Ukrajina: Konačno slavimo dan neovisnosti od ”Ruskog Carstva”

sad
21 komentar

Na vojnoj paradi za Dan neovisnosti u Kijevu su vojnici, među ostalima, nosili i američku zastavu, a prvi put su u mimohodu sudjelovale jedinice osam zemalja NATO pakta. Kao počasni gost na događaju je bio i američki ministar obrane James Mattis. Prema riječima predsjednika Porošenka, ”Ukrajinci slave dan svoje neovisnosti od Ruskog Carstva”.

Kijev je Dan neovisnosti odlučilo proslaviti time što će potvrditi svoju predanost euroatlantskim integracijama. Naime, kako tvrdi Porošenko, ”tek nakon 26 godina od propasti Sovjetskog Saveza je Ukrajina stekla neovisnost, dok Rusija na drugoj strani, pokušava prigrabiti neka ukrajinska teritorija”.

Sukob zbog prevrata u Kijevu traje već više od tri godine i za sobom je ostavio 10 000 mrtvih, uništene kuće i tvornica, najvećim dijelom u Donjecku i široj okolici grada.

Vojna parada na Dan neovisnosti se poklopila s posjetom američkog ministra obrane, koji je Ukrajini obećao isporuke  američkog oružja.

Kijev se trudio pokazati da je ”vojna sila” tako što je na ulicama Kijeva u paradi bila i američka zastava. Ukrajina je 24. kolovoza slavila Dan neovisnosti, ali su po prvi put u povorci sudjelovale manje vojne postrojbe iz osam zemalja NATO pakta, te vojnici iz Gruzije i Moldavije. Prema riječima ukrajinskog predsjednika, ”zemlja je stekla neovisnost od Ruskog Carstva”.

”Put kojeg imamo je samo jedan. Euroatlantski put koji nas vodi u članstvo u Europskoj uniji i NATO savez”, rekao je Porošenko.

Po prvi put u posljednjih deset godina je u posjet Kijevu došao i američki ministar obrane.

James Mattis je u društvu Porošenka optužio Rusiju ”kako ponovno silom  pokušava ponovno iscrtati međunarodne granice”.

Prema njegovim riječima, on će se po povratku u Washington osobno angažirati oko pitanja opskrbe oružjem snaga Kijeva.

”Obrambena oružja nisu provokacija ako se ne daju agresoru. Ukrajina, međutim, nije agresor, jer se na njenom teritoriju vode borbe”, rekao je James Mattis.

Europski sud za ljudska prava zaboravio ratne zločine ukrajinskih snaga

dan neovisnostiNATOparadaUSA
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Neko ime
6 godine prije

Ova “neovisnost” poprima ozbiljne simptome ovisnosti. Dok je vrijeme, mozda bi se bilo dobro obratiti dr. Sakomanu…

Zagi
6 godine prije

Da a to što sad ljudi moraju plačati triputa veče cijene ugljena američkog a da on plinu i nafti ne govorimo, to njih ne brine jer oni su se kao i naši političari nakrali i njima je lijepo a narod gladuje i tjeraju ga i plaše fantomskim rusima.

Moreno
6 godine prije

Masovna histerija i kognitivna disonanca nikad ne zavrčšavaju dobro.

igi
6 godine prije

…sadami je u potpunosti jasno čemu ona iranska zastava iza leđa ruskog generala;koga više boli USA zastava u kijevu ili iranska u siriji u uredu glavnokomandujučih ruskih snaga u tartusu.

rolos
6 godine prije

crna gora je takodjer poslala svoju postrojbu kao podrsku na mimohod

pippo444
6 godine prije

Jedna sitnica. Oružje ne daju, nego prodaju.

Topol
6 godine prije

“Na dan NEOVISNOSTI, vojnici su, izmedju ostalog, nosili i AMERICKU zastavu…”

Ovim je sve receno.

davor
6 godine prije

Mattis čovjek je ratni zločinac masakrirao je svadbu u Mukaradeebu, za svoje usluge na bojištu promoviran je u ministra obrane. Pravi lik za gosta za proslavu nezavisnosti. Američka zastava na slici sve govori. Američka zastava je danas isto što je i bila nacistička zastava na mimohodima i proslavama.

Imenjak
6 godine prije

na ovo sam dao -1, a misteriozno se pojavilo zeleno 3.
hoce li admin obrisati ovaj lokalpatriotski post kako je najavljivao

Jupiter
6 godine prije

Ako su jednom bili deo carstva , to neznači da neće ponovo

otpisani
6 godine prije

Zašto me sve to tako neodoljivo podsjeća na ono naše-“imamo Hrvatsku”??

PeroDD
6 godine prije

Nije na paradi bila američka zastava (kao da su je Ukrajinci nosili) nego odred američke vojske-što se jasno vidi na priloženoj slici!!!

Angela
6 godine prije

Vrlo interesantna “proslava” propale drzave. NATO ima 29 clanica, od toga na proslavi je prisustvovalo: Poljaci, 3 balticke drzavice, Nemci i Crna Gora! Gde su stari i veliki clanovi te fasisticke alijanse? Od starih i velikih se pojavila samo Nemacka!? Medjutim juce (ponedeljak) je Sef Evropske Komisije, Junker, naglasio:” Video sam da je moj prijatelj Porosenko pre nekoliko dana rekao, da je Ukrajina u EU i NATO. U ovom trenutku, ona nije ni jedno ni drugo. To bi svi trebali da znaju.” Sav taj cirkus je deo siroke i stare geopoliticeke igre pod imenom “Zavera protiv Rusije”. Ta ideja da su Rusi zlikovci je predmet propagandnog hladnog rata vec 100 godina, koji je poceo 1917.godine. Naravno ta rusofobija se pokriva i opravdava na rasistickoj i religioznoj osnovi (obe Protestanti i Katolici mrze Pravoslavne) motivisana od strane Britanije koja je u Rusiji videla rivala svojoj imperiji!!! Vekovima su sirili demonizaciju protiv… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI