Turska zabranila NATO-u ulazak u Crno more

Erdogan - Crno more - NATO
49 komentara

Primjenom Montreuxove konvencije (1936.), Turska je upravo zabranila brodovima NATO-a koji sudjeluju u vježbi Ramstein Legacy 2022 prelazak tjesnaca Bospor.

Ova zabrana potvrđuje da Turska ovu vježbu smatra ne samo eksperimentom u interoperabilnosti NATO snaga, već i kao ulogu u ratu u Ukrajini. Turska osjeća da bi puštanje ove NATO armade ugrozilo njezinu sigurnost. Turski predsjednik telefonirao je svom ruskom kolegi 30. svibnja i objasnio detalje odluke.

Američki pokušaj uvlačenja Europe u krvavi sukob s Rusijom, kako bi se održala svjetska anglosaksonska dominacija na teret europskih naroda, odavno je raskrinkana. Međutim, mediji u vlasništvu interesnih grupa i dalje manipulacijama sluđuju običnog čovjeka.

Ugroženi raznim koruptivnim aferama, kupljeni visokim plaćama, europski birokrati su prodali europske nacije, koje pripremaju za veliku europsku klaonicu. Što će biti u konačnici, nitko ne zna.

crno moreNATOturskaZabrana
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Day to
1 godina prije

Hrvatskom narodu je bilo nametnuto da gleda kroz prizmu vjerskog. U geopolitics to je sporedno. Medjutim ima nekih komentatora koji po zadatku pokusavaju godinama dokazati da geopoltika ne postoji, dakle ne postoji ni nacionalni interesi ni nacije. Jedina stvarnost je neki jebeni Schwab I cijepljenje. Ako itko pravu distrakciju s glavnih dogadja to su bas oni. Normalno novinari im moraju baciti zeljnu temu. Turska zna dobro sto su njeni nacionalni interesi I ponekad se poklopu s ruskim. Njemacka nije nikakav prijtelj Hrvatskoj a priznala nas je medju prvima zato jer su se tad poklopili nasi Hrvatsku interesi I njemacki imperijalni interesi.

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Vlada Hrvatske trenutno više štiti interese međunarodnih hohštaplere do vlastita naroda.
Dali takva vlada zaslužuje potporu građana???

1 godina prije

Turska u svojoj vanjskoj politici luta iz jedne krajnosti o drugu…
Ovaj put u dobru…
Teško ju je razumjeti.
A u Siriju eskalacija…

1 godina prije

U Stambolu na Bosforu
Bolan pasa lezi
Dusa mu je na izmaku
Crnoj zemlji tezi

Molitva je njemu sveta
Dok mujezin sa munare
Uci glasom svim
La illahe illelah sellam alejkum

tihobl
1 godina prije

Erdogan se odlucio da postuje medjunarodno pravo i medjunarodni ugovor, umjesto americkih pravila. Odamh na pocetku ruske specijalne akcije obustavio je prolaz ratnih brodova, a nesto kasnije i prelet ratnih aviona. Zapadna stampa je objavila da je obustavio prelet ruskih aviona do Sirije, a nije da to vazi i za NATO avione i dronove. Eno americki dronovi redovno gube signal iznad Crnog mora sto sigurno nekoga ljuti, ali Sultan ne popusta. Na ovakvom stavu najzahvalniji su britanski mornari jer im spasava zivot.

ZZ Top
1 godina prije

Turska, EU , USA i nato politika su toliko podvojene i diabolicne,da su dosli do tocke potpune sizofrenije, dakle da rezimiramo.

Clanica nato pakta Turska,zabranjuje nato paktu ulazak u Crno more???

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ovim se De Facto moze proglasit SMRT – dosadasnja NATO ! NEMA GA VISE – KREPO ! Sto dalje slijedi .. Izbacivanje Turske ?! TO SE CEKA !!! BRAVO !!! SAMO NAPRIJED !!! OTVORITE STO VISE FRONTI !!! Prije ce te KREPAT luciferijanci !!

tuf
1 godina prije

Kako Erdo šamara i trguje na sve strane, kako to sve stigne koordinirati, koji je*eni igrač i pravi turski alfa mužjak, hahahah. Pazi, on sa svima sve – po potrebi i svađa se i posluje. Na njegovom predlošku treba snimiti tursku seriju, bila bi gledana po cijelom svijetu.
On će kupiti naftu od ISIL-a, praviti tampon zonu u Siriji, je*ati Šveđane, poslovati i svađati se s Izraelom istovremeno, isti aranžman s EU koju je*e kad stigne (sjetite se gdje je posjeo von der Leyen), Rusi su mu kao mili ali nisu mu ni Ukrajinci mrski barem dok nešto od njih dobiva.
Pa je*ate sutra da dođu vanzemaljci, dajem u ruku u vatru da bi preksutra Erdo već s njima nešto trgovao!

Tupko Glupko
1 godina prije

Evo, Turčin – čijoj državi EU ne dozvoljava 30 godina ulazak u EU – spašava tu istu EU.
Erdogan prvo ne da Fincima i Švedima da uđu u NATO, a sada ne dozvoljava NATO brodovima ulazak u Crno more.
Sprječava prelijevanje rata u Europu i početak Trećeg svjetskog rata.

Zna Erdogan da Europi slijedi gospodarski kaos zbog sankcija Rusiji, i nije blesav pristati na zabranu uvoza ruske nafte i plina, kao ovi politički aparatčici Leyyenove po EU državama. Izuzev Orbana.

Već nekoliko mjeseci dajem komentare da bi Turska mogla stvarno iznenaditi i izaći iz NATO pakta i ući u ekonomsku zajednicu sa Rusijom.

Max
1 godina prije

Strateški mudar potez Turske jer je NATO pod krinkom vježbe mogao uploviti u Crno More i izazvati rat.

Sulejman
1 godina prije

Bravo za za tursku i svaka čast Sultane tako se brane interesi svoje zemlje a ne ovi ljigavi bezkičmenjavi poput plenkija i ostalih poslušnika

Praetorian
1 godina prije

Ovako se radi u interesu vlastitog naroda, nesto sto mi nikada nismo znali. Mozda od 90.-99. no prije i poslije imamo veleizdajnike hrvatskog naroda na celu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI