Trump protiv McCaina i Grahama: “Samo traže kako početi Treći svjetski rat”

John McCain - Lindsey Graham
23 komentara

Nakon što su kritizirali njegovu imigracijsku politiku, američki predsjednik Donald Trump je napao republikanske senatore Johna McCaina i Lindseya Grahama, rekavši kako “uvijek traže kako započeti Treći svjetski rat”.

Trump je to izjavio u velikom broju poruka na Twitteru u nedjelju navečer, nedugo nakon što su dva senatora objavila zajedničko priopćenje kojim se protive njegovoj nedavnoj direktivi o zabrani ulaska na teritorij Sjedinjenih Država stanovnicima sedam većinski muslimanskih zemalja.

“Zajednička izjava bivših predsjedničkih kandidata Johna McCaina i Lindseya Grahama je pogrešna i tužno je da oni govore o imigraciji”, rekao je Trump.

“Ova dva senatora trebaju usmjeriti svoju energiju protiv ISIL-a, ilegalne imigracije i jačanja sigurnosti granica, umjesto da su vječno u potrazi kako pokrenuti Treći svjetski rat”, dodao je Trump, koji je za sljedećih 90 dana zabranio ulazak u Ameriku građanima Irana, Iraka, Sirije, Jemena, Sudana, Libije i Somalije, a skupinama izbjeglica iz Sirije na neodređeno vrijeme. Obustavio je i davanje izbjegličkog statusa svima za sljedećih 120 dana.

McCain i Graham su u svojoj izjavi rekli da izvršna uredba, koju je Trump potpisao u petak, samo pomaže teroristima.

“Ova izvršna uredba šalje signal, namjerno ili ne, da Amerika ne želi muslimane koji dolaze u našu zemlju. To je razlog zašto se bojimo da ova odluka više može povećati mogućnost regrutacije terorista, nego poboljšati našu sigurnost”, navodi se u priopćenju Johna McCaina i Lindseya Grahama.

Najnovija zabrana je dovela do zbunjenosti i ljutnje u većim američkim zračnim lukama, kada su prošli vikend, po dolasku u SAD, pogranični agenti počeli pritvarati izbjeglice i imigrante.

Dva senatora tvrde kako je kaos na aerodromima pokazao da uredba nijeispravno procijenjena“.

“Posebno smo zabrinuti zbog izvješća da je ova uredba stupila na snagu s malo ili bez ikakvog savjetovanja s državnim odjelima za obranu, pravosuđe i domovinsku sigurnost”, navode dalje McCain i Graham.

Trumpove poruke na Twitteru su uslijedile istovremeno s objavom sadržaja priopćenja. Trump tvrdi da zabrana “nema veze s religijom“.

Američki milijarder i aktualni predsjednik je također negirao da je zabrana ista ona koju je predložio kao predsjednički kandidat prošle godine, prenosi iranska kuća PressTV.

Lindsey GrahamTreći svjetski rat
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
jale
7 godine prije

Ima li trenutno na planeti ko odvratniji od Johna McCaina?

yellow
7 godine prije

“Samo traže kako početi Treći svjetski rat” hehehe…ljudi zelu dobiti nobelovu iz natovske Norveske.

Sovoranola
7 godine prije

Ima ima.Naprimjer:Sukreatorica američke vanjske politike u narodnim masama poznata kao kraljica Balkana.

Majkl Đordan
7 godine prije

Neka je netko i tom ratnohuškačkom ološu McCainu sasuo u tu odvratnu facu ono što ga ide. Ipak… Trump malo puno serucka oko Irana i diže tenzije. Nadam se da je to predstava, tj. kupovanje vremena dok ne rasporedi figure po šahovskoj ploči za konačni obračun protiv deep statea.

čitatelj portala
7 godine prije

Svaka čast g. Trump-u. Ne boji se jastrebovima reći što ih ide! Vi biste malo rata htjeli? Neće moći!

Michael Collins
7 godine prije

A židovski lobij po čijim notama pleše Donald Duck također želi WW3, “nukjularnim” napadom na Iran.
Sa popisa zemalja izostavio je Barabiju i Tunis npr. (odakle dolazi more jihadista), a opet pod utjecajem zio-nazi lobja stavio je Iran kojem nije tu mjesto.
Židovi su strateški raspoređeni svugdje gdje trebaju biti, ucjenama ili mitom drže ovakve budale tipa McCain na uzdama, da ne znam tko da sjedi u Bijeloj kući, za njih je win-win situation.
Donalde, dok se ne riješiš Hazara, ništa ti ja ne vjerujem!

xyz
7 godine prije

@ Majkl Đordan
Nije samo to razlika, jos je vaznija razlika da su USA u situaciji da te siluju i jos to naplatu od tebe.

Rusija nije u toj situaciji nije ni Iran nije ni Brazil.
Da bi Rusija dosla u cipele Amerikanaca, treba joj tisucu godina a Iranu pet tisuca godina.
***
Npr. kad je Rusija zestoko ratovala u Siriji, Bjelorusija je mogla poslati recimo svojih sto vojnika, ne bi je nista kostalo, ali nije htijela.

Ovo ukaziva da Rusija nema snage i nece imati nikad snage da udje u SAD-isticke cizme dok god postoju USA+UK a to ce biti zauvijek kad se gleda iz ljudske perspektive.
Rusija moze samo ojacati svoju poziciju iz ove danasnje, to znaci iz klececeg polozaja se dignuti na noge ali NIKAD se nece pribliziti po snazi SAD-ista sto se tice ugrozavanja svijeta.
Rusija moze biti opasna, jedino ako se stira u kantun.

subaru
7 godine prije

O čemu trabunja ova kreatura cionistička, pa on će započeti ciorat sa Kinom i Iranom zaradi interesa svojih nadređenih. A i ovaj dvojac teži istom samo kroz drugu retoriku, svima im u usta riječi ubacuju ciobojsi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI