Virusi, DNA i strahovi od bio oružja: što stoji iza Googleovog pobuđenog interesa za biotehnološka istraživanja?

Google-Virusi,DNK i biooruzje
152 komentara

Gomilanje uzoraka DNK i intenzivan interes za virološkim istraživanjima, koje su nedavno izrazile privatne korporacije, uključujući Google, pa čak i političari, potaknulo je zabrinutost kako bi se te osjetljive informacije mogle koristiti i jesu li uključene strane želje dodatne moći, napominje analitičar s Wall Streeta Charles Ortel.

Dana 19. lipnja, The National Pulse bacio je svjetlo na Googleovu umiješanost u financiranje eksperimenata s virusima i istraživanja neprofitne udruge Eco Health Alliance. Njegov osnivač, britanski zoolog Peter Daszak, nedavno je dospio na naslovnice zahvaljujući suradnji s Wuhan institutom za virusologiju (WIV). Vjeruje se da je Wuhan, u Kini, epicentar prvog masovnog izbijanja COVIDA-19.

Googleovo ulaganje u virologiju

Tijekom posljednjeg desetljeća Google.org, dobrotvorni ogranak tehnološkog diva, financirao je studije tvrtke Eco Health o flavivirusima šišmiša, širenjima henipavirusa, herpesa, kao i prijetnji prijenosa zoonotskih patogena sa životinja na ljude. Neke od tih studija podržali su i USAID i Ministarstvo obrane SAD-a.

Iako očito nema ništa kriminalno u financiranju znanstvenih istraživanja, Googleovo je sudjelovanje dovelo do dva pitanja. Prvo je pitao voditelj “Sljedeće revolucije” Steve Hilton, pitajući se je li Googleova cenzura vijesti i teorija povezanih s COVID-om proizašla iz njezinog sudjelovanja u istraživanjima virologije tvrtke Eco Health.

Drugo pitanje postavlja analitičar i istraživački novinar s Wall Streeta Charles Ortel, koji se pita zašto je Google.org previdio činjenicu da Daszakova neprofitna organizacija nije bila pravilno organizirana: porezne prijave ove udruge prepune su očiglednih pogrešaka, dok je Eco Health očito daleko zalutao od svoje prvobitne odobrene svrhe oslobođene poreza, koja je štitila divlje životinje pred izumiranjem.

“Savez Eco Health”, organizacija oslobođena poreza “putem koje se kanalizirao vladin novac, osnovan je radi zaštite divljih vrsta kojima prijeti izumiranje, a zasigurno nije legitimno ovlašten za manipulaciju prirodnim virusima kako bi ih učinio opasnijima za ljude ili druge bića”, napominje Ortel, ukazujući na slučajeve istraživanja” dobitka od funkcije “o kojima je javno raspravljao Peter Daszak.

Analitičar s Wall Streeta, specijaliziran za pitanja prijevara s dobrotvornim organizacijama, upozorava da nepravilna dokumentacija ponekad ukazuje na potencijalno loše upravljanje sredstvima i mutne aktivnosti.

“Svakako od 2001. godine, kada je Lois Lerner prešla na ključno mjesto u Poreznoj upravi, politički povezani upućeni znaju da su “dobrotvorne organizacije”s lažnim predstavljanjem izvrsno sredstvo za skrivanje kriminalnih aktivnosti, posebno kada djeluju u inozemstvu”, pretpostavlja Ortel.

Čini se da se neki elementi u vladama i multinacionalnim korporacijama uopće ne zbunjuju kada otkriju lažne dobrotvorne organizacije poput Eco Healtha, jer se prema njemu “mogu koristiti za isplatu korumpiranih političara i / ili obogaćivanje birokrata i insidera”.

Google je financirao gomilanje genetičkih podataka

Uz studije virusologije, čini se da je Google zainteresiran i za druga biotehnološka istraživanja. U svibnju 2007. tehnološki div dobio je udio u kalifornijskoj biotehnološkoj tvrtki 23andMe, uloživši u nju 3,9 milijuna dolara. Ranije u mjesecu, Sergey Brin, tadašnji predsjednik Googleove matične tvrtke, Alphabet Inc., oženio se Anne Wojcicki, suosnivačicom 23andMe.

23andMe poznat je po pružanju usluge genetskog ispitivanja izravno do potrošača čiji je deklarirani cilj pomoći ljudima u razumijevanju njihovog genetskog sastava i naslijeđenih osobina. Međutim, 2013. godine, Scientific American, jedan od najstarijih američkih znanstvenih časopisa, pretpostavio je da 23andMe nije ništa drugo do “fasada masovne akcije prikupljanja informacija protiv nesvjesne javnosti”.

SA je citirao Patricka Chunga, člana uprave 23andMe, koji je otvoreno izjavio da dugogodišnja igra biotehnološke tvrtke nije bila zarada od prodaje kompleta, već prikupljanje osobnih podataka: “Jednom kad dobijete podatke, [tvrtka] zapravo postaje Google personalizirana zdravstvena zaštita”, rekao je Chung za FastCompany u listopadu 2013.

Googleova biotehnološka tvrtka ne samo da je pružala informacije o precima i naslijeđenim osobinama, već je analizirala i podatke u vezi s genetskom predispozicijom za razne bolesti, što je potaknulo trenje između 23andMe i američke Uprave za hranu i lijekove (FDA) u 2013.

Dok je tržište DNK ispitivanja proživjelo svoj procvat s milijunima potrošača koji su svoje osjetljive genetske podatke dijelili s privatnim tvrtkama, Fast Company je 2018. otkrio da je Savezno povjerenstvo za trgovinu pokrenulo istragu o 23andMe u vezi s rukovanjem osobnim podacima i dijeljenjem istih s trećim stranama. Također je rasla zabrinutost zbog sigurnosti osobnih DNK podataka. Kao odgovor na zahtjev Fast Companyja, glasnogovornik 23andMe odbio je komentirati bilo koju istragu, inzistirajući da podatke o DNK dijeli samo “s istraživačima ako je korisnik pristao”.

“23andme je jako privukao one koji proučavaju obiteljsku povijest”, kaže Ortel. “Ali neuspjeh u osiguravanju rezultata mnogih DNK testova koje su proveli na dobrovoljnim subjektima ili prikupljanje tih rezultata radi financijske dobiti opasnosti su za koje se nada da će ih istražiti vladine vlasti.”

U međuvremenu, 2019. godine vodstvo Pentagona upozorilo je vojno osoblje da ne uzima DNK testove izravno na potrošače zbog “negativnih profesionalnih posljedica,” “nenamjernih sigurnosnih posljedica” i “povećanog rizika za zajedničke snage i misiju”.

U siječnju 2020. CNBC je izvijestio da je 23andMe zabilježio neočekivani pad prodaje DNK testova. Izvršna direktorica Anne Wojcicki navela je niz razloga koji uključuju to, uključujući recesiju i zabrinutost zbog privatnosti.

Biomedicinska istraživanja i zabrinutost za bio oružje

Mogli bismo se zapitati zašto Google pokazuje velik interes za virologiju i prikupljanje DNK, iako nije biotehnološka ili farmaceutska tvrtka.

“Izvorni cilj Googlea bio je organizirati zemaljske informacije”, kaže analitičar s Wall Streeta. “Postoji i uvijek će biti mnogo virusa, pa se zamišlja da bi Googleovi istraživači mogli biti znatiželjni o pitanju njihovog katalogiziranja i da u konačnici prate njihov tijek kroz svjetsku populaciju. Da je Google u potrazi za novom moći u trenutku kad novi virusi pogode, tvrtka bi mogla biti u stanju oblikovati raspodjelu resursa koji se bore protiv virusa prema opaženim saveznicima i dalje od neprijatelja, teoretski govoreći.”

Upotreba takvih podataka mogla bi imati i političku dimenziju: tadašnja državna tajnica Hillary Clinton izričito je zatražila da američki diplomati prikupljaju “biometrijske podatke”, poput DNK, od stranih šefova država i visokih dužnosnika Ujedinjenih nacija, prema tajnim podacima koje je objavio WikiLeaks.

U međuvremenu, privatna multinacionalna korporacija s golemom količinom osjetljivih bioinformacija i malo nadzora vladinih i javnih regulatora, ako uopće postoji, izaziva zabrinutost oko toga kako se s tim podacima može postupati i što bi se dogodilo ako završe u “pogrešnim rukama”.

Većina strahova nastaje zbog mogućnosti “razvoja potpuno novog oružja na temelju znanja koje pružaju biomedicinska istraživanja”, kako su 2003. napisali njemački biolog Jan van Aken i američki aktivist za biološku sigurnost Edward Hammond.

“Takvo oružje, dizajnirano za nove vrste sukoba i scenarija ratovanja, tajne operacije ili sabotaže, nije puka znanstvena fantastika, već sve više postaje stvarnost s kojom se moramo suočiti”, upozorili su istraživači.

Još jedna briga međunarodnih znanstvenika odnosi se na “genetsko biološko oružje,” koje bi teoretski moglo ciljati određene etničke skupine usmjeravanjem molekularnih razlika u njihovim DNK. Britansko liječničko udruženje (BMA) 2004. godine sugeriralo je u svom izvještaju Biotehnologija, oružje i čovječanstvo II da se izgradnja genetskog oružja “sada približava stvarnosti”. Tema o bio-oružju više puta je dotaknuta u medijima i znanstvenoj zajednici tijekom proteklog desetljeća s predstavljenim raznim scenarijima.

Nedavno su eksperimenti s virusima, DNA-ima i takozvane studije “dobitka od funkcije” koje patogene čine smrtonosnijima ili lakše prenosivima pokrenuli obnovljenu raspravu, pozivajući se na veću transparentnost nakon izbijanja COVID-a.

“U teoriji je uporaba civiliziranog oružja zabranjena u civiliziranom svijetu”, kaže Ortel. “U praksi, međutim, regulatorni režimi nisu dovoljno oštri ili dovoljno brzi da bi kriminalce koji se bave biooružjem doveli do pravde kakvu zaslužuju. Život je dragocjen i ne bi ga trebalo umanjivati bio oružjem, pogotovo ako se financira novcem poreznih obveznika.”

BiotehnologijaDNKGoogle
Pretplatiti se
Obavijesti o
152 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Cuj sta stoji…? Stoje “filantropi” kojima satanisticka “religija” nalaze da rapidno smanje broj ljudi na Svijetu… Filantropi to planiraju vec nekoliko desetljeca, a sad su poprilicno ubrzali, jer im se Ponzi-Piramida moci bazirana na papirnatim “shekelima” rapidno urusava… (Ipak uspjeli su da preko zlocinackog Rockfellerovog WHO/UN podjarme sve tzv “drzave” Svijeta… tzv “zapad” je odavno pod kontrolom cionista, ali u Kutroni je postalo kristalno jasno – da ta satanisticka kontrola ukljucuje i Rusiju, i Indiju, i Kinu (iliti Rockfellerov BRICS), kao sastavni dio te zlocinacke kabale, a koji se predstavljaju kao “alternativa” – Amerika-centricnom Svijetu… I sto je strasno – idioti “talibani-geopolitike” jos i puse kretenski tu prevaru…) Ovi BigTech koncerni – samo su oruzije porobljavanja goyima… Dokumentovano i zvanicno – “filantropi” pripremaju ovu satanisticku “medicinsku tiraniju” vec vise desetljeca…. (SVAKI zlocinac “predsjednik” koji ustvrdi da “treba podrzati (Rockfellerov) WHO/UN” – trebao bi biti streljan na licu mjesta od potlacenog… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Žx
Max
2 godine prije

Dio su istog plana.

Realno
2 godine prije

Boycot google. Sigurno će sad zbog ovog drastično opast potražnja za android dumb telefonima i njihovim servisima i aplikacijama. Moš mislit.🤣 Kad malo rezoniram između gugla, mikrosofta i applea nemaš baš izbora po pitanju softwera, osim gnu/linuxa koji ima market share nekih 2%. Od ova tri nabrojana diva, apple mi se čini kao nekako najbenigniji, manje zlo, iako su svi isti k. Google bi trebalo svakako bojkotirat i pronać alternative.

2 godine prije zadnji put uredio Realno
Zagor
2 godine prije

Offtopic, ali, nevjerovatno:

tps://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/nakon-zagovaranja-ukidanja-cijepljenja-dekan-iz-pule-smijenjen-iako-njegov-fakultet-prakticki-ni-ne-postoji-15084444

Diego Delgado
2 godine prije

Ne vidim smisla u pisanju postova kada ih admin sistematično briše.
Ne mogu napisati svoje mišljenje niti staviti riječ jevrej. zidovi itd odmah sam obrisan. Gdje je tu sloboda govora. A da pišem nešto o crncima, japancima, srbima, hrvatima ili muslimanima onda je to OK nema govora mržnje, ali kad takneš izabrane odmah si obrisan.
Da li ej to urednu admine ako ja nađem neki sliku na internetu znači već postoji negdje i ja je stavim u post a ti obrišeš, čemu? Onda reci koje teme smijemo pisati i o kome, ili još bolje uradi neki manifest i stavi šta se smije a šta ne smije pisati, kako će ljudi doći do istine ako je braniš?

Diego Delgado
2 godine prije

Bože dragi, naravno da američka stoka to radi jer ima bolesnu potrebu vladati svijetom, iz svojih patoloških razloga too rade ali kad shvatite da je amerika oruđe u rukama hazaro-cio-hebreja onda vam je puno toga jasnije tko USTINU stoji iza svega.
Alles klar?

2 godine prije

dr. kresimir pavelic svugdje u vijestima.

Pera Detlic
2 godine prije

Ne treba zaboraviti fa je Gugi kupio Kurtzwail technologies i tatu Ray-a koji voli sinularnost. M$ je kupio (ako se ne varam 100 000) uzoraka dnk koje će uporabiti za pohranu jer njihov patent Digital ID 2020 super ide sa njihovoim patentom cripto valute. Spominju se tu ljudi povezani na servere i neke taskove kojima kartičar dijeli poslove i onda se prate grupe mišića ili “dijelovi mozga” potrebni za obavljanje dijelatnosti. Zatim registriran Gavi za bocanje. Da zaboravih i patent za covid. Uglavnom ekipa radi na svojoj agendi, a budalama izgleda sve naučno fantastično. Pitam se samo kako se “oprat” ako nečiji dnk “nađu” prilikom pakovanja neke kriminalne radnje. Ako pustim malo tetu maštu onda mi padne malo wudu na pamet. One lutkice se opremaju genetskim materijalom žrtve. Pa se misli koja je mogućnost zlouporabe. Šef Dwawe je rekao na prezentaciji da quantna računala pristupaju “paralelnoj stvarnosti” kako bi riješili… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Pera Detlic
Dokurčilomi
2 godine prije

Uskoro ukoliko želite “guglati” morat ćete ostaviti otisak prsta i dati DNK.

Šele
2 godine prije

Vrag je odnio šalu, hrt, rtl, ubacili su u 10 brzinu, otvoreno prijete, ustvari, prenose poruke vlastodržaca, pripremite se za polovinu osmog mjeseca kad će krenuti na djecu, na radnike, na sve one koji su donekle ovisni o sistemu

2 godine prije

Jeste li zvali Krešimira Pavelića, sa kojin ste objavili dosta interviewa da nešto sad reče, nakon šta je jučer smjenjen sa mista dekana medicinskoga fakulteta u Puli kojega je status nejasan . . . čovik je opet prij par dan govorija kontra cijepljenja i aj ča . . .

2 godine prije zadnji put uredio TROLL
Lucija, prva
2 godine prije

“…tadašnja državna tajnica Hillary Clinton izričito je zatražila da američki diplomati prikupljaju “biometrijske podatke”, poput DNK, od stranih šefova država i visokih dužnosnika Ujedinjenih nacija, prema tajnim podacima koje je objavio WikiLeaks.”

Jel’ poznato šire da su se neke vrste gripe pojavile baš u područjima gdje su one biolaboratorije?
Nije samo ona jedna u Gruziji. Ima takvih oko 26.
Stari podaci.

2 godine prije

Google je privatna kompanija. Google je OGROMNA privatna kompanija. Google je zaista privatna kompanija ali da li mi znamo ko su pravi vlasnici? Privatne kompanije se formiraju kako bi ostvarivale profit – tu nema nikakve misterije. Ali kada dođemo do OGROMNIH kompanija situacija nije ni malo jednostavna. Takve kompanije, tačnije njihov astronomski uspon, nije zasluga samo njihovih vlasnika (osnivača). Nema boljeg primera od Microsofta: Gejts ipak nije neki genijalac a napravio je čudo i postao “filantrop”. ————————- Svi mi se nalazimo u mreži moći koja se sprovodi raznim alatima. Država je jedan od tih alata sa raznim institucijama i to je razumljivo ali na delu su i mnogi vrlo moćni alati koji su van institucija i koji ne bi smelo da imaju moć – a imaju. Pomenute ogromne kompanije se koriste za pritisak na države što je običnom čoveku teško shvatljivo jer nema uporište u bilo kakvom zakonu – osim… Čitaj više »

Lucija, prva
2 godine prije

Prijedlozi redakciji:
– jučer je Kolakušić govorio u EU parlamentu…o vladi. Tko zna hoće li biti objavljeno i kad. Vrijedilo bi istražiti.
– protiv Dorstena podneseno 100 000 prijava, zbog nepreciznosti ‘prc’ testa.

ledeno doba
2 godine prije

Sergej Brin i Larry Page— osnivači Guglea- obojica iz redova bezgrešnog naroda. a kad pročitah ovdje da je Sergej oženio anne wojcicki, koja je također osnivačica neke druge “inovativne” firme, odmah sam znao da je i ona naravno iz redova bezgrešnog naroda.. jer bezgrešni se rado žene i udaju samo između sebe, a drugima propagiraju kozmpolitizam i multikulturalnost, jer kako bi inače zadržali FED, Holivud i sve ostalo u svojim rukama preko sto godina, da su se miješali sa drugim nacijama i rasama preziva se wojcicki, poljsko prezime, a odmah znaš da obična poljakinja ne može biti vlasnik takve firme… dakle zna se što jedino može biti-.. i evo potvrde, iz engleske vikipedije: “…Wojcicki was born in Palo Alto, California, and has two older sisters, Susan Wojcicki, CEO of YouTube, and Janet Wojcicki, a PhD anthropologist and epidemiologist. Her parents are Esther Wojcicki (née Hochman), an educator who is Jewish,… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

naravno i Vol strit džurnal pripada istim gazdama kao i Gugl… tako da je ovo još jedan tipični igrokaz

Legendarni Grk
2 godine prije

Covid cjepiva su DARPA projekt – dakle vojna tehnologija za trovanje ljudi i promjenu genetike:

http://82.221.129.208/covidvaxdarpa2.png

Mucke
2 godine prije

Google bjezi iz posla koji propada.Znaju oni jako dobro sta slijedi nakon nove pokazne vjezbe “Event Cyber Poligon ” za desetak dana ,internet kakvog poznajemo danas nece postojati za par mjeseci .Necete vjerovati kao ni ja u prvom trenutku ko je domacin Ëventa” .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI