“Vaše izjave su arogantne” – Moskva reagira na plan Washingtona da kontrolira naftna polja u Siriji

Sergej Lavrov - Portret
12 komentara

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov opisao je kao arogantne izjave Sjedinjenih Država da drže svoje trupe u Siriji radi zaštite naftnih polja.

SAD planira ilegalno kontrolirati područja za proizvodnju nafte na sjeveroistoku Sirije, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, nakon razgovora s turskim ministrima u Ženevi u utorak (29. listopada) i iranskog ministra vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu i Muhamad Javad Zarifijem, te konzultacijama sa specijalnim izaslanikom UN-a za Siriju Geirom Pedersenom.

“Postupci SAD-a u Siriji suprotni su normama međunarodnog prava. Sjedinjene Države i članice koalicije pod vodstvom Washingtona ilegalno su u Siriji “, rekao je Lavrov.

Lavrov je izjave opisao kao “arogantne” izjave SAD-a o potrebi zaštite naftnih nalazišta u Siriji.

“Nekoliko dana nakon najave povlačenja svojih snaga iz Sirije, Sjedinjene Države izjavile su da će se te trupe tamo održavati i da su se čak i snage koje su već povučene u Irak počele vraćati na teritoriju Sirije radi zaštite naftnih polja od ISIL-a, što je samo izgovor, pogotovo jer su američki čelnici u ožujku proglasili da je ISIL poražen i zbrisan… Naravno, to je nezakonita akcija”, dodao je ruski ministar.

Šef Pentagona Mark Esper rekao je 28. listopada da će Sjedinjene Države zaštititi naftna polja u Siriji i oduprijeti se otporu drugih strana.

Upozorenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Weteran
4 godine prije

Dana 24.o3.1999 godine, u 19 sati i 45 minuta srušeno je Postojeće Međunarodno pravo.
Sila Prava zamenjena je Pravom Sile!
Od tada gledamo serijal događaja, …..

JumpingJackFlash
4 godine prije

Pa jedini razlog radi kojega su Jenkiji uopće prisutni na Bliskom Istoku je kontrola i otimačina zaliha energenata… Ne mogu oni u federalnim rezervama više naštampati dovoljno love za tu ratnu mašineriju, pa se ona snalazi kako zna i umije… U Afganistanu jedino eto nisu zbog energenata, nego čuvaju resurse sirovine za izradu “pite makovnjače” koju od milja zovu “Golden Brown”, “China Girl” ili “Brown Sugar”. E da, u Afganistanu uvode i demokraciju. Španjolsko ime za takvu demokraciju je Guantanamo…

čitalac
4 godine prije

Da, to znamo svi.
I šta im ko može?

alfa33
4 godine prije

Aha,čuvaju naftna polja od isila,ali za KOGA čuvaju nisu precizirali….

Max
4 godine prije

Nitko ne smije uzimati tuđe.

Z.A.
4 godine prije

Nisu snimili raketni napad na Aramko postrojenja u SA i predpostavljaju ali nisu bas sigurni da je to izveo Iran,nevjerujem da ce snimiti i napad na njihove snage i naftna Omar polja.Najvjerovatnije ce ih raketirati ISIL……Dronovi mogu da lete u jatima kao i na Hmejim a ciji su dronovi nek oni razmisljaju.Vidjet cemo hoceli ici ili ostati. Na silu ce im biti uzvraceno silom, zanose se da ih nesmije niko napasti.

empty gas canister
4 godine prije

rješenje je jednostavno… sirija umjesto arapska nek bude arapsko-kurdsko-turkmenska ili putinova

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI