Trump nudi Bidenu “deset debata”

Biden i Trump, posljednja debata
17 komentara

Bivši američki predsjednik Donald Trump izjavio je u petak da bi bio spreman više puta raspravljati o aktuelnom predsjedniku Joeu Bidenu ako obojica postanu kandidati svojih stranaka.

Tokom intervjua s radijskim voditeljem Hughom Hewitom, Trump je odgovorio na pitanje da li će se suočiti s Bidenom ako mu se ukaže prilika.

“Oh, radujem se tome. Šta kažete na 10 debata? Šta kažete na 10”, rekao je Trump. Također je tvrdio da je Komisija za predsjedničke debate (CPD), koja je odgovorna za organizaciju događaja, “potpuno korumpirana” i “naklonjena demokratama”.

Osvrćući se na obračun između njega i Bidena koji je bio zakazan za oktobar 2020. i otkazan od strane CPD-a, Trump je potvrdio da bi “odradio 20 debata čak i ako je oni organiziraju”.

“Vratiću onoliko debata koliko oni žele. Svake večeri bih vodio debatu sa ovim tipom. Ali on se nikada neće pojaviti na debati”, dodao je.

Trump je u novembru najavio da će se ponovo kandidovati za funkciju 2024. On je to učinio uprkos tome što se našao u središtu više tužbi poslednjih meseci, od kojih su četiri dovela do podizanja optužnica. Ukupno se suočava sa 91 krivičnom prijavom. On se za sve izjasnio da nije kriv.

Na skupu u New Hampshireu prošle sedmice, Trump se osvrnuo na svoje sudske slučajeve citirajući ruskog predsjednika Vladimira Putina. Republikanac je rekao da je bio podvrgnut “Bajdenovom politički motivisanom progonu”, što je pokazalo “trulost američkog političkog sistema, koji ne može da se pretvara da uči druge o demokratiji”.

Bajden je u aprilu najavio da će se kandidovati za reizbor. Njegov dopis o strategiji kampanje za utrku 2024., koji je CNN podijelio u četvrtak, kaže da će se fokusirati na “egzistencijalnu prijetnju demokratiji koju Donald Trump predstavlja”.

Anketa Morning Consult-a i Bloomberga objavljena prošle sedmice pokazala je da Trump vodi aktuelnog predsjednika u sedam swing država: Sjevernoj Karolini, Georgiji, Viskonsinu, Nevadi, Mičigenu, Arizoni i Pensilvaniji.

Američki predsjednički izbori 2024. održat će se 5. novembra. Njima će prethoditi konkursi za nominacije u svakoj državi počevši od januara do kraja juna.

BidendebataIzboriSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Sleepy Joe često ne zna gdje je, gubi se u govoru, problem mu je hodati uz stepenice ili voziti bicikl da ne padne, prisjeća se daleke prošlosti, rukuje sa zrakom, jednostavno je demencija učinila svoje, ima 81 godinu, uz sve to ima teško breme svog sina Huntera.

Naravno da neće pristati baš niti na jednu debatu sa Trumpom, a kamoli na 10 ili 20.

Niti vrhunski orator, besprijekorne prošlosti, lijepog izgleda i genijalni prodavač magle uz podršku svih medija ne može spasiti od poraza Demokrate, a kamoli Dementni.

BanOvan
4 mjeseci prije

Jel’ Trumpeta sigurna da Bajdenovac zna da broji do deset?
UjedinjeniSavezBlesana.

DUŠAN ,
4 mjeseci prije

Da,imat će Trump debate DOŽIVOTNO PO AMERIČKIM ZATVORIMA !!!

tatamata
4 mjeseci prije

Ta debata bi bila nesto kao revanje ekipe kolege hibera u svoje vrijeme na ovom portalu ,,, nashi cjenjeni pfeder fon spalato und asistent manijak z’bregov .

xyz
4 mjeseci prije

Ne znaš tko je veči kreten.

Max
4 mjeseci prije

Pošteno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI