Ukrajina ponovno objavila isječak iz video igrice kao ”dokaz” rušenja ruskih helikoptera

Video igrica Arma 3
11 komentara

Ukrajinsko ministarstvo obrane predstavilo je snimke iz videoigara kao dokaz dominacije nad ruskim zrakoplovstvom. Ovo nije prvi put da je Ukrajina predstavila snimke videoigara kao „dokaz“ svoje superiornosti nad ruskom vojskom.

Ministarstvo obrane Ukrajine ponovno je objavilo lažnu snimku videoigre u kojoj tvrdi da su njezine snage “vješto eliminirale” ruske jurišne helikoptere u Hersonu. Herson, koji su okupirale ruske snage koje sada navodno čiste grad od protutenkovskih mina, bio je mjesto borbe ukrajinskih i ruskih snaga ranije ovog tjedna – a Pentagon ga je nazvao “spornim teritorijom”, javlja AFP.

“Ukrajinci pokušavaju povratiti Herson, a mi bismo tvrdili da je Herson zapravo ponovno osporavani teritorij”, rekao je u subotu dužnosnik Pentagona. “Ne možemo točno potvrditi tko kontrolira Herson, ali poanta je u tome što se čini da on nije tako čvrsto pod ruskom kontrolom kao prije.”

Službeni račun ukrajinskog ministarstva obrane u četvrtak je tvitao isječak videoigre u kojem se tvrdi da je njegova protuzračna obrana “vješto eliminirala četiri helikoptera K-52 Oružanih snaga Ruske Federacije”, s popratnim isječkom iz videoigre ARMA 3.

Tvit je u međuvremenu obrisan.

Sporni video skupa sa obrisanom objavom ministarstva:

Ovo nije prvi put da Ukrajina predstavlja snimke videoigara kao dokaz svoje superiornosti nad ruskom vojskom. U veljači je ministarstvo objavilo isječak iz videoigre Digital Combat Simulator ukrajinskog pilota borbenog asa koji je kasnije dobio nadimak “Duh Kijeva”.

“MiG-29 Zračnih snaga Oružanih snaga uništava ‘bez premca’ Su-35 ruskih okupatora”, objavilo je ministarstvo na Twitteru. Unatoč tome što je više puta razotkrivan kao obmana, tweet je ostao online.

Bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, predsjednik zemlje od 2014. do 2019., objavio je sliku pilota borbenog aviona s kacigom kako bi ga identificirao kao “Duha Kijeva”, napisavši “S tako jakim braniteljima, Ukrajina će definitivno pobijediti!”

IZVOR: rebelnews.com

Arma 3Ratrusijaukrajinavideo igra
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 godine prije

Kad su mogli Zmaja od Sipova prestaviti kao ruskog agresora mogu i Duha iz Kijeva.

2 godine prije

Ako je predsjednik profesionalni glumac,mogli su za ministra obrane postaviti Leon. S kennedy-a iz Resident Evil video igrice.hvala.

abc
2 godine prije

Ovi ukri su stvarno opičeni.

Ja to onako
2 godine prije

Azov nazisti se igraju rata.

2 godine prije

znaci slike nastale kad se zelene uvati za qulac i pocne igrati call of duty

Max
2 godine prije

Nije prvi put.

abc
2 godine prije

Ratne igrice sprže mozak. Takve osobe izgube doticaj sa realnošču.

Lucija, prva
2 godine prije

Prikazali su oni i ruske specijalce u Siriji kao svoje…dok tamo obračunavaju s nekim.

ogo
2 godine prije

Svi bi se ratovi u buducnosti mogli voditi na virtualnom polju.
To je odlicna ideja za usijane glave koje vole rat a ustdili bi mnogo novca i ljudskih
zrtava.
Naravno rezultati bi se mogli priznati u realnom svijetu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI