”UN moraju Kinu držati odgovornu zbog događaja koji su nastali u vezi s koronavirusom”!

Koronavirus, Trump
16 komentara

Optuživši Kinu da stoji iza početnog opasnog širenja novog koronavirusa, SAD su odustale od financiranja Svjetske zdravstvene organizacije, za koju je Washington tvrdio da djeluje prokineski.

U svom snimljenom govoru Glavnoj skupštini UN-a u utorak, koja se ove godine održava putem interneta, američki predsjednik Donald Trump pozvat će UN na “držanje Kine odgovornom za svoje postupke”, u odnosu na još uvijek podivljalu pandemiju koronavirusa.

“Kineska vlada i Svjetska zdravstvena organizacija, koju gotovo da kontrolira Kina, lažno su izjavile da nije bilo dokaza o prijenosu virusa s čovjeka na čovjeka”, rekao će Trump, uz izvadak iz svog budućeg govora kojeg je citirao Reuters.

“Kasnije su lagali i rekli kako ljudi koji ne pokazuju simptome neće širiti bolest”.

Još jedna stvar na kojoj će se POTUS zadržati u svom govoru je izraelsko pitanje; za Izrael Trump obećava još “više mirovnih sporazuma drugih država s Izraelom”.

Trump se poigravao idejom o tome da se osobno obratiu Glavnoj skupštini, u gotovo praznoj dvorani, ali Bijela kuća potvrdila je u četvrtak kako Trump ipak neće putovati u New York, u svjetlu novih mjera izazvanih pandemijom. Svjetski čelnici koji se odluče fizički prisustvovati skupštini morali bi slijediti njujorška karantenska pravila za putnike, što znači da bi se po dolasku morali izolirati na 14 dana.

Američko-kinesko prepiranje u vezi s koronavirusom

Od početka izbijanja pandemije, SAD i Kina sudjeluju u igri prebacivanja krivnje i oko toga tko je odgovoran za globalnu pandemiju koronavirusa. Problem s koronavirusom samo je jedan od niza problema koji su na bilateralnoj razini zadesili ove dvije države: od problema sa špijunažom i Huaweijem, do Hong Konga.

Pompeo je tvrdio da je Kina “pokušala prikriti, sakriti i zbuniti” svijet otkako je koronavirus izbio početkom 2020. godine te da je Kina pritom upotrijebila SZO kao “alat” kako bi svoje planove sprovela u djelo. Otprilike u isto vrijeme, predsjednik Trump rekao je kako SAD imaju dokaze o tome da je iz kineskih laboratorija procurila nova vrsta koronavirusa, što je tvrdnja koju su neki od njegovih vlastitih obavještajnih dužnosnika odbacili. Američki mediji izvijestili su da je Five Eyes, obavještajna mreža koja se sastoji od SAD-a, Velike Britanije, Australije, Kanade i Novog Zelanda ocijenila “vrlo nevjerojatnim” da je COVID-19 procurio kao rezultat incidenta na Institutu za virologiju u Wuhanu, rekavši da je vjerojatnije objašnjenje bilo da je virus nastao kao rezultat prirodne ljudske infekcije, koja je uzrokovana interakcijom između čovjeka i životinje, pri čemu se čovjek zarazio.

Sjedinjene Države nedavno su odlučile ukinuti financiranje UN-ove zdravstvene agencije, nakon što su je optužile za prokinesku pristranost, no taj su potez mnoge članice Svjetske zdravstvene organizacije žestoko osudile. Kao odgovor, kineska strana izjavila je kako je predala sve informacije u pogledu širenja koronavirusa. Kina je izjavila kako je sve informacije predala SZO-u odmah nakon što je virus primijećen u pokrajini Hubei, odnosno u njezinom glavnom gradu Wuhanu.

Američke sankcijeCOVID-19POTUS
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Od kada je Billy Gates Kinez?

dalmata
3 godine prije

Kako se kod zva,čim je USrA president,nikad ništa dobro niko nije doživija,ni čuja ni vidija,ni od USrA ni od razno raznih klauna,sa sileđiskim kompleksom,koje zovu president..Uvik isto,jedno govori,drugo misli,treće (zlo)radi.Bolje bi mu bilo da gleda šta mu se dešava isprid ponistre(prozora),Kako bi mi,u Dalmaciji,rekli,selo rugo,pokraj puta.pa se svakom ruga.Kad ovaki kevću,to je potvrda,nemoći i vlastitog jada.Da smiju,već bi milijun puti krenili i na Kinu i na Ruse i na Iran i na Boga oca,da omastu brk i da pljačkaju,pravu pokolje,po oprobanom receptu.Jadan ti je oni o kome ovaki dobro govoru,Ta nacija,taki narod i taka,tkz.država8NAROD),nema nikaku šansu ni za goli opstanak,ni za opstanak.Tamo je i Sv.Vrag reka”Laka noć”,izaša i ugasija svitlo

Istrazuj
3 godine prije

“…Sjedinjene Države nedavno su odlučile ukinuti financiranje UN-ove zdravstvene agencije…”

To im je najbolji potez!
Ukinuti financiranje privatne (Gatesove i Rockfellerove) tzv “svjetske zdravstvene organizacije”

Max
3 godine prije

Ako je korona Kineski projekt zašto Ameri i njihovi učenici vode igru. Faucci Gates Markotić itd.

onaj najve... Dalton
3 godine prije

George Bush posjetio neku osnovnu školu. Nakon govora reče djeci da ga pitaju što žele. Jedan mali digne ruku. Bush ga pita kako se zove…: ” Stanley” odgovori dječak. ”Što želiš pitati, Stanley?” ”Imam četiri pitanja: Zašto je SAD napao Irak bez dopuštenja UN? Zašto ste vi predsjednik kad je Al Gore dobio više glasova? Što se stvarno dogodilo sa Osama Bin Ladenom? Zašto smo toliko zabrinuti zbog brakova homoseksualaca kad pola Amerikanaca nema zdravstveno osiguranje?” Baš tada zazvoni zvono za odmor. Bush kaže da će nastaviti nakon odmora. Kad su se vratili Bush kaže: ”Gdje smo ono stali? Aha, vrijeme za pitanja. Ima li netko pitanje?” Jedan mali digne ruku. Bush ga pita kako se zove…: ” Steve” odgovori dječak. ”Što želiš pitati?” ”Imam šest pitanja: Zašto je SAD napao Irak bez dopuštenja UN? Zašto ste vi predsjednik kad je Al Gore dobio više glasova? Što se stvarno dogodilo… Čitaj više »

Hamer
3 godine prije

Sve je to čudno

Bosanac
3 godine prije

Sad ce Trump uvest sankcije i UN-u 🙂

Busola
3 godine prije

Velika je laž da su Amerikanci odustali od financiranja svjetske zdrastvene organizacije … Preko Bill Gatesove firme za proizvodnju cjepiva – Gavi (daje njoj novac , a ona ga preusmjerava WHO-u…) on – Trumph i dalje financira u punom iznosu WHO , ali igra i perfidnu igru da okrivi Kineze…

I to se uredno može vidjeti u financijskim papirima i transakcijama , ali nekako novinari to “slučajno” ne vide…

U slijedećm postu ću stavili link na video koji sve prekrasno objašnjava , te redakcija logičnog može sastaviti isto odličan tekst!

jadran
3 godine prije

uskoro su svjetski izbori.america first.
doli komunistički režimi,dolje tvornice virusa,dolje besplatna radna snaga

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI