Transrodni kreditori – Amerika dobiva svoju prvu gay kreditnu uniju

Banka LGBT
4 komentara

Ministarstvo osiguranja i financijskih usluga američke savezne države Michigan odobrilo je osnivanje Superbia Credit Uniona, prvog u povijesti neprofitnog kreditora namijenjenog LGBT klijentima.

Nova financijska institucija, koja bi putem internetskih usluga s radom trebala započeti početkom 2020. godine, služit će svojim članovima po konkurentnim cijenama.

“Državni zakon ne štiti LGBTQ zajednicu u Michiganu od diskriminacije na radnom mjestu i pri javnom smještaju. Teško je da gay i trans stanovnici Michigana moraju ovisiti o privatnim tvrtkama da to preuzmu na sebe, samo kako bi im pružili jednak tretman kao zaposlenima i potrošačima”, rekao je senator Jeremy Moss, demokrat iz okruga Southfield, prenosi Oakland Press.

“Srećom, mnogi vlasnici i poduzetnici žele zadovoljiti i ojačati potrebe naše LGBTQ zajednice, a posebno sam uzbuđen što u Superbia Credit Unionu u Michiganu mogu dobiti siguran prostor za bankarstvo i dobivanje kreditnih linija bez straha od diskriminacije”, dodao je senator Moss.

Kreditna unija kaže da će svoj profit koristiti za financiranje izravnih koristi za svoje članove i za bespovratna sredstva za organizacije koje podržavaju LGBT inicijative.

Prema osnivaču Superbia Credit Uniona, Mylesu Meyersu, ponudit će financijske usluge koje su često izvan opsega tradicionalnog kreditiranja, poput davanja zajma za transrodne ljude u njihovom procesu „preobrazbe“.

“Mogu ući u banku ili kreditnu uniju i podnijeti zahtjev za kredit, kreditnu karticu ili štedne račune i iskreno, nema problema”, rekao je Meyers, navodi Bloomberg.

“Kada bih ušao u istu ustanovu sa svojim suprugom, dobili bi različite odgovore i dobrodošlicu i tu se naša zajednica počinje mijenjati”, rekao je Myles Meyers.

Ipak, iza navodne ljubavi za „ljudska prava LGBTQ zajednice, koja ne bi trebala biti diskriminirana u kreditiranju“, na kraju se spominje kako se ukupna kupovna moć američke lezbijske, gay, biseksualne i transrodne odrasle populacije procjenjuje na 987 milijardi dolara, što je podatak tvrtke Witeck Communications iz 2017. godine.

Dakle, osim što će steći popularnost među liberalnim demokratima u zemlji, američki bankari imaju skoro 1000 milijardi razloga za otvaranje prve LGBTQ banke u Michiganu, što je, budimo iskreni, ipak pristojan iznos.

BankaLGBTSuperbia Credit Union
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Moreno
4 godine prije

U Hrvatskoj HNB neda bilo kakvu kreditnu zadrugu, a u Americi kreditnu zadrugo mogu imat i tubaši . . .

Kile
4 godine prije

Ovdje te ziher naguze 😉

ANTINWO.HR
4 godine prije

Gube sotonske!

Siniša
4 godine prije

Ko kaže da je dno krajnja tačka pada!? “Америчка феминисткиња и веганка Ејприл МЕКЕНЗИ објавила у часопису једног универзитета у држави Њујорк: рађати децу је лоше, а абортуси су – добри, да млечна индустрија представља непрекидни низ сексуалних напада на краве, а људи не обраћају пажњу на то насиље над бићима са којима делимо планету.
ПРВО ево теза: друштво мора коначно схватити да се краве музаре подвргавају сексуалној експлоатацији, да је њихова вештачка оплодња – силовање, те да се зато прави заштитници феминизма, као и борци за права трансгендера, морају борити и за права крава.”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI