fbpx

„Crnu Goru destabilizira Beograd i ometa vodeću državu u euroatlantskim integracijama“

Milo Đukanović

Ranije smo pojasnili što znači usvajanje novog zakona o „vjerskim slobodama“ u Crnoj Gori, koji je samo nastavak unošenja razdora u „pravoslavnu civilizaciju“, koji je Samuel Huntington u svom poznatom djelu „Sukob civilizacija“ označio kao jednu od neprijateljskih zapadnoj civilizaciji i predvidio neminovni sukob ne samo ove dvije, već svih civilizacija navedenih u svom „remek djelu“ iz 1996.

No, čini se da zaista ima onih koji vjeruju kako je Đukanovićev zakon o „vjerskim slobodama“ donesen kako bi se Crna Gora „još više emancipirala i potvrdila svoj suverenitet, koji je ugrožen od strane Beograda“.

Ipak, koliko je poznato, referendum o osamostaljenju Crne Gore je održan bez ikakve opstrukcije i nije bilo posebnih napetosti u razdvajanju posljednje dvije države koje su ostaje u savezu nakon raspada SFRJ. Stoga nije jasno zašto bi Beograd sada ponovno pokrenuo proces „okupacije Crne Gore“?

Za sada je SPC u Crnoj Gori, kojoj prijeti oduzimanje imovine za koju ne može potvrditi da je bila u njenom posjedu prije 1918., na zakon odgovorila molitvenim bdjenjima ispred hramova i crkava u zemlji.

Diljem Crne Gore od petka, kada je usvojen spomenuti zakon, održavaju se molitve nakon kojih se organiziraju prosvjedne šetnje građana. Za sada nisu zabilježeni nikakvi veći incidenti, ali ovakav način prosvjeda smeta Milu Đukanoviću i njegovim mentorima u NATO paktu.

“Pozivam svećenstvo Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori da se vrati u crkve i hramove, da pozovu vjernike da služe i da borave u hramovima, da ih ne pozivaju na pružanje otpora vlastima u odnosu na ovaj zakon”, kazao je premijer Duško Marković iz Đukanovićeve stranke,  istaknuvši da se u crkvama planiraju neredi, napadi na policijske službenike, građane i imovinu. Dokaze za ove tvrdnje nije iznio, što očito nije ni potrebno.

No, ovdje ćemo krenuti obrnutim smjerom i prenijet ćemo zajedničku izjavu  oko osamdeset političara, intelektualaca, članova nevladinih udruga i drugih javnih osoba iz regije, koji su optužili su službeni Beograd za „pokušaj nasilne destabilizacije Crne Gore“. Oni su otvoreno pismo dostavili podgoričkom Radiju Antena M i tvrde kako je u Crnoj Gori „ugrožen mir, teritorijalni integritet, ustavni poredak, vladavina zakona, jednakost građana i ravnopravnost crkava i vjerskih zajednica, kao i euroatlantski put Crne Gore“.

Pismo je naslovljeno “Apel za osudu ugrožavanja mira u Crnoj Gori i regiji od strane Beograda”, a među potpisnicima su Sonja Biserko, Stjepan Mesić, Latinka Perović, Milan Kučan, Azem Vlasi, Ivo Goldstein, Svetislav Basara, Filip David, Nenad Čanak, Čedomir Jovanović, i drugi.

U pismu se kaže da “zbog značaja Crne Gore kao vodeće države u euroatlantskim integracijama u jugoistočnoj Europi europske institucije i vlade demokratskih zemalja ne smiju biti pasivne u osudi destabilizacije Crne Gore koja se provodi na principima politike Slobodana Miloševića“. Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti i podsjećamo čitatelje da su ga među prvima objavili mediji i portali kao što je Peščanik, čije sponzore možete vidjeti u dnu članka i na temelju toga ocijeniti krije li se iza ovog procesa fragmentacija zapadu neprijateljske pravoslavne civilizacije, po scenariju Samuela Huntingtona, ili je ovo pokušaj destabilizacije rusko-srpske osovine, kako tvrde javne osobe, potpisnici ovog pisma, kojeg prenosimo u izvornom obliku.

„Apel za osudu ugrožavanja mira u Crnoj Gori i regiji od strane Beograda“

„Država Crna Gora izložena je pokušaju nasilne destabilizacije: ugroženi su joj mir, teritorijalni integritet, ustavni poredak, vladavina zakona, jednakost građana i ravnopravnost crkava i verskih zajednica.

Reč je o još jednom u nizu pokušaja zvaničnog Beograda da se Crna Gora vrati u državni okvir sa Srbijom i da se na taj način spreči njena konsolidacija kao samostalne i suverene države. Svoju državnu nezavisnost, ukinutu nakon srpske okupacije 1918. godine, Crna Gora je obnovila na referendumu 21. maja 2006. godine. Usvajanjem Zakona o vjerskim zajednicama, pripremljenim u saradnji sa Venecijanskom komisijom i usaglašenim sa najvišim evropskim standardima u toj oblasti, Crna Gora menja zakon donet pre pola veka. Istovremeno, ovim se poništava Dekret regenta Aleksandra Karađorđevića iz 1920. godine, kojim je ukinuta autokefalna Crnogorska pravoslavna crkva, i u potpunosti zaokružuje državno-pravni okvir Crne Gore. Otuda napadi velikosrpskih nacionalista na Zakon o vjerskim zajednicama, koji je i povod za novi pokušaj državnog udara.

Oktobra 2016. Crna Gora je uspela da se odbrani od rusko-srpskog udara. Uspe li novi pokušaj destabilizacije Crne Gore, njegove direktne posledice biće oružani sukobi, gubitak ljudskih života i materijalna razaranja.

Strateg, pokrovitelj, logističar i naredbodavac poslednjeg pokušaja destabilizacije Crne Gore je zvanični Beograd, odnosno vlasti Srbije, Srpska pravoslavna crkva i najveće opozicione stranke. I ovoga puta srpske elite konsensualno od vlasti u Srbiji zahtevaju radikalnu reakciju.

Upozoravamo da su mehanizmi destabilizacije Crne Gore jednaki onima osmišljenim devedesetih godina prošlog veka. I njihov cilj je isti: zadržavanje Crne Gore pod beogradskim velikodržavnim patronatom najsigurniji je način očuvanja ideje velike Srbije. „Spomenici“ takve politike zvaničnog Beograda su genocid, etničko čišćenje i masovni ratni i zločini protiv humanosti počinjeni u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu.

Crna Gora je od strane zvaničnog Beograda i njegovih saveznika odabrana kao žrtva regenirisane politike Slobodana Miloševića prema susednim državama pored ostalog i zbog svog beskompromisnog opredeljenja za građansko društvo, za evro-atlantske integracije, zaštitu manjina i najbolje odnose sa susedima.

Iako je srpski nacionalizam izgubio gotovo sve poluge moći, verujemo da je važno upozoriti na pogubne posledice ovakve politike zvaničnog Beograda. Regionalna solidarnost imperativ je za sve balkanske narode, koji moraju pokazati odgovornost i spremnost za predstojeće izazove.

Zbog značaja Crne Gore kao vodeće države u evro-atlantskim integracijama u Jugoistočnoj Evropi, smatramo nedopustivom pasivnost evropskih institucija i vlada demokratskih zemalja u osudi novog pokušaja destabilizacije Crne Gore na principima politike Slobodana Miloševića. Političkom, crkvenom i medijskom kampanjom dezinformacija iz Beograda, koja se sprovodi i u Podgorici i Banja Luci, ozbiljno je ugrožen mir ne samo u Crnoj Gori, već i u celom regionu.

Iz navedenih razloga pozivamo sve političke aktere u međunarodnoj zajednici i regionu da nedvosmisleno osude destabilizaciju Crne Gore i regiona koju kreira i podstiče zvanični Beograd.

Potpisnici:

 1. Latinka Perović, istoričarka
 2. Stjepan Mesić, predsednik Predsedništva SFRJ i predsednik Hrvatske
 3. Milan Kučan, predsednik Slovenije
 4. Budimir Lončar, ministar spoljnih poslova SFRJ
 5. Bogić Bogićević, član Predsedništva SFRJ
 6. Raif Dizdarević, predsednik Predsedništva SFRJ
 7. Haris Silajdžić, predsedavajući Predsjedništva BiH
 8. Azem Vllasi, advokat
 9. Veljko Bulajić, reditelj
 10. Bogdan Tanjević, košarkaški trener
 11. Šerbo Rastoder, istoričar
 12. Ivo Goldstein, istoričar
 13. Husnija Kamberović, istoričarka
 14. Milivoj Bešlin, istoričar
 15. Momir Samardžić, istoričar
 16. Nikola Samardžić, istoričar
 17. Živko Andrijašević, istoričar
 18. Dragan Markovina, istoričar
 19. Edin Omerčić, istoričar
 20. Adnan Prekić, istoričar
 21. Ivo Vajgl, diplomata, član EP
 22. Žarko Papić, direktor IBHI
 23. Dimitrije Popović, slikar
 24. Senad Pećanin, advokat
 25. Tamara Nikčević, novinarka
 26. Sonja Biserko, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji
 27. Jelena Višnjić, sociološkinja
 28. Milorad Popović, pisac
 29. Boris A. Novak, pisac
 30. Mirjana Miočinović, dramaturškinja
 31. Vladimir Arsenijević, pisac
 32. David Filip, pisac
 33. Svetislav Basara, pisac
 34. Nenad Prokić, dramaturg
 35. Veton Surroi, pisac i publicista
 36. Andrej Nikolaidis, pisac
 37. Shkelzen Maliqi, filozof
 38. Biljana Srbljanović, dramaturškinja
 39. Vladimir Milčin, reditelj
 40. Dino Mustafić, reditelj
 41. Radmila Vojvodić, rediteljka
 42. Emir Hadžihafizbegović, glumac
 43. Nataša Mićić, poslanica u Skupštini Srbije (LDP)
 44. Čedomir Jovanović, narodni poslanik, predsednik LDP
 45. Nenad Čanak, narodni poslanik, predsednik LSV
 46. Bojan Kostreš, političar (LSV)
 47. Aleksandar Olenik, advokat, predsednik Građanskog demokratskog foruma
 48. Tanja Petovar, advokatica
 49. Aleksandar Sekulović, Savez antifašista Srbije
 50. Sinan Alić, novinar
 51. Nerzuk Ćurak, politikolog
 52. Edina Bećirević, profesorka univerziteta
 53. Gjyleta Mushkolaj, profesorka univerziteta
 54. Slobodan Backović, akademik CANU
 55. Slavo Kukić, sociolog
 56. Esad Duraković, filolog
 57. Branka Dragović Savić, novinarka
 58. Dinko Gruhonjić, novinar
 59. Slobodan Sadžakov, filozof
 60. Tomislav Marković, pisac i kolumnista
 61. Belul Beqaj, novinar
 62. Lula Mikijelj, aktivistkinja
 63. Srdjan Šušnica, pravnik i kulturolog
 64. Izabela Kisić, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji
 65. Reuf Bajrović, političar
 66. Agon Bajrami
 67. Slaviša Lekić, novinar
 68. Boris Varga, politikolog i novinar
 69. Zlatko Dizdarević, novinar
 70. Boško Jakšić, novinar
 71. Dragan Banjac, novinar
 72. Mijat Lakićević, novinar
 73. Gordana Suša, novinarka
 74. Boro Kontić, novinar
 75. Dragan Bursać, novinar
 76. Emir Suljagić, novinar i pisac
 77. Miloš Ćirić, politikolog
 78. Nataša Govedarica, dramaturškinja
 79. Snežana Čongradin, novinarka
 80. Pavle Radić, kolumnista
 81. Bojan Tončić, novinar
 82. Andrej Nosov, reditelj
 83. Dušan Mijić, preduzetnik
 84. Ivo Komšić, političar
 85. Suzana Kadirić, novinarka
 86. Ćerim Bajrami, političar
 87. Esad Rastoder
 88. Rusmir Mahmutćehajić, Međunarodni forum Bosna
 89. Ferid Muhić, filozof
 90. Senadin Lavić
 91. Rasim Gačinović
 92. Mustafa Cerić
 93. Dženana Karup Druško, novinarka
 94. Jovanka Babić, pravnica
 95. Vesna Cvejić, univerzitetska profesorka
 96. Hrvoje Klasić, istoričar
 97. Zoran Vuletić, preduzetnik
 98. Dragan Kapičić, sportski radnik
 99. Beba Zugic Kapičić, glumica
 100. Rajko Todorović Todor, slikar
 101. Aleksej Kišjuhas, sociolog
 102. Dušan Petričić, karikaturista
 103. Enis Imamović
 104. Mića Jovanović, novinar
 105. Dragan Veselinov, profesor
 106. Branka Latinović, Forum za međunarodne odnose
 107. Hajdana Nikčević Glomazić, andragoškinja
 108. Maja Obradović, preduzetnica
 109. Vladimir Obradović, preduzetnik
 110. Romano Bolković, novinar
 111. Olivera Radovanović, Zelena mreža Vojvodine
 112. Nevenka Tromp, profesorka
 113. Geoffrey Nice, advokat
 114. Edita Tahiri, političarka
 115. Duško Radosavljević, predsednik Saveza antifašista Vojvodine
 116. Nedim Sejdinović, novinar
 117. Miroslav Ilić
 118. Aleksandra Đurić-Bosnić, kulturološkinja, Novi Sad
 119. Ljilja Spasić, aktivistkinja
 120. Olga Zirojević, istoričarka

Sponzori NVO u Srbiji i dalje

Sponzori Peščanika


Peščanik/Apel / Peščanik/Podržavaju

Crna Gora je u bahatosti uspjela nadmašiti Ukrajinu

Zakon o „vjerskim slobodama“ u Crnoj Gori zemlju gura u stare podijele i sukobe

Zapad cilja u „Ahilovu petu“ Moskve i fragmentira „pravoslavni svijet“

ANALIZA: Pravoslavni raskol istočnih Slavena nema veze s religijom već geopolitikom

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
365 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
PeroTunguz
Gost
PeroTunguz
8 mjeseci prije

https://www.youtube.com/watch?v=wZVuLS3e6zQ

covjek je objasnio sve za 3 minuta

Srbislav
Gost
Srbislav
8 mjeseci prije

Cuj Miroslav Ilic? 😃 Ajd ovi ostali al odkud on?

Jozo
Gost
Jozo
8 mjeseci prije

Paon ne klepeće nanulama!!!!

kdk
Gost
kdk
8 mjeseci prije

Nedžad klepeće nanulama, Miroslav voli devojku iz graaadaaa 🙂

mmne
Gost
mmne
8 mjeseci prije

nije taj na koga mislis!

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

Kada je bio referendum svima CrnoGorcima koji nisu živjeli van Crnr Gore su oduzeli pravo glasa, glasali su samo rezidenti.
Usvojeni zakon nije u dogovoru sa Venecijanskom komisijom već je u sukobu sa preporukama i mišljenjem te komisije,sa mišljenjem Vatikna, sa mišljenjem Carigrada/Stambola.
Elem…fasciniran sam reakcijom naroda, apsolitno nemilitantno i uporno..
Zanimljiv video…ako vam se da jer traje…
https://youtu.be/gvQum0TAIYE

kdk
Gost
kdk
8 mjeseci prije

Siniša, jeboteled provjeri što pišeš, citat: “svima CrnoGorcima koji nisu živjeli van Crnr Gore su oduzeli pravo glasa…znam da je lapsus ali zbunjujuće je…

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

A šta ti je nejasno…kažu da smo Beograd ima više CrnoGoraca nego u što ih ima u Crnoj Gori;gradonačelnik Banja Luke je CrnoGorac.

kdk
Gost
kdk
8 mjeseci prije

a jbga nejasno mi je da svima koji NISU živjeli itd…dakle domicilnima su uzeli pravo glasa…ili ja nisam shvatio 😉

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

Glasali su samo oni koji su živjeli u Crnoj Gori, držžvljani Crne Gore koji ne žive u Crnoj Gori nisu imali pravo odlučivanja/glasa.

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Jesi, zbunio si i mene malo! Znao sam šta si u stvari hteo reći ali ipak…To je jedna bitna činjenica kojom se malo ko bavi, niko u stvari. Masa crnogoraca nije imala pravo glasa a gle čuda, trećina im je muslimanske veroispovesti i naravno imali pravo glasa

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
8 mjeseci prije

@Sinisa
Iako ne volim da se mješam kdk ti skreće pažnju na nelogičnost rečenice ,,svima CrnoGorcima koji nisu živjeli van Crnr Gore su oduzeli pravo glasa” …. treba da glasi svima CG koji su živjeli van CG je oduzeto pravo glasa 🙂 ,ne zamjei brate ali vidim da se ne razumijete pa da malo pomognem 🙂

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

Prihvatam kritiku, ne zamjerajte…sklon sam evolutivnoj pozitivi…

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Ja shvatio al nisam hteo ispravljati te! Podatak što si izneo je jako bitan, govori mnogo i svako ko ima malo objektivnosti mora se zamisliti

Sale
Gost
Sale
8 mjeseci prije

Dobro je da postoji (još) jedan ovakav spisak izgubljenih, a bez kompasa…

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

Šta je pamerno u ovom zakonu kada se radi o oduzimanju imovine SPC?

Konstantin
Gost
Konstantin
8 mjeseci prije

Lista sa ovim likovima (potpisnicima) …. samo im nedostaju jos Zoran Zaev, Bojko Borisov, Edi Rama, Kolindica (ali ovi zadnji 4 su aktuelnibpoliticari pa valjda dobili komandu “stoj”). Podrska narodu CRNE GORE … nadam se da je ovo pocetak kraja Milogorca Djukele. ;o)

Lj.G
Gost
Lj.G
8 mjeseci prije

Tek i Dragan Kapicic…otac mu bio najveci zlikovac Golog Otoka, a zivi u samom centru Bgda. Salonski Crnogorci…pa Siptari su za njih GOSPODA !

Alex
Gost
Alex
8 mjeseci prije

Podgrijani leševi dižu svoj glas 😂😂😂

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

Vratite mi Bajru!!!!!

kefir
Gost
kefir
8 mjeseci prije

Beogradska čaršija je uvijek tlačila male narode oko sebe.

Jozo
Gost
Jozo
8 mjeseci prije

Da još od pašaluka, 500 godina kompleksa i taslačenja. A šta ćeš nebeski narod bre.

Revnitelj
Gost
Revnitelj
8 mjeseci prije

Jozo.500 godina slave,i cuvanja vere Pravoslavne koju mnogi prodadose za veceru!

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Ne smeš tako u lice…pa to je suština njegove mržnje, mi smo jedini svedoci ko je on i otuda iskonska, strastvena mržnja! Nema slađe krvi no brat na brata kad udari

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
8 mjeseci prije

Mržnja dolazi do tebe Mlata@ sličnih tebi, od pokvarenosti i ljubomore.

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
8 mjeseci prije

Revnitelj@ ma malo morgen, što ste sačuvali , imate turcizama u srpskom govoru preko 50% , a da ne spomenem tradiciju i općenito kulturu, sve od turaka!

Revnitelj
Gost
Revnitelj
8 mjeseci prije

Sta imas ti protiv Turaka? I njih je Bog stvorio.Sa njima su Istorijski racuni izmireni.Na sablji su dobili Srbiju,na sablji su pobedjeni od Srbije.

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
8 mjeseci prije

Nemam apsolutno ništa, ali opet kažem, ne postoji 100% čistokrvna rasa , a ljudi naivno nasjedaju jer su im možda 2-3 pokoljenja kvazi čistokrvna ….

Meni je to sve presmiješno.

Revnitelj
Gost
Revnitelj
8 mjeseci prije

kefir.Ma kako da ne,Srbi su tlacitelji okolnih naroda,Srbi ovo Srbi ono…Srbi su zrtve bivsih Srba! Ja,i nijedan Srbin ne zaboravlja sta ste u Jasenovcu radili.Hrvatsko,grobovi preklanih Srpskih vratova te tuze,Hrvatsko na kostima moga naroda kucu gradis.Kazem ti Hrvatsko srusices se,i niko te zaliti nece.Od suda pobeci neces,od ljudskog i mozes ali od Bozijeg nikada!

Pero
Gost
Pero
8 mjeseci prije

Revnitelj 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

AJeTo
Gost
AJeTo
8 mjeseci prije

Jeste tako je revnitelju. Srbi su stvorili Boga, onda je Bog stvorio vasionu. Cak je i faraon Keopsije bio Srbin. Svi koji su protiv velike Srbije gorece u paklu. Ta ista velika Srbija spremna je izginuti do poslednjeg Srbina da bi mogli ziveti u miru. Po tome ispada mrtvi Srbi mirna Bosna. Sjeti se igre koju u ime Izraelaca igra kapital, pogledaj ima li slicnosti i razmisli o krajnjem rezultatu. P.S. Srbi nemaju atomsko oruzje.

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

I ne treba nam.

Revnitelj
Gost
Revnitelj
8 mjeseci prije

AJeTo.Koristim se cinjenicama i ne uzvisujem svoj narod iznad drugih naroda.Ne postoji termin Velika Srbija vec Srbija u prirodnim granicama.Nakon prvog svetsko rata kraljevina Srbija je obuhvatala danasnju Severnu Makedoniju i Crnu Goru.Trebalo je da uzmemo i deo Bosne i Jadranskog Primorja.Ali na pritisak velikih sila i usled dobre zelje da oslobodimo Slovence i Hrvate od Austrougarskog carstva stvorena je Jugoslavija.Hrvatska nam je za taj cin zahvalila pokoljem koji je vrazija divizija cinila po macvi u sklopu Svapske vojske a onda i Jasenovcom,pa onda devedesetih ste cinili zlocine.Suma sumarum.Odgovaracete pred Bogom za svaku kap nevine srpske krvi.Ako hocete da okajete grehove proslosti,pokajte se kao prvo,a zatim primite Pravoslavnu veru i vratite se u srpski nacionalni korpus.Sve ostalo ce biti u buducnosti pogubno za vas.

Zanzo
Gost
Zanzo
8 mjeseci prije

Oslobodili Hrvate . Valjda okupirali hrvatska povijesni teritorij. Smece jedno

DažBog
Gost
DažBog
8 mjeseci prije

Ravnatelju, obrisat ce tebe svemoguci koLektor portalski jerbom se to oDJe ne smije pisati. Smije samo o traktorijadi

Ad astra
Gost
Ad astra
8 mjeseci prije

Revnitelj, ne smiju se zaboraviti ni turski zločini. Nabijali su Srbe na kolac, oduzimali djecu, spavali s mladenkama prvu noč. Nije vama lako.

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

Na protiv….nike loše kako bi neki želeli.

Revnitelj
Gost
Revnitelj
8 mjeseci prije

Ad astra.Zaista nije nama lako.Hrvati su nam popili vise krvi no Turci.Nije nama lako sto nas ubijaju oni koje smo oslobodili od tudjina.Zapravo nama je lako.Nije vama lako jer znate ko ste i sta ste,a ne mozete biti ono sto niste.

Pero
Gost
Pero
8 mjeseci prije

Revnitelj vidis kako Srbin laze?
Laz je Srbe spasila.
Lazes kao Srbin, poslovica.
Koga ste vi spasili? Pa vi jadni ne mozete ni sebe spasiti.
Kada su vas Turci poklali mi smo vas primili kao izbjeglice i kako ste nam vratili?

Revnitelj
Gost
Revnitelj
8 mjeseci prije

Pero.ne lazem,laz je greh.

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Revnitelj@ sada ga fakat pretjeruješ.. Srbija je bila preko 500 god. pod turcima i šta su svašta radili, znaš bolje ti kao srbin nego ja kao hrvat. I sa takvim razmišljanjem poput Vašeg naravno da je bilo teško održati bratstvo i jedinstvo u ex Yu ! Eto takvi poput Vas sada dolaze na vidjelo sa svojom vjerskom i nacionalnom mržnjom.

DažBog
Gost
DažBog
8 mjeseci prije

koordinatac, tada su i tvoji preDTci bili Srbi pa im dosadilo da ih nabijaju na kolje i pustaju niz Drinu i tada otisli da ih austougari nabijaju na … valjda zato od tada ceznete za Drinom kao granicom

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

DažBog@ meni dovoljno govori porijeklo Karađorđevića.. Ne čeznemo mi za ničim ,imamo svoja prekrasna brda i doline i kristalno plavo Jadransko more 😀 ..Bitii će prije da Vi čeznete za time!

A propos Karađorđevića;
“Karađorđe je porijeklom Kliment, dakle – katolički Albanac: Đorđe Petrović Karađorđe, vođa Prvog srpskog ustanka je porijeklom rimokatolički Albanac iz plemena Klimenti. Kako piše Rajko Veselinović (Istorija srpskog naroda, Četvrta knjiga, tom I, Srbi u XVIII veku, Beograd 1986, strana 160), 1739. godine je 300 katoličkih porodica iz Klimenata otišlo sa Kosova u zbijeg. Većina se odselila u Nikince i u Hrtkovce, u današnju Vojvodinu, ali su se neki naselili ispod planine Rudnik u Šumadiji, a među njima i Karađorđev đed. Akademik SANU Mita Kostić”

PA ISTRAŽI MALO haha

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Jel August Šenoa Hrvat, jel Dario Srna Hrvat…Ruđer Bošković?

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Mlata@ pa govorim o vašim precima, o vašoj kvazi plavoj krvi i vašim kraljevima…. na kojima ponosno zasnivate Vaše podrijetlo…
A propos hrvatskog pisca austrijskih,čeških i francuskih korijena,August Ivan Nepomuk Eduard Šenoa-e bolje to nego ta je bio tamo neki ATATURK MUSTAFA KEMAL 😀

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

Ataturk je bio o otišao a svi to koje si nabrojao su bili i vratili se.

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Siniša@ šta Kosovo nije srpsko?

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
8 mjeseci prije

Elem, karma je kučka.

Revnitelj
Gost
Revnitelj
8 mjeseci prije

xay.Ne mrzim te.Koru Hleba bi sa tobom podelio da si gladan.U kucu bi te gostio tri dana.Pomogao bih ti da ti pomoc treba,svima ne samo tebi.Ali bole me rane roda moga,jer dobro cinismo svakome od ovih naroda,a oni nam seme zatrese u oba rata.Ako mi zacutimo,kamenje ce progovoriti.Ne mrzim nikoga,ne dao Bog,samo Istinu zborim.Zao mi je sto me ne razumete.Kreni ka Istini,Istina ce te osloboditi.

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Revnitelj@ super licemjerno, dao bi kruh i zabio nož u leđa.. Tako mi zvuči taj tekst..
Eto vidiš ja bih pomogao i pustio u miru Božjem i u tome se razlikujemo drastično!

Revnitelj
Gost
Revnitelj
8 mjeseci prije

xay.Nije Srpski zabijati noz u ledja.Na megdanu u fer borbi,lomili smo kicmu Osmanlijana i Germanima.Savest mi je pred Bogom cista,nisam licemeran.Imas pravo na svoje misljenje.

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
8 mjeseci prije

Mržnja treba prestati. Svi to na Balkanu konačno moraju shvatiti.

DažBog
Gost
DažBog
8 mjeseci prije

AA, ne smije se zaboraviti ni Gubec njega su mazili oni koji su karali vase mladenke a razlika je samo u tome sto su kod turaka osuneceni a kod vasih austougara nisu. Sta je mladenkama vise pasovalo ostaje da (h)istorija kaze. Vama je zato lako a Srbima nije. Srbi se svojih okupatora rijesili a vi svojim jos dublje u dOOpe zavukli. Danke Deutschland

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

DažBog@ nisam čovjek koji ima govor mržnje uopće a kamoli poput Vašeg, ni u kojem smislu , ali užasno je žalosno da dan danas ima toliko zadojenih mržnjom i zavišću što se vidi po Vašem pisanju.
Nemam komentara, koliko nisko i podlo idete… to govori samo o Vama!

Riddick
Gost
Riddick
8 mjeseci prije

Ad astra
Genetska istraživanja su jasna po tim pitanjima:
http://balkans.aljazeera.net/blog/genetska-mapa-koja-je-uvela-pometnju-na-balkanu
Izdvojio bih: Nespremni za hladan tuš, balkanski nacionalisti su u pometnji. Najblaže rečeno, zbunjeni su.

Tačka na istraživanja nije stavljena, ali promocijom najnovijih otkrića genetika je ponudila konkretne dokaze koji brišu sve sumnje o poreklu Albanaca, Bošnjaka, Crnogoraca, Srba, Hrvata i Makedonaca. Konačno je dokazano da su narodne legende čisto praznoverje.

Tako su Srbima u biološkom bratstvu najbliži Hrvati, Bošnjaci, Mađari, Rumuni, Bugari, zatim u širem krugu Česi, Slovaci, Poljaci, Austrijanci, Grci, Italijani, Nemci, a vrlo udaljeni u evropskim okvirima Rusi i, recimo, Moldovljani.
Slično zvuči izjava “braća Hrvati”, koja se neretko čuje u Srbiji u pozitivnom, ali i u ironičnom kontekstu. Ali, ova izjava je potvrđena kao pravilo kad je reč o genetskom kodu dvaju naroda, što je jedan od rezimea šestogodišnjeg istraživanja DNK-profila nastradalih (žrtava) žitelja Balkana, koje je sproveo Institut za sudsku medicinu u Skoplju i po ko zna koji put dokazao genetsku sličnost balkanskih naroda.

“Analiza dobijenih podataka pokazala je da stanovnici Makedonije imaju najsličniji DNK-profil sa Bugarima i Srbima, Hrvati sa Bošnjacima i Srbima”, ponovio je dr Zlatko Jakovski s ovog Instituta, čiji se rezultati upotrebljavaju za sve krivične istrage o žrtvama s ovih prostora.

Miki
Gost
Miki
8 mjeseci prije

Evo i njega … argument po potrebi i to naravno studija koja odgovara njegovoj predrasudi. Kad je zgodno onda genetski argument kad treba onda povjesni, pa vjerski, pa jezikoslovni … Za šta ? Da bi se navodno dokazala neka supremacija Srba. Ma o čemu vi to ? Svi smo mi mali miševi, prema svjjetskim velesilama koje broje milijarde ljudi. Pojedu nas za doručak, dok vi tu lamentirate ko ima većega Srbi ili Hrvati. Dajte se više spustite u realne okvire i prestanite sami sebi utvarati neku posebnost nad drugima. Umjesto da pokušamo naći neki model suživota jedni s drugima, na obostranu korist i prosperitet, vi svi stalno potencirate razlike i generirate nove antagonizme, kao da niste ništa naučili iz nedavne prošlosti. Ovo zadnje vrijedi za sve strane, naravno.

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

Nađi drugu studinu ili šuti, koliko sam shvatio odgovor je orjentisan u pravcu sličnosti a ne u pravcu supremacije nečije.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
8 mjeseci prije

Ajde pusti haplotipove, tako ti svega. Čovjek je ono što se osjeća da jest. August Šenoa, npr, je bio gorljivi Hrvat, mater Austrijanka, a ćaća Čeh. kakve to veze ima. Još i to da raspravljamo, možemo do prekosutra.

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Ruđer Bošković, majka srpkinja otac talijan! No, katolik je i automatski Hrvat

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Riddick@ pročitaj ti ovo bolje..
“Ruski institut za molekularnu genealogiju znanstvenim dokazima srušio srbske povijesne krivotvorine”

Na temelju obimne analize haplo grupe I2 a2, što u najvećoj mjeri pripada dinarskom tipu čovjeka, Rusi su ustvrdili da je to glavna genetička značajka ljudi cjelokupnog hrvatskog etničkog i povijesnog prostora u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i u Crnoj Gori. Ruski znanstvenik i stručnjak za oblast molekularne genealogije Vadim Verenič zaključuje kako izvorna je hrvatska haplo grupa I2 a2, osim u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori kao apsolutno dominantna u sve tri države, prisutna još i u širokom pojasu Karpata, te u Poljskoj i Ukrajini.

Vadim Verenič je napravio usporednu analizu tablica haplo grupe R1a i I2 a2, te potom izveo i jedinstvenu kombinaciju dvije haplo grupe objedinjene u cjelinu. I tako na ljestvici grupe R1a rezultati izgledaju ovako:

Poljaci 57, Bjelorusi 50,9, Rusi 53,1, Ukrajinci 44, Česi 36,9, Slovaci 38, Mađari 25,6, Slovenci 38,7, Hrvati 41,7, zatim svi stanovnici Bosne i Hercegovine po ruskom kriteriju razvrstani u dvije skupine i to kao Bosanci 46,5, Hercegovci 66 i kraju još i Srbi 31 i Makedonci 29,1.

Iz toga je razvidno da Hrvatska ima koeficijent 71, te su joj najbliže po ukrštenoj haplo grupi Bjelorusija sa 67, Poljska sa 64 i Bosna i Hercegovina sa 63. U tom rangiranju je Srbija na temelju svestranog i dugogodišnjeg istraživanja ruskih znanstvenika genetski najbliža Rumunjskoj i Mađarskoj. Jer, Srbija ima drugu i odlučujuću kolonu kombiniranih haplo grupa s koeficijentom 49,5, Mađarska ima 47,5, a Rumunjska 44. Nema dvojbe da bi im u društvu bila i Bugarska da su je Rusi uopće analizirali, ali i ovako izvedeno istraživanje nedvosmisleno potvrđuje da su Srbi i genetskom strukturom posve drukčijeg sklopa od Hrvata, iako oni uporno, tvrdoglavo i bez ikakvog uporišta u znanstvenim dokazima već desetljećima unatrag pokušavaju uvjeriti cijelo čovječanstvo u svoje beskrajne laži, na kojima onda grade svoje dobro poznate povijesne krivotvorine svake vrste, kao i propale velikodržavne projekte.

A TO NARAVNO NIJE SVE!

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

NASTAVAK:
“Srbima je svakako najbolnije to što ih u ranom srednjem vijeku ruski povjesničari gotovo nigdje i ne spominju, niti kao zasebno pleme, a kamoli narod. Srbi su mlada nacija, produkt druge polovice devetnaestog stoljeća i teško im je prihvatiti tu spoznaju kao jedinu i pravu istinu. Još im je najteže suočiti se sa činjenicom da njihovi voljeni uzori Rusi za hrvatsko ime i za hrvatski narod i državu znaju još i prije doseljenja Hrvata na današnje prostore u sedmom stoljeću. Jer, ruski povjesničari čuvaju u svojim arhivama i u Moskvi i drugdje po Rusiji da se ime naroda Hrvata javlja već u drugom stoljeću.

U doba vladara Tanaisa živjeli su Hrvati sve do ušća Dona u Azovsko more. Ime Horvat ( Choroathou ) zabilježeno je još za vladavine Tanaisa Savromata Drugog ( 174 – 210 godine nove ere ), onda i u doba njegovoga nasljednika na tronu Riskuporida Trećeg ( Rescuporides ), koji je vladao od 210 – 228. godine, a nakon njega i vladara koji je vlastitim imenom Horvat bio nositelj vladarske titule i punim imenom i prezimenom bio je Horvat Sandarsiev (Choroathos Sandarsion). No, hrvatsko ime se i poslije toga pojavljuje, opet znatno prije velike seobe naroda Europe u sedmom stoljeću kad i Hrvati dolaze 626. najprije na obale Jadrana, onda i diljem kontinentalnih i prostranih područja od srednjeeuropskog panonskog podneblja, preko cijele današnje Bosne i Hercegovine i na krajnjem jugu Mediterana sve do ulaza u Otrant i krajnje točke hrvatskih južnih predjela kod grada Valone na samom jugu današnje Albanije.

Ime Hrvata sačuvano je i u sarmatsko – alanskim zapisima u vrijeme pedesetogodišnjeg postojanja Bosporskoga carstva. I tako se za ime Hrvata znalo i u doba vladara Bosporskog carstva Teirana ( 275 – 279 ), Totursa ( 285 – 310 ) i Radamsada ( 309 – 322 ). I sve podrobnije o tome može se pronaći u djelu Totur – Basileus Bosporskog carstva. Još dodajmo kako ruski povjesničari ističu da je kod plemena Alana na Kavkazu bio običaj da nose srednje ime Horvat, a Rusi to dovode u vezu zajedničkih korijena s precima današnjeg iranskog naroda koji je i tada tamo obitavao. Hrvatsko ime ostalo je uklesano i sačuvano i u arheološkim kamenim iskopinama današnjeg Irana. To tvrde i ruski povjesničari. I u znamenitom djelu Konstantina Porfirogenita “De administrando imperio” ( “O upravljanju carstvom”) stoji jako bitna pojedinost, koju srpski povjesničari uvijek preskaču i prešućuju. No, eto, nije promaklo Rusima da u toj knjizi bizantskog slavnog povjesničara piše da se Hrvatska sastoji od četrdeset županija kojima upravlja ban i da je banska titula kao vladarska poznata samo u hrvatskom narodu i nigdje više.

Srbima se onda ostaje upitati otkud utemeljitelju dinastije Nemanjića Stefanu Nemanji titula velikog župana i kako to da je Srbija puna lokaliteta s imenom župa, sve do današnjih dana. Primjerice, Župski Aleksandrovac s poznatim brendom vina znano kao Vino Župa Aleksandrovac u blizini Kruševca, već prema blagom zemljopisnom istoku Srbije. Srbi nemaju ni odgovora o podrijetlu naziva Mačvanske banovine i Beogradske banovine, već duboko u srednjem vijeku do pred sami dolazak Turaka u te krajeve. U nedostatku dokaza, ostaje im samo izmišljati razne bedastoće.

Zaključak je više nego jasan.

I Rusi odlično znaju za hrvatsko ime i za postojanje hrvatskog naroda još od drugog stoljeća nove ere.

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Kako ono reče Krleža ili ko već;-” Komad balege na putu točak istorije nešto presekao”…tako nešto. Nalupao si se prijatelju jako…našao zapise o Hrvatima u drugom veku n. e. Ne mogu te ceniti takvoga nikada, pada u vodu sve što si do sad izjavljivao

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Pa nisam ja kriv što ne postoje apsolutno nikakvi zapisi o postojanju srpskih plemena u srednjem vijeku…
Uostalom prvi ste započeli tu temu, zašto bih ja negirao svoje korijene i zbog koga, zbog Vas ili nekog sličnog Vama?? Nikada.
Kao što rekoh vaša se plemena nigdje ne spominju, a naša da.. Dobili ste istinu koju ste tražili.

Usput,zahvalan sam na tome što Vam imponiraju hrvatski književnici 🙂

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Pa ponovi šta je rekao taj tvoj književnik! Vi se uporno želite distancirati od Balkana, predstavljate se kao neki plave krvi, u zapadni svet pošto poto da se ugurate a oni vas sa gađenjem uporno odbijaju, stavljaju na mesto. Traje to već odavno, ostavlja posledice, frustrira…zajebano je

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Ne frustrira Mlata nimalo, barem ne mene, i hvala Bogu ponosan sam na svoje korijene kao i Vi na svoje. A jednu stvar ću Vam reći što ovdje vidim skoro nitko ne uzima u obzir, a to je da ne postoji 100% čista krv kod nikoga i svi su izmiješani i po porodicama , tako da su to sve izmišljotine da je itko na ovoj planeti 100% čistokrvan! A tako vas je lako zavaditi i nije ni čudo da to zapadu uspijeva već niz godina..
Iza više od 80 zemalja na svijetu, stoji “uglavnom” zapad u svim predsjedničkim izborima i zavjerama..
Ja to ne naglašavam i sigurno imam svega među svojim precima kao i Vi u svojim…

Revnitelj
Gost
Revnitelj
8 mjeseci prije

xay.Navedi mi sva grobna mesta u kojima su sahranjeni svi Hrvatski kraljevi?

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

Stručnjak…može li ovako da formulišemo vašu histeriju…
“Izjava premijera Izraela, Benjamina Netanyahua, najveća je enigma za sve povjesničare, istraživače, publiciste i sve vas koji tražite istinu naše povijesti. Čak i nakon 4 godine od Netanyahuove izjave, nema odgovora na pitanje: gdje su Srbi koje je izraelski premijer spomenuo kao saveznici, prijatelji židovskog naroda, živjeli 500 godina prije Krista, a 1200 godina prije nego što nas službena povijest nauči postojati kao narod.”

Riddick
Gost
Riddick
8 mjeseci prije

X@y
Izvor: https://bdshr.hr/znanoscu-protiv-velikosrpske-mitologije-i-demagogije/
Braniteljsko domoljubna stranka, to je dokaz kao da sad ja citiram Seselja ili Jovana Deretica i njihova “istrazivanja” na stranu sve tekst je pun poluistina i lazi kojima nemam vremena da se bavim.
Neka svako veruje u sta hoce.
LP

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Nisam ja kriv što su oni to stavili na svoju stranicu, niti sam ja poslao taj link već spomenuo što je sve poštovani ruski znanstvenik Vadim Verenič napisao a ja taj link apsolutno nikada nisam poslao niti to spomenuo… Imate i od Ive Goldstein-a ista tumačenja, tako da Verenič nije jedini.

Kao što rekoh taj link niti te bdshr nisam ni spomenuo, zato mi to ne pripisuj.. Inače , Šešelj je totalna čuka od čovjeka iako je ratni zločinac… Nije dobro ni jedno ni drugo, i nisam za mržnju, ali poslao sam tekst kad već tako provocirate.

Riddick
Gost
Riddick
8 mjeseci prije

x@y
A odakle si preuzeo ako nije tajna?
Sta ja provociram, i druga stvar ne postoji Hrvatska Haplo grupa ili bilo cija nacionalna haplo grupa, jer bi onda na osnovu nje moglo da se utvrdjuje procenat Hrvatstva u odnosu na prisutnost te grupe u DNA.
Mogao bi da uradis ispitivanje i da kazes ja sam Hrvat toliko i toliko posto, to naravno nije moguce….

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Nije tajna uopće.. idite na stranicu..HOP Nezavisni News Portal “Ruski institut za molekularnu genealogiju znanstvenim dokazima srušio srbske povijesne krivotvorine” … iako sam poslao link, koji čeka na validaciju.

Riddick
Gost
Riddick
8 mjeseci prije

Slusaj nisam nikog isprovocirao ali postoji mnogo vise objektivnih i ozbiljnih istrazivanja po pitanju genetike koji govore da se radi o slicnom narodu u 4 drzave.
Naravno da postoje pojedinci koji su cak i visoko obrazovani pa napisu tako nesto ali to su pojedinci ima i pojedinaca isto jedan Americki naucnik Ruskog porekla koji kaze za Srbe slicne stvari ( https://www.google.com/amp/s/www.kurir.rs/amp/995721/americki-naucnik-od-srba-vode-poreklo-rusi-hrvati-i-arijevci) ali ma koliko mi imponiralo znam da nije istina.

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Ok. Ali ja ne patim od toga da imam čiste korijene ,jer to ne postoji, a u to vjeruju samo naivci.
Rodovi, plemena ,nacije su se miješali stoljećima i stoljećima, i nema ni jedne čistokrvne rase..
To su priče za malu djecu.

Riddick
Gost
Riddick
8 mjeseci prije

x@y
Pa sta mi onda kacis ove tekstove da citam kako se genetski razlikujemo a slicni smo do te mere da isti jezik koristimo.

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Rddick, pogubio se…moguće i da mu neko maznuo nick, ne znam ga takvog

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Riddick@ jer si ti bio prvi zakačio da je postojanje hrvata čisto praznovjerje, barem je tako pisalo u tekstu, a link nisam ni htjeo pogledati.

Riddick
Gost
Riddick
8 mjeseci prije

Ne pise tako nesto ni u linku ni u tekstu komentara koji je izdvojen deo clanka sa linka …
Procitaj bolje.

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Piše Riddick itekako, a sada ću ti to i dokazati…šta si poslao..
TKO TU LAŽE OPET SRBIN ILI HRVAT, ISTI SLUČAJ KAO SA LUCIJOM SRPKINJOM KOJA ŽIVI U HR U ZG..
Riddick
Ad astra
Genetska istraživanja su jasna po tim pitanjima:
http://balkans.aljazeera.net/blog/genetska-mapa-koja-je-uvela-pometnju-na-balkanu
Izdvojio bih: Nespremni za hladan tuš, balkanski nacionalisti su u pometnji. Najblaže rečeno, zbunjeni su.

Tačka na istraživanja nije stavljena, ali promocijom najnovijih otkrića genetika je ponudila konkretne dokaze koji brišu sve sumnje o poreklu Albanaca, Bošnjaka, Crnogoraca, Srba, Hrvata i Makedonaca. Konačno je dokazano da su narodne legende čisto praznoverje. “

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Ima on sreće u Tita što nije dozvolio Rusima prolazak kroz Hrvatsku…ne bi mu na pamet za vek vekova palo da citira jednog “Rusa” koji je verovatno neki ukrainski nacista. Da je baćuška otvorio sremski front ne bi se ni dan danas povratio još

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Mlata@ nemam ja ništa protiv Tita i odrastao sam u to vrijeme kao i Vi. Ali činjenica je, da bi kad tad došlo do odvajanja svih republika kako je i došlo nakon odlaska Tita, željeli smo neovisnost i dobili je, ali isto je činjenica da nije uopće trebalo doći do rata, kao što smo i mogli ostati zajedno u Jugoslaviji, ali puno njih željelo je živjeti u drugom režimu ,jer za primjer ću navesti da je tada jednom inženjeru građevine ili mašinstva plaća u Jugoslaviji bilo oko recimo oko 800-1 000 njemačkih maraka, a u Njemačkoj sigurno 3 puta više…Razlike u plaćama su bile ogromne. To je samo jedan od jako puno primjera. I onda su ljudi odlazili u inozemstvo kao i bez fakulteta, tako i sa fakultetom upravo iz razloga da imaju bolju kvalitetu života.

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Bipolarna ličnost, šta drugo…pozdrav

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Mlata@ Vi glumite normalnu osobu a onda perfidno manipuliratne dok ne dobijete odgovor kakav Vi želite čuti, a ako nije tako onda drugi nisu normalni. E sada ja mislim da ste Vi jedan ogroman perfdni bipolarni manipulator koji pametuje drugima. Prvo Vi dobro proanalizirajte samog sebe, a ne da tako kvarno vrijedjate druge. Sada mi je jasno i zašto mi je ona Lucija jednom rekla da manipulirate. Ovdje vidim stvarno ima punoi psihički poremećenih koji sebe smatraju normalnim, kao i Vi sebe. Lp

Lucija
Gost
Lucija
8 mjeseci prije

x@y
Đubre lažljivo. Nikad ja to za @mlatu nisam rekla.
A ono o haplogrupama je ne samo zastarjelo i zbog toga netočno, već prvenstveno potpuno pogrešno interpretirano.
Kreiraj si R.P. – trebat će ti.
Većina te skužila ovdje.

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Lucija @ lažeš ti a ne ja!
A sad ću ti to i prikačiti da vidiš! Jedno dno dna koliko si dvolična.
Šta ti uopće imaš mene provizati kad si luda i zla. Poslat ću ja taj tvoj komentar gdje si se ti umješala i mene kao htjela isprovocirati na način kako taj Mlata manipulira. Ili možda nisi, ali dokaz ću ti priložit!! Ovdje vidim ima nekoliko opićenih i ugroženih mržnjom.

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Evo tko se je kome bio i kada obratio i “tjerati” na kulturnom i književnom hrvatskom znači manipulirati, pa sad da vidimo tko laže ti dvospolno biće lažljivo Lucija ili netko drugi?
“Mlata
Samo reagovao na tvoju,- “Rusija spasila Evropu od okupacije”! Da se nadovežem oko Patton-a, ikone američke vojske. Pošto je podlegao povredama iz saobraćajke sahranjen je u Luxemburgu….i na to su mislili, nisu mu hteli grob na tlu USA , naprave još i mesto za hodočašće. Rat je bio gotov, dobio naređenje da iz kuća tera Nemce i tu da se nasele jevreji, odbio naravno. Bunio se i zbog toga i zbog očiglednog prepuštanja Rusima pola nemačke

10Odgovor02. 01. 2020. 17:38
Lucija
Gost
Lucija
x@y
“…potrebno gorivo i municiju preusmjerio generalu Montgomery-ju, pa je time Patton mislio da će se Njemci povući…”

??? Jao. Što te tjera na ovakve izjave?
Na ovom portalu je više članaka o početku 2. svj rata, pa prouči…”

TOLIKO SI ZLA I NEURAČUNLJIVA DA SVIH PRATIŠ NA OVOM PORTALU. DOKAŽI NEŠTO DA SAM JA LAGAO ILI KRIVO IZNIO? SRAMOTO ČOVJEČANSTVA.

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Tebi je neko maznuo nick, jbš mi teču….ja sam mislio postavićeš ko zna šta a ti postavio ovo? Pa i jesi napisao glupost, šta ti je to značilo da je dotični mislio da će se švaba povući? Do sinoć si čini se normalan bio pa te nisam hteo pitati za pojašnjenje al da je nejasno, jeste. Sinoć si pogrešio….možeš menjati nick koliko hoćeš al ja te prepoznam u roku 12h

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Mlata@ što god da me pitaš iskreno ću ti reči, a da li ćeš ti meni? Prvo preispitaj sebe,pa onda osuđuj druge.

Ja tu nikoga nisam prozivao za ništa dok nisam vidio koliko aludirate na velikosrpstvo, kao i ta Lucija koja mrzi hrvate ,jer tako proizlazi iz njezinih tekstova i mene konstantno bolesno psihoterorizira svojim otrovnim jezikom pljuvanja i vrijeđanja.
A toj Luciji će se kad tad obiti ta mržnja u glavu, jer je opsjednuta mržnjom.
Uostalom, šta bih ja sad trebao njoj reći da je đubre, govno isl.rječnikom prostačkim od neurotičnih narcisoidnih LGBT-evskih psihopata ,koristtti,kakvim se koristi ta Lucija?

Nema šanse, to samo govori o njezinom primitivizmu i maloumnosti, a ima još jedan tekst gdje tako prostački i neurotično vrijeđa!
Tako da najbolje takvoj osobi koja isto šalje umiljate smile-ye kada se ulizuje nekome pripišete tu bipolarnu terapiju. Po meni ona ima disocijativni poremećaj osobnosti, praćen sa antisocijalnim poremećajem i patološkom narcisoidnošću!

Inače; ne isključujem ni tu mogućnost da je vjerojatno netko iz zlobe uzeo moj nick.
Tako da ne bih isključio ni opciju ni da to možda čini ta ista što me stalno prati i još jedan..
Još jedna od poruka, koliko je taj dvospolac Lucija neurotičan i disocijativne osobnosti:
“Lucija
x@y
Bolesno go*vno. Za Novu godinu ti obećavam da ću odgovarati na svaki tvoj petparački komentar koji vidim. 😁

00Odgovor31. 12. 2019. 17:21

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Ipak ti nisu ukrali nick, sad sam siguran

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Ne znam ja više u šta si ti siguran i tko si..,,ali u jedno sam 100% siguran.

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Mlata@ ma iskreno baš me briga,jer vidim da ovdje ima luđaka i velikosrpstva na sve strane, sve prepuno mržnjom i zlobom, nažalost.

Revnitelj
Gost
Revnitelj
8 mjeseci prije

xay.Zar je iznosenje istine o genocidnosti Hrvatstva i hrvatske drzavotvornosti mrznja i velikosrpstvo?

Trenutno necenzurirano ime
Gost
Trenutno necenzurirano ime
8 mjeseci prije

Vidim, spominješ Porfirogeneta, a nisi ga pročitao, očigledno..

Slavonac
Gost
Slavonac
8 mjeseci prije

Hvala prijatelju,stosa jos nesto procito ,sto neznam.Nesto sam procito,nesto nisam.Jadan je onaj Narod kome drugi pisu povjest,pa hoce poslje i buducnost.Tosu ti gadovi ,koji jos govore milijun pobijeni u Jasenovcu.

roki
Gost
roki
8 mjeseci prije

E neće da može posle 500 godina osmanlija ! Plus klanica= ćele kula ! a još tome dodamo da su na teritoriji R.S. živeli plemena koja su među sobom ratovala !……!

adapter93
Gost
adapter93
8 mjeseci prije

nepotrebno dižete tenzije

Zanzo
Gost
Zanzo
8 mjeseci prije

Ajde ne rise dalobu

Retro
Gost
Retro
8 mjeseci prije

Milan Kučan idol Slovenackih ljevičara potpisnik haha. Tu je i Mesić haha

Carlosan
Gost
Carlosan
8 mjeseci prije

“Diljem Crne Gore od petka, kada je usvojen spomenuti zakon, održavaju se molitve nakon kojih se organiziraju prosvjedne šetnje građana.”
POZNATO!
Sad zamislite da u CG ima neka jna kakve bi to bile prosvjedne setnje.

Šatro
Gost
Šatro
8 mjeseci prije

To bi bile “prosvjedne šetnje istine”

Carlosan
Gost
Carlosan
8 mjeseci prije

Pitanje za cijenjene citatelje i cijenjenog g, Babica:
Jesu li ili nisu 1918 oduzete bogomolje Cpc i predane Spc?
Ako jesu, u cemu je problem?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
8 mjeseci prije

Koja je to CPC, de odi mi na Carigradsku patrijaršiju i njene veze s ostalim crkvama kroz povijest? Da nije onaj koji je pisao zakon prilično neupućen u vjerske stvari i blebne nešto,. onda to netko povjeruje i udri ko Mujo po tamburi. dakle, jedna je crkva – crkva ako je priznata, u povijesti od Crkvenog raskola je priznato 14 crkvi, a tkose proglasi, može se proglasiti tko hoće. Iz arhive Carigradske patrijaršije od raskola do danas, odnosno postojanja istočnih crkvi ima ih 14. više ne. : Izvor, arhiva Carigradska partirjaršije Encikopedija Britanica: Tu spadaju četrnaest autokefalnih crkava – Carigrada, Aleksandrije, Antiohije, Jeruzalema, Gruzije, Cipra, Bugarske, Srbije, Rusije, Grčke, Poljske, Rumunjske, Albanije, te Češke i Slovačke, koje su službeno pozvane na Panpravoslavni sabor iz 2016., Postoji i Pravoslavna crkva u Americi formirana 1970., te autokefalna pravoslavna crkva Ukrajine stvorena 2019. godine, kao i niz autonomnih crkava, ali nekanonskih (nepriznatih) Svaka crkva ima vladajućeg biskupa i svetu sinodu da upravlja svojom jurisdikcijom i vodi pravoslavnu crkvu u očuvanju i podučavanju apostolskih i patrističkih tradicija i crkvenih praksi. I bla bla bla bla bla . Kroz povijest su se neki popovi odvajali , proglašavali crkve, bilo je toga i bit će, ali te budalaštine o CPC, su kao UPC u Ukrajini ili u Hrvatska pravoslavna crkva, koju su htjeli ozakoniti, samo su u nas vlada i Hrvatska katolička biskupska konferencija i Kaptol bili brži čak i od SPC i rekli da to neće ni priznati, niti žele imati ikakve veze s tim “projektom”,.Ajde sada malo uči “knjige tsarostavne”, a ne da čitaš bilten stranke Mila Đukanovića, koji je bio komunist, na srpski nacionalist, pa nekakav pseudoliberal, pa crnogorski nacionalist, pa euroatlantist, jbt, gori je od Sakašvilija.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
8 mjeseci prije

Nisam ja ni vjernik nit išta, ako te zanima, ali sam otišao na arhiv da vidim što tamo kažu popovi i Atos i Cargradski patrijarsi i klinci i palci, Zašto bi ja vjerovao Đukanoviću i nekoliko popova što kažu. A tamo lijepo stoji da su kanonske i priznate crkve te i te i da drugih nije bilo, dodana je zadnja Ukrajinska PC, ali ni nju niko ne priznaje , osim Bartolomeja. E sad, ako je nema u knjižurinama u arhivima u Carigradu i na Svetoj Gori , kad je to postojala?

hiber
Gost
hiber
8 mjeseci prije

Krivo su to shvatio. I nije istina da nisi vjernik. Svi u nešto vjeruju. Što se tiče upisa, postoje dvije, odnosno tri UPC i sve su legalne. Prva Ukrajinska pravoslavna crkva moskovske patrijaršćije, te Ukrajinska pravoslavna crkva kijevske patrijaršćije. Kako ova prva postaje sve više crkva ruske manjine, a ova druga ukrajinaca tako je Bartalomej ukinuo tomos i ovu drugu za sada vratio sebi, tako da niko ne treba da je priznaje. Sve su to dugi procesi i bitno je da se vjera i vjernici sačuvaju. Na žalost, na našim prostorima vjera i kršćanstvo su zadnja rupa na svirali. Ili šta reče papa Frane, ne dozvolite da vas grijesi svećenika odvrate od Boga.

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

Šta je legalno, ko daje legat nekoj Pravoslavnoj crkvi….

Helena
Gost
Helena
8 mjeseci prije

Laki, ima izreka “nije sramota ne znati, sramota je ne hteti znati”. Svi koji žele istinu mogu je naći jednim klikom, ostali će nastaviti verovati šta oni žele i širiti svoju “istinu”. Trošiš se uzalud

mmne
Gost
mmne
8 mjeseci prije

ti si bas budala!!!

DažBog
Gost
DažBog
8 mjeseci prije

Ne nego je Srbija bila do ponize Splita

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

Odlično pitanje, mada niko još ne daje spisak koje su bogomolje otete i koje su pripdale “CPC”…..u međuvremenu sve se proglašava imovinom CPC odnosno Crne Gore sa pravom raspolaganja što daje pravo da se bogomolje i imovina daju kome im volja i pretvaraju u šta žele.

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Jel istina da 70 % vernika ide u srpsku pravoslavnu crkvu? Ti stvarno ne znaš šta se krije iza cele priče?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
8 mjeseci prije

Pa istina je i to, istina je da “oni drugi” nisu nikakvi Srbi, već isto Crnogorci, tako se izjašnjavaju, nešto kao Ukrajinci u istočnoj Ukrajini,..kad im vidiš dokumenta, barem od ovih poznatih, kod svih je bilo nacionalnost, Ukrajinac, do 2014. I Zaharčenko, i Mozgovoj i Givi, Motorola je bio Rus, Pavel Dremov .. svi su bili Ukrajinci, tako i u CG, oni mogu biti prosrpski opredjeljeni, ali sebe zovu Crnogorcima.

Tink
Gost
Tink
8 mjeseci prije

Laki slikovito i precizno opisano bez zadnjih namera

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Teško brate crnogorac može opstati, opstaće samo ako se drži matice! Nemoj me terati po ko zna koji put da ti pominjem crnogorske kraljeve, najmudriju SRPSKU glavu Petra Petrovića Njegoša. Imali su pravo i na srpski presto u Bg no ti se time nećeš baviti, i ti si od onih koji srljaju u ambis. Skoro pola CG je muslimanska, samo da te podsetim

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

U prilog tebi…još sam više fasciniran CrnoGorcima i njihovom odličnom reakcijom.
“Građani Berana su sa litije u ovom gradu uputili poruku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da “posluša oca Gojka”.
Oni su u porti manastira Đurđevi stupovi razvili transparent na kojem je pisala “Vučiću poslušaj oca Gojka”.
“Vučić neka dođe kao državnik u posetu državi. Ozbiljno, višednevno, planski i najavljeno. Verski praznici nisu prilika za to. Pogotovo ne u situaciji kada se borimo za prava Crkve, a ne bilo koje nacije ili etničke grupe”, kazao je ranije crnogorskim medijima Rektor cetinjske Bogoslovije, Gojko Perović”

eks
Gost
eks
8 mjeseci prije

Carlosan, ti nemaš pojma. Država Crna Gora je osnovana kao druga srpska država, a tako su se i stanovnici i vladari te države izjašnjavali. Kralj Nikola, Petar Petrović Njegoš, …

hiber
Gost
hiber
8 mjeseci prije

Prvo, nije osnovana kao druga, nego kao prva. Drugo, mogu se zvati kako hoce, pa i povijesno kao Crnogorci. I treće, sa današnjeg stajališta, obračun sa poturicama, odnosno sa stanovnicima koji su prešli na islam je danas zločin.

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

Valda smo evoluirali da je biti protiv nekoga po automatizmu kriminal ili zločin….

Koba
Gost
Koba
8 mjeseci prije

Zločin je cijela povijest, istraga Poturica je balkanska verzija francuske revolucije i bez nje Crne Gore danas ne bi bilo.

Slavonac
Gost
Slavonac
8 mjeseci prije

Eno i u Izrajelu rasprava,jeli Isus bijo Srbin.

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Nije biJo Srbin. Nije to kao kod tebe, ko se god zatekao na tlu Hrvatske posle AU a katolik je vi ga odmah Hrvatom proglasili. Nikad da čujem šta ima Mađar na to reći, talijan, austrijanac, pokatoličeni Romi i Srbi kojima je dato da biraju, kama po vratu ili promena vere itd itd, bla bla bla

Revnitelj
Gost
Revnitelj
8 mjeseci prije

Ne uzimaj uzalud Ime Gospoda Boga.I ne huli.

Tink
Gost
Tink
8 mjeseci prije

Carlson, kratko, nisu jer to cemu je trebalo da se preda nije postojalo, bez ikakve zelje da ista negiram, jednostavno cinjenica

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
8 mjeseci prije

Dovoljno je pogledati imena sa spiska i prepoznati da se na njemu u 90% slučajeva nalaze imena ljudi koji su u vlastitim zemljama imaginarni stručnjaci koje ne jebe niko ni pod tačkom razno ili još jednostavnije dežurna potštapala za sve i svašta , svi ćemo prepoznati tip ovih osoba jer ih svako od nas ima u vlastitoj zemlji , to su oni stručnjaci koje ćete ako naveče gledate dnevnike na deset različitih kanala u barem osam njih vidjeti ove nebitne likove ali koji će davati ,,stručne” savjete na temema od rata u Siriji ili demonstracija u HK preko toga zašto je komšiji Miletu sa trećeg sprata pobjegla žena do načina na koji će se pošumljavati Mars , ovaj tip ljudi ćete uvjek naći pri nekim nevladinim organizacijama za presipanje iz šupljeg u prazno a koje rade po principu draže nam je američko govno nego ruska torta i to ne zato što vole amere a mrze ruse već zato što se to bolje isplati !
Što se tiče ljudi sa ovoga spiska JA DAJEM DESNU RUKU DA 99% NJIH NIJE NI PROČITALO SPORNI ZAKON I DA NEMAJU BLAGE VEZE O ČEMU SE RADI ALI DA IM JE BILO DOVOLJNO PROČITATI riječi Srbin , Srbija , nacionalizam i slične stvari koje se koriste kada neko hoće da piša po Srbima i eto ga potpis i bez pitanja o čemu se radi , ejjjjjjjjjj pa ljudi pišu opet o nekome Slobodanu Miloševiću aloooooooooo lik umro i istruno do sada a vi pričate i pozivate se na njega ! Inače oplakah ovu rečenicu ,,Zbog značaja Crne Gore kao vodeće države u evro-atlantskim integracijama u Jugoistočnoj Evropi……….” 😂😂😂😂😂😂😂😂

roki
Gost
roki
8 mjeseci prije

Pitam te za tvoje mišljenje , šta misliš šta će se desiti sa Srbijom kad Putin ode sa vlasti ! Vučić psihofizički neće još dugo moći da vlada ! Srbija demografski ubrzano nestaje , država bez dece i mladih ljudi ne postoji a tu je ogroman problem sa migrantima ! Dakle ???

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

Kod vas je bolje riješeno pitanje odnosa u mortalitetu i natalitetu?

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Siniša, na pitanje se ne odgovara pitanjem! Nemoj njihovim metodama, reci mu tvoje mišljenje, pitanje je na mestu.

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

Pitanja su glupa…mislim da Srbi jedva čekaju da se riješe Vučića, toliko je nesposoban i sveSrpski da ga ni Srbi i proSrbi u Crnoj Gori ne žele vidjeti…manijak se sam pozvao u posetu Srbima kada je najškakljivije i kad ti ljudi žele u miru da proslave i nađu rješenje.
Sa nestankom države smo svi u problemu, ne vidim razloga da to ne konstatntuje.

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

To oko njegovog pitanja u vezi Vučića i Putina je glupost, slažem se s tobom….ono ostalo što te pitao, mislio

Zsphere
Gost
Zsphere
8 mjeseci prije

@Kajzer

Lijepo napisao

@Roki

ne vlada ni Putin, nego njegov tim, kad on ode doci ce novi Putin jer imaju jak tim. A Vucic, nema nikakav dobar tim, ispod prosjeka kao i on sam ali je na pravom mjestu u pravo vrijeme samo treba slusati pametnije od sebe I mozak na livadu (doduse u ovakvim okolnostima i nema mnogo izbora kakav god da je tim) i jos ga zasipaju kesom od rusije preko Turske do Kine. Jeste da nisi mene pitao za misljenje ali malo da komentarisem uz kafu 😁😁

Revnitelj
Gost
Revnitelj
8 mjeseci prije

roki.Ne brini.Bog cuva Srbe i Srbiju.Da nije tako odavno bi nas unistili,odavno.

Rolling Bluesman
Gost
Rolling Bluesman
8 mjeseci prije

Citam, bog i Hrvati pa, sad bog i Srbi.
Bog napravio svijet od milijardi svijetlosnih godina, a ima samo Hrvate i Srbe na brizi.

Zsphere
Gost
Zsphere
8 mjeseci prije

@Rolling Bluesman brine on i o drugima samo oni to ne vide.

Jomla
Gost
Jomla
8 mjeseci prije

Bog i ovi, Bog i oni… tko je izabrani narod? (mala pomoć: zapisano u Bibliji…)
Toliko o Bogu i religiji!

Revnitelj
Gost
Revnitelj
8 mjeseci prije

Jomla.Izabrani narod su Novi Izrailj,a to su Pravoslavni Hriscani.

Mali Pas
Gost
Mali Pas
8 mjeseci prije

momak krscanstvo je za sve a ne za odabrane

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
8 mjeseci prije

@roki
Što šta će se desiti , zašto bi se nešto desilo ? Care Srbija je postojala i prije Putina i prije Vučića ! Nisu je ni Putin ni Vučić stvarali pa da bi ona ovisila o njima , poslije Putina doće Šojgu , poslije Šojgua neko novi ali Srbija će i dalje postojati , prošli su vjekovima carko moj Srbi i Srbija sito i rešeto pa je opet opstala ! I ja stvarno ne znam zašto svi povezujete toliko Vučića sa Putinom , pa njega nije Putin ni doveo na vlast već Zapad kao i sve ostale političare u regionu s tom razlikom što je Vučić imao dovoljno pameti i muda da ne pristane na izvršavanje svake gluposti koja je po pitanju Rusije dolazila iz Brisela , pogotovo što se tiče sankcija ! Lik je jednostavno razumio da su Rusija ,SNG I EAU ogromno tržište i da dobri odnosi sa njima donose otvaranje radnih mjesta koje će da otvore firme iz onih zemalja koje su uvele sankcije i koje ne mogu da idu na to tržište zbog gluposti njihovih vlada ! Ne znam zašto pitaš za ove druge stvari , jer to su problemi koje imaju i ostale države , hoćeš da kažeš da se iz Hrvatske,Bosne,Makedonije,CG ljudi manje iseljavaju a da svi imaju po desetoro djece,demografski nestaje,pa care Srbija ima 7 000 000 stanovnika dok je se iseli pola u drugim zemljama više neće biti ni jednog čovjeka !

roki
Gost
roki
8 mjeseci prije

U Srbiji jedva da ima pet miliona stanovnika , najači narko karteli su iz Srbije , Putin svoje geopolitičke strategije ostvaruje destabilizacijom balkana preko leđa Srbije a kad Putin ode Rusija će se raspasti kao Yuga Ruska istorija je zabeležila da su u Rusiji uvek bile revolucija i kontrarevolucija inače Šojgu je potpuno drugi tip ličnosti , Rusijom ne upravljaju timovi nego pohlepni oligarsi ! Dakle ovo što se dešava u Crnoj Gori je iz kuhinje Putin-Vučič ! Pitanje , kako je Srbija nastala i odakle joj ime Srbija ? Zar ti stvarno veruješ u postojanje Srpskog naroda (ma šta to značilo) posle 500 godina vladavine otomanskog carstva ? Ne zaboravi da turci nikad nisu porobili Crnu Goru!

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

…samo kapitulirali u WW1 te vas Srbi spasili čerupanja

SasaS
Gost
SasaS
8 mjeseci prije

Nalupeta se ti ovde i osta ziv…..navijacki i bez argumenata pises i popisavas sam sebe..narko karteli,manje od pet miliona,predvidjas raspad Rusije,a vidim i znas kako je nastalo ime Srbije…malo je reci Roki PROROK..BAS SI ME NASMEJAO…

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
8 mjeseci prije

@roki
Ako ti je prvi komentar bio na granici trolovanja ovaj je sad već to jeste a na takve stvari nemam namjeru da gubim vrijeme , odjebaus care ! !comment image

yarilo
Gost
yarilo
8 mjeseci prije

roko, roki, rusija i kad bi se raspala bila bi veća od cijele evrope. ali kao sada stvari stoje rusija se širi, a i srbija će malo porasti, izgleda. iz današnje perspektive najizgledniji je raspad ndehazije. uzdravlje

Lj.G
Gost
Lj.G
8 mjeseci prije

Nije bitno koliko ima Srba vec kakvi su…a Crna Gora nije “porobljena” vec nije postojala kakva je danas, ali je zato poturcena…Istraga poturica – Njegos

Ivo
Gost
Ivo
8 mjeseci prije

isto što i sa Hrvatskom, đeki. Ajmo, u kućicu!

Nenad
Gost
Nenad
8 mjeseci prije

Prijatelju kad Putin ode sa vlasti ovi tvoji sa zapada nece ni postojati. Pa Srbiju neve imati ko da maltretira.

Janko
Gost
Janko
8 mjeseci prije

Brini se o Hrvatskoj,a Srbiju prepusti Srbima

roki
Gost
roki
8 mjeseci prije

Ja sam iz Vojvodine za vas Srbe pređanin!

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
8 mjeseci prije

roki@ zašto srbi ne smatraju vojvođane pravim srbima? U više navrata sam to bio čuo. Ne provociram,nego me stvarno interesira zašto se radi takva razlika?

roki
Gost
roki
8 mjeseci prije

Vojvođani odnosno Ugari su oduvek bili školovani i napredni u odnosu na Srbe iz Srbije i zbog toga smo bili poštovani , Marija Terezija je pružila utočište i spas Srbima od potpunog istrebljenja od turaka i dok su Srbi to nazvali “velika seoba srba” u stvarnosti je to bila velika bežanija ! Dakle Srbi ” starosedeoci” u Vojvodini su pravi Srbi koji su živeli u skladu sa ostalim narodom ! Od dunava pa južnije može se reći i da nema pravih Srba otuda netrpeljivost severa i juga . Evo primera- turci isekli Srbe i od njihovih glava napravili “ćele kulu” koja se nalazi pored Niša i na taj način su istrebili Srbe kao i Jermene !Apsurd je što Albance krive za kosovo !Ukratko od dunava pa južnije žive Rumuni Vlasi Turci Egipćani Makedonci Albanci Cigani (čitaj Indijci)…..itd.Izvorni Srbi su došli iz Irana !

Tink
Gost
Tink
8 mjeseci prije

Auuu Roki

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

Refren od mene…

SasaS
Gost
SasaS
8 mjeseci prije

I ja sam iz Vojvodine i moji su sto bi rekli pravi mestani ali smo Srbi i prestani nas deliti ti i gospodin Canak..on to radi za pare a ti iz nekog predubedjenja….

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

On radi zato što je pakost njegov osobina.

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

Samo vas zezaji došlje…želiš reći da ste toliko napredni da ste i pored njihovog dolazka ostali ČISTI?

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
8 mjeseci prije

Hvala. Čuo sam za tu “ćele kulu” , gadno tko god činio bilo kakvo ubijanje a kamoli genocid, A znam i za slučaj genocida nad Jermenima.
A što se tiče Vojvodine sada mi je i jasnije. Samo i ovdje u Hrvatskoj postoji netrpeljivost, oni južno isto sebe smatraju većim hrvatima od onih sjeverno.. Mislim, gluposti su to sve.

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

“čuo sam za ćele kulu….”..apsolutno gubiš autoritet.

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
8 mjeseci prije

Siništa ti kredibilitet, jer za razliku od tebe i tebi sličnih ,ovdje koliko vidim ima puno onih koji još uvijek zagovaraju velikosrpstvo za razliku od nas hrvata koji to ne činimo! Sramoto ,obiti će ti se ta tvoja karma kad tad u tu tvoju glavurinu praznu!
Rata nisi vidio i bolje šuti! Nitko od vas ovdje nije bio ni na jednom bojnom polju, osim u knjigama.

Helena
Gost
Helena
8 mjeseci prije

Nije da njih ne smatraju pravim Srbima, već se oni odriču svog srpstva. Ipak, postoje starosedeoci Srbi u Vojvodini koji su srpski patrioti, npr Milan Paroški. Srpstva se odriču uglavnom oni skorije naseljeni ili njihovi potomci, Titovi pioniri, tipa narkodiler i mafijaš Nenad Čanak i ostala boranija. To su perjanice ove nove nacije, zvane Vojvodžani. Mađari sebe i dalje smatraju Mađarima, Slovaci Slovacima, Hrvati Hrvatima, polutani polutanima, samo su pokondireni Srbi postali Vojvodžani. To što kod nas Srba ima to ćeš retko gde sresti.

SasaS
Gost
SasaS
8 mjeseci prije

I hvala bogu pokondirenih je sve manje……

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
8 mjeseci prije

SasaS@ tako i ja mislim, ali kažem ima i ovdje u HR još svega, ali ne toliko kao prije.. Tako da je i kod nas sve manje pokondirenih. I hvala bogu neka ih je sve manje. Ljudi nikako da shvate da nema ni jedne 100% čiste rase ili nacije, koliko god se to naglašavalo a pogotovo na području Balkana..
Narod mora postati pametniji i ne dozvoliti da nasjedaju na bilo kakve oblike mržnje i manipulacije,koje općenito prethode toj mržnji.

SasaS
Gost
SasaS
8 mjeseci prije

Slazem se ….buducnost je u komunikaciji i saradnji a ne u izolaciji…ne valja jedino sto svest naroda je na nivou navijaca,vise mrze suparnicki klub nego sto vole svoj…tako je i u politici…

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
8 mjeseci prije

SasaS@ upravo tako.

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

Helena….molim te nađi sebi više vremena da budeš aktivnija….

Helena
Gost
Helena
8 mjeseci prije

Čitam i javljam se kad god imam, ne vremena, koliko snage. Ali da dodam jednu. Mislim da Milo do kraja godine silazi sa scene. Ovako ili onako. 🙂

roki
Gost
roki
8 mjeseci prije

Za NATO geostrateški neprihvatljivo ,tada bi Rusi preko jadrana zašli duboko iza leđa NATO-u to jest u Srbiju te bi odande lako ugrozili vojne instalacije u Rumuniji i Poljskoj , pre če Vučić leteti !

Zvrk
Gost
Zvrk
8 mjeseci prije

Paroški patriot :DD
Pa taj lik je pola života glumio Šešeljevu sjenku, a drugih pola se vucarao po rijalitijima. Ako je to patriot, što su onda oni koji nisu patrioti?

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

Ne brabonjaj…isto kao što Kraišnik nije “isto” kao i PoSavac ili PoDrinjac…..

SasaS
Gost
SasaS
8 mjeseci prije

Hteo si verovatno da napises precanin a ne predjanin…ipak si mi sumnjiv trolu….

Dzordz petlić
Gost
Dzordz petlić
8 mjeseci prije

Дакле остаје да ти Србима поп…. док још имаш времена.

Zanzo
Gost
Zanzo
8 mjeseci prije

Eto tebi 25 minusa da znas da se takva pitanja ne postavljaju bre

Slavonac
Gost
Slavonac
8 mjeseci prije

Prijatelju,vidis i oni vasi obozavatelji Juge progledali.Prosla su vremena i pricanja,mi branimo Jugu.Jesili vidijo devedeseti,kako suse Cesi i Slovaci bratski rastali.

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Pa to kod tebe ne bi imalo smisla;- “rat je naša životna potreba”…znaš dobro čije su to reči! Kakav je to tisućljetni san, neovisnost a u državi više od pola miliona Srba. Na čega bi vam ličila politika, izbori za predsednika, sabor? Dakle to sa “životnom potrebom” itekako ima smisla i logike. Ostavi se ti Čeha I Slovaka, to je nešto sasvim drugo

Slavonac
Gost
Slavonac
8 mjeseci prije

Zasto je drugo,jeli znas koliko je Ceha ostalo u Slovackoj i obratno.Dobro vam je vasa inteligencija isprala mozak.

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Slovaci nemaju problem s Česima….ti Srbe mrziš iz dna duše te ti je rat bio “životna potreba”! Znaš li ko je to rekao, treći put te pitam?

Slavonac
Gost
Slavonac
8 mjeseci prije

Viste prosle godine imali istrazivanja o mrznji u Srbiji.Naj omrzeniji Hrvati sa 45%.,a Albanci 35%.Ja sam na Evropskim izborima biro Pedju Misica,normalnog i casnog Srbima.Ta vas propaganda vam je isprala mozak,i sa onim pametnim stoje devedeseti piso,Svi katolici i muslimani su isto Srbi.Covjece ,malo citaj i drugs sta govore,jer ces umrjet jednojumlj.

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Mlata@ ti je manipulator velikosrpski.

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

…a ti si se otkrio sinoć…postavio si nešto iz žute nazzi štampe i očekuješ da te ozbiljno shvatim!

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

To što sam postavio nije nazzi nego je pisano od ruskog znanstvenika a postavio sam tek nakon onoga što je postavio Riddick, kao provokaciju, pa neka vidi kako je to provocirati, i još uz sve to ono što sam ja postavio je zero / nula u odnosu na što je postavio Riddick, u smislu da narod Hrvata je imaginarno, nikad postojalo kao narod. Je li Vama to u redu? Sram bilo svakog tko tako radi.

Zanzo
Gost
Zanzo
8 mjeseci prije

U malo se cega politicki sa Srbima slazem ali ovo sto si rekao stoji.Sve jugoslavencina do jugoslavencine.Barem ovi iz Hrvatske koji su navedeni.Jos im Tile viri iz gujice.

zoran
Gost
zoran
8 mjeseci prije

pa gospodo,ti sto su se potpisali su u ovoj prici nebitni.sustina ovoga zakona je da se sve bogomolje prebace u vlasnistvo drzave i da ih onda drzava izdaje za masne pare crkvi.prosto,jednostavno to je susutina.ah da ima jos jedna kvacica a to je da su DPS i njegovi puleni ovaj uslov o crkvama potpisali sa EU jos pre par godna jer je evropa to napetnula kao uslov.sve bi to bilo ok,da crkve i u evropi pripadaju drzavi.ne gospodo crkve su sustinski van drzavnog aparata ali su na teritorijama tih drzava pa kao takve se vode da su njihove.najveca stvar u svemu ovome je da mora da se razbije pravoslavlje u paramparcad na sitne komade da bi se lakse vladalo njome i da bi se vladalo crkvama.milo djukanovic nikada nije skrenuo sa titovog puta samo je malo krivudao!!

AJeTo
Gost
AJeTo
8 mjeseci prije

Milo nije djetesce iz carevog novog ruha, ali je rekao car je gol. SPC je terenski operativac za veliku Srbiju. Da li je Bogic Bogicevic naivni bogec ili je covjekoljub prije svega?

Pero
Gost
Pero
8 mjeseci prije

Jeste vi smjesni.
SPC je Crkva opasnih namjera.
Njima su svi srbi.

Pero
Gost
Pero
8 mjeseci prije

Kako mi dade negativnu ocjenu?
Sta sam slagao?
Crna Gora je imala drzavu, kralja i svoju Crkvu i to im ukinuse Srpski Opancari.
Irinej stalno prica o Srpskoj Dalmaciji, Srpskoj Lici, Srpskoj Banovini itd.
Sta je to??

Red-Ninja
Gost
Red-Ninja
8 mjeseci prije

Pero , vecina posjetitelja ovog portala su prosrpski orijentisani ne obracaj paznju na minuse i pluseve , slobodno izkaži svoje misljenje . Srbima je od davnina najveci neprijatelj onaj ko im govori istinu .

Pero
Gost
Pero
8 mjeseci prije

Red-Ninja jesi li ti ikada cuo za Veliku Hrvatsku ili Veliku Crnu Goru ili slicno?
Ja nisam.
Ali zato smo svi culi za Veliku Serbiju, znamo kako je to proslo.

Ja sam cuo
Gost
Ja sam cuo
8 mjeseci prije

Pero
Imali smo veliku Hrvatsku (NDH) znamo kako je prosla.
Ja sam cuo za “povjesnu granicu na Drini” “Hrvatski Srem” “Hrvatski Zemun” da je Crna gora tzv “Crvena Hrvatska” o Bosnjacima kao “Hrvatskom cvijecu” HV podrsci HVO za vreme rata i podela Bosne (Milosevic Tudjman) vise nije tabu.

Pero
Gost
Pero
8 mjeseci prije

Ti si smjesan, kakva NDH?
To nije Velika Hrvatska.
Ali nema veze, zbog vase bahotosti ostali ste bez pola drzave.
Samo nastavite tako pa da ostanete i bez ovoga krljutka sto vam je ostao.

Ja sam cuo
Gost
Ja sam cuo
8 mjeseci prije

Da da da vi nemate veze sa Nezavisnom (cudo nije neovisna) Drzavom Hrvatskom to nije velika HR to je nesto drugo…
Krljutak i opet smo povrsinski veci od HR , kako li onda nazvati tvoju drzavu?
A ovo ostalo sto sam naveo imas li neki komentar

Pero
Gost
Pero
8 mjeseci prije

Ti si otisao u 890 godinu.

Ja sam cuo
Gost
Ja sam cuo
8 mjeseci prije

Sta lupetas, objasni mi sta si time hteo da kazes kakva 890
To je sve aktuelno kod vas.

Pero
Gost
Pero
8 mjeseci prije

Citas li ti sta pises ili samo lupetas?
Kada je bila Crvena i Bjela Hrvatska?
Ode ti do kralja Tvrtka.
😂😂😊😊

Red-Ninja
Gost
Red-Ninja
8 mjeseci prije

Nisam nikad cuo . Takodje nikad nisam cuo nikog osim SPC-a i SANU da omalovazava druge nacije na takav nacin da negira postojanje necije drzavnosti i nacije . Po njima su svi na balkanu srbi i niko nema pravo na svoju nacionalnu opredjeljenost . SPC treba oduzeti i ono sto ima u Srbiji . Leglo pedera , pedofila i ratnih zlocinaca .

Revnitelj
Gost
Revnitelj
8 mjeseci prije

Red- Ninja.Srbima su najveci neprijatellji oni koji ih zbog Istine gone i mrze.Al mi ne ocajavamo.Jer Gospoda Hrista gonise,pa gone i nas.

Pero
Gost
Pero
8 mjeseci prije

Revnitelj bas ste vi Srbi poznati po istini.
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

DažBog
Gost
DažBog
8 mjeseci prije

Pero sine smijala se vrana gavranu

Pero
Gost
Pero
8 mjeseci prije

DažBog slazem se, ista smo mi govna.

Tink
Gost
Tink
8 mjeseci prije

E Pero da se i sa tobom jednom slozim ista istacka

Revnitelj
Gost
Revnitelj
8 mjeseci prije

Daz.Uzgred Gavran je plemenita ptica.Na ikoni Sv.proroka Ilije vidi se Gavran kako u kljunu nosi hleb velikom Proroku.Drugo,muzjak i zenka Gavrana zive ceo zivot zajedno,bez odvajanja.

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

…………..

Red-Ninja
Gost
Red-Ninja
8 mjeseci prije

Jos kad bi Bosna i Hercegovina mogla izglasat isti zakon pa da se konacno stane na put Ideji Velike Srbije , i da onda svi zivimo u miru .

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

A šta ti to treba?
Nije vam dovoljno belaja pa opet čačkate tamo šta ne treba?
I onda krivi Srbi a vama đavo ne da mira pa stalno zapinjete za nas….sve su prilike da se nećete smiriti dok postoji i jedan jedini Srbin živ.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
8 mjeseci prije

Nemoj sinisa…. Ostace vam samo beogradski pasaluk….. 😂

Red-Ninja
Gost
Red-Ninja
8 mjeseci prije

Kako sto mi to treba ?? Pa da zivimo svi u miru i medjusobnom postovanju . 1990 od kad je vaskrsla ideja velike srbije najvise stete je nanjela samoj srbiji pa tel onda ostalim republikama . Srbija je sve manja i sve siromasnija , Kosovo i Crna Gora su ojacale svoj suverinitet i Srbija ih vise ne moze maltretirat , jos jedino se mogu bahatit na ne mocnoj Bosni .

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

Dobra ti je formula mira….čak su u NDH imali humaniju formulu jer bi barem trećina Srba preživela a barem 3% u NDH.
Znači nema mira dok Srbin postoji i njegova Srpska pravoslavna crkva.

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

“Svesti Srbe na podnošljivih 3%”…ko li to reče, podseti me?

Ja sam cuo
Gost
Ja sam cuo
8 mjeseci prije
Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

Da….ali mi se čini da to nisu njegove ideje već je samo bio sledbenik….

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Nema pomirenja, katarze dok ne priznaju da su im Srbi ispunili “tisućljetni san”! Mada, kako vreme ide nisam baš siguran da su ovo tražili, očekivali…možda nas sad i zbog toga mrze, ko će ga znati

Pero
Gost
Pero
8 mjeseci prije

Sta ti tu nije jasno?
Normalno da vam treba smanjiti broj u Hrvatskoj kada ste bili teroristi.
Pogledaj sta se radi u svjetu sa teroristima.
Kada su vas Turci poklali mi smo vas primili kao izbjeglice, gladne i bose.
Kako ste nam vratili?
Tako da ste nam htjeli oteti pola drzave.
I kako se to vama vratilo?
Izgubili ste pola svoje drzave.

Terorizam
Gost
Terorizam
8 mjeseci prije

U toku projekcije filma u prepunom beogradskom kinu “Balkan” je 13. jula 1968. godine aktivirana eksplozivna naprava od čijeg dejstva je jedna osoba poginula, a više od 50 ranjeno. Eksplozivnu napravu je postavio i aktivirao Miljenko Hrkač, hrvatski terorista, porijeklom iz okoline Širokog Brijega.

07. aprila 1971. godine su trojica hrvatskih terorista Miro Barišić, Anđelko Brajković i Ante Stojanov, upali naoružani u ambasadu tadašnje Jugoslavije u Stokholmu, pucali u nenaoružanog ambasadora Vladimira Rolovića, a nakon toga ga, ranjenog, davili kaišem iz pantalona sve dok nije preminuo.

U septembru 1972. godine je grupa hrvatskih terorista otela švedski avion koji je letio na relaciji Geteborg – Stokholm. Tražili su od švedske vlade da se iz zatvora pusti Miro Barišić koji je zbog pomenutog terorističkog napada na ambasadu SFRJ u Stokholmu bio osuđen na doživotni zatvor. Pritisnuta ovom ucjenom švedska vlada je oslobodila Barišića koji je pobjegao u Paragvaj i živio tamo do početka balkanskih ratova kada dolazi u Hrvatsku i priključuje se takozvanim zengama. Nepunih mjesec dana nakon toga je ubijen pod nikad razjašnjenim okolnostima. Pričalo se da iza njegovog ubistva stoji hrvatska obavještajna služba na čijem čelu je tada bio upravo Miroslav Tuđman. Navodno je Barišić bio upoznat sa mnogim aferama samog Tuđmana Juniora i službe na čijem je čelu bio, pa je morao biti “ućutkan”.

U januaru 1972.godine je grupa hrvatskih terorista postavili eksplozivnu napravu u letjelicu aviokompanije “JAT” na relaciji Stokholm – Beograd. Eksplozivna naprava je detonirana na visini od 10.000 metara. Avion se, od detonacije, raspao i pao na zemlju. Osim stjuardese Vesne Vulović, koja je čudom preživjela, svi ostali su poginuli.

U ljeto 1972. godine je grupa od 19 hrvatskih terorista upala u BiH kod Bugojna.

U ljeto 1981. godine je grupa hrvatskih terorista otela avion kompanije “JAT” koji je letio na relaciji Beograd – Titograd.

Ps: kako je Al Kaida usla u Bosnu, preko cije teritorije.

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Pitaj desetak Srba dupelizaca titovih zašto je to bilo

Slavonac
Gost
Slavonac
8 mjeseci prije

Stasi nabrstijo,dobro tije bilo u udbi.Tako i oni rade,dase prica o ratovima,a njihovi 45g se zaboravi.Ne prolazi vise to ni kod mene staroga,kamoli kod mladi.Jadan je onaj narod,kome ste vi pisali povjest.

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Terorizam@ to ne znači da je cijela Hrvatska kriva za to..
To su zlodjela pojedinaca. I glupo da se sada vraćamo u nazad u razne teorije zavjere od ovih i onih i terorsitičkih napada, ratova, genocida i svega ostaloga, ako se misli ići u konačno pozitivnom smjeru za dobrobit svih.

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Pero, ko ti MI? Marija Terezija je naseljavala posavinu i dalmatinski krš, Srbe kao proverene borce je s namerom zvala doći. Vi tu ne postojite, postojite tek padom AU carstva i koracima koje Vatikan poduzeo…spakovao vas Srbima u nekakvu kraljevinu da vas ne bi raščupali svi okolo. Sad se čujem većina želi odvojiti od Vatikana…e neće da može brate, nije ti to blesavi Srbin

Pero
Gost
Pero
8 mjeseci prije

Mlata mi smo u Zagrebu pili kavu a vi u Beogradu sluzili Turcima kafe.
Eto toliko.

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

To vas Starčević učio, tako se po njemu pravi identitet jedne “nacije”, svestan je bio da vam je to veeeliki problem…sramotiti i omalovažiti Srbe na svakom koraku, preoteti im sve što se može! Teško to prolazi brate, ne može se od istine daleko odmaći. Dok je Beograd imao električnu rasvetu 98% evrope je imalo gasne lampe na banderama…prve pruge, avionski letovi, tramvaji…treba još?

DažBog
Gost
DažBog
8 mjeseci prije

Pero sinko, to ti je podguzna kafa konjusarka

DažBog
Gost
DažBog
8 mjeseci prije

Pa nisu njih mogli da nasele u Krajinu – za njih su imali pametnija posla – da timare austrougarske konje.

Revnitelj
Gost
Revnitelj
8 mjeseci prije

Pero.Srbi nisu nista tudje otimali.To je teritorija Vojne Krajine osnovana odlukom Habzburske imperije sa zadatkom da Srbima naseljenoj na istoj stiti carevinui svu
Evropu od Turaka.Hrvati su prisvojili Srpsko a obratno kako ti rece.Hrvati ne postoje iseljeni su pod naletom Turaka u zemlje Srednje
Evrope,nisam siguran u 15 stolecu.Ovo danas su pokatoliceni Srbi.To su fakti,neoborivi.

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Nemoj to raditi, padneš li mu šaka bude li cirkusa nekog bilo nećeš imati šanse živu glavu izvući

Pero
Gost
Pero
8 mjeseci prije

Revnitelju kako to da su vam oteli Kosovo a vi takvi hrabri borci?
Manastire i svete mosti vam Albanci pogazise?
Kako vam Njemci usetase u Beograd?
Jado jadni.
😂😂😂😂😂😂😂

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Zavukle se gnjide u natovsko dupe i ne možeš im ništa! Imaš takve ljude, nikad svoju uniformu nisu imali, uvek pod stranom zastavom

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Mlata@ ma stvarno odvratno i sramotno što govorite o hrvatima ,pa to samo govori o Vama!

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Pera je pitao za Kosovo nešto, obraćam se kosovarima a ti ako si se pronašao žao mi je! Danas si se razotkrio, danas te upoznao. Nađi jedan moj komentar gde nisam objektivan, hajde

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Ti se to meni Mlata obračaš? Gdje sam se ja pronašao? Kakvo Kosovo? Ja sam iz Hrvatske. Šta ću to skrivat. Hrvat a trenutno u Hr, a kada i ako budem opet bio u drugoj državi ili kontinentu mogu i to napisati.. Komentari ne idu baš nekim redom, pa vjerojatno zbog toga.

Revnitelj
Gost
Revnitelj
8 mjeseci prije

Pero.Ako se sladis time sto su moje svetinje osknavljene i narod poubijan,onda je to ono o cemu pricam.To je mrznja.

Slavonac
Gost
Slavonac
8 mjeseci prije

Ne kolega,mani se lazi.Mismo vas primili,pri naletu Turaka.Vasa historija i lazi su raskrkane.Samo se tjesite ,vrjeme prolazi a vi sve dublje u kaljuzi.

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije

Kraišnici, ljuti ratnici bili na granicama AU carstva dok vi muzli krave i potkivali konje

Revnitelj
Gost
Revnitelj
8 mjeseci prije

Slavonac.SAMO TI SINKO RADI SVOJ POSAO.

Revnitelj
Gost
Revnitelj
8 mjeseci prije

Slavonac.Jes ti Srbin ili Hrvat,ne mogu da pohvatam ove tvoje komentare,ozbiljno pitam? Naveo si u komentaru da ste primili Srbe pod naletom turaka,jes to mislio?

Slavonac
Gost
Slavonac
8 mjeseci prije

Ja sam prvo Covjek,onda vjernik,pa Hrvat.Sva zla totalitarni rezima sam mrzijo.Najvece zlo u moje vrjeme je bijo Komunizam.Nikad nisam ljude djelijo,a puno godinami trebalo da progledam i promjenim misljenje.Jer kazu,samo budala umre a ne promjeni misljenje prijatelju.

Revnitelj
Gost
Revnitelj
8 mjeseci prije

Slavonac.Moj ti je savet da jos za zivota primis Pravoslavnu veru uz prethodno pokajanje za licne grehe i grehe tvog naroda koje danas svaki Hrvat nosi na svojim plecima,a nosice ih i vasa deca sve dok se ne pokajete.

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije