Velika Britanija otkrila nove sankcije za Rusiju

6 komentara

Mjere su usmjerene na proizvođače streljiva, elektroničke tvrtke, kao i na trgovce dijamantima i naftom

Britanski ministar vanjskih poslova David Cameron najavio je u četvrtak više od 50 novih sankcija usmjerenih na ruske pojedince i tvrtke, navodi se u priopćenju za javnost na web stranici britanske vlade. Paket je namijenjen obilježavanju druge godišnjice početka ruske vojne operacije u Ukrajini 24. veljače. Nove sankcije ciljaju na subjekte koji opskrbljuju rusku vojsku streljivom poput sustava za lansiranje raketa, projektila i eksploziva, navodi se u priopćenju za javnost. Također su sankcionirali ključne izvore prihoda za rusku državu, poput metala, dijamanata i trgovine energijom. Prema izvješću, među sankcioniranim je Sverdlov State Owned Enterprise, za koji britanska vlada tvrdi da je najveće poduzeće u ruskoj industriji streljiva te nekoliko ključnih ruskih uvoznika i proizvođača alatnih strojeva.

Ograničenja su također nametnuta trgovcu naftom Nielsu Troostu i njegovoj tvrtki Paramount Energy & Commodities SA, kao i nekoliko brodarskih tvrtki. Na crnoj listi nalaze se i dvije ruske kompanije za dijamante, od kojih je jedna glavni proizvođač Alrosa i njezin novi izvršni direktor Pavel Marinychev. Energetski projekt Arctic LNG 2 i proizvođač LNG-a Novatek također su na crnoj listi. Pet direktora ili vlasnika vrhunskih ruskih proizvođača bakra, cinka i čelika bili su meta, kao i dvije tvrtke za obradu aluminija.

Nekoliko ne ruskih subjekata i pojedinaca također je uključeno u najnoviji popis, uključujući jednu tursku tvrtku za koju je Britanija tvrdila da isporučuje elektroniku Rusiji te između ostalih i tri elektroničke tvrtke iz Kine. Britanska vlada također je rekla da se priprema ojačati svoje ovlasti za ciljanje na “zloćudne ruske pomorske aktivnosti i pojedinačna plovila ‘flote u sjeni’, koje Rusija koristi za ublažavanje udarca sankcija povezanih s naftom, koje je uvela Velika Britanija zajedno s partnerima G7”.

Ujedinjeno Kraljevstvo je dosad stavilo na crnu listu 2000 pojedinaca, tvrtki i skupina povezanih s Rusijom, navodi se u priopćenju za javnost.

rusijaSankcijeUK
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
alexosijek
2 mjeseci prije

Sorry što pitam – to nabrojano, nije li to već odavna sve pod tim nekim sankcijama? Bolje bi im bilo neka pomognu zaustaviti pokolj Palestinaca, ili neka ukinu jednostrane sankcije koje su nametnuli Siriji. Ne mogu ispucati jednu raketu, ne mogu pokrenuti ratni brod – oni će nekog sankcionirati. Najobičniji svjetski lopovi i teroristi….ne ljudi Engleske i Britanije – osobito tu na Irce ne mislim – nego ti njihovi kraljevi, feudalci, političari, cionisti, city of london – ma ta britanija niti ne znaš kome pripada. Znate li jednu tešku istinu, onako je malo sablasna – zašto je došlo do nereda prije WWI u Palestini, i tko je najviše Židova iselio iz zemlje? Pa, Britanci, koji baš ne vole Židove koji nisu hazarija ili cionisti…pa su onda se lijepo dosjetili – idemo mi njih transportirati tamo gdje smo napravili Sueski kanal, pa kad nam treba neki nered, eno i Muslimanska braća… Čitaj više »

Panonicus
2 mjeseci prije

Koja sprdacina,teatar apsurda part xy….
Ovi klauni poput kameru na,berbokove,makarona i raznih ministara iz pribaltickih bananica,kao da su s Marsa pali.
Koje li im droge yenkiji daju?!?

Bruno
2 mjeseci prije

Ma kako su samo domišljati ti Britanci. Tako će dobiti na cijeni dijamanti iz Angole, a isključivo pravo eksploatacije ima onaj umpoforski smrad što se vozikao po srednjoj Bosni, Smith, čini mi se. On i još jedan nakaznik su u angoli izveli državni udar, a za uzvrat su dobili isključivo pravo iskopavanja dijamanata. Normalno i “pametni” AP će se pridružiti sankcijama. Ono to neki zovu korisni idiot. Čovjek na pravoj strani povjesti. Idm ja na onu drugu stranu, krivu stranu povijesti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI