„Više nemamo luksuz polumjera“: šef sindikata francuskih bolnica poziva na obaveznu vakcinaciju svih ljudi

Vakcinacija
46 komentara

Šef francuskog bolničkog sindikata rekao je da zdravstvena propusnica neće biti dovoljna da obuzda novi talas Covid-19 i pozvao je vladu da vakcinaciju učini obaveznom za sve.

“Više nemamo luksuz da preduzimamo polumjere”, rekao je Frederic Valletoux, šef Bolničke federacije Francuske (FHF) i gradonačelnik Fontainebleau, za novine Le Journal du Dimanche.

„Svuda se pokazatelji ponovo povećavaju. Kontekst epidemije pokazuje nam granice srednjih mjera. ”

Ukazujući na „dosad neviđenu brzinu četvrtog talasa“ infekcije, Valletoux je rekao da bi vlada trebalo da „preuzme kurs obaveznih mjera zajedno sa onim dobrovoljnim“.

On je dodao da je nedavno uvedena propusnica “kratkoročno djelovala, ali neće biti dovoljna za postizanje pravog kolektivnog imuniteta”.

Propusnica služi kao dokaz da je vlasnik u potpunosti vakcinisan, da je bio negativan na Covid-19 u proteklih 48 sati ili da se oporavio od virusa. Ljudi u Francuskoj moraju da pokažu takve propusnice da bi ušli u prepuna mjesta i od 9. avgusta morat će da ih pokažu prilikom posjete kafićima i restoranima, prije ulaska u avione i međugradske vozove.

Uvođenje propusnica, zajedno sa obaveznom vakcinacijom zdravstvenih radnika, izazvalo je debate i proteste, a neki su opisali mjere kao diskriminatorne.

Istovremeno, Nacionalna medicinska akademija i Nacionalna farmaceutska akademija zatražile su obaveznu vakcinaciju opšte populacije i savjetovale da se zdravstvena propusnica zamijeni vakcinacijskom propusnicom.

Predsjednik Emmanuel Macron rekao je ranije ovog mjeseca da bi samo „masovna kampanja vakcinacije“ spriječila novi talas hospitalizacija od Covida-19 već u avgustu i omogućila naciji da izbjegne novo zatvaranje.

francuskavakcinavakcinisanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zagten
2 godine prije

Ocekivano. Ne znam gdje su sad oni koji najavljuju sudjenja i spektakukarne obrate.

Markk
2 godine prije

Ovo je kontrapokušaj vlasti da minimizira utjecaj protesta.. vidjecemo, ima macron par protivnika koji mu mogu nastetiti.

Medo
2 godine prije

Eto savršeno. Nije prevelika riba ako ga nađu da visi na banderi. A opet šalje poruku.

2 godine prije

Gamad koja treba biti kažnjena za zločin, prisila na cijepljenje je osuda ili na smrt ili teške posljedica. Čak je i jedan Izrael počeo razmišljati o Ivermectinu, nakon što se cjepivo (koje to nije) pokazalo KATASTROFOM.
https://www.jpost.com/health-science/israeli-scientist-says-covid-19-could-be-treated-for-under-1day-675612
(sitan korak MSM-a). Nema više alternative i respiratorne bolesti su ovim lijekom liječive i to uspješno.

Ime*
2 godine prije

Svi ovi direktori bolnica,muzeja,”ugledni lijecnici” ,ministri,politicari ,itd itd su clanovi masonskih drustva .Oni sluze njihovim interesima a ne interesu naroda.Zato su toliko opasni i zato ih treba sto prije unistiti.

nekoime
2 godine prije

Kao u Izraelu?

Bosanac
2 godine prije

Svi se “dobrovoljno” pozivaju u novi “Aušvic”, ko ne bude htio dobrovoljno, imaju namjeru da ga natjeraju.

ledeno doba
2 godine prije

još jedan podmukli kriptić, kojega repati gospodar Francuske, Crvenoštitić, isturi u javnost- da objavi ovaj zahtjev, kao probni balon

ma reponje od početka, ima godinu i više, dana ovako, povremeno isture nekoga iz 2. 3. ili 4. lige, da u javnosti iznese ovakav prijedlog

sličan njemački funkcioner, kolega ovog francuskog kriptića,- bivši predsjednik njemačke liječničke komore, a sada predsjednik Svjetskog saveza liječnik, dr. Frank-Ulrich Montgomery, još je lani iznosio ovakav prijedlog, dok cjepivo još nije uopće bilo gotovo. Naravno i Svjetski savez liječnika je kabalina organizacija,– čak im na službenom portalu piše, da su im partneri više faramceutskih firmi

kod nas je ovakav prijedlog prije koji mjesec, iznijela, izvjesna novinarka Ana Blašković

Vendetta
2 godine prije

Ocekivano. Vec i ptice na grani znaju da kako zavrsi ljetnja sezona ajmo reci od 1.9. pocinje neviđeni teror nad osobama koje ne zele primiti otrov tj cjepivo u sebe!!

btw nesto mi neobicno kako su usklađeni cak i kod uvođenja novih biometrijskih osobnih iskaznica. Nekoliko clanica Eu je 1.8 predstavilo nove osobne, medju njima i RH. Isti princip je svuda,

ledeno doba
2 godine prije

više nemamo luksuz polu-prosvjeda

već

vile za đubre u ruke

057
2 godine prije

Šef sindikata, to je onaj kojem ideš po pomoč?

klara
2 godine prije

zločinci nema prisile ni u čemu a kamoli na tuijelu nešto raditi ako čovjek ne dozvokljava, z l o č i n c i , cvoje možete i rezati na ražnjice ako hočete, a tudje ne ili k a z n a

klara
2 godine prije

zločinci neče narod zločin vakcinu, p. materina svima

klara
2 godine prije

u svom domu rezite i radite šta hočete fašisti, a u tudji ni blizu a kamoli šta drugo vakcina je zločin za ubijanje, kakva pomoč dabogda vam najmilijem pomoglo onako kako drugom želite fuj stoko

Istražuj
2 godine prije

“… šef sindikata francuskih bolnica poziva na obaveznu vakcinaciju svih ljudi…”
Toliko o smrdljivim mafijasima iz tzv “sindikata” – koji bi trebali organizirati radnike…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI