Velika Britanija odgovorila na optužbe za napad na Sjeverni tok

Sjeverni tok 2 - Nord stream 2
19 komentara

London negira da stoji iza sabotaže naftovoda, odbacujući rusku tvrdnju kao “izmišljenu priču”

Ujedinjeno Kraljevstvo odbacilo je optužbe Rusije da je orkestrirala napad na plinovode Sjevernog toka u Baltičkom moru. Izjava je uslijedila nekoliko sati nakon što je Moskva ustvrdila da je Kraljevska mornarica umiješana u eksplozije. Pišući na Twitteru u subotu, Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva tvrdi da Moskva “pribjegava širenju lažnih tvrdnji epskih razmjera” u nastojanju da odvrati globalnu zajednicu od “njihovog katastrofalnog postupanja s ilegalnom invazijom na Ukrajinu”. Ministarstvo je dalje osudilo optužbu kao “izmišljenu priču” koja “više govori o argumentima koji se vode unutar ruske vlade nego o Zapadu”.

U međuvremenu Maria Zaharova, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova, signalizirala je da Moskva namjerava skrenuti pozornost globalne zajednice i Vijeća sigurnosti UN-a na “niz terorističkih napada protiv Rusije u Crnom i Baltičkom moru” i na britansku umiješanost u stvar.

Ranije u subotu, rusko Ministarstvo obrane navelo je da su operativci Kraljevske mornarice “sudjelovali u planiranju, podupiranju i provedbi” zavjere za uništavanje ključnih plinovoda Sjevernog toka. Nije pružio nikakve izravne dokaze koji bi poduprli svoju tvrdnju.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova ranije je ustvrdilo da je NATO tijekom ljeta izveo vojnu vježbu, koja je uključivala intenzivnu upotrebu “opreme za duboko more” u blizini mjesta gdje su se dogodile podmorske eksplozije. Cjevovodi, koji su izgrađeni za isporuku ruskog prirodnog plina izravno u Njemačku, naglo su izgubili pritisak 26. rujna, nakon niza podvodnih eksplozija kod danskog otoka Bornholma.

rusijaSjeverni tokUK
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zoki
1 godina prije

Eto, priznace bas. Stavili premijera koji je korumpiran do srzi i mrtvo hladno kaze da nema on nista sa zenom svojom koja milijarde zgrce u Rusiji. Pametnom dosta.

Šele
1 godina prije

Većina nas,ako ne i svi,sjećaju se iz djetinjstva nekog malog koji maltretira sve svoje vršnjake i mlađe od sebe,iako nema dovoljno snage,zagorčava život svima oko sebe,ali ima starijeg brata koji ga štiti i podržava,ustvari ispunjava želje i frustracije starijeg brata,e to je Engleska,ko iole prati,i zna historiju, povijest ili istoriju, zna da je ova Engleska imala prste u svakoj zloći u zadnja tri stoljeća ili vijeka, iz ove Engleske izašao je kolonijalizam,fašizam,nacizam, komunizam,eugenika,teorija evolucije, i sve ostalo što svijet danas čini, čak i rok,pop,pank,

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ja – dakako . Od vremena Lusitanie do danas – nikad – nista 😁 . Uh .. Od toliko naivnosti , cudim se da je i trajalo , ovoliko dugo .. Znaci … Ceausescu Towers ne znaju nist 😊 . Wauxhall Cross , Wauxhall Cross — you’re dealing with Ruskis now 😉 . watch your step 😃…

tata mata
1 godina prije

zar je bilo za ocekivati od prevaranta i bandita da ce izjaviti ,da da ,mi smo to napravili

Throne
1 godina prije

Pa britanci su velemajstori kroz povijest u izradi fals flag akcija, jos ako im se kao saveznica pridruzi usa. Znamo vec kojim psihopatima je u interesu veliki sukob, dalje ne treba komentirati.

tihobl
1 godina prije

Isto tako nemaju nista sa jucerasnjim neuspjelim desantom na Energodar po ko zna koji put. Nemju nista ni sa pokusajem napada na Sevastopolj. Uvijek oni ispadnu cvjecke.

eks
1 godina prije

Englezima “treba verovati”. Oni nikada ne lažu , osim kad lažu . Svetski podlaci i pokvarenjaci .

tabula
1 godina prije

Ma gdje bi to oni…

tadija
1 godina prije

rusi znaju istinu u to nema sumnje

Max
1 godina prije

Kriva je Kostarika. 🙂

Krle
1 godina prije

Znao sam. Eto vidite da nisu to briti uradili.
Poslije svih razotkrivenih laži, pa i nevoljko priznatih, za neke je dovoljan ovako “ozbiljan” demant da otkloni svaku sumnju o učešću brita u ovako nešto.

Alp Arslan
1 godina prije

Evo bas ce priznat englez da je napravio teroristicki čin..pjegavi blijedi podli james bond, anglosaksonski kolonijazator ljigavi a tko bi drugi radio sranja po svijetu mego britanski izmet

Lucija, prva
1 godina prije

“Politikolog Vladimir Kornilov prokomentarisao je podatke da su predstavnici britanske mornarice učestvovali u planiranju i sprovođenju terorističkog napada u Baltičkom moru 26. septembra radi podrivanja gasovoda Severnog toka.
Prema mišljenju stručnjaka, na ovaj način je zvanično London zapravo stvorio izgovor za objavu rata Rusiji. Kornilov je svoje mišljenje podelio sa analitičarima RT.”

Lucija, prva
1 godina prije

“Divali je poznat kao „Festival svetlosti” i simbolizuje pobedu dobra nad zlom – svuda se pale sveće i lampioni u znak ove pobede. Ove godine praznik se obeležavao od 22. do 26. oktobra. Riši Sunak, koji je dužnost britanskog premijera preuzeo 25. odmah je odlučio da proslavi indijski praznik i tim povodom priredio prijem.” 🙂

Nemam ništa protiv.

Paul Craig Roberts se malo uzrujao oko toga.
Tvrdi da ako nemaš svoju kulturu, nemaš što braniti…

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Kako se Rusi samo usude kurvu zvati kurvom. Kako se usude nacističkom prozivati državu u kojoj je nastao nacizam, u koja je napravila prvi koncetracioni logori, država koja se obogatila na kolonijama i robovlasništva, trgovini robljem.

Hrvoje
1 godina prije

“Mirotvorci” sa otoka zla su naučili kako pljačkati i ubijati..od Indijanaca, Aborigina i Maora pa do Indije i Kine..Gdje njihova noga kroči tu je krvi do koljena.Laž im je najjače oružje ali bliži se kraj imperiji zla.Kada ne bi bilo posljedica po čovječanstvo prikladan odgovor za zlodjela koje su počinili bio bio Sarmat sa nukl.bojevom glavom da se zatre sjeme zla u korijenu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI