Trump odbio uvesti nove sankcije Rusiji jer se želi dogovoriti s Vladimirom Putinom

Donald Trump - Sankcije Rusiji
44 komentara

Američki predsjednik Donald Trump je najavio uvođenje novih sankcija protiv Rusije, ali se onda predomislio, javlja Fox News.

Predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump se odlučio suzdržati od nametanja novih gospodarskih sankcija protiv Rusije, izvještava Fox News i dodaje kako je američki čelnik bio bijesan kada je saznao da je američka stalna predstavnica u Ujedinjenim narodima, Nikki Haley, najavila ovu namjeru Bijele kuće, unatoč činjenici da još nije bilo novih kemijskih napada od strane sirijske vojske.

Glavni dopisnik televizije Fox News, Eric Shawn, bio je u Ujedinjenim narodima i komentirao je Trumpovu “promjenu kursa”.

Eric Shawn: Da, očito je Trump poništio, odnosno nije nametnuo nove ekonomske sankcije Rusiji. Kao što smo rekli, američka stalna predstavnica u Ujedinjenim narodima, Nikki Haley, izjavio je da će sankcije biti objavljene danas i da će pogoditi tvrtke koje su, prema Washingtonu, dale Siriji sirovine za proizvodnju kemijskog oružja. Zbog vaše najave i objave novinara je predsjednik bio bijesan, zbog činjenice da nije bilo novih incidenata. Slušajte što je jučer u emisiji Face the Nation rekla stalna predstavnica Halley.

Nikki Haley: Sankcije protiv Rusije će uskoro biti odobrene. Ministar financija Stephen Mnuchin objavit će ih u ponedjeljak, ako to već nije učinio. Ove mjere primjenjivat će se na sve tvrtke koje rade s opremom koja Assadu služi za uporabu kemijskog oružja. Mislim da će učinak osjetiti svi. Po mom mišljenju, svi vide da dajemo jasan signal.

Eric Shawn: To je bilo ponedjeljak, ali nije bilo nikakvih izjava o sankcijama. Očigledno su ove mjere otkazane. Kontaktirali smo ured Nikki Halley, ali o ovom pitanju još nije bilo komentara. U međuvremenu, diplomati rade na novoj rezoluciji o kemijskom oružju, kao i humanitarnoj i političkoj situaciji u Siriji.

London: Rusija je odmetnička država

London

Jučer je u intervjuu britanska veleposlanica u Ujedinjenim narodima, Karen Pierce, rekla da je pozvala Rusiju da utječe na Assada i prisili ga na pregovore u okviru međunarodne zajednice u Ženevi. Međutim, Karen Pierce je istovremeno rekla da se Rusija ponaša kao odmetnička država.

Karen Pierce: Za nas, kao i mnoge druge, upečatljivo je da Rusija, koja je pomogla stvoriti Konvenciju o kemijskom oružju i uspostaviti globalni režim njegovog neširenja, sada može biti jedna od odmetničkih država i sve to uništiti.

Mislite li da je Rusija odmetnička država?

Karen Pierce: Mislim da kod Rusije postoji određena sklonost tome.

Britanska stalna predstavnica Karen Pierce je rekla kako je UN stvoren na temelju plemenitih principa i načela, čije provedbe ometa Moskva, za Fox News je rekao Eric Shawn.

Trump je službeno “odgodio” sankcije i želi sporazum s Putinom

Reuters je potvrdio “kako je Trumpova administracija službeno odgodila nove sankcije protiv Rusije i malo je vjerojatno da će ih odobriti ako Moskva ne provede novi hakerski napad ili neku drugu provokaciju”.

“Veleposlanica Nikki Haley je ovaj put požurila davati izjave”, za Reuters rekao je visoki dužnosnik Trumpove uprave koji se bavi pitanjem sankcija.

The Washington Post je prvi izvijestio da je Trump zaustavio plan uvođenja dodatnih gospodarskih sankcija Rusiji.

Dužnosnik Bijele kuće je za Reuters izjavio kako je Trump zabrinut da bi brzo nametanje dodatnih sankcija, odmah nakon nedavnog američkog udara protiv ruskog štićenika Assada, omelo sve njegove napore da pokuša pregovarati o sporazumima s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o borbi protiv islamskog ekstremizma, ilegalnom korištenju interneta i drugim problemima.

Eric ShawnNATOSankcijeUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
5 godine prije

Kažu da neće uvoditi sankcije osim ako dođe do cyber napada… I gle čuda, danas čitam na Yahoo-u o velikom cyber napadu za kojeg optužuju Ruse.
“Neću napasti Rusiju ako nam garantiraju da Sunce sutra neće izaći” – Trump, 2019.

mmne
5 godine prije

ovo sam hteo da pitam portal…..slusam danima, nedeljama(citam ustvari) sta sve lupetaju neobrazovani i pritupi pojedinci usa establshnent-a , kreketusa may i onaj izobliceni homic….pa i ono nedonosce iz francuske m”I”cron….vredjate veliki broj citatelja portala a i dajete lightmotiv raznimm bezmozgovicima da se nakaleme i nerviraju i prozivaju ljude….neka sve ovo ide negde drugo….molim vas koristite cesce “delete botton”

boris
5 godine prije

no coment

Balkanski špijun
5 godine prije

Đuro ce da ti oprosti što te tukao

Krapinski čovjek
5 godine prije

Portal Logično će da ti oprosti što te smarao

čokolino
5 godine prije

Ebo lud zbunjenog………

Shizofrenija je duševna bolest koja oboleloj osobi onemogućava razlikovanje stvarnih (realnih) od nestvarnih (nerealnih) doživljaja ili iskustava, ometa logičko razmišIjanje, normalne osećajne doživIjaje
prema drugim osobama, te narušava njeno društveno funkcionisanje. Kod shizofrenih poremećaja dolazi do promene određenih funkcija mozga. Posledica toga su promene mišljenja, zapažanja i afektiviteta, u globalu, promene psihe.

Ivo
5 godine prije

Jedan dobar ograniceni nuklearni udar od 5-6 Sarmata po kontinentalnoj usa, uz posljedicno obaranje svih americkih projektila koje bi ovi ispalili u protuudaru, znacajno bi onecistio atmosferu, ali bi istovremeno doveo do toga da ove nezdrave kreature tipa nikki, donald i ostala stoka pocnu napokon s normalnim izrazavanjem, bez bolesne grandomanije i PR bullshita.

lp 33
5 godine prije

Rusija danas je ono što je Njemačka bila 1939! Nadam se da će pravda ovaj put pobijediti.

Zagor
5 godine prije

Interesantno kako, kad god se Trump otme shemi, iskrsne afera. I tako čim je jučer odustao od sankcija Rusiji, dotična Barbara Moore, inače po zanimanju bivša Playboyeva zečica, se obratila javnosti sa još jednom sex aferom.

Kurjaca
5 godine prije

Posto nisam bas ekonomski pismen moze li mi tko kao malom djetetu objasnit : ako posjedujes sve moguce sirovine a u stanju si ih i obradit cemu sluzi izvoz pogotovo u neprijateljske drzave.Da kupis sta? Jos sirovina ili da ti papir koji dobijes stoji u ino banci pa da ti ga svaka susa moze zapljenit

Tupko Glupko
5 godine prije

I Nikki Haley ruski igrač 🙂
Trebali bi se Rusi početi i službeno sprdati sa svime ovim što se dešava – što bi Bosanci rekli, tjerati šegu.
Ili oni zajedno sa čitavim svijetom tjeraju šegu, tko će ga znati.

Niko
5 godine prije

Prvo treba ,da se ostavite glupih komentara.Pa onda, da se primete nekakvog posla,ili ako već ne radite,da razmišljate kako vratiti 40 milijardi eura duga.Tko bi vam dao Njemačku kasu,za 14 dana prazna.Rusija diše punim plućima,nemoj, da se brinite.Usput zahvalite Putinu jer da ga nema odavno bi se rat širio na svim kontinentima.Ali pojedinim ljudima teško dokazati.

Alen
5 godine prije

Ne radi se tu o dogovoru s putinom vec to je nacin na koji tramp funkcionira…
Prvo sankcije pa.sad ga lomi za ustupke…
Rusi su obezbjedili hranu,energente,vojsku i dali skoro pa apsolutnu podrsku putinu..
Ako tramp misli da se moze poigravati s takvima u velikoj je zabludi…
Rusi nece pristati ni na kakve ucjene a amerikancima gori pod nogama… Vrijeme radi za ruse…

Stephen
5 godine prije

Vjerujem da Gospodin Putko ima pametnijeg posla.

Branko
5 godine prije

Batina i mrkva

onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

Ako se za i jednu zemlju na svijetu može reći da je samodostatna, onda je to sigurno Rusija. U najvećoj mjeri.
Jednostavno to je tako.
A po Olbrajtovoj nije pravedno da Rusija sama posjeduje tolika prirodna bogatstva.
Da se našalim, Olbrajtovoj nije palo na pamet da je moguće da je Rusija bila ispred USA u redu kad je Bog dijelio zemlju.

Stephen
5 godine prije

Za svijet bi bilo puno korisnije da je Trump više posvećen sisatim plavojkama.

luni lunovic
5 godine prije

za ovog ip 33 nadam se da ce te u zivotu stici kad tad americka kamata pa ces vidjeti sta je pravda i sloboda

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI