Saudijski princ iz egzila poziva utjecajne rođake da svrgnu kralja Salmana

Saudijski kralj
15 komentara

Saudijski princ iz egzila poziva dva utjecajna brata kralja Saudijske Arabije Salmana da provedu državni udar u arapskom kraljevstvu i svrgnu trenutni režim pod vodstvom kraljevog sina Muhammada bin Salmana, “koji arapskoj monarhiji svakim danom nanosi sve više štete”.

Princ Khaled bin Farhan, koji u političkom egzilu u Njemačkoj živi od 2013. godine, pozvao je Ahmeda  bin Abdulaziza i Muqrina bin Abdulaziza, da iskoristite svoj utjecaj kraljevskoj obitelji i saudijskoj vojsci i da svrgnu trenutnog saudijskog monarha.

“Pozivam moje stričeve, Ahmeda i Muqrina, koji su sinovi Abdulaziza, da učine nešto da promijene stvari “, rekao je princ Khaled bin Farhan u intervjuu kojeg je u ponedjeljak dao za Middle East Eye.

Zamolio ih je da spase arapsko kraljevstvo od “nerazumne, bespomoćne i glupe vladavine kralja Salmana”.

Princ Khaled bin Farhan je dalje naglasio kako će ova dva utjecajna princa, ako se ujedine protiv aktualnog saudijskog monarh, podržati 99% članova kraljevske obitelji, sigurnosnih službi i vojske.

mohamad saudijska arabija
FOTO – “Dokaz” da je saudijski krunski princ Mohammad bin Salman jutros vodio sjednicu u Palači mira u Džedi

Također je dodao kako je primio velik broj internetskih poruka od visokih dužnosnika unutar saudijske policije i vojske “kako bi poduzeli inicijativu za promjenu trenutne situacije”.

Ovaj poziv za svrgavanje kralja Salmana dolazi u trenutak kada je glavna tema u monarhiji, ali i šire, tajanstveni nestanak krunskog princa Muhammada bin Salmana, koji nije viđen od pucnjave u blizini kraljevske palače sredinom travnja.

Niz tajnih izvješća koja su procurila i objavljena u raznim medijima govore da je princ Muhammad bin Salman ili teško ozlijeđen ili ubijen.

Od dolaska na vlast kralja Salmana je njegov sin Muhammad postao najmoćniji čovjek u Saudijskoj Arabiji, nakon što je ga kralj Salman imenovao za krunskog princa i prekinuo dugogodišnju tradiciju prema kojoj je to mjesto pripadalo princu Mohammadu bin Nayefu. Ova je odluka naišla na teške kritike među ostalim prinčevima, koji su poštovali ustaljeni nasljedni red.

Kritike su se povećale kada je veliki broj prinčeva kraljevske obitelji uhićen u okviru navodne “antikorupcijske kampanje” koju je vodio krunski princ Mohammad. Njegovu “antikorupcijsku kampanju”, koja nije obuhvatila sve korumpirane političare i prinčeve, mnogu analitičari smatraju klasičnom “političkim čistkom”.

Danas je državna agencija SPA objavila vijest da je krunski princ Mohammad bin Salman vodio sjednicu Vijeća za ekonomske poslove i razvoj u Palači mira u Džedi. Objavljena je jedina fotografija sa sastanka. Koju su prenijeli svi saudijski i većina arapskih medija, dok su se zapadne i ostale agencije za sada suzdržale od objavljivanja ove informacije.

Saudijski misterij – Od pucnjave u kraljevskoj palači 21. 04. “nestao” krunski princ MBS

 

Ahmeda  bin Abdulaziza i Muqrina bin AbdulazizaDržavni udarKhaled bin Farhankralj salmanMohamad bin Salman
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
5 godine prije

Kad bi se barem medjusobno prozderali!

Ivo Lola
5 godine prije

Ova fotografija Muhameda bin Salmana je čisti fake, fotomontaža, photoshop, kako god, ali nije autentična. Pogledajte malo bolje. Mutno je na rubovima nadlaktice i ramena, znači da se brisao background oko figure, a to mi sugerira da je to radio netko tko baš i nije ekspert. On je ubijen ili zatvoren. Ovo nije nikakav dokaz da je živ.

Alen
5 godine prije

S obzirom da mbs sa svojih tridesetak godina ima zelju postati kralj s time je naljutio jako veliki dio princeva i ostale elite koje su cekale svoj trenutak ili vrijeme da malo okuse vlast ili barem da budu blize vladajucem , kojeg je mbs izbacio ,sa svim talovima koje druzenje i blizina s njim nose..
Normalno da je belaj ocekivan….

Ivo Lola
5 godine prije

Eto o tome se radi. O raspadu saudijske kraljevske familije. Zato USA i Izrael žele što prije i po svaku cijenu isprovocirati i izvesti agresiju i napad na Iran, baš zato kako bi homogenizirali vladajuću kliku u Saudijskoj Arabiji, koja puca od međusobne netrepeljivosti, ljubomore i mržnje. Znaju cionisti i ameri da će se u slučaju obezglavljene Saudijske Arabije arapi i muslimani svijeta okrenuti Iranu, kao najvećoj islamskoj državi. Pukne li klika, a pukla je, pukao je petrodolar, pukne li petrodolar, pukle su i Velika Britanija i SAD i svi špekulanti i globalisti ma gdje god oni bili na kugli zemaljskoj, a taj proces se očigledno dešava.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI