Tužilac iz države Virginia navodno je od Sorosa dobio donaciju od 200 hiljada dolara za svoju kampanju

Soros Donacija
6 komentara

Ranije tokom nedjelje, kandidatkinja za gradonačelnicu New Yorka, Maya Wiley, navodno je dobila donaciju od milijardera George Sorosa – potez koji su mnogi posmatrači protumačili kao ironičan, pošto je Wiley upozoravala stanovnike grada da bi Velika jabuka uskoro mogla postati grad izgrađen od strane milijardera i za njih.

Ljevičarski milijarder George Soros “tiho” je finansirao kampanju Ramin Fatehija liberalnog kandidata za poziciju tužioca grada Norfolk u državi Virginia, donirajući 200.000 dolara, izvjestile su u srijedu Fox News.

Prema izvještaju, koji se odnosi na podatke neprofitne organizacije The Virginia Public Access Project, Fatehijeva kampanja dobila je 157.000 dolara od Sorosovog PAC za pravdu i javnu bezbjednost i 41.500 dolara od njegovog PAC za demokratiju.

U svojoj kampanji za tužioca, Fatehi se zalaže za potpunu legalizaciju marihuane za medicinsku i rekreativnu upotrebu, ukidanje smrtne kazne u državi i novčanu kauciju, istovremeno izražavajući protivljenje sistemskom rasizmu i posebno namjerava da „smanji efekte preglasavanja“, istovremeno podvlačeći posvećenost „različitosti i inkluziji“.

Prema Fatehiju, zločin je „simptom strukturnog rasizma“, a tradicionalni pogled na sistem javne bezbjednosti „nije uzimao u obzir eksternalije“.

„Ono gdje se ja razlikujem jeste prepoznavanje da je zločin simptom“, rekao je za The Appeal. „To je simptom strukturnog rasizma, sistematskog dezinvestiranja zajednice, preuređivanja, nejednake školske politike, nedostatka radnih mjesta, nedostatka prevoza, nedostatka mogućnosti, međugeneracijskih prepreka za izgradnju bogatstva, neinvestiranja u liječenje mentalno oboljelih – sve ove stvari su zaista ono što je proizvelo simptome, ali onda smo mi kao tužioci optuženi da u suštini pokušavamo da se nosimo sa simptomima, a onda nas krive i kada se oni možda povećaju ili smanje. ”

Fox News rekao je da su donacije Fatehijevoj kampanji samo najnoviji gest Sorosove finansijske podrške, za koju neki tvrde da nastoji da “preoblikuje krivično-pravni sistem u Virginiji”. Prema Fox Newsu, Soros je prethodno usmjerio novac takvim ljevičarskim kandidatima za tužilaštvo kao što su Larry Krasner (Philadelphia), Kim Foxx (Chcago) i Kim Gardner (St. Louis).

New York Post je početkom nedjelje pisao o još jednoj Sorosevoj donaciji za Mayu Wiley, kandidatkinji za gradonačelnicu grada New York. Ni doprinos ni iznos, prema priči, nisu spomenuti na Sorosevoj veb stranici ili u Wileyinoj kampanji. Mnogi posmatrači iznenađeni su donacijom, podsećajući na to kako je Wiley prethodno upozorila stanovnike New Yorka da se Velika jabuka pretvara u grad sagrađen od strane milijardera i za njih.

Sorosova fondacija Otvoreno društvo – organizacija koja finansijski podržava grupe civilnog društva širom svijeta – dobila je određenu reakciju zbog podržavanja inicijativa za ukidanje policije, zajedno sa prethodnim kritikama u vezi s mrežom koja navodno promoviše „revolucije u boji“, destabilizuje vlade i oblikuje politički diskurs u zemljama u kojima djeluje Otvoreno društvo.

George SorosMaya WileyVirginia
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Starina
2 godine prije

Đuro filantrop je pravi škrtac, vidi kako mu je bratac darežljiv. Pravi dobrotvori.
https://unitynewsnetwork.co.uk/revealed-tony-blair-companies-receive-22million-from-the-bill-and-melinda-gates-foundation/
Samo potrebitima pomažu..
Ili ipak ulažu?!

2 godine prije zadnji put uredio Starina
Čudan lik
2 godine prije

Da, danas je sasvim normalno da (sumnjivi) bogataši javno kupuju političare. Uopće ne razumijem čemu čuđenje???

ledeno doba
2 godine prije

Maya Wiley,–još jedan tipični primjer, kako je sve u rukma kabaline mreže i tipični primjer još jedne lažne afroamerikanke. Maya Wiley je nešto kao ženska varijanta Obame njen otac, George Wiley, bio je crnac, hipijevac, aktivist za građanska prava u vrijeme hipi pokreta, majka joj je bila bjelkinja Maya je ranije godinama radila (ili bolje rečeno dresirana) za NCAAP, American Civil Liberties Union (ACLU) i Sorosevu zakladu Open Society. Sve kabaline organizacije. NCAAP je organizacija za prava crnaca, tako nešto, ali naravno pod kontrolom kabale. A ACLU je pod maskom borbe za građanska prava, jedna od najzgloglasnijih oranizacija iz guste mreže kabale, osnovana još 1920. sa Rokefelerovim parama. ACLU je naprimjer, ranih 50-ih branio phedofila Kinseya na sudu, a danas u ime LGBT organizacija, i naravno uz ogromnu lovu mnogih “filantropa”, koji ga financiraju,ACLU tuži svakoga onoga u SAD-u, koji se suprostvalja gej brakovima. Osim toga naša Majica je radila i… Čitaj više »

Praetorian
2 godine prije

Koliko je dao Plenkovicu i Berosu? Pitam za frenda

Roccos
2 godine prije

Stari gmaz nije duže vrijeme bio prisutan u javnosti pa sam se ponadao da je konačno otprdio šifra highway to hell.Sad vidim da je ovo zlo besmrtno.

Jerkk
2 godine prije

Tomasevic je dobio 12 miliona kuna pa nista.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI