Viktor Orban pomeo opoziciju na izborima i uputio vrlo znakovitu poruku

viktor orban
29 komentara

Nakon što je ostvario četvrtu uzastopnu snažnu pobjedu na izborima, očekuje se da će se mađarski premijer Viktor Orban boriti protiv energetskih sankcija Rusiji i pooštriti svoj stav u pregovorima s Bruxellesom o otključavanju zamrznutih fondova EU.

Nacionalist Orban, koji je u nedjelju dobio ogromnu većinu, slomio oporbu unatoč naporima da se ujedine protiv njega, vjerojatno će nastaviti odbijati sve sankcije EU-a na rusku naftu i plin, tvrdeći da bi one uništile gospodarstvo koje se već usporava zbog utjecaja rata u Ukrajini.

Koristeći svoj snažan mandat, Orban će također učvrstiti svoju konzervativnu politiku kod kuće i mogao bi pokušati istisnuti strane tvrtke u nekim sektorima poput maloprodaje u kojima mađarsko vlasništvo još uvijek nije dominantno, jer njegova stranka Fidesz nastoji formirati vlastitu klasu lojalnih industrijalaca.

Ovo sve spada u vođenje suverenističke politike, a ne sluganske kakve vode političari u Balkanskim zemljama. Iz toga razloga ga ne vole u Briselu, jer EU voli samo slugane. Ali ono što je Orban izjavio u izbornoj noći još je veće iznenađenje, i odmak od onoga što je dosad govorio.

Kaže da će ovu pobjedu „pamtiti do kraja života jer se morao boriti i pobijediti protiv velikog fronta neprijatelja: domaće ljevice, internacionalne ljevice, Briselskih birokrata, Soroševog carstva i njegove hrpe novaca, međunarodnih mainstream medija, i u konačnici Ukrajinskog predsjednika Zelenskog!“

 

A mi mu možemo samo čestitati, diviti mu se, i poželiti mu dobro zdravlje, jer znamo da često oni koji se usprotive globalnoj agendi, imaju tendenciju iznenada razviti zdravstvene probleme i preminuti.

I možemo se samo nadati da će se i na Balkanu konačno pojaviti neki političar sa ovakvim mudima.

IzboriMadjarskapobjedaviktor orban
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Od planirane obijene revolucije se odustalo jer su shvatili da madjari nebi povjerovali da je pokrao izbore. Samo bi jos vise zbili narod uz Orbana.

NeBudiOvca
1 godina prije

“… jer znamo da često oni koji se usprotive globalnoj agendi, imaju tendenciju iznenada razviti zdravstvene probleme i preminuti.”
Zavisi u čemu im se suprotstavis. Ako provodiš agendu genske terapije i Covid terora, onda možda i preživiš.
Ako ne, onda završiš kao Magofuli i iznenada te strefi infarkt, a ako poželiš dirnuti u “tiskaru novca” onda te kao JFK-a iznenada strefi metak.

grom iz vedra neba
1 godina prije

Dakle, O očito zna protiv koga se usudio usprotivit jer ih je pobrojao (a ima ih još), i usprkos tome se usprotivio. Hrabar, mudar i odlučan čovjek. Svaka čast.

veliki putnik
1 godina prije

Madjari mogu biti ponosni na Orbana.Mi u EX YU posle ” VELIKOG TITA ” imamo velike koristoljubive izdajnicke politicare!

Enfant Terrible
1 godina prije

Žao mi je što na našoj sceni nema nitko sa približno sličim pristupom “paušalnog izbjegavanja” preuzetih obveza diktatorskih dekreta i zaštite nacionalnih interesa. Sve isti EU trubaduri od političkog stranačja.

Sime
1 godina prije

Orban stiti interese Madjarske.

Hash
1 godina prije

Надам се да ће и у осталим еу државама наступити Орбанизација, тј повратак суверенитету.
Мада сумњам, ал било би нормално

Ja to onako
1 godina prije

Cestitke Orbanu na pobedi i zelim mu da sto pre oslobodi Madjarsku iz kandzi zloglasne €U.

abc
1 godina prije

Pametni Madžari ne dopuštaju, da jim Švabe i Ameri peru mozak.

abc
1 godina prije

Što EU Orbana više tlači, on je kod Madžara još jači. Narodi bivše Juge, učite se. Uvjek birate vođe bez “muda” i ponosa, pa se posle čudite, zašto ste opljačkani.

Suzana
1 godina prije

Orban voli svoju Mađarsku,štiti njene interese.

Zoran
1 godina prije

Jedino mu zamjeram na Covid agendi jer truje svoj narod i pravi ih bolesnicima u buducnosti.

Kiklop
1 godina prije

Svjetski lider broj 1.Svi ostali nisu mu ni do koljena.Jedini lider koji voli i brani svoj narod i svoju drzavu.
Od srca cestitke na ubjedljivoj pobjedi.

Max
1 godina prije

Oštro i točno.

Max
1 godina prije

Čestike.

dulebg
1 godina prije

изненада развити здравствене проблеме и преминути

da bogami, i onoga sa Haitija ubiše narko-dileri??

Davko
1 godina prije

Svatka čast premijeru Orbanu. Da bar zamijeni anemičnog Plen Ki Moona

Ivan
1 godina prije

Kod nas bi se mogla pojaviti političarka s velikim “mudima”.

sandokan
1 godina prije

Iskrene Čestitke Orbanu na velikoj izbornoj pobjedi A poštenom, radnom narodu Mađarske polažem na dušu, da čuvaju i očuvaju ORBANA živog i zdravog još 100 godina, da može da radi za vaš dobrobit, prospiretet i napredak živeo !!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI