Venecuelanske vlasti osujetile su novi pokušaj državnog udara

Nicolas Maduro s narodom
6 komentara

Pokušaj državnog udara navodno je uključivao plan ubojstva predsjednika Nicolasa Madura, izjavio je venecuelanski ministar komunikacija i kulture Jorge Rodríguez.

Venecuelanska vlada je osujetila vojni plan za izvršenje državnog udara: oslobođenje generala Raula Isaiasa Baduela, koji je uhićen od 2009. godine, kojeg su namjeravali proglasiti predsjednikom, izjavio je venecuelanski ministar komunikacija i kulture Jorge Rodríguez.

Rodriguez je kazao kako je plan uključivao aktivne i umirovljene vojne časnike te je trebao biti proveden između 23. i 24. lipnja. Ministar je također pokazao videozapis u kojem je prikazano priznanje časnika, koji kaže da je plan vojnog udara trebao biti izvršen uz pretpostavljenu potporu izraelskih i američkih vojnika.

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro ranije je optužio Sjedinjene Države da pokušavaju organizirati državni udar kako bi postavili Guaida kao svoju marionetu. Guaido je u svibnju izjavio kako razmišlja o tome da od SAD-a zatraži intervenciju u Venezueli nakon neuspjelog pokušaja državnog udara.

Veliki prosvjedi protiv Madura započeli su u Venezueli 21. siječnja, ubrzo nakon što je položio zakletvu za novi mandat. Lider oporbe Venezuele Juan Guaido proglasio se privremenim vođom zemlje. Brojne zapadne zemlje, uključujući Sjedinjene Države, poduprle su Guaida dok su Rusija, Kina i mnoštvo drugih zemalja izrazili potporu Madurou kao jedinom legitimnom predsjedniku Venezuele.

Državni udar
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
avatar
4 godine prije

Dokle više, probali ste, popušili ste, ostavite te jadne ljude i državu na miru, jbt. ne žele se predati što je sljedeće nisu valjda humane bombe demokracije.

HEKPCT
4 godine prije

Da li je previše reći da je Guaido javno pozvao na stranu okupaciju svoje zemlje?

Crni žutokljunac
4 godine prije

Neumorni su,valjda će stat tek ako im jedanput uspije.Oće svom silom izazvat kaos tamo da mogu šape umočim u njihovu naftu.

iznutrica
4 godine prije

Venecuelanske vlasti osujetile su novi pokušaj državnog udara…..probaj nesto ovako

Venecuelanske su vlasti osujetile novi pokušaj državnog udara….Venecuelanske vlasti su osujetile novi pokušaj državnog udara

ili

Venecuelanske vlasti osujetile novi pokušaj državnog udara

Zvrk
4 godine prije

baš sam se pita gdje nestade gvido

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI