DDoS napada smanjio, promet se vratio u normalu, a mjesta nisu padala iz sustava kao prije.

Ukratko, obični Amerikanci još više vjeruju u priču o “zlim ruskim hakerima koje vodi Kremlj”.

“Da, Rusija je pokušala potkopati američki nacionalni autoritet korištenjem kibernetičkih napada i širenjem sadržaja na društvenim mrežama tijekom izbora 2016. godine. Istovremeno, nema dokaza da je to utjecalo na ishod glasovanja i da su Rusi htjeli Trumpa u Bijeloj kući. To jest, svi oni su pokušali, ali nisu mogli. Općenito, zašto bi Moskva željela Trumpa, ako bi Hillary Clinton, nastavljajući politiku Obame, najvjerojatnije pokazala fleksibilnost”, piše Todd Wood.

Prema mišljenju novinara The Washington Timesa, povijest ruskog uplitanja u izbore danas više ne izgleda uvjerljivo.

“Trump modernizira nuklearno oružje da se odupre Moskvi. Pa, kakav je to prijatelj Putina?”, piše Todd Wood. S njegova gledišta, Moskva je pokušala diskreditirati američki način života “kako bi zaustavila iseljavanje mozgova iz Rusije”.

Što se tiče “aneksije teritorija od strane Rusije”, kako Todd Wood opisuje povratak na Krima u Rusku Federaciju nakon referenduma, Moskva ovaj korak razumno pripisuje završnoj fazi raspada Sovjetskog Saveza. To je ono što misli i većina stručnjaka u Washingtonu. Kao što dokazuje povijest, procesi “razvoda” carstava uvijek prate međusobni sukobi.

“Naime, dok je Ukrajina pripadala Rusiji, dobivala je kraljevske darove, a ako odlazi, mogla bi vratiti obiteljsko blago”, piše Todd Wood, iako je Ukrajina bila republika Sovjetskog Saveza kada je glupom odlukom Hruščova dobila Krim, a kada bi vraćala ostatak “obiteljskog blaga”, ostalo bi joj vrlo malo ili ništa.

Kada se Slaveni međusobno bore, Anglosaksonci uvijek pobjeđuju

“Osim toga, zašto se Amerikanci ne bi trebali koristiti ovim “razvodom” u geopolitičke svrhe. Štoviše, kada se braća Slaveni međusobno bore, Anglosaksonci uvijek pobjeđuju. I, uostalom, tko može prognozirati kako će se za pet ili deset godina razvijati odnosi između Moskve i Kijeva? Ako pogledate u izvješća o budućnosti Ukrajine, onda nema previše sigurnosti. Mi Amerikanci mislimo više o Moskvi nego o osvajanju svijeta”, nastavlja Todd Wood.

“Ovdje je i Kina, koja je ukrala sve račune banke savezne vlade. Njezini novi oružani sustavi izgledaju kao kopije našeg oružja. Dovoljno je pogledati novi kineski “stealth lovac” i napraviti zaključak ovoga projekta Pekinga. Kina je izmanipulirala tržišta i novac, ilegalno krade američko bogatstvo i znanje, što je već dovelo do osiromašenja milijuna marljivih Amerikanaca”, piše američki kolumnist.

“Zna li Trump za to? Naravno da zna! Onda zašto je SAD toliko ljut na Rusiju? Ispostavilo se zato što je ruski mentalitet vrlo sličan Amerikancima koji žive na jugu Sjedinjenih Država”, vjeruje Todd Wood.

“U međuvremenu, potomci Konfederacije su stvarno politički alergični na upravu u Washingtonu. Unatoč činjenici da Sjedinjene Američke Države danas kontroliraju republikanci, Demokratska stranka ima tajne poluge utjecaja na osnovne državne institucije i boje se širenja ruskog konzervativnog sustava vrijednosti na cijelom američkom teritoriju, jer onda dolazi do raspada globalizma”, piše američki stručnjak.

“Nisam dovoljno naivan da ne vidim odnos između Kremlja i Ruske pravoslavne crkve. Ti su odnosi simbiotični. Oni pomažu jedni drugima. Nije važno kako Rusi dobivaju kršćansku poruku. Činjenica je da je dobivaju. Sve to je važno. Osim toga, Rusija je uglavnom bijela. Da, u Rusiji postoje manjine, ali su one su uglavnom azijske i srednje Azije. U Rusiji je vrlo malo Afrikanaca. Rusija je konzervativna na mnoge načine i u većini slučajeva ruske žene mrze feminizam”, piše Todd Wood.

Američki novinar i ugledni kolumnist zapravo navodi duhovne vrijednosti i prakse u Rusiji, te da većima bijelih Amerikanaca sanja o takvom životu, posebno u južnim državama. Ali ako čitate forume o tome zašto Amerikanci mrze Ruse, ispada da na razini običnih obitelji ima vrlo malo rusofoba, ali prevladava negativan stav prema Rusiji kao državi.

“Nikada nisam čuo da bi u stvarnom životu Amerikanac govorio loše stvari o Rusima. O tome su govorili politički znanstvenici u televizijskim emisijama. Za mnoge konzervativce u Sjedinjenim Državama je ruska kultura bolja od “dekadentnih” Amerikanca”, piše Matthew Bates.

“Da, ima nekih stvari kojima su htjeli utjecati na izbore u Americi, ali ne mrzim Ruse”, kaže Laura Hancock.

“Mrzimo rusku vladu, ali zapravo volimo ruske ljude. Barem one s kojima se susrećemo. Radio sam radio deset godina s kolegom koji je služio u sovjetskoj vojsci u Afganistanu. Divan čovjek”, izjavio je Thomas Johnson.

The Washington Times, nakon što je pronašao mnogo zajedničkog između Rusa i “bijelih Amerikanaca”, istodobno Rusiju naziva “zemljom u kojoj za Zapad prevladava odbojna korupcija i okrutnost”.

“Ova stvarnost je protivna američkim interesima i prijeti američkom načinu života”, zaključuje Wood, a granice NATO pakta su valjda pravo mjesto za povlačenje crvene linije.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
61 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Trubadur
Gost
Trubadur
3 godine prije

“The Washington Times: Sve dok se Slaveni bore međusobno, mi pobjeđujemo”…. To stoji, ko zaliveno… I ne samo na velikom panslavenskom nivou, neko isto lokalno, u našem slučaju jugo-slavenskom nivou…I tu nema spasa, sve dok se sva politička percepcija živi i izživljava preko nacionalnog…. Pa samim time iracionalnog umesto racionalnog…. Da za malo pojednostavim… Svaki Slovenac, Hrvat, Bosanac Srb ili Crnogorac u sekundi postaje Amerikanac, a nipošto Jugosloven….

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  Trubadur

Zadnja “istrazivanja” kazu da Hrvati ni Srbi ni Muslimani/bosnjaci nisu Slaveni….”nas” se ovaj clanak ne dotice.

PPP
Gost
PPP
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Očevi nisu, ali zato majke jesu. 🙂

Trubadur
Gost
Trubadur
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Pa, da pojednostavimo sa riječima, meni, pošto sam Slovenac veoma dragog, Besima Spahića …….. “Ne smijem reći da je Nemanjić donio islam ovdje u Bosnu, sin Olivere Hrebeljanović i Bajazita, ne smijem reći jer to vrijeđa muslimane, a i Srbe. Ne smijem reći da je Ferhad paša Sokolović bio Marko Sokolović, da je rođeni brata Makarija Sokolovića, a da je obojici amidža Mehmed paša Sokolović sa pravim imenom Radojica Bajo Sokolović. Ne, mene to ne zanima. Ne smijem reći da je Omer paša Latas Mihailo Mićo Latas. Ne smijem reći da je sultana Abdulmedžida rodila Milica Branković, kćerka Đurađa Brankovića… Pročitaj više »

Churko
Gost
Churko
3 godine prije
Reply to  Trubadur

TRUBADUR: Ali postoje indikacije da su svi ti Sokolovici i slicni im, zaceti od Turaka oceva i Srpkinja majki pa su saznavsi to presli na Islam i dali se obrezati. Ali je isto tako interesantno da Turkinje nisu zacinjale niti radjele djecu Srba Kavurina. Od tuda i ona da u svakom Srbinu ima brem 10% Turske krvi.

Trubadur
Gost
Trubadur
3 godine prije
Reply to  Churko

Eh Churko… Može bit, mpže bit…..Ali suština nije u istorijskoj priči.. Suština je da ni Stipe, ni Janez ni Vojo a boga mi ni Mujo, sve dok broje kojih zrnaca ima više u njima ne žive bolje, nego lošije… A živjeti se mora sad… I šta ti misliš.. Dali bi Vlašiču bilo živjeti lakše i bolje, da nije Vlašič, nego Bosančič ili Hrvatišič ili možda Srbšić….A, što, da je tek Arbanašič…

Piretis
Member
Piretis
3 godine prije
Reply to  Trubadur

@Trubadur- Dobro zboriš. Onaj koji vjeruje da je čiste krvi, od stoljeća sedmog, trebao bi izbjegavati, po svaku cijenu, geneologiju. Sigurno će se gadno razočarati. U ostalom, ne govorimo li svi vrlo sličan jezik, nemamo li slične poglede na život. I što se to mijenja ako imamo više ili manje turskih ili germanskih gena.
Osim što bi nam se mogli srušiti nacionalni mitovi, i što bismo se onda, ne daj bože, mogli prestati mrziti.

Dunja
Member
Dunja
3 godine prije
Reply to  Piretis

Нама су митови исти јер су старији, нас уби религијска подела, а сви као Бога поштујемо??!!

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  Churko

Churko,zavisi ko vaze gene;
“Hrvatski istoricar Goran Saric izjavio je u emisiji balkan info da Srbi imaju manje od dva posto turskih gena , sto je jako malo i mizerno , dok najvise turskih gena imaju danasnji Bosnjaci . Hrvati takodje imaju slican procenat turskih gena . ”
Neki u Bosni tvrde prekp Vankuvera:”Bilo kako bilo. Srbi imaju 49% altajsko-anadolski (turski) gena.”
Konfuzno zar ne?

lisac
Gost
lisac
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Upravo suprotno, u BiH je 2% turskih gena, a još jedan paradoks – najslavenskiji narod u okolici su Madžari.

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  lisac

Na protiv,u BiH ima najvise “Turskih gena” a recimo Srbi su najslicniji Makedoncima (cak 96% cini mi se) a vise sa Turcima nego sa Rusima.
Opet kazem,zbilja komplikovano i zavisi ko vrsi “vaganje”.

Željko
Gost
Željko
3 godine prije
Reply to  Sinisa

@ Sinisa Znate li koji narod ima najviše osoba sa plavom kosom i sa plavim očima u ex YU? Za vjerovali ili ne Bošnjaci muslimani, što kazati na to? A većina ih ne smatra Slavenima već ih naziva pogrdnim imenima i smatra potomcima Turaka!
Njemački antropolog, pravnik i povjesničar Theodor
Mommsen, koji je za svoje dijelo “Povijest Rima” dobio Nobelovu nagradu 1902. godine – u tom dijelu on muslimane sjevernozapadnog Balkana smatra direktnim potomcima Ostrogota!

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  Željko

Zeljko jesi li slusao Deretica…..”svi Srbi:Englezi,Svedjani,Nijemci…svi imaju Srpski gen.”
A citam nedavno da su nasli neke Indijance u USA koji su Hrvati,pa Bijeli Hrvati.
Pa Bosnjaci najstariji narod i najbjelji u Evropi.
Itd,itd,itd….svako sebi kapu kroji po svojoj mjeri.

Ive
Gost
Ive
3 godine prije
Reply to  Churko

Citajuci komentare ispod, Churko vas je upalio na malo guranje, uopce se nije trebao puno truditi. A sada pitanje koji su Balakanci najvise ljudi, koji najmanje mrze, broje krvna zrnca onih drugih pa i svoja a kojima najvise, a kojima najmanje stalo do prebrojavanja i razvrstavanja ili je to sve podjednako.Jesmo li na kraju svi mi rodjeni kao ljudi pa nam onda netko dade naciju, religiju, prezime i ime, dali bioloski roditelji ili posvojitelji. Tko je 100% siguran da zna istinskog genetskog oca, za majku se obicno zna a otac e to je vec pitanje?

Ive Churko
Gost
Ive Churko
2 godine prije
Reply to  Churko

Pisi pod svojim nikom nemoj koristiti moj, nemoj se kititi tudjim perjem.

Šri Suwananda Mujonanda
Gost
Šri Suwananda Mujonanda
3 godine prije
Reply to  Trubadur

Jednostavno za rešit probljem… istjerati Gringose (incl. Amerićka ambasada u Bosna, USAID, Sorosha i slićnu bratiju) iliti Amerikance (onda če i Britanci otiči za njima) in mirna Bosna (&Hercegovina), a bogme i YU!

Dunja
Member
Dunja
3 godine prije
Reply to  Trubadur

Увек исто- клање, па сузе, па рад и ударнички занос уз мало љубави и…таман данемо душом, кад…опет мајстори дигну темпо, ми легнемо на руду и…

Churko
Gost
Churko
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Eto i Hr prenadsjednica bi radije bila amekrikenjatorka do Hrvatica, ona cijelo vrijeme radi samo i iskljucivo u interesu USA a ne interesu Hrvatske. Treba je zatvoriti na jedno 25 godina anakon toga protjerati iz Hrvatske.

Dunja
Member
Dunja
3 godine prije
Reply to  Churko

Сад кад је открила еуропског?! Вучића, могли би их заједно послати америкењцима…

Ive iz Pecalbe
Gost
Ive iz Pecalbe
2 godine prije
Reply to  Churko

Ona zna da se amerikanjcima dize na guske, i zato to iskoristava.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Ajd ne lupetaj, ti i haplotipovi Georga Sorosa, što je trik da cijeli svijet bude paprikaš svega i svačega, bez korijena i nacije i vjere i domovine. Slaven ne mora ni biti genetski Slaven. najplaviji visoki Rusi i Ukrajinci navodno potiču od Skandinavaca, koji su se među njima kasnije “poslavenili”

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

Laki…a jesi li kojim slucajem primjetio navodnike?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Ok, pardon, ali za ostale koji se bave haplotipovima, nacija nije ništa urođeno, nego je osjećaj pripadnosti i povijesna je kategorija stvorena od čovjeka. Al u širem smislu, dijelimo se na Slavene, Aanglosaksonce, latinske narode, jezično i svakako. Tu nisu Finci, Mađari, Albanci i …..Grci, mislim…

Srpskohrvatski pravopisac
Gost
Srpskohrvatski pravopisac
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Ništa oni ne vide, moj Sinisha, pored autorovog pravopisa! 😉

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

SH…haxahaxaha dede ti nemoj o pravopisu,alergican ke na mene ???

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

Kada smo kod pravopisa;nekako mi se cini da u Hrvatskom pravoposu ima vise od 30 slova,pa š postalo sh,pa dž postalo g,pa Džordž u Hrvatskom postao George (karikiram) samo sam propustio kada je šport postao sport.

Dunja
Member
Dunja
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Нама ни ТО не помаже, ми ћемо се поубијати као да смо род рођени….

Željko
Gost
Željko
3 godine prije
Reply to  Trubadur

Slaveni će biti jedinstveni znate kada? Nikada, nažalost, jer su velike podjele na katolike, pravoslavne, protestante, muslimane! I nitko Slavene ne ubija kao Slaveni, nažalost!

Piretis
Member
Piretis
3 godine prije
Reply to  Željko

@Željko- Ma ne. Nisu nama krivi popovi i hodže, makar su i oni pripomogli koliko su mogli. Nama su krivi mitovi, to da smo svi mi, svaki za sebe izabrani, nebeski, bolji od drugih, narod. Ko ne vjeruje neka pogleda Albance. Jedan narod, dva plemena, tri religije, i svi ko jedan. I kada su imali nesporazume nisu nikada bili zbog vjere. I otkud to da su to tako različite vjere? Tko nam je to rekao? Isti je Bog, ista je nada. I zašto onda trošimo svoje kratke živote na međusobnu mržnju? Zašto mumljamo imena i prezimena da ne moramo objašnjavati… Pročitaj više »

Ive iz Pecalbe
Gost
Ive iz Pecalbe
2 godine prije
Reply to  Trubadur

Radije biti mrtav nego biti amerikenjac ili imati ista sa amerikenjcima. Da je po mome sa SAD bi sve diplomatske odnose na minimum uz maksimalno 7 clanova diplomatskog osoblja, uveo bih svim amerikenjcima vize na najvise 7 dana godisnjeg boravka.

tedi
Gost
tedi
3 godine prije

Haha, ovo je totalno iscaseno misljenje”dok se Sloveni bore medusobno, mi pobjedujemo”?Koliko je meni vidljivo ne bore se smo Sloveni medusobno , bore se i Muslimani,bore se i zap. kriscani,pa molim ljepo tko nije ukljucen u sadasnje ratove na svim poljima.Na djelu je sukob civilizacija svih naroda i konfesija,na pr.Nato,uz pride informacijski rat,lazima,ek.rat u kojem je glavni krivac Kina.Sankcijama, svi koji ne slusaju dobiti ce sankcije. I sta su na kraju tzv. izuzetni postigli?Kaznjavajuci ruske oigarhe,rusofobija,koji su pobjegli na zapad od odgovornosti za pljacku Rusije za interese Anglosaksinaca,sada zele kuci i mole vlasti u Kremlju da ih ne kaznjavaju.Navodno se… Pročitaj više »

lisac
Gost
lisac
3 godine prije
Reply to  tedi

Ovo je užas od teksta – prvo nauči jezik pa onda piši.

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije

Da vidimo: “ruski hakeri” divljaju američkim internetom, Rusi su rasisti jer nemaju dovoljan broj crnaca, Ruskinje mrze feministre (znači nisu samo Rusi loši, žene su im možda još gore). Kinezi su ništa drugo nego lopovi i prevaranti, muslimani naravno teroristi – to je već usvojeno…
Sa druge strane lukavo se podmeće priča “samo se vi Sloveni međusobno tamanite…” Nekome je u interesu da svako svakoga mrzi – nije više dovoljno da Zapad mrzi Istok, potrebno je razvijati mržnju i u suprotnom pravcu (kad već njihove vlasti to ne rade). Ali sve je to sasvim očekivano…

Piretis
Member
Piretis
3 godine prije
Reply to  shumadinac

@shumadinac- Nije nama trebao taj Amerikanac da nam kaže kako je super da se međusobno sukobljavamo. Znamo mi to i sami. I ne samo mi na Balkanu, znaju to i Poljaci i Ukrajinci.
Ali ne boje se Amerikanci Slavena ni približno koliko Nijemci. Naše je potencijalno jedinstvo noćna mora za njih.

Ive iz Pecalbe
Gost
Ive iz Pecalbe
2 godine prije
Reply to  Piretis

Nemoguce ili jako tesko je rogove u vreci sloziti.

Dunja
Member
Dunja
3 godine prije
Reply to  shumadinac

Због оваквих текстова, први ми је на памети шеик Имран Хусеин…

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije

Ma ko ih j…, mi pobjeđujemo na kraju, a tim bolesnicima kraj dolazi brzo. In the meantime, Tigrovi dovlače sve osim zahodskih školjki u istočni Damask, konvojima nema kraja. Znači bliži se vrijeme za kompletno oslobađanje glavnog grada Sirije i istočnu Ghoute od anglozionističke bagre. Trolovi na aparatima.

Srpskohrvatski pravopisac
Gost
Srpskohrvatski pravopisac
3 godine prije

“…jedan od najstarijih dnevnih listova u SAD-u”.??!!

Perun
Gost
Perun
3 godine prije

Mislim da su pomiješali The Washington Times i The Washington Post koji je barem stotinjak godina stariji dnevni list.

Bill Clinton
Gost
Bill Clinton
3 godine prije

Kad sam bija mali čitao sam puno Jacka Londona, i tamo fino piše (govori glavna junakinja romana “Kći snjegova”, Fiona): “Uništićemo Slavena prije no što mu izbiju brkovi nad usnicama…” (mi Jenkiji, tj. prije no što izađe iz adolescencije).
A, baš jutros mi Monica šalje mail, kaže jaranica joj preporučila krasnu knjigu od astrologa sa Korčule, Mile Dupora pod naslovom “Idu, Slaveni!”
Sada sam totalno konsterniran.

dalmata
Gost
dalmata
3 godine prije

Kome pravo,kome krivo,Slaveni su tamo(osim Rusa)tamo di su meritali(zasluzili).Zalosna istina je da smo svi(osim Rusa)pali ku..cu za uhove,jer smo dopustili,izrodima,koji baljezgaju o arijevskoj raci,a Slavenski rod nemilice pljackaju,ka nagradu sta nas vodu ka ovce na klaonicu.Svi smo(ogromna vecina)napravili izdaju vlastite familije,roda i poroda,da ”uzivamo” u nepostojecoj velicini i slavi,jer je jedino vazno da novokomponovani mitovi prodaju muda za bubrige,jer je bit svega Bogon dana raca kojoj se pripada i svi drugi nisu ni do kolina.A logor u kome se zivotinjari(pazi cuda).surogati tkz.drzava izmisljenih i skrojenih po miri felbebera koji cuva logor,toliko dobro drzi ovce na oku,da su tvorci mogli mirno… Pročitaj više »

El Rey
Gost
El Rey
3 godine prije
Reply to  dalmata

Slaveni, svi Slaveni, su zaboravili pravo porijeklo tog imena, te riječi, a ono sigurno ne dolazi od poruge zapadne /rimske sclavus iliti rob. Kakav bezobrazluk, kakva laž i ispiranje mozga, identiteta i povijesti. Slava! Pa što je značenje te riječi? Najveća, najmnogoljudnija, najrazvijenija predpotopna civilizacija na planeti bila je slavenska! I jednog dana, prije ili kasnije, opet će biti tamo gdje joj je mjesto. Degenerici sa zapada upregnuti u cionistički jaram ne mogu opstati na duži rok, jer jednostavno temelje svoje ekonomske, osvajačke i druge doktrine na bazi protu prirodnih zakona. A zatrovani Slaveni, i sjeverni i zapadni i istočni,… Pročitaj više »

Ive
Gost
Ive
3 godine prije
Reply to  El Rey

Postoji i teorija da porijeklo imena SLAVENI dolazi od slaviti, slavni, slavljenje, staroslavenski SLAVJANSTVO – SLVANSTVAJA. A svi slaveni uvijek imaju ili iznadju razlog za slavlje pa i rijec pravoslavlje je u svezi sa. U molitvenicima “Slava Bogu…” Pogledajmo samo u pravoslavlju koliko ima krsnih slava. Rijec na Engleskom nije rijec slava vec je rijec Glory sto se dodouse prevodi i kao slava ali je vise kao velicanstvenost, slava se cesce izrazava kao fame ili kudos a proslava je celebration sto dolazi od latinskoga celebrationem. Ruski слава, Ceski sláva, Rumunjski slavă… Dakle Slaveni su narodi koji vole da slave i… Pročitaj više »

Brahman
Gost
Brahman
3 godine prije
Reply to  Ive

Postoji i teorija da se Slaveni nazivaju (samonazivaju) po glagolu sloviti, govoriti, jer su se smatrali razumljivi jedni drugima, dok Nijemce nazivaju tako zbog nijemost i u odnosu na “slovljane”.

Ive iz Pecalbe
Gost
Ive iz Pecalbe
2 godine prije
Reply to  Ive

S time da su Rumunji slaveni ali je njihov jezik slicniji Latinskom od bilo kojeg drugog romanskog jezika. Korijen rijeci slava treba traziti u staro slavenskom jeziku, znaci: renome, ugled, čast.
:

Ive Oldtimer
Gost
Ive Oldtimer
2 godine prije
Reply to  dalmata

Usput dozvoli da primjetim da ni anglo saxi nisu tako monolitni. Obicni normalni Britanci ne podnose Jenkije ni sa puno kechapa ili whisky sosa a kamo li na suho. Drugo su politice elite ogrezle u kriminalau na obije strane.

Good Old Rebel
Gost
Good Old Rebel
3 godine prije

Ne sviđa mi se ni idea Slaveni über alles…ja osobno u sebi mogu graditi ideju o Evropi od Lisabona do Vladivostoka. To je možda suviše romantično, ali ako se ne pokuša ne možemo znati. Kina i Indija su nastale na taj način. Volim Molièra, Schillera, Boccaccia, Krležu, Tolstoja….podjednako. Među nama je bilo mnogo ratova i neslaganja, ali evidentno da ima i mnogo sličnosti i interesa za budućnost, koja je vrlo izazovna i neizvjesna. Ne želim biti krivo shvaćen, ali problemi Čeha ili Portugalaca su mi bliži od problema Australaca, Japanaca, Urugvajaca ili Mexikanaca, Amera…Ja to mogu osjetiti i znati i… Pročitaj više »

Ive
Gost
Ive
3 godine prije
Reply to  Good Old Rebel

Vidis i vecini Britanaca su Evropljani blizi od Amerikenjaca, sa kojima ih veze samo slicnost u jeziku i nista vise. Dok materijalno privilegirani Britanci gledaju na amerikenjce kao zastitnike njihovih materijalnih privilegija, ali nazalost i privilegirani donose odluke uostalom kao i kod nas. Do pojave ekumenizma svaka crkva je htijela biti dominantna i imati iskljuciva prava na svom teritoriju, ali ekumenizam se slabo probija , no nadajmo se da ce ipak zazivjeti.

Good Old Rebel
Gost
Good Old Rebel
3 godine prije
Reply to  Ive

Engleze, Kanađane, Amere, Australce i Novozelanđane…ne vidim u sferi kontinentale Evrope u kojoj ne bi dominirali ni Rusi, niti Nijemci, već bi se moralo jako “paziti” na posebnosti i njegovati ih, a mnogo zajedničkih osobina i interesa bi trebalo transfezalu Lisabon – Vladivostok” držati na okupu. Takav “savez.država” bi imao velikih 700 milijuna stanovnika, veliko tržište, tehnološko znanje kulturnu, pa i vjersku tradiciju, zajedničke filizofske osnove, te velika prirodna bogatstva……Takav savez nitko ne bi mogao maltretirati i bahato smatrati “banana državom”. Dakako niti nas ne vidim kao “gospodare prstenova”.

Ive iz Pecalbe
Gost
Ive iz Pecalbe
2 godine prije
Reply to  Good Old Rebel

I ono sto je bitno imali bi potrebne prirodne resurse i “lebens raum” zivotni prostor. Da je samo pameti i razuma medju politicarima koliko je medju pukom. Ali malogradjanski politicari nasi radje su prvi u selu nego srednji ili zadnji u gradu, radije su sluge zapadu nego gospodari u vlastitu dvoristu. Pogledajmo samo ilustartivni primjer karijernog diplomatskog anemicnog potrcka iz Hrvatske.

Konstantin
Gost
Konstantin
3 godine prije

Dragi moji pobratimi … po vasim komentarima se moze videti mali delic ali VELIKE SLAVENSKE DUSE koju (bar ja licno) nisam sreo kod ne-slavena. Mozda smo vecina nas veliki utopisti … ali nemojmo prestati sanjati otvorenih ociju. Bio ovo hebeni matrix ili ne, ali kad tad san ce postati = java (realnost). Pozdrav iz Skoplja. ;o)

Dunja
Member
Dunja
3 godine prije
Reply to  Konstantin

:))

Nena
Gost
Nena
3 godine prije

Hej Slaveni još ste živi, duh naših djedova..

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  Nena

Proklet bio izdajica svoje domovine .

Weteran
Gost
Weteran
3 godine prije

Ljudi se ubijaju izmedju sebe!
Zašto?
Zašto je Kain ubio Avelja ?

Perun
Gost
Perun
3 godine prije
Reply to  Weteran

Postoji zanimljiva teorija: Bog ili Bogovi tražili su žrtvu od njih dvojice. Svejedno bila ta žrtva ljudska ili životinjska radi se o elementarnoj psihopatiji ubijati bez potrebe samo da bi neki psihopat uživao u lokvama krvi. Abel je udovoljio Bogovima i Kultu Krvi i on je dobar. Kain se pobunio protiv Bogova jer ne htjede ubijati iz čistog sadizma i rekoše da je zao jer je slobodnomisleći pojedinac. I ubi Kain Abela u legalnom dvoboju jer uvijek je slobodan um jači od robovskog uma. I tako ispade Kain negativac jer nepoželjno je slobodno misliti i donositi samostalne odluke. U monoteizmu… Pročitaj više »

Piretis
Member
Piretis
3 godine prije
Reply to  Perun

@Perun- To je jedna od, desetak, priča na koju ti neće (u stvari hoće ali ne na pravi način) odgovoriti ni učeni teolozi. Zašto je preklano janje bolja žrtva od glavice kupusa? Uglavno priča o dva brata ima naravoučenije u tome da nikako ne treba ubiti brata. Što je OK. Ali nije odgovor na pitanje. Postoji, naravno, više dobrih odgovora ali niti jedan se ne uklapa u službeno mišljenje judaizma i kršćanstva.
Tvoje izlaganje je jedno od rješenja, u stvari jedno od najmanje poželjnih za klasične vjernike.

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola
3 godine prije

“…O tome su govorili politički znanstvenici u televizijskim emisijama…”!? Koji to znanstvenici? Oni što se prodaju za sto dolara i pišu hvalospjeve globalizaciji koja je uzrokovala 100 milijuna siromašnih i beskućnika samo u zadnjih 10 godina. Sve su to nadriznanstvenici, da se razumijemo, i u televizijskim emisijama niko ne govori besplatno, tako da se zna. Svi su oni plaćeni da govore kako govore.

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

Washington Times je ipak manje poznati list iz Washingtona. Washington Post je poznatiji i važniji. WP je zajedno sa New York Timesom glavno glasilo bankomafije iz FED-a i duboke države. U WT, kao i u WP i NYT su mnogi hazari. U stvari svi glavni mediji u SAD su pod kontrolom cio-hazara.

Jurišić maja
Gost
Jurišić maja
3 godine prije

To je stvar slavenskog mentaliteta koji apriori odbija svaku silu nad sobom i teško da će se ikada promjeniti

Ive iz Pecalbe
Gost
Ive iz Pecalbe
2 godine prije
Reply to  Jurišić maja

Iznimke potvrdjuju pravilo, Kulinda radije pusi americke kube do hrvatske cigarete, Plenky je radije dipolomatski potrcko u Briselu do…

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik