Tomislav Domazet Lošo: Pozivam Đikića da predoči radove koji potvrđuju njegove tvrdnje

Tomislav Domazet Lošo
121 komentar

Dr. rer. nat. Tomislav Domazet Lošo, izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu Hrvatskog katoličkog sveučilišta i viši znanstveni suradnik na Institutu Ruđer Bošković objavio je novi videouradak u kojem komentira napade na njega koji su nastupili nakon njegova prošlog video-izlaganja o problemu mRNA cjepiva.

Prošli video objavili smo na Narodu, a možete ga pogledati u nastavku:

Sada objavljujemo novi video, u kojem Domazet Lošo između ostalog odgovara i prof. Ivanu Đikiću koji je nedavno gostovao kod Tihomira Dujmovića, što smo također prenijeli:

U nastavku prenosimo novi video Tomislava Domazeta Loše.

 

“Dragi ljudi,

Moj zadnji video o mogućnostima ugradnje mRNA iz cjepiva u genome izazvao je veliku pozornost. Mogu reći da je ogromna većina reakcija jako pozitivna i ohrabrujuća. Naravno, ima i negativno intoniranih reakcija koje, očekivano, dolaze iz krugova bliskih pandemijskom marketingu i okultnoj pseudoznanosti.

Zbog istine u javnom i medijskom prostoru smatram da je važno dati odgovor na takve pseudoznastvene medijske uratke. Prije nego što nešto više kažem o tome, skrenuo bih pozornost i na načine medijskog djelovanja okultne pseudoznanosti.

Kada je potrebno iz medijskog prostora ukloniti neku, po pseudoznanost nepovoljnu znanstvenu činjenicu, onda se prvo priprema medijski teren pomoću friziranja, izvrtanja i falsificiranja izjava onih koji su se usudili suprotstaviti pseudoznanstvenoj laži. Tu se, naravno, koristi i obilje etiketa iz spektra termina zavjere i vakserstva. A nakon što je medijski teren pripremljen, nastupaju pravovjerni znanstvenici u službi pandemijskog marketinga.

U slučaju mog video-izlaganja primijenjen je upravo takav obrazac, a angažirali su valjda sve dostupne snage. S jedne strane djelovala je Indexova petorka, a s druge prof. Đikić. Međutim, vidljivo je da se Indexova petorka jako zapetljala u dugačkom portalskom uratku, koji je zapravo pomogao da istina još jasnije izađe na vidjelo. Slično je reagirao i prof. Đikić o čijim ću izjavama govoriti u drugom dijelu ovog videa.

Indexova petorka i trojanski konj

U dobrom dijelu portalskog uratka, Indexova petorka jednostavno ponavlja ono što sam izrekao u svom prethodnom video-predavanju. To je dobro, jer se vidi da su iz tog predavanja naučili da se mRNA molekule mogu ugraditi u genome. Do sada o tome uopće nisu pričali, a neki od njih su zajedno s cijelom mRNA vakcinologijom ponavljali neistinu da se mRNA molekule općenito ne mogu ugraditi u genome.

Znači, u susretu s činjenicama, pomakli su narativ od laži da se mRNA molekule ne mogu ugraditi u genom, do priznanja da se ipak mogu ugraditi u genom. U navedenom portalskom uratku, Indexova petorka sama je sažela svoje osnovne teze pa ću se na njih prve osvrnuti.

U prvoj točki sažetka, pokušavaju umanjiti značaj retropozicije, odnosno ugradnje mRNA molekula u naše genome. To je, naravno, potpuno promašen pokušaj, jer je ugradnja naših mRNA molekula vrlo čest i važan tip mutagenih događaja u genomu. Moram primijetiti da Indexova petorka vjerojatno nije dobro proučila literaturu, koja je citirana u mom radu, pa zato iznose ovakve nelogičnosti.

Ponovno ih podsjećam, da, namjerno ili nenamjerno, miješaju ugradnju stranih mRNA molekula i domaćih mRNA molekula. Kao što sam objasnio u mom radu i video-predavanju ugradnja domaćih mRNA molekula čest je događaj, dok je ugradnja stranih mRNA molekula, zbog dobrih staničnih obrana, puno rjeđi događaj.

Međutim, mRNA molekule iz cjepiva ne ponašaju se kao uobičajene strane mRNA molekule. One zapravo zavaravaju stanice, jer imitiraju domaće mRNA molekule, probijaju višeslojne obrane od stranih mRNA molekula, i zbog umjetno ubačenog metiliranog pseudouracila nevidljive su intracelularnim mehanizmima koji nas brane od genomske ugradnje.

To sve zajedno upućuje da će vjerojatnost ugradnje mRNA molekula iz cjepiva biti slična, ili možda čak i veća, od vjerojatnosti ugradnje naših domaćih mRNA molekula. Ponovno, postavljam pitanje jesu li mRNA molekule iz cjepiva zbog ovih jedinstvenih svojstava proizvod istraživanja i razvoja dvostruke namjene? Možemo reći da mRNA molekule iz cjepiva zapravo djeluju kao trojanski konj.

U drugoj točki sažetka, petorka pokušava sugerirati da mRNA molekule iz cjepiva nemaju u sebi nukelotidne sekvence koje bi učinile njihovu ugradnju u genom efikasnom. Moram reći da je to potpuno netočno, i ukazuje da im je sasvim nejasan mehanizam ugradnje mRNA molekula preko L1 elementa.

Ovo nije prvi put da neki od njih iskazuju ovakvo nesnalaženje, pa ih upućujem da bolje prouče literaturu citiranu u mom radu vezanu za ugradnju mRNA molekula preko L1 elemenata, iz koje je razvidno da je za ugradnju potrebna nukelotidna sekvenca poli-A repa. Nedvojbeno je da mRNA molekule iz cjepiva imaju poli-A rep. Uostalom, sama mRNA vakcinologija s ponosom ističe prisutnost poli-A repa u mRNA molekulama iz cjepiva.

Konačno priznanje Indexove petorke

U trećoj točki sažetka, priznaju da je ugradnja mRNA iz cjepiva moguća. Ali pokušavaju sugerirati da tako ugrađena mRNA molekula iz cjepiva ne bi imala nikakvu funkciju, jer ne bi bila eksprimirana. Iz ove njihove tvrdnje, vidi se da ne prate relevantnu znanstvenu literaturu iz evolucijske genetike. Naime, već je dugo vremena poznato da se većina ugrađenih mRNA molekula eksprimira, pa prema tome mogu imati funkcionalni značaj.

U zadnjoj točki sažetka, petorka opet priznaje da je ugradnja mRNA iz cjepiva moguća, ali sugerira da bi vjerojatnost ugradnje mRNA iz cjepiva bila manja od ugradnje naših vlastitih mRNA ili virusnih mRNA molekula. To baziraju na idejama da je koncentracija mRNA molekula iz cjepiva mala, da se mRNA iz cjepiva brzo raspada, da se ne umnaža i da ulazi u mali broj stanica.

Sve što su naveli potpuno je netočno. Koncentracija mRNA iz cjepiva je enormna, što se vidi iz činjenice da je ta količina dovoljna za reprogramiranje svake stanice našeg tijela koja ima jezgru. Upravo suprotno od onoga što tvrde, genetičkim inženjeringom namjerno je produžen životni vijek mRNA molekula iz cjepiva.

Što se tiče umnažanja mRNA molekula iz cjepiva, zaboravljaju da svaka nova primljena doza obnavlja mRNA molekule iz cjepiva u organizmu. U situaciji gdje nam prijete doživotnim cijepljenjem, mRNA molekule iz cjepiva zapravo bi mogle postati, dugoročno gledano, jedna od najviše prisutnih mRNA molekula u našem tijelu. I konačno, mRNA molekule iz cjepiva, suprotno njihovim tvrdnjama, ulaze u veliki broj stanica različitih organa, uključujući mozak, slezenu, jetru, mišićna tkiva, oči, srce i najvažnije od svega jajnike i testise. U svezi toga preporučam im da prouče izvještaje Europske agencije za lijekove.

Indexova petorka dodatno se zapetljava

Što se tiče ostalih navoda, osvrnut ću se na neke njihove zanimljivije tvrdnje.

Interesantno je da ne problematiziraju da ugradnja mRNA molekula iz cjepiva može dovesti do nastanka nasljednih genetičkih bolesti. To valjda znači da sami uviđaju ovu opasnost. S druge strane, pokušavaju umanjiti mogućnost povezanosti ugradnje mRNA molekula s tumorskim bolestima. Tu ih upućujem na činjenicu da se ugrađene mRNA molekule često pronalaze u genomima tumora. I u ovom slučaju reference mogu pronaći u mom radu.

Dvije članice Indexove petorke pribjegavaju korištenju usporedbi da bi izrazile koliko je po njihovim mišljenju mala vjerojatnost integracije mRNA molekula iz cjepiva. No, moram reći da je to ipak zaokret, jer je jedna od njih do nedavno davala po medijima pseudoznastvene izjave da mRNA molekule nikako ne mogu ući u naš genom. Izgleda da je sada promijenila mišljenje.

Posebno je zanimljivo da jedan od članova petorke primjećuje da i kod vektorskih COVID-19 cjepiva, kao i kod mRNA cjepiva, postoji opasnost od ugradnje u naše genome. Mogu reći da se u mom radu nalazi referenca koja dobrim dijelom potvrđuje ove bojazni i koja upućuje na potrebu ispitivanja ugradnje vektorskih COVID-19 cjepiva u genom. U ovom kontekstu, postavio bih pitanje zašto usprkos očitim rizicima genomske ugradnje kod vektorskih COVID-19 cjepiva, kao što je npr. AstraZeneca, nisu napravljene studije genotoksičnosti i kancerogenosti.

Konačno, osvrnuo bih se i na izjave zadnjeg člana petorke koji se zalaže za primjenu znanstvene metode i komunikaciju znanstvenih činjenica. Kako se slažemo oko ovih postavki, postavljam mu nekoliko pitanja:

Zašto se činjenica da se mRNA molekule općenito ugrađuju u genome u potpunosti i uporno negira u mRNA vakcinologiji?

Drugo, je li takvim pseudoznastvenim pristupom narušena uobičajena primjena znanstvene metodologije?

Treće, zašto mRNA vakcinologija nikada nije provjerila ni teorijski ni eksperimentalno ugrađuju li se mRNA molekule iz cjepiva u genome? Četvrto, zašto mRNA vakcinološka literatura nikada ne spominje L1 elemente? I konačno, ako je u sigurnosnom smislu sve u redu s mRNA cjepivima, zašto se proizvođači boje eksperimentalno provjeriti njihovu ugradnju u genome, odnosno provjeriti njihovu genotoksičnost i kancerogenost?

Napadi prof. Đikića

Sada dolazimo do drugog medijskog događaja kojeg želim komentirati, a to je nastup prof.  Đikića u emisiji Press Klub na Z1 televiziji, koju uređuje i vodi novinar Tihomir Dujmović.

G. Dujmović kontaktirao me 29. studenog s prijedlogom da u svojoj emisiji Press Klub ugosti prof. Đikića i mene. Na taj prijedlog načelno sam pristao, ali i rekao da ću konačnu odluku donijeti u narednim danima. U međuvremenu, do mene su došle dvije bitne informacije za koje do tada nisam znao.

Prva je da je prof. Đikić, nakon moja prva dva istupa u javnosti, u premium članku Večernjeg lista pozivao Institut Ruđer Bošković da prema meni reagira, optuživši me da širim znanstvene neistine i ugrožavam zdravlje ljudi. Kako ovakvo etiketiranje, opasne klevete i pozivi na institucionalni progon od strane prof. Đikića, izlaze iz okvira znanstvenog sučeljavanja i dobre akademske prakse odlučio sam takvom čovjeku ne davati kredibilitet zajedničkim gostovanjem u emisiji.

Druga informacija koju sam saznao je da emisija Press Klub ne ide uživo. Zbog sveprisutne medijske blokade od početka sam zastupao stajalište da ću o temi mRNA cjepiva raspravljati isključivo u direktnom prijenosu, kako bi se izbjegle sve možebitne naknadne manipulacije sadržajem.

Nakon ovih spoznaja, odnosno 2. prosinca, dakle, tjedan dana prije snimanja same emisije, nazvao sam g. Dujmovića i rekao mu da zbog opasnih izjava prof. Đikića i činjenice da njegova emisija Press Klub ne ide uživo ne mogu prihvatiti njegov poziv.

Na moje neugodno iznenađenje, urednik i voditelj g. Dujmović na početku emisije Press Klub, koja je emitirana 9. prosinca, iznio je neistinu da sam u zadnji tren odustao od gostovanja. Činjenica je da poziv na gostovanje nikad nisam potvrdio, a svoju sam konačnu odluku da neću sudjelovati priopćio g. Dujmoviću tjedan dana prije snimanja emisije. Nije mi jasno zašto g. Dujmović sve ove činjenice nije izrekao u svojoj emisiji.

Iznenadni zaokret prof. Đikića

Kako se u emisiji Press Klub komentiralo moje video-predavanje, osvrnut ću se na nekoliko izjava prof. Đikića.
U prvoj reakciji na moje javne istupe — u kojima sam govorio da se mRNA molekule iz cjepiva mogu ugraditi u genome — prof. Đikić je u premium članku Večernjeg lista izjavio da ne postoje ni teorijski razlozi zašto bi mRNA iz cjepiva ulazila u genom ljudi. Međutim prof. Đikić u emisiji Press Klub iznenada mijenja priču  —  slično kao i Indexova petorka  — i kaže da ipak postoji mala vjerojatnost da se mRNA iz cjepiva ugrade u genome.

Pretpostavljam da je do ove bitne promjene u stavu došlo nakon što je prof. Đikić pročitao moj rad i suočio se argumentima koji su u njemu izneseni. Ovo dramatično mijenja situaciju jer prof. Đikić time priznaje, svjesno ili nesvjesno, da je mRNA vakcinologija izgrađena na antievolucionističkoj i pseudoznanstvenoj neistini da se mRNA molekule ne mogu ugraditi u genome.

Na upit voditelja, je li istinita moja tvrdnja da proizvođači nisu nikada testirali mRNA cjepiva na ugradnju u genome i da regulatorna tijela to nisu nikada od njih tražila, prof. Đikić odgovara da je puno puta testirano ugrađuju li se mRNA molekule iz cjepiva u genom i izjavljuje da postoji puno referenci da to nije ostvarivo. Kako je ova njegova tvrdnja u potpunoj suprotnosti sa mRNA vakcinološkom literaturom, pozivam prof. Đikića da javno predoči radove kojima može potkrijepiti svoje tvrdnje.

Sumnjivi eksperimenti na ljudima?

Očitim pokušajem inverzije, prof. Đikić ponavlja jednu od glavnih poruka mog rada, a ta je poziv da se konačno naprave eksperimenti kojima bi se provjerilo postojanje i frekvencija ugradnje mRNA iz cjepiva u genome. Međutim, prof. Đikić ne daje objašnjenje zašto to do sada nije napravljeno, i pri tome spominje nekakve navodne eksperimente na ljudima.

Prof. Đikić vjerojatno zna da se eksperimenti na ljudima ne mogu naknadno provoditi i da je protokol takav da se prvo moraju napraviti pretklinička istraživanja na životinjama. Ta su istraživanja dužni napraviti proizvođači, a regulatorna tijela to moraju tražiti i provjeriti. Međutim, pretklinička istraživanja ugradnje mRNA iz cjepiva u genome nikada nisu napravljena, što je jasno vidljivo iz mRNA vakcinološke literature i dokumenata regulatornih agencija.

Prešućivanje dokumenata regulatornih agencija

Na upit voditelja da komentira moju tvrdnju da u dokumentima regulatornih agencija jasno stoji da genotoksičnost i kancerogenost mRNA cjepiva nije nikada testirana, prof. Đikić izbjegava jasan odgovor na pitanje i počinje govoriti o temama nepovezanim s pitanjem.

Ponavljam još jednom: svatko može provjeriti u javno dostupnim dokumentima regulatornih agencija da izrijekom stoji da mRNA cjepiva nisu testirana na genotoksičnost i kancerogenost, pa su to mogli napraviti i voditelj i prof. Đikić. Zašto to nisu učinili ne znam, ali je jasno da time sami izražavaju nepovjerenje u rad i dokumente regulatornih tijela koja su odobrila mRNA cjepiva.

U komentaru moga pitanja jesu li mRNA cjepiva možda namjerno napravljena kako bi se što lakše ugradila u naše genome i jesu li mRNA cjepiva rezultat istraživanja i razvoja dvostruke namjene, prof. Đikić opet spominje nevezane teme i zaključuje da je to lažna teza bez dokaza.

Ovdje napominjem da to nije teza nego pitanje koje traži odgovor, a postavljeno je na osnovu činjenice da sva inženjerska rješenja koja su primijenjena na mRNA molekulama povećavaju vjerojatnost ugradnje u naše genome. U konačnici, na ovo bitno pitanje prof. Đikić nije dao odgovor.

Na pitanje voditelja jesu li mRNA cjepiva zapravo genetska cjepiva, odnosno genska terapija, prof. Đikić u potpunosti izbjegava odgovor. Razlog izbjegavanja odgovora vjerojatno leži u tome, jer bi potvrdom ove činjenice, koju navodi sama mRNA vakcinološka literatura, bilo u potpunosti jasno da su se morala provesti istraživanja genotoksičnosti i kancerogenosti mRNA cjepiva. To znači da su svi efekti vezani uz genotoksičnost i kancerogenost mRNA cjepiva mogući, a prvenstveno se to odnosi na tumorske i nasljedne bolesti.

Zaključak

Na kraju mogu zaključiti su prof. Đikić i Indexova petorka priznali da se mRNA molekule iz cjepiva mogu ugraditi u genome, a činjenica je da studije ugradnje, genotoksičnosti i kancerogenosti mRNA cjepiva nisu nikada napravljene. Ovo sve ukazuje da je pod hitno potrebno zaustaviti ucjene i prisiljavanje ljudi, a osobito djece, na cijepljenje eksperimentalnim cjepivima neprovjerenim na genomsku ugradnju, genotoksičnost i kancerogenost.

Borba za istinu i našu djecu se nastavlja.

Do sljedećeg javljanja sve vas pozdravljam.

Hvala vam na pažnji i strpljenju.”

Izvor: Narod.hr

hrvatskaIvan ĐikićTomislav Domazet Lošo
Pretplatiti se
Obavijesti o
121 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
LZN
2 godine prije

“Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije lud, napast će ga govoreći : Ti si lud! Ti nisi kao mi!” ~ Sv. Antun Pustinjak (251.-356.)

mladen
2 godine prije

Objave dr. Domazeta Loše se čine zanimljivima i intrigantnima ali zaista bi “točka na i” bila direktno sučeljavanje s farmaceutskim lobistima poput Đikića jer ova sva izvrdavanja oko nesavršenih uvjeta za sučeljavanje ne ostavljaju baš dojam neupitne hrabrosti za isto.

Šele
2 godine prije

Koji Đikić i dokazi, i ne samo on, nego i svi ostali stručnjaci, najviše me nervira što ti stručnjaci dobiju tekst koji uporno ponavljaju, ispiru mozak ljudima, nažalost ovi su se suviše dobro pripremili za običnog čovjeka, znaju psihologiju, moju i svačiji bolje nego i ja sam, ali sa vremenom sam shvatio, tako da me ovaj đikić i ostali đikići više ne dotiću, ovi stručnjaci su narodski rećeno popušili, pravi problem ostaju politićari koji guraju pa guraju, agenda ide dalje, ljudi se bore, protestuju, ali ovi to ne uzbijaju , lažu, varaju, zabrane sve jače, moje mišljenje je da će ovo ići do pravog sukoba, na primjer dok u Austriji ne pukne, bukvalno, neće stati sa cjepljenjem

Metabaron
2 godine prije

Gdje je sad onaj sto se fura na pljugu Bonda da kaze kako on ” vjeruje Djikicu ” ?

Otpornik
2 godine prije

U novonormalnom ne trebaju ti dokazi. Dovoljno je imati medije na svojoj strani i odmah si u pravu. Svi ostali su neznalice, primitivci, prljavi antivaxeri i ravnozemljaši.

Barbara
2 godine prije

Ne razumijem zasto se Đikiću daje toliko medijskog prostora. On svaki dan piše pisma stožeru i vladi. Zivi u Njemackoj, sta se toliko bori za medijski prostor u Hr. Zašto on dobiva plaću?- da piše i šalje pisma stožeru????? Ostavi si papira kada ces u zatvoru biti. Taj čovjek je malo veća prijevara.

Keki
2 godine prije

Đikić samo zna laprdat po naredbi.

Lilarcor
2 godine prije

Lošo je imao priliku javno se suočiti sa Đikićem u emisiji kod Dujmovića, ali se jadan prepao. A sad se opet okuražio čim se dokopao fotelje i jutjuba. Da, puno lakše je slati poruke iz svog bunkera poput Bin Ladena. Lošo, izgubio si svaki kredibilitet da bilo koga prozivaš i da bilo tko tebi išta objašnjava. Umjesto toga, ti trebaš objasniti onima kojima se obraćaš, zašto spominješ jedno u svojem radu na kojeg se naveliko pozivaš, a raji prodaješ sasvim drugu priču. Za neupućene: Lošo u svojem radu govori o mogućnosti ugradnje mRNK-a u genom, ali izričito navodi kako to ne mora značiti da se mRNK iz cjepiva doista i ugrađuje u genom. Naprotiv, navodi da bi se to trebalo istražiti u svrhu unaprijeđenja mRNA cjepiva. A javnosti prodaje priču kako je cijela mRNA vakcinologija pseudoznanost. Tko ne vjeruje, neka pročita rad pa se uvjeri. Ukratko: Lošo, ti si obična… Čitaj više »

Joe
2 godine prije

Đikić je prodani gad. I Bog je to vidio pa mu podario obiteljsku tragediju. Svakome po zasluzi. Dao mu Bog dragi još poneku tragediju.

"bas sam si najjaci"
2 godine prije

Vau, kakav čovjek, kakav članak! svaka cast, dugu nesto kvalitetnije nisam cuo/procitao. respect!

Gladijator
2 godine prije

Djikic je izaslanik Bulla Gejca za balkan.Hteo bih da izadje na duel sa Dr Nestorovicem.Nestorovic je razbio vaksera stevanovica

ime
2 godine prije

zamislite septicku jamu

na vrhu plivaju politicari
u sloju ispod novinari
u sloju ispod bankari koji ih fimanciraju
a na dnu djikic i ostali iz stozera

eto da se znate kretat medju krete nima koji dominiraju svijetom

Ivan Grozni
2 godine prije

Đikane magarčino, prodana dušo, crko dabogda danas jer sutra će već biti kasno.
Jadna tvoja majka napravila bi više dobra da je umjesto tebe rodila klupko vune.

Suze Roni
2 godine prije

Djikic je toliko iskompleksiran da se to rijetko nadje.Dio toga dolazi iz cinjenice da je iznimno ruzan i antipatican i ta zloba i zloca je proizvod tih cinjenica.

Pingvin
2 godine prije

Djikic? To je onaj lik sto svaki tjedan ” otkrije” revolucionarni lijek za sve vrste rakova? Dobro, malo je usporio zadnje vrijeme, sad ” otkrije” lijek svakih mjesec dana. Rijetko vidjen psihopat, prvorazdna varalica, dusu dao da bude Premijer Vlade RH ili bilo koje zemlje Balkana!

Marko
2 godine prije

EU: Nema Božića, nema muška i ženska, a hoće da im vjerujemo

Je li TEORIJA ZAVJERE i to što je čista istina da Europska komisija kaže da se ne upotrebljava riječ Božić? Je li TEORIJA zavjere ili istina i to da kažu nema više muški ili ženski spol, nego nešto neutralno? Takvi koji nam daju sotonske preporuke hoće da vjerujemo da se brinu za naše zdravlje! Dosta je više. Prikrivanju je došao kraj. Istina se razotkrije i onda kad se sva zemaljska mudrost i moć uplete u promoviranje laži.
Poslušajte propovijed koju je na Kočerinu uz prijenos na RTV HB izgovorio fra Mario Knezović.

Nino
2 godine prije

U zahtjevu za odobrenje njihove “vakcine” po hitnom postupku jedan od proizvođača ovih mRNA “cjepiva” napisao je: “Mogućnost da se mRNA spoji sa staničnom jezgrom je mala”. Zapamtio sam tu rečenicu jer malo može biti i 1% ali i 5%. Prije toga u tekstu piše kako su oni isplanirani da to treba raditi, dakle mRNA probija staničnu ovojnicu tj. ulazi u stanicu, isporuči svoju poruku (message) da se počnu proizvoditi “spike” proteini i onda se ona raspada tj. rastopi se u neškodljive elemente. Nakon što su oni dobili dozvolu za proizvodnju i masovnu upotrebu tih “cjepiva” (zapravo lijeka na bazi genske terapije) više nitko nije spomenuo tu rečenicu koji su sami oni napisali. Štoviše, odjedamput su se našli znastvenici,, neki i sa autoritetom, koji su tvrdili da je to nemoguće jer je proizvođač programirao mRNA da se raspadne nakon što obavi svoj posao pa se tako i ne može spojiti… Čitaj više »

Miki
2 godine prije

Ovi članci u kojima Lošo Jr. izlaže svoje znanstvene spoznaje na temu mRNA cjepiva su nešto daleko najsmislenije i najrelevantnije od svega što je objavljivano na ovom portalu.

iyg
2 godine prije

Ti si natovac, rezimlija

Max
2 godine prije

Naprijed Lošo.

Ivan Grozni
2 godine prije

Đikan je mlatimudana, adio pameti.

Azbest
2 godine prije

Gospodine Tomislave osobno vjerujem u znanost i znanstvene činjenice koje ste u svom video materijalu podijelili sa svima.
Bilo bi jako lijepo da svi djelatnici medicinske struke uvaže iznesene činjenice i da promisle što su do sada činili i što će činiti u buduće.

Zjola
2 godine prije

Največi Đikićev znanstveni rad je lockdown 24×7×52× X.

Praetorian
2 godine prije

Ti ljudi su za tebe Tesla. Sta si ti postigao u zivotu, misicu mali stakorasti?

Boba Lazarević
2 godine prije

Đikć je glupača.

Sardelino
2 godine prije

Lošo je Đikiću postavio jako, jako… Neka bitna pitanja.
Svako pojedinačno postavljeno pitanje nije pitanje za milion dolara. To su pitanja koja su teška milijarde dolara a koje bi mogle izgubiti farmako korporacije ako se pokaže da su odgovori na ta pitanja u skladu sa onim što tvrdi Lošo.
Npr. Dali se molekula iz mRNA cjepiva ugrađuju u genom.
Odgovor na ovo pitanje je ujedno i odgovor o budućnosti ljudskog roda.
Svatko onaj koji se odluči cijepiti genetskim pripravkom mora znati da se radi o nepovratnom procesu izmjene gena.
Proces nije reverzibilan. Nema vraćanja na tvorničke postavke.

hiber
2 godine prije

Đikic upravo poziva da se svi koji su primili dvije doze ili su preboljeli hitno trebaju docijepiti. Ovo me neodoljivo podsjeća na hitne popravke neispravnih serija automobila. Srecom, vise ne spominje necjepljene modele. Vajda nemaju taj fatalni kvar.

Branka Hreljanovic
2 godine prije

Najsmjesnije je kad dr. Dikic tumaci kako su ljudi ZBUNJENI pa se zato ne zele cijepiti?!?!?! I kako su to uglavnom neskolovani, ha, ha…

Smokva
2 godine prije

Bravo g. Domazet, svjetlo pravde u ovoj tami sije iz Vas

Dabljuhite
2 godine prije

Djikic je lažnjak i bezveznjak

ime
2 godine prije

fotka djikica sa sefom biontecha govori 1000 rijeci.
obican trgovacki putnik….

imageupload.io/i/G31jJpULCD

mislim
2 godine prije

đikić-San Francisco, 13. 02. 2017.
Napuštam Hrvatsku kao znanstvenik
Osjećaj straha
guši slobodu svakog pojedinca i dokle god strah u akademskoj zajednici bude dominantan …osobe poput njega će i dalje ušutkavati i protjerivati znanstvenike s kojima se ne slažu.
izvor-https://www.tportal.hr/media/file/2a81285117a68e565e7abe4c3fb3
nije mi jasno, zašto se taj čovijek sad redovno javlja u Hrvatsku kao znanstvenik , znači nije čovijek od riječi.

Josip Skok
2 godine prije

Hvala profesoru Tomislavu na objašnjenju problema s MRNA vakcinama i opasnostima za ljude koji naivno sudjeluju u eksperimentu iako nisu dali informirani pristanak već su primorani ucjenom što je i jedno kazneno djelo prema Kaznenom zakonu RH. Savjet oštećenim roditeljima i vakciniranim osobama. Angažirajte dobrog advokata da podnese kaznenu prijavu i optužni prijedlog općinskom ili županijskom odvjetništvu i DORH-u, a možete direktno kao ovlašteni tužitelji poslati tužbu s dokazima kaznenim sudovima u RH i sudovima opće nadležnosti u Madridu, New Yorku i dr
Stožeri civilne zaštite u RH i drugdje morali bi znati da čine krivično djelo tjeranjem ljudi na vakcinaciju jer ih izlažu velikim posljedicama, oboljenjima pa čak i mogućoj smrti. Sve za šaku EUR-a ili možda više EUR-a.
Moram čestitati eugeničarima iz okultne oligarhije kako su pročitali naše i inozemne političare, doktore, novinare i druge srebroljupce. Sve za lovu.

xyx
2 godine prije

Admiral Lošo stalno demonstira svoju ljubav prema Rusiji.Jabuka ne pada daleko od stabla.Otac i sin i duh sveti Putin,a djevica majka Rusija.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI