Ukrajinski dron pogodio rusko skladište nafte

Napad na skladiste nafte u Rusiji
13 komentara

Napad u Kursku izazvao je požar, rekao je guverner Roman Starovoyt

Ukrajinske snage gađale su naftno postrojenje u ruskoj pograničnoj regiji Kursk pomoću bespilotnih letjelica, potvrdio je lokalni guverner Roman Starovoyt u četvrtak ujutro.

Prema preliminarnim izvješćima, udar – na periferiji grada, oko 450 km južno od Moskve – nije prouzročio žrtve, rekao je Starovoyt, ističući da policija i specijalne službe rade na mjestu događaja.

Nekoliko Telegram kanala objavilo je snimke na kojima se vidi veliki požar. Informativni kanal Baza javio je da gori spremnik goriva od 100 tona, a vatrogasci rade na stavljanju požara pod kontrolu.

Incident u Kursku posljednji je u nizu pokušaja napada na ruske energetske objekte od početka sukoba u Ukrajini. Prošlog mjeseca bespilotna letjelica korištena je za ciljanje rafinerije nafte u ruskoj regiji Jaroslavl. Ranije u siječnju, terminal za preradu prirodnog plina kojim upravlja Novatek u luci Ust-Luga u ruskoj Lenjingradskoj oblasti, gotovo 1.000 kilometara od granice s Ukrajinom, zapalio se kao rezultat “vanjskog udara”, prema tiskovnoj izjavi tvrtke ured.

Ruske pogranične regije rutinski su mete ukrajinskih topničkih, projektilnih i bespilotnih napada, uzrokujući brojne žrtve i štetu na civilnoj infrastrukturi. Grad Belgorod bio je pod posebno teškim bombardiranjem krajem prosinca kada je u ukrajinskom napadu ubijeno 25 ljudi, uključujući nekoliko djece, a više od stotinu je ranjeno.

KurskNaftaNapad DronomSkladišteukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
vanja
2 mjeseci prije

Uvek ispravljam takve naslove,nato pogodio to i to.Ukrajince ne treba precenjivati,oni su tu da ginu i žive u rovu.

nastran
2 mjeseci prije

uzalud vam trud svirači

Max
2 mjeseci prije

Prečesto.

tatamata
2 mjeseci prije

kad je posteno ,sta dolazis ovdje kmecati kad ti ukro naziji dobiju po pi.ki

Ico
2 mjeseci prije

Rezwrvoar zapremnine 100 tona? Pa to Vam je 3 autocisterne ( svaka 30 kubika ) koje razvojem benzin i dizel po benzinskim stanicama.

Dawor
2 mjeseci prije

Da li su Rusi stvarno toliko glupi i nesposobni ili …. ???

Zvone
2 mjeseci prije

Ukrajinci digli u zrak spremnik za gorivo? Pa nema problema, glupi rusi još uvjek po starome. Ili možda imaju neke tajne dogovore za koji mi ne znamo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI