UN potvrdio podršku izraelskog režima teroristima u Siriji  

Golan - Sirija
15 komentara

U izvješću promatrača Ujedinjenih naroda koji prate situaciju na Golanskoj visoravni, okupiranoj od strane Izraela, potvrđuje se da je izraelska strana pružala razne vrste potpore islamističkim militantnim skupinama, uključujući i Al-Nusra Front. Rad promatrača misije UNDOF obuhvaća razdoblje od 10. do 24. studenoga ove godine, a izvješće je objavljeno 6. prosinca, priopćila je sirijska novinska agencija SANA.

Tijekom tog razdoblja je zapaženo najmanje 13 kontakata izraelskih snaga s predstavnicima islamističkih skupina. Predstavnici misije UNDOF navode kako su zapazili da su u blizini njihovih promatračkih pozicija militantima predane kutije s oznakom “streljivo”.

Skupina za praćenje je potvrdila postojanju poljske bolnice u blizini mjesta gdje su raspoređene snage izraelskog režima, gdje je teroristima pružana medicinska skrb.

U demilitariziranoj zoni Golanske visoravni su izraelske snage razmjestile i teško oružje i terorističkim skupinama u borbama na jugu Sirije pružaju vatrenu i logističku podršku.

Izvješće koje je sastavio UNDOF je upućeno glavno tajniku Ujedinjenih naroda.

UNDOF potvrđuje kako je nekoliko puta pratio podršku i pružanje pomoći oružanim terorističkim skupinama od strane izraelskog režima, kao i njihovu izravnu komunikaciju i koordinaciju.

UN navodi najmanje 13 kontakata izraelskih snaga i pojedinaca sa sirijske strane na liniji razdvajanja, među kojima je neidentificiranih naoružanih i nenaoružanih osoba.

Podsjetimo, područje s kojega su dolazili neidentificirane naoružane i nenaoružane osobe je pod kontrolom terorističkih skupina.

Izvješće spominje i izraelske povrede sporazuma o prekidu vatre na okupiranom sirijskom Golanu i provođenje napada izraelske vojske na teritorij Sirije.

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda je pozvao zemlje koje imaju utjecaj na oružane terorističke organizacije da izvrše pritisak na njih, kako bi zaustavilo kršenje zone razgraničenja za sve aktivnosti kojima ugrožavaju živote i sigurnost osoblja Ujedinjenih naroda.

Izvješće: UNDOF/PDF

Teroristi
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
6 godine prije

Ovaj UN ima sve izglede da u finišu utakmice pobjedi ligu naroda i preotme joj tron i dobije pehar najboljeg tima u mlaćenju prazne slame.

Kajzer Soze
6 godine prije

Ma ne moguuuuuuuuuuu da vjerujem,evo ja sam iznenadjen i uvredjen 🙂
Jbt njima je trebalo istraživanje ( normalno plaćeno milione ) za ono što i ptice na grani znaju,svaka čast 🙂

Arkaj
6 godine prije

UN može valjat samo onoliko koliko valjaju države koje su njegovi članovi. Stoga se ostavite kritiziranja UNa a uhvatite naših država. Je li UN odgovoran što je naša hrvatska vlada naoružavala bradonje i davala im svaku podršku ponavljajući papagajski sve USA laži? Je li našu vladu UN natjerao da za legitimne predstavnike sirije priznaju teroriste i zapadne marionete? Dobar je UN samo mi ne valjamo….

Tadmur Palmirovic
6 godine prije

Eto,,mi to nismo znali.Liga naroda nam je otvorila oci.HVALA!

davor
6 godine prije

Ima, i to čitava plejada prvoboraca protiv antisemitizma (pojma kojeg ne shvaćaju jer ga koriste kao sinonim za bilo koju kritiku Izraelske države), koji su pera režimskog pokreta a istovremeno i analfabeti židovske povjesti i hakeri palestinske i bliskoistočne arapske demografske tragedije. Kod nas ih je puna šaka brade (vecernji, jutarnji, index, hrt – čast iznimkama tu i tamo neki njihov novinar razmislja svojom glavom)

davor
6 godine prije

Kad je Izrael bombardirao UN školu u Palestini prepunu djece pojedini izvjestitelji pa čak i režimski nisu mogli suspregnuti suze u svom redovitom javljanju. Kad su izraelski generali uhićivani po Iraku i Siriji zajedno sa rankovima Isil-a nitijedan domaći ni strani režimski portal nije o tome izvjestio.

tango
6 godine prije

koji licemjeri i najveće budale na ovom svijetu znaju ko je ko i ko glumi dobrotvora

Perun
6 godine prije

UN kao organizacija mora opravdati svoj smisao pa eto tu i tamo nešto objektivno od njih. U početku zamišljena kao buduća svjetska vlada naravno pod apsolutnom kontrolom kojekakvih interesnih grupa, danas u poziciji da opravdavaju svoje postojanje. Pitanje koje se postavlja što će UN učiniti povodom toga što su otkrili? Ma naravno ništa, nema sankcija za Izrael, neće biti optuženi za terorizam, neće imati nikakve posljedice osim što će možda netko dezinformiran ako prati rad UN-a napokon shvatiti jer sad ne tvrde “teoretičari zavjere” nego UN komisija. Takvima moraju reći hipokrizijski autoriteti da bi shvatili. Mogli bi napokon i utvrditi da je sam Izrael stvoren terorističkim djelovanjem ali to su već prevelika očekivanja.

citam \"logicno\" , logicno razmisljam
6 godine prije

EH da je samo izrael, pa sest godina se ratuje samo u siriji a kamo ostali afganistan irak, nigerija somalija jemen sudan… pa koliko je to oruzja i MTS potrebno i ko to sve isporucuje i placa?
Boze u kakvom svijetu zivimo.

fbslo
6 godine prije

Previše je ove Orwelovske hipokracije.
Ali kako, kad ni rat, ni bilo šta drugo ne dostigne onih 2-5% populacije,
zbog kojih čemo opet pucati drug na drugoga…

Jupiter
6 godine prije

Zavadi pa vladaj

čitatelj portala
6 godine prije

UN prozvao Izrael?! Čudno. 🙂

karantanac
6 godine prije

Jevreji mogu da rade šta hoće,ali neće moći do kad hoće. Doći će i njima crni petak,nadam se da se to neće dugo čekati.

Zorule
6 godine prije

Eto, sad ce konacno MSM mediji moci ovu informaciju povlaciti danima po naslovnicama…… nooot

tedi
6 godine prije

To izvjesce je islo sa dozvolim Izraela,da se vidi da UN radi i izvjestava objektivno,a dalje ce ici sve po starom.

citam \"logicno\" , logicno razmisljam
6 godine prije

EH da je samo izrael, pa sest godina se ratuje samo u siriji a kamo ostali afganistan irak, nigerija somalija jemen sudan… pa koliko je to oruzja i MTS potrebno i ko to sve isporucuje i placa?
Boze u kakvom svijetu zivimo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI