Putinova uzdržanost je jedini razlog zašto nije počeo Treći svjetski Rat

Putin - Rat u Ukrajini
291 komentar

Jedini razlog zašto se intervencija Sjedinjenih Država u ruskoj specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini nije pretvorila u Treći svjetski rat je suzdržanost ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Ovo je prema konzervativnom političkom komentatoru Glennu Beku, koji je razgovarao o trenutnoj situaciji u Ukrajini tokom nedavne epizode svog programa na  BlazeTV- u sa suvoditeljem Steveom Burguiereom.

Beck i Burguiere su iznijeli svoju poentu sugerirajući da bi Bijela kuća bila bijesna i vjerovatno bi napala, ako bi SAD, iz nekog razloga, izvršile invaziju na Meksiko, a Kremlj otvoreno naoružavao i pružao druge vrste vojne pomoći i podrške meksičkoj vladi.

„Šta zaustavlja ovaj Treći svjetski rat? Jedina stvar koja to trenutno zaustavlja je samo uzdržanost Vladimira Putina na koju, inače na ostale, ne mogu da se oslonim”, rekao je Burguiere. “Iznova i iznova je pokazivao da gotovo da nema suzdržanosti. Upravo je ušao i napao zemlju na potpuno smiješan način… Ne mogu dovoljno reći koliko mrzim ovu invaziju.”

„S obzirom na to, da se ovaj scenario odigrao na drugi način, mi bismo 100 posto spolja govorili da smo u ratu sa Rusijom , i na neki način Kremlj to govori, ali oni se još nisu tako ponašali. , srećom,” zaključio je Burguiere.

Bidenova administracija poklanja američko naoružanje

Da stvar u Ukrajini bude gora, predsjednik Joe Biden odobrio je novi paket vojne pomoći Ukrajini u vrijednosti do 300 miliona dolara u dolarima poreskih obveznika , uključujući dodatnu municiju, posebno za dronove.

Bijela kuća otvoreno raspravlja o obezbjeđivanju Ukrajini više dronova i više municije za kijevsku već brzorastuću flotu bespilotnih letjelica, baš u trenutku kada stižu izvještaji o obnovljenim napadima bespilotnih letjelica usmjerenih na Moskvu . Odbrana administracije za ovo je da navodno nema naznaka da su dronovi ili municija američke proizvodnje korišteni u nedavnim napadima na Moskvu.

Nadalje, Bijela kuća tvrdi da se Kijev složio da ne koristi oružje koje je obezbijedila Amerika za napade na rusko tlo, a ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je dao SAD uvjeravanja da će njegova vlada i njegove oružane snage poštovati američku zabrinutost.

“Mi im ne govorimo gdje da udare. Ne govorimo im gdje da ne udaraju… Na kraju, predsjednik Zelenski i njegovi vojni zapovjednici odlučuju šta će učiniti iz vojne perspektive”, rekao je John Kirby, glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće. Međutim, dodao je da su SAD bile “veoma jasne s Ukrajincima privatno, mi smo svakako bili jasni javno, da ne podržavamo napade unutar Rusije”.

Novi paket pomoći koji se pruža Ukrajini uključuje municiju za raketne baterije Patriot i dodatne rakete za artiljerijske raketne sisteme, kao i više municije za sisteme protivvazdušne odbrane Avenger i Stinger.

SAD takođe obezbeđuju čitav niz opreme za čišćenje mina, municiju protiv oklopa, nevođene rakete vazduh-zemlja Zuni, naočare za noćno osmatranje, oko 30 miliona komada municije za malokalibarsko oružje i neotkrivenu količinu drugih artiljerijskih metaka.

„Nemamo naoružanja“, primetio je Bek. „Jer šta smo radili? Sve smo ih poklanjali.”

rusijaSADTreći svjetski ratukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
291 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Ha ! Djelom i s ‘ početka rata – točno ! No se i njemu projavili sad , puno novih elemenata … Putin je stara škola … Više pro europejac i zapadnjak … Nije sklon eksterminaciji Bijela Čovjeka tek – tak … Vjernik je …Ovi .. Novi igrači su čista – NAJGORA – Američka škola 😈 – bez vjere sa samo jednim ciljem — SATRI 😎 . Neće biti dobro … Putin je star čovjek , među najstarijima u Europi … Sljedeći što neminovno nailaze 😱😱😱 !!!!!

Ivan
10 mjeseci prije

Bidena je trebalo prvi dan skratiti za onu trulu glavu i mnogi zivoti bi bili spaseni. Zao mi je samo sto nitko do sada nije isprovocirao rat na tlu Amerike da se ta fasisticka tvorevina medusobno potamani..

Roccos
10 mjeseci prije

Pa o tome se radi cijelo vrijeme-kako isprovocirati Rusiju da prva upotrijebi nuklearno oružje,čisto da kabala mafija može reći preživjelima da oni nisu htjeli to,ali eto ludi Rusi im nisu dali izbora. Zašto kabala uporno priziva armagedon,to je pitanje svih pitanja.

Putin über alles
10 mjeseci prije

OTVORENOM kritičaru Kremlja i aktivistu za ljudska prava Olegu Orlovu (70) sudi se zbog navodnog kršenja novog ruskog zakona osmišljenog kako bi se ugušila kritika ratnih napora Rusije.

Orlov je jedan od najuglednijih aktivista za ljudska prava u Rusiji koji otvoreno kritizira rat u Ukrajini i “rat” koji Kremlj vodi protiv neistomišljenika u zemlji.

Orlovu prijeti do tri godine zatvora zbog opetovanog “diskreditiranja” ruske vojske

Entoni Fauci
10 mjeseci prije

Putin ostvaruje ciljeve, drzi ekonomiju sigurnom i jebe dolaru mater.
Zna da ako eskalira da ce pobit i svoj narod i unistit ekonomski razvoj. Isti kurac kao da nekome zelis nabit metak u celo ali nebi da te se potegne za muda

Sam
10 mjeseci prije

Odgadjanje neodgodivog.
Djavo nit kopa nit ore.
Zamislimo samo da senilni Joe i ekipa sa Zelenskim,Sunakom,Scholzom i ostalima pobijedi!?
Ne bi imalo smisla nimalo.

A evo i simpatizera ove ekipe,na sabah revnosno trolaju i pokazuju kakvo bi drustvo bilo ako pobijede promotori satanizma,transhumanizma,transgender i lbtg+-….perverzije i razvrata,plandemije i ubrizgavanja otrova u sve ljude na Zemlji.
E moji bolesnici,dovoljna vam je kazna Bozija sto ste simpatizeri ovog zla i promotori nestanka ljudskog roda kroz pederluk,sijanje bolesti,izazivanja ratova i svih drugih bolesnih ideologija od strane hazarsko-zapadne oligarhije.

eks
10 mjeseci prije

Ruski narod živi mnogo normalnije od zapadnjaka, jer nije ugrožen od pedera, transgendera i satanista. Narod na zapadu je veoma ugrožen agendom ludaka , koji su sebe proglasili svetskim vladarima. Smrdo, tvoj mozak je kontaminiran .

Ivan
10 mjeseci prije

Sredit ce Rusi Ukrajinu, imaju oni vremena. A glupa EU je sredila sama sebe od kada joj vlast obnasaju nedojebane pizde poput Ursule..

Zsphere
10 mjeseci prije

Kremlj je svasta pokušavao i pokušava i dalje da se izbjegne veći sukob ali mislim da to nije razlog nego računica. Rf generali su još prije 9 godina zahtijevali da Rf poravna sve do irske i rijesi problem za sva vremena no medjutim to bi bilo prilično bolno iskustvo i za gradjane Rf. U to vrijeme. Mislim da im je dat rok do septembra odnosno Rf ce tada imati sve što im treba da na najbezbolniji mogući način po gradjane Rf a i po gradjane ostalih slovenskih zemalja rijesi planetu problema sa tim veoma organizovanim grupama sa zapada koje drmaju planetom već dugo vijekova.

Mamu im *bem americku-satanisticku
10 mjeseci prije

Razliciti igraci u razlicitih klubova …

tihobl
10 mjeseci prije

O atomskom ratu pricaju samo anglosaskosni. Rusi o njemu ne razmisljaju. Znaju da imaju najjaci nuklearni arsenal za stani-pani. To je i dalje srestvo za odvracanje, da anglosasima ne padne na pamet da mogu udariti bez odgovora. Rusima se ne zuri. Uvuceni su u rat koji su htjeli izbjeci do 2025. Idu polako i odmah za sobom obnavlaju. Ono sto su nekad bile dvije trake puta punog rupa sad su 4 trake. Izgubili su 15 tenkova u koontraofanzivi, a proizvode 120 mjesecno. Zapad je vec sprzio pola tenkova poslatih ove godine. Ako bi nastavili ovim tempom i idalje gurali Kijev u ofanzivu na ljeto ostali bi i bez ljudstva i tehnike. Dace oni Zelenskom i avione na ljeto i to nista nece promjeniti. Mogu mu dati i brodove pa da razoruzanje bude kompletno. Od jeseni Zapad morace slati ljudstvo. Samo koga ce pooslati? Svabske vojnike koji rade u kancelariji od… Čitaj više »

Marko,🇭🇷
10 mjeseci prije

Putin je bio i ostao moj idol.

burt
10 mjeseci prije

samo je pitanje vremena kad će ruski front biti probijen i nakon toga će biti ispresijecani na više pravaca, ne mogu se ruski rezervisti i separatisti suprotstaviti velikoj ukrajinskoj sili tako da će ovo ljeto biti raspad ruskog fronta

Ziv je Geza
10 mjeseci prije

Polako i bez zurbe, za 3. Svjetski ima vremena.
Igra se sah i pravi gentlemeni ne bacaju figure sa stola kada izgube jednu figuru.

Zamislite horor scenario, imbex trolovi se probude,operu krmelje, izvade podrigusu iz hladnjaka, ulogiraju se na radno mjesto imbex robota trola i vide prijelomnu vijest, kijev vise ne postoji.

Olive
10 mjeseci prije

Da ova sranja netko radi Americi odvno bi bio zbrisan s A bombama s zemlje

Patak
10 mjeseci prije

Kako najednom brinemo za novac američkih poreznih obveznika i to jel SAD podijelio svo svoje oružje drugima pa ga sad tobože više nema dovoljno za sebe (lol). Nego, što bi u ovom slučaju značio “treći svjetski rat”? Ako se misli na nuklearni sukob, onda nas od toga brani zdrav razum kojeg valjda u političkim vrhovima velikih sila, pa tako i Rusije, još uvijek ima. Ako se misli na proširen konvencionalni sukob, u Ukrajini se pokazalo da Rusija ne može voditi uspješnu borbu protiv jednog odlučnog i sposobnog protivnika. Ciljevi nisu ostvareni, rat se otegnuo, gubitci su se nagomilali, doslovno ništa nije bilo kako se očekivalo. Kada bi umjesto jednog protivnika (kojeg podržava SAD i ostali) imala njih više (koje bi i dalje podržavali SAD i ostali), stvari bi za nju bile puno gore. Otvoreni rat sa samim SAD-om nije ni za komentirati, goleme su prednosti na strani Amerike u industriji,… Čitaj više »

hiber
10 mjeseci prije

Prvo, Putin i ne moze izazvati Svjetski rat. Ne moze ni Europski. Najvise sto je mogao je izazvati sovjetki građanski rat, a i to je popušio. Sada bi možda mogao proglasiti opću mobilizaciju i izazvati Europski rat, ali rušenje brane ukazuje da se priptema na povlačenje čak i sa Krima. Tamo je propao turizam, sada ce se sve pretvoriti u pustinju jer su vodocrpilista presušila od 2014., glota je zbrisala . Ukratko, totalka.

Gost
10 mjeseci prije

Pa mogao se suzdrzat I uopce ne ratovat

Malcom
10 mjeseci prije

I sa svim ti paketima pomoci Ukraina je kupljena (jeftino).

dulebg
10 mjeseci prije

Da, stiče se utisak da ih dave ko zmija žabu. I ne žure u nuklearni rat.

Ivek
10 mjeseci prije

Kad pederima, lezbama i transeksuakcima saš da pisvajaju djecu onda znaš da su EU i USA otišle u k..c. Takvi ne mogu bit prijetnja rusiji.
Plus šta su uselili hrpe migranata koji će ih s vremenom noževima bost kad vide koja je to perverzija u koju su došli.

Max
10 mjeseci prije

Točno. Rusi se ponašaju vrlo razumno svijesni pogubnosti situacije.

Pršutar
10 mjeseci prije

Tekst dosadan i skroz bez veze. Tek toliko da se nešto napiše i ispuni dnevna norma.

Jadranka S.
10 mjeseci prije

Kad ne bi bilo sljedbenika, sto bi se dogodilo sa vodama na svijetu? Kada bi oni sami vikali:” Neka se nase zastave vijore!” izgledali bi kao idioti, kao maloumni. Dakle, gledaoci su potrebni: tada cak i ludost izgleda u redu. Ovo je zasigurno – zivotinje jos nisu stvorile nista slicno atomskoj bombi. Zivotinje upotrebljavaju svoje zube kako bi ubijali, na prastari nacin. Takoder, ubijaju samo zbog hrane. Covjek je jedina zivotinja koja ubija bez namjere da jede. Odlazi u dungle da bi ubijao ptice i zivotinje i kaze kako je to rekreacija, sport. Ali ako ga napadne lav, to nije rekreacija. On nece reci:” Lav se samo igra – pusti da to cini. To je rekreacija.” Ljudi ubijaju iz sporta? Ni jedna zivotinja ne ubija iz sporta. Jos jedan znacajni pokazatelj je da niti jedna zivotinja ne ubija svoju vlastitu vrstu. Lav ne ubija lava. Majmun ne ubija svoje. Covjek… Čitaj više »

Jadranka S.
10 mjeseci prije

Zamislite – Kad ne bi bilo sljedbenika, sto bi se dogodilo sa svim vodama na svijetu? Kada bi oni sami vikali:” Neka se nase zastave vijore!” izgledali bi kao idioti, kao maloumni. Dakle, gledaoci su potrebni: tada cak i ludost izgleda u redu.

Jadranka S.
10 mjeseci prije

Da se covjecanstvo probudi/duhovno rodi, ego nebi postojao, bili bi kreatori svijeta u miru i blagostanju.
Shvatite da je lazna umotvorina ego neprijatelj covjecanstva! Car ovoga svijeta je ego/zmija.
Sva mudrost je u upoznavanju sebe, kada upoznate sebe ego nestaje, kada upoznate sebe/duhovno se rodite (upoznali ste neprijatelja i pobjedili ste neprijatelja).
To je sva mudrost i rjesenje. Budite svjetlo! Kada ste svjetlo tama nestane!
Nemoze biti tama kada se upali svijetlo!

Miro
10 mjeseci prije

Putin kao prvo nema muda a kao drugo i on je Jevrej kao i Zelenski i oni skupa uništavaju Pravoslavne Hrišćane da bi na kraju stvorili Hazariju na teritoriji današnje Ukrajine.
Zato i Putin i Zapad koriste istu rečenicu da će taj rat biti dug.
Dovoljno dugo dok se istrebe Rusi.

Ivo
10 mjeseci prije

Sravnio pola Ukraine sa zemljom a ima strpljenja.Dnevno ispiranje mozga.

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Putin komentira rusku protuofenzivu. Rt prije 7 minuta.

Perun
10 mjeseci prije

sva automatika na vadjenju ,transportu i skladistenju plina na tokovima 1.2.3 ….sjeverni tok 2, turski tok etc..to je je dijelom i moje maslo i dijelo a i djelo hrvatske i italijanske Drzave ,molim vas razmislite zasto pisem o ovome,volim tehniku i nisam neuk… ali Slaveni nikada nisu bili seronje .. .. a moja suzdržanost i suzdržanost Russkog predsjednika Vladimira Putina je jedini razlog zašto nije počeo Treći svjetski Rat …Slaveni nisu ostavili nikoga gladnog i zednog i neukog…znanje je oslobodjeno komplexa ….Slaveni nisu hegemoni …Slaveni su ljudi.. .Mi te ljude iz EuRupe moramo nauciti pameti i suzivotu.. >svemir je velik i ima mjesta za sve nas <…SFSN

Sardelino
10 mjeseci prije

Amerika ne opskrbljuje Ukrajinu oružjem već tim oružjem opskrbljuje svoju vojsku u Ukrajini. Za one koji sumnjaju, sad se može bez zadrške kazati da je Ukrajinska vojska u stvarnosti američka i vojska NATO članica, koju će u dogledno vrijeme, prema potrebi, popuniti prvenstveno Poljaci a zatim i ostali. Npr. Hrvatski bojovnici i prvenstveno borci ostalih slavenskih država.Predmijevam, da su članicama već poslani “befeli’ sa planiranim kvotama.
To da Zelenski i njegovi vojni članovi odlučuju što će se sa vojnog gledišta učiniti ne stoji.
Zelenski nema satelite i nema uvid u bojište.
Zašto Putin vodi ovaj rat kao da hoda po jajima meni je razumljivo i opravdano.

Branko
10 mjeseci prije

Javljaju da je u Rusiji godisnja inflacija 2,5% i fa je EU danas usla u recesiju.

10 mjeseci prije

Valter Sarajev kaže da strah koči Putina od ulaska u svetski rat… i u velikoj meri je u pravu. Putin se zaista plaši za sudbinu svog naroda za razliku od hrabrih zapadnih vođa koji se za sudbinu svog naroda ne plaše ni najmanje…

10 mjeseci prije

🇷🇺 Yevgeny Prigozhin on his own behalf, as well as on behalf of the Wagner PMC team, congratulated those Russian military personnel who are repelling the attacks of the Armed Forces of Ukraine and destroying western equipments

Dawor
10 mjeseci prije

Putinova “uzdržanost” je razlog zašto se desio jebeni “majdan” i sramoćenje i ponižavanje Rusije i zašto je ZLO (🇺🇸🇬🇧🇮🇱) nesmetano došlo ne samo u rusko dvorište nego i u kuću i spavaću sobu !!!

goran
10 mjeseci prije

ako čemo biti pošteni,neka ameri i eu naoružavaju ukrajinu i neka odgadzalju poraz ukrajine,ali onda i rusi imaju pravo u bilo kojem smislu pomoći kubi da se postavi na noge.
ja mislim kad bi rusi tamo postavili par balističkih raketa da bi onda možda ameri bili suzdržani.

Krle
10 mjeseci prije

Admine, puštaš komentar il’ da pišem ponovo?

Švaus Klab
10 mjeseci prije

Svi se sastaju kod sefa Klausa Švaba

MNK
10 mjeseci prije

Ameri i NATO bi zauzeli Mongolorusiju u 3 dana.

Nena
10 mjeseci prije

Od sada ko god pominje Putina i Rusiju treba da ustane u znak zahvalnosti i poštovanja što ovaj grešni svet kakav jeste još uvek postoji..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI