Ukrajina tone u siromaštvo, ali ima predsjednika među najbogatijima u Davosu

Ekonomija u SAD nakon Trumpa
10 komentara

Središnja banka Ukrajine je izvijestila kako je dug zemlje prema Međunarodnom monetarnom fondu dosegao iznos od 12,1 milijardi dolara. Ministar financija Ukrajine Aleksander Daniluk je rekao da ako zemlja ne nastavi provoditi reforme koje traži MMF, može prestati suradnja s Kijevom i zemlja neće dobiti tranšu “pomoći” za 2018.

MMF povezuje dodjelu tranše Kijevu donošenjem zakona o privatizaciji, sa stvaranjem Suda protiv korupcije i povećanjem cijena plina za domaćinstva.

Zemlja u izuzetno teškoj situaciji što se vidi po izjavi ukrajinskog energetskog stručnjaka Andrija Gerusa, koji je 17. siječnja potvrdio da se Nacionalno sveučilište “Taras Ševčenko” u Kijevu zatvara do ožujka, jer nema čime platiti za struju i grijanje

Njegove je riječi potvrdio bivši zastupnik Jegor Firsov, koji je informacije dobio od studenata.

Jegor Firsov je dodao kako se ovo ne događa samo u Kijevu i da je situacija ista u mnogim sveučilištima u različitim regijama Ukrajine.

Petro Porošenko među deset najbogatijih govornika u Davosu

Porochenko
FOTO: Petro Porochenko

Međutim, ako to može utješiti Ukrajince, njihov će predsjednik Petro Porošenko biti među deset najbogatijih govornika na predstojećem Svjetski gospodarskom forumu u Davosu, koji počinje danas i trajat će tri dana.

Kako javlja ukrajinska televizija TV24News, predsjednik zemlje Petro Porošenko je među deset najbogatijih govornika Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 1,6 milijardi dolara.

“Skromno” ili ne, predsjednik Ukrajine je među govornicima u Davosu na devetom mjestu po bogatstvu. Petro Porošenko ove godine ima 1,6 milijardi dolara, ali nije poznato je li izračun napravljen prije ili poslije predsjednikovog prazničnog  putovanja na Maldive.

S nešto više od 3 milijarde dolara više je na šestom mjestu među govornicima američki predsjednik Donald Trump.

Prvi je Bill Gates, osnivač tvrtke Microsoft, koji je “težak” nešto više od 70 milijardi dolara.

Na drugom mjestu je vlasnik portala “Ali Express”, Jack Ma, koji ima 47 milijardi dolara.

Ukupna imovina svih govornika u Davosu se procjenjuje na gotovo 415 milijardi dolara.

Davos forumMMFSvjetski ekonomski forum
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
zvonimir
6 godine prije

pa imao je toliko i prije funkcije

Pijanac gleda tv
6 godine prije

Ovu zemlju veliki glodari vode ravno do dna.
Jos malo pa ce dogurati do 150 eura placa mjesecno. Demonkratija u losem pakovanju.

Krokodil
6 godine prije

Ovi likovi na sastanku su marljivo radili kao vozaci kamiona, peraci prozora, bolnicari I doktori I zaradili posteno miljarde eura. Malo prekovremeno radite I vi pa cete moci sjediti u Davosu I pricati bajke krezubima koji vas biraju..

Riddick
6 godine prije

To i meni nije jasno , mnogi razmisljaju samo da se udje u EU pa ce se svi problemi magicno resiti zivecemo kao Nemci , sve ce biti bolje…
Strasno u kakvu utopiju srljamo.
Niko se ne pita da li se desavaju neke kvalitativne promene , samo je bitno sta kaze MMF , Evropska Unija , Amerika , oni su nadležni za objektivno ocenjivanje stanja.

Ive
6 godine prije

Propada Ukrajinski klerofashisticki i neonacisticki rezim kao sto ce propasti i Hrvatski. Alo sto cemo kada oni imaju potpuno iskrivljenu sliku i pogled na svijet.

Zvrk
6 godine prije

Čuo sam da u našim škverovima zapošljavaju Ukrajince kao jeftinu radnu snagu. S tim da ti ukrajinci dobar dio plaće daju posrednicima koji su povezani s podzemljem. Nedavno sam prolazio škverom i baš vidim njih desetak nešto govore na jednom istočnoslavenskom jeziku. A našim radnicima kasni plaća…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI