Transrodni dvostruki silovatelj, prema vlastima zatvora, ipak nije prijetnja ženskim zatvorenicima

Transrodni-silovatelj
22 komentara

Škotska zatvorska služba pokrenula je reviziju nakon nezadovoljstva javnosti zbog odluke da se Isla Bryson strpa u zatvor isključivo za žene

Škotska zatvorska služba (SPS) zaključila je da transrodni zatvorenik s poviješću seksualnog nasilja nije predstavljao prijetnju drugim zatvorenicima dok je prethodno držan u ustanovi za žene. Slučaj Isle Bryson privukao je široku medijsku pozornost u Ujedinjenom Kraljevstvu, a kritičari su dovodili u pitanje razloge koji stoje iza smještaja zatvorenice. Nekoliko britanskih medija objavilo je u četvrtak izvatke hitne revizije SPS-a, koja još nije objavljena u cijelosti. Izvršna direktorica SPS-a Teresa Medhurst ustvrdila je da to “nije potrebno” učiniti zbog razine osobnih podataka koje izvješće sadrži. Međutim, dijelovi koji su objavljeni pokazuju da SPS vjeruje da “ni u jednom trenutku tijekom ovog razdoblja nijedna žena u SPS-ovoj skrbi nije bila izložena riziku od ozljede kao posljedice stavljanja u zatvor“ Bryson.

Dužnosnici su također naglasili da transrodni zatvorenik nije došao u kontakt ni s jednom drugom ženom tijekom svog boravka u ustanovi Cornton Vale.

Međutim, pregled je istaknuo da postoji nekoliko područja u vezi s postupanjem s transrodnim zatvorenicima koja zahtijevaju poboljšanja. Na primjer, preporučuje se da se poboljša komunikacija unutar pravosudnog sektora i da se uspostavi “zajednički pravosudni proces” za primanje transrodnih osoba u zatvore. Reviziju je prošlog mjeseca pokrenuo škotski ministar pravosuđa Keith Brown kao odgovor na široku javnu kritiku zbog smještaja Bryson u ženski zatvor.

Transrodni osuđenik u središtu priče čeka kaznu kasnije ovog mjeseca za silovanje dviju žena, dok je još bila muškarac po imenu Adam Graham.

Nakon nezadovoljstva javnosti, škotske su vlasti prošlog mjeseca prebacile Bryson u muški zatvor. Osim toga, pokrenuta je šira revizija politike SPS-a o rodnom identitetu i promjeni spola (GIGR). Dok se ne završi, niti jedan transrodni zatvorenik, koji je u prošlosti postupao nasilno prema ženama, neće biti smješten u žensku kaznionicu. Osim toga, novo-osuđeni ili pritvoreni transrodni zatvorenici bit će držani u zatvoru koji je usklađen s njihovim spolom pri rođenju.

JavnostŠkotskatransrodni mušakaracTransrodnost
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Samo dodatno maltretiranje i ugrožavanje prava drugačijih! Ne samo transrodnih nego i homoseksualaca, pedofila, kanibala… Dokle tako, kako smo postali toliko bezosećajna civilizacija?!?

Zamislite kako bi napredna civilizacija bila da su svi pripadnici ovih ugroženih grupa! Ma, ne moramo ni da zamišljamo…

Zlovenac
1 godina prije

Pa i normalan čovjek če poželjeti zatvora kad te smestu med žene.

Tim
1 godina prije

Odlična vijest za pedofile, silovatelje, sadiste, sada možeš reći sa si dijete spola koji preferiraš i bit ćeš izuzet kazne radi maloljetnosti i biti poslan u popravni dom. Tko je tu lud, a tko radi i šuruje sa kršćansko-demokratskim političarima na tihoj legalizaciji prdofilije? Naravno, zakon će biti donesen u vrijeme nogometnog prvenstva dok očevi obitelji budu uz žuju uzdisali i drkali na Modrićevu ikonu.

Gnostic
1 godina prije

Imaš se pravo braniti do rokanja i to je pravo dato svakom od Izvora kao i pravo na NEĆU.Takva arhitektura Boga koji jest sve što jeste.

Xam
1 godina prije

Ej bre, čovek ostvario životni san,
jedini som u akvariju.

Max
1 godina prije

Snaša krije batinaša.

tatamata
1 godina prije

kaze …”niti jedan transrodni zatvorenik, koji je u prošlosti postupao nasilno prema ženama, neće biti smješten u žensku kaznionicu” ,, napokon mu se ostvario san da zivi kao zena medu muskarcima ,

Ivan
1 godina prije

Sto mu zenske zatvorenice nisu odmah zavrnule vratom? Budu..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI