Trumpovo obećanje ‘malo zastrašujuće’

Trump i Zelenski
17 komentara

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski izrazio je zabrinutost da plan Donalda Trumpa za brzo okončanje sukoba između Kijeva i Moskve možda neće uzeti u obzir interese Kijeva.

U intervjuu za britanski Channel 4 News u petak, Zelenski je zamoljen da prokomentariše ponovljene tvrdnje bivšeg američkog predsjednika da će, ako se vrati u Bijelu kuću nakon ovogodišnjih izbora, okončati borbe između Rusije i Ukrajine za samo 24 sata. .

„Ne znam da li će njegova poruka… imati tako pozitivan rezultat kao što je rekao“, primetio je ukrajinski lider na engleskom. To bi mogla biti samo “politička poruka” koju je dao kandidat tokom “komplikovanog” izbornog perioda, “ali ako je to neka formula – ja to moram znati”, rekao je.

Novinar je potom upitao ukrajinskog lidera da li želi da pozove Trumpa da lično dođe u Kijev kako bi objasnio svoj plan.

„Da, molim te, Donalde Trump, pozivam te u Ukrajinu, u Kijev. Dakle, ako možete zaustaviti rat tokom 24 sata, mislim da će biti dovoljno da dođete, bilo kojeg dana”, rekao je.

Zelensky je potom pojasnio svoj stav na ukrajinskom, rekavši da je zabrinut da će, ako Trump ponovo preuzme dužnost, “on sam donositi odluke [u vezi sa sukobom]… bez obje strane, bez nas. Sada ću govoriti o nama. Zašto? Jer ako to javno kaže, to je malo zastrašujuće.”

Ako Trumpova ideja o okončanju borbi za 24 sata “za koju niko nije čuo… neće raditi za nas, za naš narod, onda će on ionako učiniti sve da ostvari implementaciju svoje ideje. I to je ono što me malo brine”, naglasio je ukrajinski lider.

Obraćajući se gomili svojih pristalica u Des Moinesu, Ajova, u ponedeljak uveče, Trump je rekao: „Poznajem ruskog predsednika Vladimira Putina veoma dobro; Dobro poznajem Zelenskog. Ja ću ih uvesti; mi ćemo to vrlo brzo riješiti.”

U četvrtak, u intervjuu Šonu Henitiju iz Fox Newsa, bivši američki predsednik je ponovio svoju drugu tvrdnju da „Putin nikada ne bi napao Ukrajinu“ da je još uvek na funkciji.

Na pitanje o načinima za okončanje sukoba u Ukrajini prošle sedmice, Trumpov najstariji sin Donald Trump mlađi je sugerirao da je “jedini način” da se Zelenski ubijedi da se uključi u pregovore s Rusijom “presijecanje novca” koji se daje Kijev od strane Vašingtona.

Govoreći na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu u utorak, Zelenski je pokušao odbiti zabrinutost da će američka pomoć Ukrajini prestati ako se Trump vrati na vlast. “Jedan čovjek ne može promijeniti cijelu naciju”, tvrdio je.

PutinTrumpZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
3 mjeseci prije

Ukrajina je sve svoje interese prokola od kada je pustila ovo govno na vlast

Vale
3 mjeseci prije

Vrlo je cudno da u tako velikoj (brojčano) naciji na čelo amerike nikako ne uspeva da dođe neko normalan. Ovaj sadasnji koji se ponovo kandidovao očigledno je senilna drtina (+ loša osoba oduvek) a ovaj drugi, bivši, je kaubojska budaletina na kub.

Jomla
3 mjeseci prije

Trump lupeta, baš neobično 😛

Max
3 mjeseci prije

Trta ha?

Tusam rodjenja
3 mjeseci prije

Ne lupeta Tramp bez veze. Zna on koji sotonizam je na suprotnoj strani, ocito glumac vise ne glumi dobro

nastran
3 mjeseci prije

ZELENI BI DA SE NJEGA SLUŠA…JAKO BITAN?

Bruno
3 mjeseci prije

Zabrini se za sebe i svoju familiju, Čaušesku.

Rover70
3 mjeseci prije

Bez podrške SAD-a Rusija ide do Poljske. Sa dogovorom možda sačuva Lavov 🙂

Josip
3 mjeseci prije

Tumpu zgazi Ukrajinu i Izrael da nikada vise ne dignu glavu. Ili ih prepusti Rusima da ih odskoluju ma koliko god da ste love popusili na njima 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI