fbpx

Unipolarni svijet je na umoru i prijeti Trećim svjetskim ratom

treći svjetski rat

Razdoblje u kojem Europska Unija uvodi cenzuru i brani slobodu govora svima onima koji se usude tvrditi suprotno od proklamirane “isitne” u kojoj je europska demokracija “jedina prava”, podsjeća na jeziva razdoblja iz prošlog stoljeća.

Na drugoj strani, u Sjedinjenim Državama, neokonzervativna i neoliberalna, jednostavnije rečeno fašistoidna “elita”, pokušava sve kako bi se održao “status quo” u kojem bi se i dalje promicala ideja takozvane “globalizacije”, što zapravo znači pretvaranje cijelog svijeta u jedno veliko tržište kojim će upravljati i bogatiti se moderni fašisti, ogrnuti u plašt lažnog “liberalizma”.

Takav scenarij je naišao na otpor u mnogim dijelovima svijeta. Suprotstavila mu se Kuba, koja to čini desetljećima, sada Iran, potom brojne druge zemlje iz Pokreta nesvrstanih, kojem su temelje udarili Nehru, Tito, Nasser, Sukarno i Kwame Nkrumah. Danas brojne zemlje u pokušajima očuvanja vlastitog suvereniteta podršku traže od Rusije i Kine. Na prisilno nametanje agende umirućeg unipolarnog svijeta ne pristaju ni sile poput Indije, Pakistana, velike zemlje poput Venezuele, Kazahstana, Bjelorusije, Egipta, Alžira, ili one “manje”, kao što su Sirija, Ekvador, Nikaragva, Sjeverna Koreja i mnoge druge.

Jednom riječju, danas nad svijetom bjesni ogromna oluja koja će pomesti unipolarni svijet, ali ona za budućnost nudi samo dvije opcije:

1. Ili će svijet nepovratno ići ka multipolarnosti?

2. Ili će izbiti Treći svjetski rat?

Svijet je još uvijek u velikom mirnom razdoblju, odnosno u onom u kojem se od 1945. do danas najmoćnija gospodarstva u svijetu nisu borila izravno. Tako dugog razdoblja relativnog mira se čovječanstvo ne sjeća još od vremena Rimskog carstva, a svaki pokušaj da se izazove Treći svjetski rat će završiti katastrofom, što je valjda svima jasno.

Na Zapadu još uvijek ne žive samo luđaci, čak i ako uzmemo u obzir vrlo nisku kvalitetu zapadne političke “elite”. Dakle, sada živimo u novom dobu, na kraju unipolarnog svijeta u kojem je Rusija u jednom naletu povratila status vojne, a Kina ekonomske supersile, objašnjavajući imbecilima cijelog svijeta da je politika nuklearnog odvraćanja koju su vodili SSSR i Sjedinjene Države u međunarodnim odnosima svršen čin i da je unipolarni svijet s Amerikom kao jedinim svjetskim hegemonom zauvijek gotov.

Posljednji pokušaj da se fašistoidna elita, koja smatra da jedina polaže pravo na “svetu i neupitnu istinu”, još malo održi u životu jest pokretanje Trećeg svjetskog rata. Kako do toga ne bi došlo, treba se boriti svim sredstvima, između ostalog i prokazivanjem podlih namjera angloameričkog fašizma, odnosno onog dijela angloameričke “elite” koja ga pod krinkom “liberalizma”, “ljudskih prava, sloboda i demokracije” želi prikazati jedinim ispravnim i humanim modelom, prihvatljivim, ali i nužnim u cijelom svijetu.

Zbog toga je buđenje naroda, ne samo u Europi i Americi, nego diljem svijeta, za stratege kaosa opasan trend bez presedana.

No, sve govori kako povratka na staro nema, a koja nas od gore navedene dvije budućnosti čeka, jednim dijelom ovisi i o nama samima.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
13 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Fasizam je zadnji stadijum kapitalizma.
Em imamo elitu koja pokusava strpati sve „u stroj“ uz pomoc fasizma, em opoziciju koja je jos fasistickiji populisticna, cime tera elitu da bude jos fasistickija. Ko nije fasista danas, gubi.
Kad su Zveri samo zalegle? Prvo pokusavaju huskati sve protiv sviju da bi kupile sebi vremena, a na kraju ide cisto ubijanje krava iz inata. If I´m going down you´re going down to.
Prognoza nije povoljna.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Sada provociraju reptilskim mozgom, bez razmisljanja o posledicama.
Banalan primer: rumuni su zaplenili ruske tenkove za Srbiju. Ne smeju jer je Dunav medunarodna voda, ali jesu. Sta ces, osim da ih lupnes, da bi prestali? Ali ako ih lupnes u NATO su…
Rumunskim kleptomanskim politicarima se j*be, oni su dobili placeno za to i oni ce pobeci ako bude sranja. Narod niti zna, niti moze ista. Ponovice ameri to. Ponovo i ponovo i ponovo, gde god mogu. Dok ne pukne.
Jer njima odgovara da se zarati u Evropi. Oslabice Rusiju i oni kupuju sebi jos vremena.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Red
I ja znam za to. I postoji odgovarajući odgovor. Razgovaraš s rumunjskim ambasadorom; nakon toga ga protjeraš.
I to je tek početak…problema koji se počnu događati Rumunjima.
To je osnovna rutina.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

A evo što je još ‘fašizam’: Izvor rt

” Disney’s ‘The Lion King’ is insidious fascist propaganda for kids, according to a Washington Post editorial that consigns the beloved children’s film (and its sure to be less-beloved CGI remake) to the bonfires of wokeness.

The Lion King “offers us fascist ideology writ large,” according to Dan Hassler-Forest, a Dutch academic who has been delivering achingly PC reviews of Disney films for WaPo since last May…”

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
1 godina prije

Nije li Putin fino rekao prije par dana: Neoliberalizam je na izdisaju, ali ranjena zvijer je najopasnija. NO nije mi jasno zasto se nasi politicari dodvoravaju toj ranjenoj zvijeri kontra nacionalnih interesa.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Ive , brate, pitanje je s koliko se nula ( u eurima) piše riječ “dodvoravanje”. Vidi im imovinske kartice i samo ovo što novinari uspiju otkriti, da ne kažem što se trenutno ne zna. Uzgojeni u EU/USA/UK inkubatoru i podmićeni…

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

A i strah.
Ko je bez krivice neka baci prvi kamen. Ucenjuju ih. Ako izgube politicki imunitet su gotovi. I dokazali su da su u stanju i ubiti.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Laki
Ako dozvoljavaš:
Usa je preškrta za tako nešto. Ona ulaže u ‘neopredjeljene’ koje se može skrenuti u željenom pravcu.
A ovi političari – imaju License to steal’. Tako postižeš više ciljeva, npr takvi će eliminirati, gurajući se, poštene i stručne iz politike.
Btw, pročitala sam da je Milanović ukinuo sigurnosnu provjeru dužnosnika…
tako premijer uvijek može reći da ‘nije znao da je ministar i prije bio lopov’.

onaj..... Dalton
Gost
onaj..... Dalton
1 godina prije

Izgleda da netko dobro radi domaću zadaću.
I sprema se za izbore.
🙂
P.S.
Mala sugestija….
Glasajte za mene!!!!
On još nije bio ni u zatvoru, a ja sam svoje upravo odslužio/la….

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije

Dali ce biti treceg svjetskog rata?Postoje samo dva odgovora na ovo pitanje(hoce ,nece) A ako si neko ko prati dogadjanja na globalnom nivou,odgovor je veoma lagan.

Max
Member
Max
1 godina prije

Saša F u pravu ste.

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Ranjena zvijer je izgubila i previše krvi, krepavajuči iz dana u dan, bez ikakve moči za ozbiljan sukob, kamoli za Treči svjetski rat. Tu i tamo zapaliti neki požar, toliko da zadovolje urođeni zločinački um

Darko
Gost
Darko
1 godina prije

Cenzuriraju jer pripremaju 3 sv. klanje isto kao pred WW1 obje strane cenzuriraju i guse “lazne vijesti” sada je iznenađujuće i u Rusiji kao i na zapadu uveden taj zakon, ta rijec je krenula negdje pred kraj 2016 godine, ista stvar kao i rijec teorija zavjere,koju je smislila CIA vidio sam da na nekoj press konferenciji gdje su Putin i neki ministri i oni govore o problemu “laznih vijesti”, u prijevodu gušenje nepodobnih informacija, da bi uspostavili potpunu kontrolu narativa te da bi stvorili novi svjetski poredak prvo moraju razrusiti stari svjetski poredak Pax Americanu, u prijevodu ovo sta SAD radi, sto unistava sve pred sobom, kontrolirano se urusava zapad dok se istovremeno uzdize istok, multipolarni poredak odnosno istok nije nikakva opozicija, samo lazna strana dijelektike, odnosno kontrolirana od iste ruke kao i zapad, zapad se mora dovesti do ruba kolapsa da pokrene rat i tako uspostavi Novi svjetski poredak, pod kontrolom UN-a. Nakon WW1 Veliki brat je stvorio Ligu Nacija i dovela je do sve vece centralizacije ali je ubrzo propala. Pa nakon WW2 UN. A jasno se vidi ovo sto UN gura, klimatske promjene ili Agenda 21, Kako bi doveli do potpune kontrole pod jednom kapom. Zele stvoriti tehnokraciju ili bolje receno Orwella.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
13
0
()
x