fbpx

„Crnu Goru destabilizira Beograd i ometa vodeću državu u euroatlantskim integracijama“

Milo Đukanović

Ranije smo pojasnili što znači usvajanje novog zakona o „vjerskim slobodama“ u Crnoj Gori, koji je samo nastavak unošenja razdora u „pravoslavnu civilizaciju“, koji je Samuel Huntington u svom poznatom djelu „Sukob civilizacija“ označio kao jednu od neprijateljskih zapadnoj civilizaciji i predvidio neminovni sukob ne samo ove dvije, već svih civilizacija navedenih u svom „remek djelu“ iz 1996.

No, čini se da zaista ima onih koji vjeruju kako je Đukanovićev zakon o „vjerskim slobodama“ donesen kako bi se Crna Gora „još više emancipirala i potvrdila svoj suverenitet, koji je ugrožen od strane Beograda“.

Ipak, koliko je poznato, referendum o osamostaljenju Crne Gore je održan bez ikakve opstrukcije i nije bilo posebnih napetosti u razdvajanju posljednje dvije države koje su ostaje u savezu nakon raspada SFRJ. Stoga nije jasno zašto bi Beograd sada ponovno pokrenuo proces „okupacije Crne Gore“?

Za sada je SPC u Crnoj Gori, kojoj prijeti oduzimanje imovine za koju ne može potvrditi da je bila u njenom posjedu prije 1918., na zakon odgovorila molitvenim bdjenjima ispred hramova i crkava u zemlji.

Diljem Crne Gore od petka, kada je usvojen spomenuti zakon, održavaju se molitve nakon kojih se organiziraju prosvjedne šetnje građana. Za sada nisu zabilježeni nikakvi veći incidenti, ali ovakav način prosvjeda smeta Milu Đukanoviću i njegovim mentorima u NATO paktu.

“Pozivam svećenstvo Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori da se vrati u crkve i hramove, da pozovu vjernike da služe i da borave u hramovima, da ih ne pozivaju na pružanje otpora vlastima u odnosu na ovaj zakon”, kazao je premijer Duško Marković iz Đukanovićeve stranke,  istaknuvši da se u crkvama planiraju neredi, napadi na policijske službenike, građane i imovinu. Dokaze za ove tvrdnje nije iznio, što očito nije ni potrebno.

No, ovdje ćemo krenuti obrnutim smjerom i prenijet ćemo zajedničku izjavu  oko osamdeset političara, intelektualaca, članova nevladinih udruga i drugih javnih osoba iz regije, koji su optužili su službeni Beograd za „pokušaj nasilne destabilizacije Crne Gore“. Oni su otvoreno pismo dostavili podgoričkom Radiju Antena M i tvrde kako je u Crnoj Gori „ugrožen mir, teritorijalni integritet, ustavni poredak, vladavina zakona, jednakost građana i ravnopravnost crkava i vjerskih zajednica, kao i euroatlantski put Crne Gore“.

Pismo je naslovljeno “Apel za osudu ugrožavanja mira u Crnoj Gori i regiji od strane Beograda”, a među potpisnicima su Sonja Biserko, Stjepan Mesić, Latinka Perović, Milan Kučan, Azem Vlasi, Ivo Goldstein, Svetislav Basara, Filip David, Nenad Čanak, Čedomir Jovanović, i drugi.

U pismu se kaže da “zbog značaja Crne Gore kao vodeće države u euroatlantskim integracijama u jugoistočnoj Europi europske institucije i vlade demokratskih zemalja ne smiju biti pasivne u osudi destabilizacije Crne Gore koja se provodi na principima politike Slobodana Miloševića“. Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti i podsjećamo čitatelje da su ga među prvima objavili mediji i portali kao što je Peščanik, čije sponzore možete vidjeti u dnu članka i na temelju toga ocijeniti krije li se iza ovog procesa fragmentacija zapadu neprijateljske pravoslavne civilizacije, po scenariju Samuela Huntingtona, ili je ovo pokušaj destabilizacije rusko-srpske osovine, kako tvrde javne osobe, potpisnici ovog pisma, kojeg prenosimo u izvornom obliku.

„Apel za osudu ugrožavanja mira u Crnoj Gori i regiji od strane Beograda“

„Država Crna Gora izložena je pokušaju nasilne destabilizacije: ugroženi su joj mir, teritorijalni integritet, ustavni poredak, vladavina zakona, jednakost građana i ravnopravnost crkava i verskih zajednica.

Reč je o još jednom u nizu pokušaja zvaničnog Beograda da se Crna Gora vrati u državni okvir sa Srbijom i da se na taj način spreči njena konsolidacija kao samostalne i suverene države. Svoju državnu nezavisnost, ukinutu nakon srpske okupacije 1918. godine, Crna Gora je obnovila na referendumu 21. maja 2006. godine. Usvajanjem Zakona o vjerskim zajednicama, pripremljenim u saradnji sa Venecijanskom komisijom i usaglašenim sa najvišim evropskim standardima u toj oblasti, Crna Gora menja zakon donet pre pola veka. Istovremeno, ovim se poništava Dekret regenta Aleksandra Karađorđevića iz 1920. godine, kojim je ukinuta autokefalna Crnogorska pravoslavna crkva, i u potpunosti zaokružuje državno-pravni okvir Crne Gore. Otuda napadi velikosrpskih nacionalista na Zakon o vjerskim zajednicama, koji je i povod za novi pokušaj državnog udara.

Oktobra 2016. Crna Gora je uspela da se odbrani od rusko-srpskog udara. Uspe li novi pokušaj destabilizacije Crne Gore, njegove direktne posledice biće oružani sukobi, gubitak ljudskih života i materijalna razaranja.

Strateg, pokrovitelj, logističar i naredbodavac poslednjeg pokušaja destabilizacije Crne Gore je zvanični Beograd, odnosno vlasti Srbije, Srpska pravoslavna crkva i najveće opozicione stranke. I ovoga puta srpske elite konsensualno od vlasti u Srbiji zahtevaju radikalnu reakciju.

Upozoravamo da su mehanizmi destabilizacije Crne Gore jednaki onima osmišljenim devedesetih godina prošlog veka. I njihov cilj je isti: zadržavanje Crne Gore pod beogradskim velikodržavnim patronatom najsigurniji je način očuvanja ideje velike Srbije. „Spomenici“ takve politike zvaničnog Beograda su genocid, etničko čišćenje i masovni ratni i zločini protiv humanosti počinjeni u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu.

Crna Gora je od strane zvaničnog Beograda i njegovih saveznika odabrana kao žrtva regenirisane politike Slobodana Miloševića prema susednim državama pored ostalog i zbog svog beskompromisnog opredeljenja za građansko društvo, za evro-atlantske integracije, zaštitu manjina i najbolje odnose sa susedima.

Iako je srpski nacionalizam izgubio gotovo sve poluge moći, verujemo da je važno upozoriti na pogubne posledice ovakve politike zvaničnog Beograda. Regionalna solidarnost imperativ je za sve balkanske narode, koji moraju pokazati odgovornost i spremnost za predstojeće izazove.

Zbog značaja Crne Gore kao vodeće države u evro-atlantskim integracijama u Jugoistočnoj Evropi, smatramo nedopustivom pasivnost evropskih institucija i vlada demokratskih zemalja u osudi novog pokušaja destabilizacije Crne Gore na principima politike Slobodana Miloševića. Političkom, crkvenom i medijskom kampanjom dezinformacija iz Beograda, koja se sprovodi i u Podgorici i Banja Luci, ozbiljno je ugrožen mir ne samo u Crnoj Gori, već i u celom regionu.

Iz navedenih razloga pozivamo sve političke aktere u međunarodnoj zajednici i regionu da nedvosmisleno osude destabilizaciju Crne Gore i regiona koju kreira i podstiče zvanični Beograd.

Potpisnici:

 1. Latinka Perović, istoričarka
 2. Stjepan Mesić, predsednik Predsedništva SFRJ i predsednik Hrvatske
 3. Milan Kučan, predsednik Slovenije
 4. Budimir Lončar, ministar spoljnih poslova SFRJ
 5. Bogić Bogićević, član Predsedništva SFRJ
 6. Raif Dizdarević, predsednik Predsedništva SFRJ
 7. Haris Silajdžić, predsedavajući Predsjedništva BiH
 8. Azem Vllasi, advokat
 9. Veljko Bulajić, reditelj
 10. Bogdan Tanjević, košarkaški trener
 11. Šerbo Rastoder, istoričar
 12. Ivo Goldstein, istoričar
 13. Husnija Kamberović, istoričarka
 14. Milivoj Bešlin, istoričar
 15. Momir Samardžić, istoričar
 16. Nikola Samardžić, istoričar
 17. Živko Andrijašević, istoričar
 18. Dragan Markovina, istoričar
 19. Edin Omerčić, istoričar
 20. Adnan Prekić, istoričar
 21. Ivo Vajgl, diplomata, član EP
 22. Žarko Papić, direktor IBHI
 23. Dimitrije Popović, slikar
 24. Senad Pećanin, advokat
 25. Tamara Nikčević, novinarka
 26. Sonja Biserko, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji
 27. Jelena Višnjić, sociološkinja
 28. Milorad Popović, pisac
 29. Boris A. Novak, pisac
 30. Mirjana Miočinović, dramaturškinja
 31. Vladimir Arsenijević, pisac
 32. David Filip, pisac
 33. Svetislav Basara, pisac
 34. Nenad Prokić, dramaturg
 35. Veton Surroi, pisac i publicista
 36. Andrej Nikolaidis, pisac
 37. Shkelzen Maliqi, filozof
 38. Biljana Srbljanović, dramaturškinja
 39. Vladimir Milčin, reditelj
 40. Dino Mustafić, reditelj
 41. Radmila Vojvodić, rediteljka
 42. Emir Hadžihafizbegović, glumac
 43. Nataša Mićić, poslanica u Skupštini Srbije (LDP)
 44. Čedomir Jovanović, narodni poslanik, predsednik LDP
 45. Nenad Čanak, narodni poslanik, predsednik LSV
 46. Bojan Kostreš, političar (LSV)
 47. Aleksandar Olenik, advokat, predsednik Građanskog demokratskog foruma
 48. Tanja Petovar, advokatica
 49. Aleksandar Sekulović, Savez antifašista Srbije
 50. Sinan Alić, novinar
 51. Nerzuk Ćurak, politikolog
 52. Edina Bećirević, profesorka univerziteta
 53. Gjyleta Mushkolaj, profesorka univerziteta
 54. Slobodan Backović, akademik CANU
 55. Slavo Kukić, sociolog
 56. Esad Duraković, filolog
 57. Branka Dragović Savić, novinarka
 58. Dinko Gruhonjić, novinar
 59. Slobodan Sadžakov, filozof
 60. Tomislav Marković, pisac i kolumnista
 61. Belul Beqaj, novinar
 62. Lula Mikijelj, aktivistkinja
 63. Srdjan Šušnica, pravnik i kulturolog
 64. Izabela Kisić, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji
 65. Reuf Bajrović, političar
 66. Agon Bajrami
 67. Slaviša Lekić, novinar
 68. Boris Varga, politikolog i novinar
 69. Zlatko Dizdarević, novinar
 70. Boško Jakšić, novinar
 71. Dragan Banjac, novinar
 72. Mijat Lakićević, novinar
 73. Gordana Suša, novinarka
 74. Boro Kontić, novinar
 75. Dragan Bursać, novinar
 76. Emir Suljagić, novinar i pisac
 77. Miloš Ćirić, politikolog
 78. Nataša Govedarica, dramaturškinja
 79. Snežana Čongradin, novinarka
 80. Pavle Radić, kolumnista
 81. Bojan Tončić, novinar
 82. Andrej Nosov, reditelj
 83. Dušan Mijić, preduzetnik
 84. Ivo Komšić, političar
 85. Suzana Kadirić, novinarka
 86. Ćerim Bajrami, političar
 87. Esad Rastoder
 88. Rusmir Mahmutćehajić, Međunarodni forum Bosna
 89. Ferid Muhić, filozof
 90. Senadin Lavić
 91. Rasim Gačinović
 92. Mustafa Cerić
 93. Dženana Karup Druško, novinarka
 94. Jovanka Babić, pravnica
 95. Vesna Cvejić, univerzitetska profesorka
 96. Hrvoje Klasić, istoričar
 97. Zoran Vuletić, preduzetnik
 98. Dragan Kapičić, sportski radnik
 99. Beba Zugic Kapičić, glumica
 100. Rajko Todorović Todor, slikar
 101. Aleksej Kišjuhas, sociolog
 102. Dušan Petričić, karikaturista
 103. Enis Imamović
 104. Mića Jovanović, novinar
 105. Dragan Veselinov, profesor
 106. Branka Latinović, Forum za međunarodne odnose
 107. Hajdana Nikčević Glomazić, andragoškinja
 108. Maja Obradović, preduzetnica
 109. Vladimir Obradović, preduzetnik
 110. Romano Bolković, novinar
 111. Olivera Radovanović, Zelena mreža Vojvodine
 112. Nevenka Tromp, profesorka
 113. Geoffrey Nice, advokat
 114. Edita Tahiri, političarka
 115. Duško Radosavljević, predsednik Saveza antifašista Vojvodine
 116. Nedim Sejdinović, novinar
 117. Miroslav Ilić
 118. Aleksandra Đurić-Bosnić, kulturološkinja, Novi Sad
 119. Ljilja Spasić, aktivistkinja
 120. Olga Zirojević, istoričarka

Sponzori NVO u Srbiji i dalje
Sponzori Peščanika

Peščanik/Apel / Peščanik/Podržavaju

Crna Gora je u bahatosti uspjela nadmašiti Ukrajinu

Zakon o „vjerskim slobodama“ u Crnoj Gori zemlju gura u stare podijele i sukobe

Zapad cilja u „Ahilovu petu“ Moskve i fragmentira „pravoslavni svijet“

ANALIZA: Pravoslavni raskol istočnih Slavena nema veze s religijom već geopolitikom

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
361 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
PeroTunguz
Gost
PeroTunguz
2 godine prije

https://www.youtube.com/watch?v=wZVuLS3e6zQ

covjek je objasnio sve za 3 minuta

Srbislav
Gost
Srbislav
2 godine prije

Cuj Miroslav Ilic? 😃 Ajd ovi ostali al odkud on?

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije

Kada je bio referendum svima CrnoGorcima koji nisu živjeli van Crnr Gore su oduzeli pravo glasa, glasali su samo rezidenti. Usvojeni zakon nije u dogovoru sa Venecijanskom komisijom već je u sukobu sa preporukama i mišljenjem te komisije,sa mišljenjem Vatikna, sa mišljenjem Carigrada/Stambola. Elem…fasciniran sam reakcijom naroda, apsolitno nemilitantno i… Pročitaj više »

Sale
Gost
Sale
2 godine prije

Dobro je da postoji (još) jedan ovakav spisak izgubljenih, a bez kompasa…

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije

Šta je pamerno u ovom zakonu kada se radi o oduzimanju imovine SPC?

Konstantin
Gost
Konstantin
2 godine prije

Lista sa ovim likovima (potpisnicima) …. samo im nedostaju jos Zoran Zaev, Bojko Borisov, Edi Rama, Kolindica (ali ovi zadnji 4 su aktuelnibpoliticari pa valjda dobili komandu “stoj”). Podrska narodu CRNE GORE … nadam se da je ovo pocetak kraja Milogorca Djukele. ;o)

Alex
Gost
Alex
2 godine prije

Podgrijani leševi dižu svoj glas 😂😂😂

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije

Vratite mi Bajru!!!!!

kefir
Gost
kefir
2 godine prije

Beogradska čaršija je uvijek tlačila male narode oko sebe.

Retro
Gost
Retro
2 godine prije

Milan Kučan idol Slovenackih ljevičara potpisnik haha. Tu je i Mesić haha

Carlosan
Gost
Carlosan
2 godine prije

“Diljem Crne Gore od petka, kada je usvojen spomenuti zakon, održavaju se molitve nakon kojih se organiziraju prosvjedne šetnje građana.”
POZNATO!
Sad zamislite da u CG ima neka jna kakve bi to bile prosvjedne setnje.

Carlosan
Gost
Carlosan
2 godine prije

Pitanje za cijenjene citatelje i cijenjenog g, Babica:
Jesu li ili nisu 1918 oduzete bogomolje Cpc i predane Spc?
Ako jesu, u cemu je problem?

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
2 godine prije

Dovoljno je pogledati imena sa spiska i prepoznati da se na njemu u 90% slučajeva nalaze imena ljudi koji su u vlastitim zemljama imaginarni stručnjaci koje ne jebe niko ni pod tačkom razno ili još jednostavnije dežurna potštapala za sve i svašta , svi ćemo prepoznati tip ovih osoba jer… Pročitaj više »

zoran
Gost
zoran
2 godine prije

pa gospodo,ti sto su se potpisali su u ovoj prici nebitni.sustina ovoga zakona je da se sve bogomolje prebace u vlasnistvo drzave i da ih onda drzava izdaje za masne pare crkvi.prosto,jednostavno to je susutina.ah da ima jos jedna kvacica a to je da su DPS i njegovi puleni ovaj… Pročitaj više »

AJeTo
Gost
AJeTo
2 godine prije

Milo nije djetesce iz carevog novog ruha, ali je rekao car je gol. SPC je terenski operativac za veliku Srbiju. Da li je Bogic Bogicevic naivni bogec ili je covjekoljub prije svega?

Pero
Gost
Pero
2 godine prije

Jeste vi smjesni.
SPC je Crkva opasnih namjera.
Njima su svi srbi.

Red-Ninja
Gost
Red-Ninja
2 godine prije

Jos kad bi Bosna i Hercegovina mogla izglasat isti zakon pa da se konacno stane na put Ideji Velike Srbije , i da onda svi zivimo u miru .

Trenutno necenzurirano ime
Gost
Trenutno necenzurirano ime
2 godine prije

Dakle, perjanice neoliberalne ljudkopravaške misli na Balkanu otvoreno podržava autokratski režim u provedbi šovinističkih zakona, jer je to u interesu njihovih financijera.. Vrlo dobro da su ovako otvoreno ispuzali na čistinu u ovako velikom broju, tako da i najglupljem bude jasno kojeg je porijekla njihova zabrinutost za demokratske standarde kojom… Pročitaj više »

Slavonac
Gost
Slavonac
2 godine prije

Kasno Marko na Kosovo stize.Disu ti pametni akademici bili dok se je pisala mem.sana1i2,gdjesu bili kad su u njihovom glavnom gradubacalo cvjece na tenkove prema Vukovaru,gdjesu bili kad suse karte crtale-Karlobag,Karlovac,Virovitica i.t.d.Svako zlo se mora na pocetku sprecavat.Samo istina Srbina spasava.

U prolazu
Gost
U prolazu
2 godine prije

Komentari……Pa se čudimo što se SFRJ raspala. Trenutno vodi srpska opcija na portalu…..To se mora izbalansirati, inače će biti loše po SFRJ, pardon, logično.

hiber
Gost
hiber
2 godine prije

Koji razdor u pravoslavnoj crkvi? Razdor je nastao jos 1918. kada su pravoslavnu crkvu koja se prvobitno nazvala Pravoslavna crkva Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca “prekrstili” bez ikakva osnova u Srpska pravoslavna crkva. Umjesto da autor Babic napise kako je sve to nestalo i od tri autokefalne nastala tvorevina danas… Pročitaj više »

Pantsir S1
Gost
Pantsir S1
2 godine prije

Kako je, odnosno kojim je to kanalom došla ova zajednička izjava, do ovih intelektualaca iz regiona.Prvih 88 intelektualaca su inicijalno potpisali izjavu, a ostali kad su istu pročitali u medijima. Znamo ko je sve potpisao, ali ne znamo ko je napisao samu izjavu.Imali smo primere kad intelektualci potpisuju izjave u… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Jel ima , a ima, samo ne mogu doći do riječi, komentatora da nisu bolesni u glavu i odmah skrenu u nebuloze. Alo, jel ovdje u pravu Soros i njegovi mediji koji podržavaju Đukanovića, ili nisu? Talebani jedni , ili trolovi, koji ste klinac?

fićo
Gost
fićo
2 godine prije

Za to izvesni Ćirjaković ima zajednički naziv-autošovinisti,a klasični je janjičari.(To se odnosi na Srbe među potpisnicima)A što se “destabilizacije”tiče srpski režim je u svim akcijama na štetu zemlje kojom vlada saučesnik,a ne suprotstavljena strana.

hiber
Gost
hiber
2 godine prije

A nekanonski gledano, nacionalno je, za razliku od narodnoga, potpuno subjektivno stanje i stvar je odabira pojedinca. Isto kao što bi stvar pojedinca trebala biti i sloboda vjeroispovijesti. Dakle, po kojoj to logici, neka objasni Babić, svi koji idu u katoličku crkve su Hrvati, a svi koji idu u pravoslavnu… Pročitaj više »

U prolazu
Gost
U prolazu
2 godine prije

Babiću, šta te spopalo ? Obrađuješ temu i njene implikacije samo sa geopolitičkog aspekta. Treba se staviti u poziciju malog naroda kome je država, kralj i crkva oteta 1918. Svaka nepravda teži da se ispravi. Da li će neko to iskorištavati za neke geopolitičke ciljeve, sigurno hoće. Ali to nije… Pročitaj više »

Krtica
Gost
Krtica
2 godine prije

Zanimljiv je taj austrougarski šovinistički termin “velikosrpski”. Znači, dovoljno je bilo kojoj srpskoj osobi, ideji ili pokretu dodati naziv “veliko” i evo opravdanja i za najekstremniju represiju i nasilje. Može li netko od ovih koji podržavaju njegovo korištenje objasniti zbog čega je netko tko izražava srpski identitet u CG automatski… Pročitaj više »

zx 14
Gost
zx 14
2 godine prije

Ja samo da primetim da su se komentari na ovom portalu razvodnili, i da se meri čiji je veći i prepuni su gluposti i dnevne loše politike. Navijačke strasti i osvetoljubivost su nas doveli tu gde jesmo, ali pametniji očigledno nismo…. P.S. za ove što lupetaju gluposti,postoji pisana istorija pogotovo… Pročitaj više »

Alfa33
Gost
Alfa33
2 godine prije

Ma meni se čini da Crna Gora u boj kreće, jedan hoće a 500 neće…sretno vam bilo u brakorazvodnoj parnici….

Sarmat
Gost
Sarmat
2 godine prije

Mislim da većina potpisnika uopće nije ni svjesna na kakav papir su stavili svoje ime.

Savovic Danilo
Gost
Savovic Danilo
2 godine prije

Za Crnu Goru I njene interese su uvijek najgori bili Srbi koji su odje rodjeni(a veci su Srbi od Srba iz Srbije), ma pustite mahinacije vlasti I crkvenih velikodostojnika koji svakim svojim aktom samo pokusavaju ojacati svoje pozicije. Ko je vjernik(ma kako se osjecao) taj ce svoj duhovni poriv zadovoljiti… Pročitaj više »

Ad astra
Gost
Ad astra
2 godine prije

Ovo što se događa u CG je nastavak otporu srpskoj agresivnoj politici. Svi ste vi Srbi i normalno je da mi vladamo s vama. Ma nemoj mi kazati. Rezultat takve politike je da su se svi odmaknuli od Srbije. Ponavlja se stari iskušani scenarij. Pobuni narod protiv vlasti da bi… Pročitaj više »

dulebg
Gost
dulebg
2 godine prije

Sa, Milo bi da ukine SPC i Srbe protera, a oni se još bune, i Beograd ih podržava? Strašno!!?

Dunja
Member
Dunja
2 godine prije

Ovo su bedni plaćenici Milovog medijskog maga Bebe Popovića, koji ovim lupetanjem prave odstupnicu Milu i uz pomoć Vučića mu pružaju prostor da se prepakuje jer ovakav hrišćanski, miran, liturgijsli otpor, nije očekivao…Srpska Pravoslavna Crkva je pokazala da ipa i razumnih i UMNIH ljudi….https://mitropolija.com/2020/01/03/perovic-vucic-nek-dodje-kao-drzavnik-vjerski-praznici-nijesu-prilika-za-to/

Weteran
Gost
Weteran
2 godine prije

Mesecima, a i duže govorim: Globalističkoj Eliti najveća konkretna prepreka je Pravoslavna crkva!? Posebno Ruska i Srpska! I u vezi konkretnih dešavanja: S 400 !? Podgorica se ovih dana u izjavama često poziva na EvroAtlantizam!? S 400 ?? Gledali ste u “Opstanak” kada Alfa mužjak lava zapišava svoju teritoriju koju… Pročitaj više »

Carlosan
Gost
Carlosan
2 godine prije

Pa ako su srpske te crkve u cemu je problem?
Srbi ce dokazati tko ih je gradiio i nitko ih nece oduzumat.
Ako nisu srpske onda nisu srpske.
Ja stvarno ne vidim u cemu je problem.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije

Čitam komentare koji veze nemaju sa tekstom i mogu napisati :sram vas bilo. neka nas pljačkaju, dobro nam je kako smo zaslužili.
Mrš* bando pokvarena!!!! P

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije

Ovako iz profila sliči na Iva Kobaša.

DažBog
Gost
DažBog
2 godine prije

Hju, vala nalajasmo se danas a veliki Milo nam se kezucka odozgore s vr’a stranice.
A hebi ga uvjek su nam se drugi smijali dok smo jedni po drugima lajali i usput se klali.
Nikad’ iz dupeta u glavu …

Meštar
Gost
Meštar
2 godine prije

Evo ga opet o SPC u Crnoj Gori. Jasno je da SPC nije crkva nego politička organizacija preko koje Srbijanci projiciraju svoje interese. Stoga su potezi Crnogorske vlade potpuno opravdani. Slušao sam par izjava iz Srbije na tu temu: gnjusno i primitivno. Nemaštovito, kao i 91. u Hrvatskoj , idu… Pročitaj više »

Koba
Gost
Koba
2 godine prije

Za ovih 120 ni rođena majka ne bi suzu pustila.

Janko
Gost
Janko
2 godine prije

Za Biserko,Cedo, Micicku mora biti nocna mora zivjeti u zemlji Srbiji, koju ne volis.Ovakve prilike im dodju kao ispusni ventil ,da unutrasnje nezadovoljstvo ,mrzovolju i ispusu.Dakle Beograd ugrozava drzavnu stabilnost i suverenost ,pazi molim te “vodece zemlje evropskih intergracija…,koje li papazjanije,a sto ta drzava i njenja politika hoce da svojim… Pročitaj više »

Koba
Gost
Koba
2 godine prije

Vidi ti kolio naših “velikihhrvata” i “dodrinaša” podržava ovo probrano društvo od 120, a kladim se da dotične u pitanju interesa svoje države i naroda ne mogu ni smislit. Bit će da velikihrvati baš i nisu toliki Hrvati koliki su antiSrbi.

U prolazu
Gost
U prolazu
2 godine prije

Čim se čovjek rodio na ovim prostorima, izgleda da je prinuđen o puno stvari da razmišlja, posebno o međuljudskim odnosima. Pročitam da je 1890 Austrougarska radila popis stanovništva u Dubrovniku….kaže u tom popisu, većina od nekih 11000 stanovnika izjasnila kao Srbi katoličke vjere i da im je jezik srpski. Danas… Pročitaj više »

Zeks
Gost
Zeks
2 godine prije

Serem se u vasu crnu goru

puki
Gost
puki
2 godine prije

Pogledah listu ovih imena, koje podržavaju Đukanovića i koje su se potpisale. Od imena koja su mi poznata, većina su sorosevi plaćenici, ima tu i nekoliko “antifašističkih”, ljevičarskih naivaca, a ima i ljigavih šićardžija, kao glumac Hadžihafizbegović. A ovaj Dragan Kapičić “sportski radnik”, je li to onaj bivši košarkaš KK… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik